JDM95 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Εδω και λιγες ωρες μου ενεργοποιηθηκε η υπηρεσια του fiber απο τη wind στο προγραμμα με τα 200mbps. Με το ρουτερ της technicolor φαινεται να λειτουργει μεχρι στιγμης μια χαρα. Ωστοσο εχω 2 αποριες πανω στο θεμα. Αρχικα τα 200 download δεν τα πιανω, το ρουτερ μεσα μου δειχνει : up 32.99 Mbps down 123.59 Mbps ενω δοκιμασα να κατεβασω και ενα αρχειο ftp και ειδα ταχυτητα γυρω στα 138. Η wind πριν γινει η συνδεση μου ειχε πει οτι θα χρειαστει να ερθει τεχνικος για εργασιες στο σπιτι και οτι μαλιστα θα ανεβει και μεχρι πανω στο δωματιο με το ρουτερ, ο τεχνικος ειναι να ερθει αυριο το πρωι και ηθελα να ρωτησω αν θα αλλαξει κατι ετσι ωστε να πιανω παραπανω ή μπορει να γινει κατι για να πιανω σχεδον τα 200, αλλιως μαλλον θα το ριξω σε 100αρα..Να πω οτι το ρουτερ το εστησα εγω αν και δεν χρειαστηκε καμια αλλαγη, πηρε τις ρυθμισεις μονο του απο το παλιο και επαιξε απευθειας.
isay Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Θα περιμένεις να ερθει τεχνικος (αφου εχετε ραντεβου αυριο το πρωι) και αν δεις οτι δεν ανεβαίνει το γυρνάς σε κατοστάρα (να και με wind δεν ξέρω ποσο ευκολα θα το δεχτουν)
postfire Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 πληρωνεις για 200 και πιανεις 120 καλυτερα γυρνα το σε 100 αν δεν παιξει παραπανω απο 120
JDM95 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτο θα γινει, θα περιμενω αυριο το τεχνικο, και το πολυ πολυ το γυρναω σε 100...απλα μου εκανε εντυπωση γιατι η κοπελα απο την wind οταν με πηρε να κλεισουμε το ραντεβου για τον τεχνικο μου ειπε οτι δεν θα εχω καθολου υπηρεσιες απο την ημερα ενεργοποιησης της νεας γραμμης και μεχρι να ερθει ο τεχνικος, και ενεργοποιηθηκε κανονικα απο μονο του. Θα ενημερωσω αυριο αν βρεθει λυση για την ταχυτητα. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2018 από JDM95
JDM95 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 update: τελικα θα χρειαστει να τραβηξω ενα utp καλωδιο απο κατω στην πριζα που εχω το ρουτερ και απο εκει στην κεντρικη του σπιτιου για να μην εχω απωλειες.
rofl Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 ενημερωτικα, αν και δε θα χρειαστει , δεν ειναι παντως απλο το 120 γυρναω σε 100. ειναι αλλο mode το 100αρι και το 200αρι. δεν ειναι οπως το 50αρι και το 100αρι που ειναι το ιδιο. αν στο 200αρι καποιος πιανει 120, στο 100αρι μπορει να παει κατα τα 60. οποτε ναι θα πρεπει να το φτιαξεις
poulinos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 7 minutes ago, rofl said: ενημερωτικα, αν και δε θα χρειαστει , δεν ειναι παντως απλο το 120 γυρναω σε 100. ειναι αλλο mode το 100αρι και το 200αρι. δεν ειναι οπως το 50αρι και το 100αρι που ειναι το ιδιο. αν στο 200αρι καποιος πιανει 120, στο 100αρι μπορει να παει κατα τα 60. οποτε ναι θα πρεπει να το φτιαξεις δεν σε εμποδιζει ομως να δωσεις και 100mbit σε 30a profile ή ακομα και σε 35b profile.ασχετα που δεν το κανουν. 33 minutes ago, JDM95 said: update: τελικα θα χρειαστει να τραβηξω ενα utp καλωδιο απο κατω στην πριζα που εχω το ρουτερ και απο εκει στην κεντρικη του σπιτιου για να μην εχω απωλειες. πριν πας να πεταξεις λεφτα για καλωδιωση διοτι σορρυ για την εκφραση αλλα οι τεχνικοι πολλες φορες λενε μπουρδες διαβασε αυτο https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf απειρες φορες εχω δει τεχνικους να λενε σε πελατες οτι φταιει η καλωδιωση και ριξτε ενα Utp απο κατω μεχρι πανω .και μαλιστα τους δειχνουν οτι κατω εχουν πχ 200 ενω πανω 100.