Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ,

Αντιμετωπίζω ένα θέμα με τον παραπάνω επεξεργαστή με intergrated graphics Vega rx 11 όπως φυσικά θα γνωρίζεται, λοιπόν, έστησα ένα build με μητρική Asus A320, τον ryzen φυσικά και από ραμ 1 8gb στα 2800-2900 δεν θυμάμαι, και φυσικά ssd και λοιπά. Windows 10, αφού πλέον οι drivers φτιάχνονται μόνο για αυτή την έκδοση, drivers εγκατεστημένοι όλα σωστά. Μόλις τον παρέδωσα στον φίλο μου, μου λέει παίζω LOL στα 30 fps λέει.. ! Τρελένομαι, πάω σπίτι του, ξεκινάω ένα γκέιμ από περιέργεια χωρίς να ξέρω, με 5 άτομα βλέπω 140φπς σε very high graphics. Λέω ρε θα με τρελάνεις? και μόλις μπει σε 10άρι γκέιμ αρχίζει η πτώση.. Με λίγα λόγια δεν ακόμα και σε low γραφικά δεν αποδίδει όσο πρέπει.. Τι παίζει με τους ryzen? τι πρέπει να κάνω για να τον φτάσω στην μέγιστη απόδοση? Ευχαριστώ!

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και με 2133 δε δικαιολογείται τέτοια απόδοση... Μπας και έχεις τη VRAM ρυθμισμένη σε κάτι σαν 128MB; Μπες στο BIOS και δώσε τουλάχιστον 1GB (μην πω 1.5-2) στην iGPU.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tester426 είπε

Καλησπέρα στο φόρουμ,

Αντιμετωπίζω ένα θέμα με τον παραπάνω επεξεργαστή με intergrated graphics Vega rx 11 όπως φυσικά θα γνωρίζεται, λοιπόν, έστησα ένα build με μητρική Asus A320, τον ryzen φυσικά και από ραμ 1 8gb στα 2800-2900 δεν θυμάμαι, και φυσικά ssd και λοιπά. Windows 10, αφού πλέον οι drivers φτιάχνονται μόνο για αυτή την έκδοση, drivers εγκατεστημένοι όλα σωστά. Μόλις τον παρέδωσα στον φίλο μου, μου λέει παίζω LOL στα 30 fps λέει.. ! Τρελένομαι, πάω σπίτι του, ξεκινάω ένα γκέιμ από περιέργεια χωρίς να ξέρω, με 5 άτομα βλέπω 140φπς σε very high graphics. Λέω ρε θα με τρελάνεις? και μόλις μπει σε 10άρι γκέιμ αρχίζει η πτώση.. Με λίγα λόγια δεν ακόμα και σε low γραφικά δεν αποδίδει όσο πρέπει.. Τι παίζει με τους ryzen? τι πρέπει να κάνω για να τον φτάσω στην μέγιστη απόδοση? Ευχαριστώ!

α) Βεβαιώσου ότι έχεις εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση των win10.

β) Πέρασε του drivers απο εδώ: https://www.amd.com/en/support/apu/amd-ryzen-processors/amd-ryzen-3-desktop-processors-radeon-vega-graphics/amd-ryzen-3-0

γ) Έπρεπε να του βάλεις 2x4 ραμ και οχι 1x8 (αλλά αυτό είναι άσχετο με το πρόβλημα σου)

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, leros2004 είπε

α) Βεβαιώσου ότι έχεις εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση των win10.

β) Πέρασε του drivers απο εδώ: https://www.amd.com/en/support/apu/amd-ryzen-processors/amd-ryzen-3-desktop-processors-radeon-vega-graphics/amd-ryzen-3-0

γ) Έπρεπε να του βάλεις 2x4 ραμ και οχι 1x8 (αλλά αυτό είναι άσχετο με το πρόβλημα σου)

Καλημέρα, δε θεωρώ ότι είναι άσχετο το να βάλω 2χ4 ραμ γιατί το διάβασα και κάπου αλλού, αλλά πόση διαφορά πιστεύετε θα δω? , Από αυτό το site πέρασα drivers adrenalin.

Έγινε θα δοκιμάσω αυτό με το bios και θα σας πω, οταν λάβω το pc στα χέρια μου απ' το παιδί θα σας στείλω και κάποιες φωτό με τα settings. Ευχαριστώ .

Δημοσ.
13 ώρες πριν, tester426 είπε

Καλημέρα, δε θεωρώ ότι είναι άσχετο το να βάλω 2χ4 ραμ γιατί το διάβασα και κάπου αλλού, αλλά πόση διαφορά πιστεύετε θα δω?

Αν μιλουσαμε για τηn προηγουμενη γενια = ηταν η μερα με τη νυχτα:
1 * 8 GB single sided 1600, vs 2 * 4 GB dual sided 2400, DDR3 παντα
εκεινα, μα δεν νομιζω να εχει αλλαξει η γενικη κατασταση πολυ..😣

Δημοσ.

Και πάλι δε νομίζω να έχει τόσο μειωμένη απόδοση, ντάξει θα χάσει κάτι από το single channel, αλλά και πάλι αυτό είναι υπερβολικό. Κάποιο θέμα είτε με τη Vram, είτε με τα drivers υπάρχει.

Δημοσ.

όπως βλέπεις ακόμα και στο DOTA πέφτει στα μισά καρέ (30). Κόβεις το ήδη περιορισμένο effective bandwidth (λόγω DDR4 αντί για gDDR5) της igpu στο μισό. Είναι σαν να μετατρέψεις κάποιον με έναν όρχη σε ευνούχο και να περιμένεις μετά να σου κάνει δίδυμα.🤩

• Like 1
  • Sad 1
  • Moderators
Δημοσ.

Παίζει τεράστιο ρόλο το bw στα APU, έχουν δίκιο τα παιδιά από πάνω. Επίσης και τα MHz, η διαφορά από 2133 σε 3200 είναι ορατή με γυμνό μάτι ακόμα και στον stock 2200G του PC1 της υπογραφής.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, LambisElef είπε

Και πάλι δε νομίζω να έχει τόσο μειωμένη απόδοση, ντάξει θα χάσει κάτι από το single channel, αλλά και πάλι αυτό είναι υπερβολικό.

Κανονικα το πινουνεεε λεμεεεε χεχε*!! 🤣 😋 🤣

https://www.gamersnexus.net/guides/3244-amd-r5-2400g-memory-kit-benchmarks-and-single-vs-dual-channel

*στο single ποτηρι το πικρο, χοχο!! 😋

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...