Verxus Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Σόρρυ για το wall of text αλλά προσπαθώ να δώσω όλο το context του προβλήματος. Καλησπέρα σε όλους. Μετά απο καιρό ψαξίματος και αναζήτησης βρίσκομαι ενα βήμα πριν αγοράσω την επόμενη οθόνη μου και έχω καταλήξει σε δύο μοντέλα για τα οποία θα ήθελα την γνώμη σας. Η συγεκριμένη αγορά είναι απο τις σημαντικότερες για εμένα πρώτον γιατί περνάω πάρα πολλές ώρες της ημέρας μου μπροστά από την οθόνη (διαβάζω, προγραμματίζω, παίζω κλπ) και δεύτερον γιατί έχω ενα ocd-κόλλημα με την "υγεία" των ματιών μου. Την αναζήτησή μου την έκανα με βάση τα παραπάνω και κατέληξα στο ότι θέλω τα εξής χαρακτηριστικά: Kαι κυριότερο να είναι flicker-free Μεγάλο refresh rate 120+ (έχω διαβάσει ότι είναι καλύτερο για τα μάτια, μπορεί να είναι και μύθος) Curved (για το συγκεκριμένο εκτός οτι μου αρέσει εμφανισιακά και προσθέτει στο immersion οταν παίζεις, έχω διαβάσει και papers που αποδεικνύουνε ότι είναι πιο ξεκούραστη για τα μάτια). 2κ - wqhd (αφού θα πάρω οθόνη το 2018 ας μην ειναι 1080) 27+ inches. Τώρα είμαι σε 2 24αρες απο το διάβασμα που έχω ρίξει το 27 είναι το sweet-spot σκέφτομαι και το 32 αλλά φοβάμαι μην μου πέσει πολύ μεγάλη. VA panel από αυτά που διαβάζω μου φαίνεται το πιο ταιριαστό αλλά πήγαινα και σε ips Η "ποιότητα" των χρωμάτων δεν με ενδιφέρει ιδιάιτερα όσο αστείο κι αν ακούγεται αφού έχω όλη την ώρα f.lux (nightmode) και πολύ χαμηλή φωτεινότητα οπότε ούτως η άλλως παραμορφώνονται. 400-600 ευρώ budget sync technology? Με αυτά έχω καταλήξει στην samsung c27hg70 (550 ευρώ απο σκρουτζ) είτε στο φετινό μοντέλο της σειράς c27jg52 (400 ευρώ το preorder apo amazon κυκλοφορεί 31 Αυγούστου). Η βασική διαφορά τους είναι ότι το δεύτερο μοντέλο δεν έχει καθόλου adaptive sync τεχνολογία ενώ το πρώτο υποστηρίζει freesync 2 καθώς και η βάση του δεν παρέχει επιλογές παραμετροποίησης πέρα απο tilting. Γι αυτόν τον λόγο ίσως χρειαστεί να πάρω στο μέλλον ενα mounting arm για να την φέρω στα μέτρα μου οπότε προσθέτω ενα 50αρι στο κόστος της. Το πρώτο επίσης υποτίθεται πως υποστηρίζει HDR και τέτοια αλλά απο reviews που έχω διαβάσει υπολειτουργεί. Αν ωστόσο έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό με βάση τα παραπάνω ευχαρίστως. Ο βασικότερος λόγος για το δίλλημά μου είναι η έλλειψη freesync. Δυστυχώς είμαι κάτοχος μιας r9 390 και μάλιστα της χειρότερτης υλοποίησης της gigabyte με 2 fans. Θα μου πείτε που πας με αυτήν την κάρτα για 2κ και 144hz. Δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς θα σηκώνει γι αυτό ζητάω και βοήθεια και εδώ. Το φτωχό μου μυαλό σκέφτηκε ότι με την freesync οθόνη παίζει να την παλέψω σχετικά αξιοπρεπώς σε medi-low settings μέχρι να μπορώ να αναβαθμίσω σε κανα 6μηνο απο τώρα και αν δω ότι την παλεύει το combo monitor-gpu να περιμένω να πάρω μια καλή καρτα. Είτε κάποια navi οταν με το καλο έρθουνε είτε κατα προτίμηση την επόμενη σειρά των 20ΧΧ της nvidia καθώς to ray-tracing δεν με ενδιαφέρει καθόλου και η