πολλες φορες δεν φταιει η καλωδιωση σαν καλωδιο αλλα φταιει οτι η καλωδιωση δεν ειναι σωστα φτιαγμενη.το τι εννοω σωστα φτιαγμενη φαινεται στο pdf πιο πανω.στο 99 τις 100 των σπιτιων τα καλωδια ειναι με bridge taps με την λογικη του adsl.στο vdsl δεν θελει bridge taps.οποτε θελει να ανοιχτει η κεντρικη πριζα και να γινουν αλλαγες εκει ωστε να καταργηθουν τα bridge taps.απλα επειδη πολλοι τεχνικοι δεν το ξερουν απλα λενε ριξε ενα καλωδιο απο κατω μεχρι πανω στειλτο στο ρουτερ και ολα οκ. τις περισσοτερες φορες που εχω δει vdsl να μην παιζει σωστα δεν εφταιγε το καλωδιο σαν καλωδιο αλλα το πως ειναι συνδεδεμενα πισω απο τα πριζακια.με το που τα εφτιαξα επαιξε την ταχυτητα σχεδον που επαιζε και κατω. ο ευκολος τροπος να καταλαβει καποιος αν εχει bridge taps ειναι να δει ενα δυο πραγματα.αν δεν υπαρχει splitter στην κεντρικη γραμμη(για tdm συνδεσεις οχι για voip) και αν υπαρχουν φιλτρα στα τηλεφωνα σημαινει οτι εχει καποιος bridge taps. η σωστη καλωδιωση ειναι ολα τα τηλεφωνα να ειναι συνδεδεμενα πανω στο σπλιττερ οταν μιλαμε για tdm ή πανω στην fxs οταν μιλαμε για voip.οχι φιλτρα οχι διακλαδωσεις στο καλωδιο μεχρι να φτασει στο σπλιττερ και στο router.στην τηλεφωνια κανε και 20 bridge taps.αλλα ολα αυτα μετα το ρουτερ και το σπλιττερ. 1
rofl Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 29 λεπτά πριν, poulinos είπε δεν σε εμποδιζει ομως να δωσεις και 100mbit σε 30a profile ή ακομα και σε 35b profile.ασχετα που δεν το κανουν. 30a δεν θα παιξει ελλαδα . 35b ισως το κανουν σε λιγα χρονια οταν και αν θα ναι φθηνες οι καρτες σε σημειο που δεν θα συμφερει να παρουν 17a. προς το παρον οτιδηποτε 35b ειναι ακριβο 1
postfire Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, poulinos είπε δεν σε εμποδιζει ομως να δωσεις και 100mbit σε 30a profile ή ακομα και σε 35b profile.ασχετα που δεν το κανουν. πριν πας να πεταξεις λεφτα για καλωδιωση διοτι σορρυ για την εκφραση αλλα οι τεχνικοι πολλες φορες λενε μπουρδες διαβασε αυτο https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf απειρες φορες εχω δει τεχνικους να λενε σε πελατες οτι φταιει η καλωδιωση και ριξτε ενα Utp απο κατω μεχρι πανω .και μαλιστα τους δειχνουν οτι κατω εχουν πχ 200 ενω πανω 100.πολλες φορες δεν φταιει η καλωδιωση σαν καλωδιο αλλα φταιει οτι η καλωδιωση δεν ειναι σωστα φτιαγμενη.το τι εννοω σωστα φτιαγμενη φαινεται στο pdf πιο πανω.στο 99 τις 100 των σπιτιων τα καλωδια ειναι με bridge taps με την λογικη του adsl.στο vdsl δεν θελει bridge taps.οποτε θελει να ανοιχτει η κεντρικη πριζα και να γινουν αλλαγες εκει ωστε να καταργηθουν τα bridge taps.απλα επειδη πολλοι τεχνικοι δεν το ξερουν απλα λενε ριξε ενα καλωδιο απο κατω μεχρι πανω στειλτο στο ρουτερ και ολα οκ. τις περισσοτερες φορες που εχω δει vdsl να μην παιζει σωστα δεν εφταιγε το καλωδιο σαν καλωδιο αλλα το πως ειναι συνδεδεμενα πισω απο τα πριζακια.με το που τα εφτιαξα επαιξε την ταχυτητα σχεδον που επαιζε και κατω. ο ευκολος τροπος να καταλαβει καποιος αν εχει bridge taps ειναι να δει ενα δυο πραγματα.αν δεν υπαρχει splitter στην κεντρικη γραμμη(για tdm συνδεσεις οχι για voip) και αν υπαρχουν φιλτρα στα τηλεφωνα σημαινει οτι εχει καποιος bridge taps. η σωστη καλωδιωση ειναι ολα τα τηλεφωνα να ειναι συνδεδεμενα πανω στο σπλιττερ οταν μιλαμε για tdm ή πανω στην fxs οταν μιλαμε για voip.οχι φιλτρα οχι διακλαδωσεις στο καλωδιο μεχρι να φτασει στο σπλιττερ και στο router.στην τηλεφωνια κανε και 20 bridge taps.αλλα ολα αυτα μετα το ρουτερ και το σπλιττερ. μπορεις σε παρακαλω να μου δειξεις πως ειναι αυτα τα bridge taps? με φωτο ας πουμε? 1
JDM95 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 11 ώρες πριν, poulinos είπε απειρες φορες εχω δει τεχνικους να λενε σε πελατες οτι φταιει η καλωδιωση και ριξτε ενα Utp απο κατω μεχρι πανω .και μαλιστα τους δειχνουν οτι κατω εχουν πχ 200 ενω πανω 100.πολλες φορες δεν φταιει η καλωδιωση σαν καλωδιο αλλα φταιει οτι η καλωδιωση δεν ειναι σωστα φτιαγμενη.το τι εννοω σωστα φτιαγμενη φαινεται στο pdf πιο πανω.στο 99 τις 100 των σπιτιων τα καλωδια ειναι με bridge taps με την λογικη του adsl.στο vdsl δεν θελει bridge taps.οποτε θελει να ανοιχτει η κεντρικη πριζα και να γινουν αλλαγες εκει ωστε να καταργηθουν τα bridge taps.απλα επειδη πολλοι τεχνικοι δεν το ξερουν απλα λενε ριξε ενα καλωδιο απο κατω μεχρι πανω στειλτο στο ρουτερ και ολα οκ. Ειναι ευκολη η διαδικασια και μπορει καποιος να την κανει καποιος μονος του ή χρειαζεται ηλεκτρολογο; Και τι ακριβως να πω στον ηλεκτρολογο να κανει γιατι δεν ξερω λεγοντας του να καταργησει τα bridge taps αν θα καταλαβει. Αν ειναι να το κανει καποιος μονο του υπαρχουν οδηγιες/φωτογραφιες για να το δουμε λιγο αναλυτικοτερα; Ευχαριστω.
poulinos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 10 hours ago, postfire said: μπορεις σε παρακαλω να μου δειξεις πως ειναι αυτα τα bridge taps? με φωτο ας πουμε? το pdf δινει ακριβως πως πρεπει να ειναι η καλωδιωση.επισης αν καποιος ψαξει για bridge tap θα καταλαβει τι ειναι 40 minutes ago, JDM95 said: Ειναι ευκολη η διαδικασια και μπορει καποιος να την κανει καποιος μονος του ή χρειαζεται ηλεκτρολογο; Και τι ακριβως να πω στον ηλεκτρολογο να κανει γιατι δεν ξερω λεγοντας του να καταργησει τα bridge taps αν θα καταλαβει. Αν ειναι να το κανει καποιος μονο του υπαρχουν οδηγιες/φωτογραφιες για να το δουμε λιγο αναλυτικοτερα; Ευχαριστω. εξαρτατε ποσο πιανουν τα χερια του.επισης αν καποιος δεν μπορει να το κανει πρεπει να δει το αρχειο της cyta το Pdf που λεει για την σωστη καλωδιωση. (το εβαλα πιο πανω).και μερικα ενδεικτικα θεματα απο Insomnia 1
poulinos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 On 28/08/2018 at 12:56, postfire said: ευχαριστω! αν κολλησεις καπου συγκεκριμενα πρεπει να μας πει ποσα πριζακια εχεις και ποσα καλωδια εχει το καθενα απο πισω οποτε να σου πουμε τι μπορει να γινει για να μην εχεις bridge taps και να παρεις τα μεγιστα.οταν καποιος βεβαια παιρνει απο kv και παρει πακετο 50mbps υπαρχει περιπτωση και χωρις σωστη καλωδιωση να τα πιασει τα 50 αλλα σε πιο μεγαλα πακετα εκει ειναι πιο Must να ειναι ολα σωστα. επισης το ποσο θα χασεις απο τα bridge taps εξαρτατε απο το μηκος και απο το ποσα εχεις. 1
poulinos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 On 28/08/2018 at 01:12, rofl said: 30a δεν θα παιξει ελλαδα . 35b ισως το κανουν σε λιγα χρονια οταν και αν θα ναι φθηνες οι καρτες σε σημειο που δεν θα συμφερει να παρουν 17a. προς το παρον οτιδηποτε 35b ειναι ακριβο καποιες καμπινες τις εχουν γυρισει σε super vectoring και δινουν 200Mbps.οχι ολες αλλα καποιες.γιατι να δινουν 200αρη με 30a το κοβω δυσκολο. καλα ναι οι εξοπλισμοι ειναι ακριβοι και φαινεται και απο το κοστος των super vectoring modem/routers.(35b).αλλα ναι θεωρητικα θα μπορουσες να τα εδινες ολα σε 35b πολυ μελλοντικα
JDM95 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 καλησπερα, επανερχομαι τελικα μετα απο τοποθετηση utp6 καλωδιου, οπου η ταχυτητα πλεον ειναι κατι παραπανω απο 200mbps, το οποιο μου εκανε και εντυπωση,καλη φυσικα,δεν διαμαρτυρομαι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα