Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Αν εχει την ελαχιστη σημασια με το Α18 bios μπορει να δει κανονικα τον μικροτερο P8700
Για τον μεγαλυτερο P9700 δεν γνωριζω κατι παραπανω περα απο οτι λογικα θα επρεπε να
εχει bios Α22 και πανω για να παιζει, αλλιως καταπως φαινεται οχι, εαν ειναι cpu upgrade..
🤓

O microcode υπάρχει για 1067Α που είναι ο 9700 πάντως στο Α18, έπρεπε να τον έβλεπε δηλαδή ακόμα και αν τον έβαλε τώρα. Βέβαια με τα λάπτοπ άντε βγάλε άκρη....

13 λεπτά πριν, mpouliaritis είπε

Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ για την προσπάθεια για βοήθεια. Κατά δεύτερον όσο αφορά το κατάστημα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα! Τηλεφώνησα ανέφερα το μοντέλο  τα χαρακτηριστικά  του λαπτοπ και ότι δεν γίνονται οι συγκεκριμένες αναβαθμίσεις καθώς μου ζητά αντικατάσταση μπαταρίας (Που αδυνατώ να προβώ λόγω έλλειψης έστω και αυτού του μικρού ποσού) και μου απάντησε : Φερτο εδώ και εγώ έχω τον τρόπο να το παρακάμψω. Αφού μπήκα στη διαδικασία να το πάω και να το αφήσω εκεί, σε μια ώρα μου τηλεφώνησε και μού είπε ότι θα χρειαστεί αντικατάσταση μπαταρίας. Οποτε ;;

Πάντως όπως και να έχει σας ευχαριστώ όλους, και αύριο το πρωί που θα το ξαναπάρω, θα κάνω ακόμα κάποιες προσπάθειες...ΌΣΕΣ βέβαια κινούνται μέσα στις λιγες γνώσεις μου περί του θέματος 

Bios update θα σου έλεγα να το αφήσεις για το τέλος. Δες πρώτα αν πάρει μπρος με το throttlestop γιατί σε αυτά τα dell αν δεν αναγνωρίζεται ο φορτιστής ο επεξεργαστής δεν σέρνει τα κομμάτια του και η μπαταρία δεν φορτίζεται. Το μεσαίο πίν του φορτιστή δες επι της ευκαιρίας μην έχει σπάσει/λυγίσει.

Δημοσ.

Νικο παντα προσθεταν και νεους επεξεργαστες, γι' αυτο π.χ. και στο Α27:
Fixes/Enhancements ------------------
1. Update Penryn/Wolfdale (45 nm)‎ CPU Micro code.

Η Dell εβγαζε παμπολλα bios σε αυτα, για παραδειγμα στο Ε6400 ηταν 34!
😋

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, nikos903 είπε

O microcode υπάρχει για 1067Α που είναι ο 9700 πάντως στο Α18, έπρεπε να τον έβλεπε δηλαδή ακόμα και αν τον έβαλε τώρα. Βέβαια με τα λάπτοπ άντε βγάλε άκρη....

Bios update θα σου έλεγα να το αφήσεις για το τέλος. Δες πρώτα αν πάρει μπρος με το throttlestop γιατί σε αυτά τα dell αν δεν αναγνωρίζεται ο φορτιστής ο επεξεργαστής δεν σέρνει τα κομμάτια του και η μπαταρία δεν φορτίζεται. Το μεσαίο πίν του φορτιστή δες επι της ευκαιρίας μην έχει σπάσει/λυγίσει.

Όντως κάτι πρέπει να παίζει με τον φορτιστή, κάτι αναφέρει στην οθόνη εδώ 

Screenshot_20180826-185517_Gallery.jpg

Δημοσ.

Καταρχην, ο φορτιστης που του εχεις τωρα ειναι ο δικος του, της DELL, η καποιος αλλος?  😵

Βοηθαει να μας πεις λιγα και για την (προ)ιστορια του[!] -> ειναι δικος σου, αλλαγες-upgrades, κ.λπ. 🤓

Δημοσ.

21 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Νικο παντα προσθεταν και νεους επεξεργαστες, γι' αυτο π.χ. και στο Α27:
Fixes/Enhancements ------------------
1. Update Penryn/Wolfdale (45 nm)‎ CPU Micro code.

Η Dell εβγαζε παμπολλα bios σε αυτα, για παραδειγμα στο Ε6400 ηταν 34!
😋

Ναι οτι πρόσθεσαν στο νέο bios όντως πρόσθεσαν απλά το platform id απο όσο βλέπω υπάρχει ήδη για τον 9700 απο το Α18, για αυτό μου φαίνεται παράξενο που δεν τον βλέπει. Όπως και να έχει δεν λέω να μην κάνει το bios update (αφού έχει θέμα) απλά να το αφήσει για το τέλος γιατί αν του πάει τίποτα στραβά... Πόνος... Καλύτερα να δοκιμάσει πρώτα μια αποφόρτιση, ένα reset defaults και μετά αν δεν μπορεί να το παρακάμψει να μην το εμφανίζει... Ναι...

Δημοσ.

Εμένα μου τραβάει το ενδιαφέρον το μυνημα "********Processor Microcode Update Failure**********"

δοκίμασες να κανεις update το bios πριν το πρόβλημα ?? ή δοκίμασες να βαλεις αλλον επεξεργαστή ??

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, sstratos είπε

Εμένα μου τραβάει το ενδιαφέρον το μυνημα "********Processor Microcode Update Failure**********"

δοκίμασες να κανεις update το bios πριν το πρόβλημα ?? ή δοκίμασες να βαλεις αλλον επεξεργαστή ??

Έβαλα για λίγο έναν άλλο επεξεργαστή παλιό T550 νομίζω, και πηγαινε αρκετά καλύτερα. Ακόμα και στη βαθμολογια του υπολογιστή εβγαζε 3,5 αντί 2,3 του 9700.Αλλά τι να τον κάνω αυτόν,? Πολύ λίγος. 

Δημοσ.

Mε τον φορτιστη ομως, τι γινεται? Ειναι εστω ο δικος του της Dell?
⚠️
Και τελος μπαταρια υπαρχει πραγματι επανω, η οχι? Ασχετως σε τι
κατασταση την βλεπει υπαρχει? Αν ναι, κι ο φορτιστης ειναι 'αλλος'
τοτε μπορεις να τους ζητησεις με δικο τους DELL φορτιστη και τη
μπαταρια σου* επανω, να δοκιμασουν ετσι, τελικα & το bios update..
⚠️

*Εκτος και εχει βγει παντελως off η μπαταρια και δεν εντοπιζεται!

👿
Αν σου εχουν πει πως: δεν υπαρχει κανενας αλλος τροπος μα χρειαζεται να γινει
με δικη τους μπαταρια επανω
, ειναι παπατζα! Βεβαιως εχουν την επιλογη: να μη
θελουν να [σ]το κανουν = να θελουν να σε οδηγησουν προς ο,τι τους εξυπηρετει 

1 ώρα πριν, nikos903 είπε

Ναι οτι πρόσθεσαν στο νέο bios όντως πρόσθεσαν απλά το platform id απο όσο βλέπω υπάρχει ήδη για τον 9700 απο το Α18, για αυτό μου φαίνεται παράξενο που δεν τον βλέπει. Όπως και να έχει δεν λέω να μην κάνει το bios update (αφού έχει θέμα) απλά να το αφήσει για το τέλος γιατί αν του πάει τίποτα στραβά... Πόνος... Καλύτερα να δοκιμάσει πρώτα μια αποφόρτιση, ένα reset defaults και μετά αν δεν μπορεί να το παρακάμψει να μην το εμφανίζει... Ναι...

Πραγματι bios update πρεπει να μεινει για το τελος, αλλα ενδεχομενως να μην εχει και αλλη επιλογη: αν θελει οχι μονο
να αποφυγει να παταει <F> στην εκκινηση του αλλα και για να λειτουργει μετα κομπλε και σε ολα του σιγουρα ο P9700 👾

Και προφανεστατα το bios update ειναι καλυτερο να γινεται, υπο τις ιδανικοτερες συνθηκες = Ups, φορτιστης, μπαταρια,
dos σωστα ολα τα παντα! Οσο λιγοτερα απο αυτα υπαρχουν(?) διαθεσιμα, τοτε αυξανεται κι η πιθανη επικινδυνοτητα του

1 ώρα πριν, mpouliaritis είπε

Έβαλα για λίγο έναν άλλο επεξεργαστή παλιό T550 νομίζω, και πηγαινε αρκετά καλύτερα. Ακόμα και στη βαθμολογια του υπολογιστή εβγαζε 3,5 αντί 2,3 του 9700.Αλλά τι να τον κάνω αυτόν,? Πολύ λίγος. 

Αυτον θα τον ξαναβαλεις και θα τον χρησιμοποιησεις αν αποφασισεις να κανεις ο ιδιος το bios update τελικα.
Ειναι καλυτερη επιλογη να επιχειρηθει ετουτο με εναν επεξεργαστη που ηδη τον λειτουργουσε με σιγουρια 😁
[Δηλαδη κι εγω ετσι θα το εκανα: με τον προηγουμενο επανω, χοχο!]

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...