σειρά μου φάινεται λίγο "filler" και ακριβή. Η άλλη οπτική είναι ότι το freesync είναι άχρηστο αφού μάλλον σε nvidia καρτα θα πάω καθώς δεν βλέπω προκοπή από radeon οπότε δεν πειράζει να πάρω την οθόνη που δεν έχει και αν μπορεί η τωρινή μου κάρτα να την παλέψω κουτσά στραβά μέχρι να μπορώ να αγοράσω είτε καμια 2070-2080 είτε καμια 1080. Δυστυχώς οθόνη με g-sync και τα χαρακτηριστικά που θέλω δυσκολεύομαι να βρω. Όπως επίσης και το να περιμένω και να μην πάρω ακόμα οθόνη καθώς θέλω απεγνωσμένα να απαλλαγώ από το σάπιο lg tv-monitor που εχω τώρα. Στο μέλλον μέλλον ( καμια 5 χρόνια) θα μπορώ να επενδύσω πιο απλόχερα, προς το παρών θέλω να πετάξω αυτήν που έχω. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά, ελπίζω να βγάλω άκρη γιατί έχω πελαγώσει με το ζήτημα των οθονών. Υ.Γ.1: Για cpu έχω τον i5-4690κ αλλά είναι στα σκαριά ενα ryzen build μετά την οθόνη και την κάρτα στον επόμενο χρόνο ίσως με την κυκλοφορία των ρυζεν2. Υ.Γ.2: Ta games που παίζω είναι κυρίως WoW, dota2, grand strategy τυπου europa universalis, totalwar που δεν παίζουν ρόλο τα fps και rpg στυλ witcher, shadow of war etc. αλλά κυρίως wow Y.Γ.2: Είχα σκεφτεί και το συγκεκριμένο UW της ssung cf791 αλλά μου πέφτει σχετικά ακριβό, φοβάμαι το UW, διάβασα σε reviews ότι κάνει κάτι περίεργα flicker με το freesync και ίσως δεν την σηκώνει η κάρτα μου.
Acmilangr2 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Το συγκεκριμένο monitor είχα σκοπό να το αγοράσω. (για το νεώτερο τώρα από εσένα το έμαθα ότι θα βγει). Η οθόνη αυτή μπορώ να πω πως έχει την καλύτερη σχέση τιμής με απόδοσης. Έχει καλό HDR (αυτήν την στιγμή ελάχιστες οθόνες έχουν HDR1000 οπότε και τα 600nits είναι από τις λίγες οθόνες που διαθέτουν). Πολύ καλά χρώματα λόγω quantum dot ,(είπες δεν σε διαφέρουν βέβαια) παρά πολύ καλό μαύρο λόγω VA panel, 144hz, 1440p. Γενικα το πακέτο περιλαμβάνει τα πάντα. Το βασικό αρνητικό που δεν μου άρεσε από αυτά που διάβασα είναι ότι όταν βάζεις την επιλογή fastest στο response time ρίχνει την φωτεινότητα αλλά και αυτό δεν σε ενοχλεί από ότι κατάλαβα. Επίσης έχει FALD το οποίο είναι στην ουσία σαν να μην υπάρχει (8 ζώνες μόνο) αλλά επειδή έχει VA panel δεν του είναι και τόσο απαραίτητο έτσι και αλλιώς. Τώρα όσο αφορά το adaptive sync, σίγουρα θα ήταν καλύτερα να είχε gsync εφοσων έχεις σκοπό να πάρεις nvidia αλλά οι τιμές ξεφεύγουν σε αυτές τις οθόνες. Γενικά ποτέ δεν προτείνω κάποια οθόνη, ιδίως όταν δεν την έχω δει από κοντά γιατί φοβάμαι μην τον πάρω στον λαιμό μου. Αλλά η γνώμη μου για αυτήν είναι πολύ θετική. 1
Verxus Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Για το μοντέλο περισσότερες πληροφορίες έχει στην ανακοίνωσή του απο το pcmonitors. To σκεπτικό πιο καινούργιο άρα καλύτερο μόνιτορ έχει λογική; Η για να είμαι σίγουρος πρέπει σίγουρα να περιμένω review? Επίσης, επειδή δεν μου έχει ξανατύχει, στην συγκεκριμένη φάση βρίσκεται σε preorder to monitor μέχρι 31/08 είθισται μετά την preorder φάση να ανεβαίνει η τιμή; Τέλος, πιστέυεις οτι χωρίς sync με μια 390 θα είναι playable? Σχετικά με το άλλο μόνιτορ, δεν με ενοχλεί να έχει ωραία χρώματα χαχα απλά δεν είναι το βασικό που κοιτάω, σίγουρα είναι bonus ωστόσο. Για την επιλογή fastest sto response time ενεργοποιεί το strobing backlight και κάνει flicker σύμφωνα με τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης άρα για εμένα είναι insta-ban δεν θα το χρησιμοποιήσω ποτέ. Επίσης είναι incompatible με το freesync άλλο ενα -. Στο καινούργιο μοντέλο απ οτι διάβασα αφαίρεσαν αυτή την επιλογή και έχουν βάλει native 4ms g2g χωρίς να χάνεις άλλες ρυθμίσεις.
Acmilangr2 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Καλύτερα περίμενε review γιατι πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Δεν πιστευω να ανέβει η τιμή μετά το preorder. Νομίζω με την 390 θα έχεις περίπου 40-50fps σε νέους τίτλους σε 1440p σε ultra
Verxus Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Ναι μάλλον αυτό θα κάνω. Επίσης απ' οτι είδα στο φορουμ του pcm οι 2 εκδόσεις των καινούργιων, CJG52 και CJG50 με την πρώτη να διαφημίζεται σαν gaming monitor ενώ με την δεύτερη σαν office έχουνε 100 λίρες διαφορά (!). Οι ουσιαστικές τους διαφορές είναι στο OSD και σε κάτι modes όπως "low input lag" κλπ που απ' οτι διάβασα δεν δουλεύουν όπως θα έπρεπε. Το κομμάτι απο το overview: Spoiler Additional variants are also listed (C27JG50 and C32JG50) which have a slightly different OSD and featureset. They lack the ‘Game Style UI’ OSD system and related features such as ‘Low Input Lag’ mode, monitor-side refresh rate selection (‘Refresh Rate Optimizor’) and gamer-centric settings like ‘Black Equalizer’ (enhances visibility in dark scenes at expense of accuracy) and some gaming presets. The product itself appears to be similar, with the ‘50’ models being marketed for office and general-purpose use vs. gaming. The C27 and C32 are available to pre-order in the UK for ~£310 and £360 for the C27 and C32, respectively. The CJG50 models are somewhat cheaper due to the cut-down OSD (and marketing reasons). We’ll consider reviewing at least one of these models, depending on demand and sample availability. Mιλάμε λοιπόν για ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στην τιμή η οποία είναι πολύ δελεαστική, 210£ πες 300eu σούμα με conversion και μεταφορικά για 2k 144hz 27" curved monitor. Δεν ξέρω αν η τιμή ήταν τόσο μικρή λόγω preorder, αυτήν την στιγμή η φθηνή έκδοση είναι unavailable στο amazon. Οπότε δεν με βιάζει κάποια προσφορά, ακόμα και να υπήρχε την έχασα. Περιμένω την κυκλοφορία τους και ελπίζω σε κανα review απο pcm ή tft
Verxus Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Έχω μια τελευταία ερώτηση. Όταν η οθόνη έχει native refresh rate 144hz και εσυ παίζεις με 40fps ας πούμε; Δημιουργείται stuttering η κάτι αντίστοιχο η δεν υπάρχει πρόβλημα; Ρωτάω στην περίπτωση που δεν υπάρχει adaptive sync.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα