slvsnt Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Ψάχνω (όχι για μένα αλλά δεν έχει σημασία) έναν dedicated server με τα εξής χαρακτηριστικά (τουλάχιστον) : CPU κατηγορίας Intel Xeon E3-1230 v3 16GB RAM RAID 2*1TB uplink 1G ubuntu 16.04 δε χρειάζομαι λογισμικό διαχείρισης με ενδιαφέρει η αξιοπιστία πρώτα και μετά το οικονομικό. κοιτούσα αυτό, με τη συγκεκριμένη εταιρεία είχα συνεργαστεί παλαιότερα (2 χρόνια) και δεν είχα πρόβλημα. από εκεί και πέρα έχω συνεργαστεί και με άλλες εταιρίες (και πολύ φθηνές) απλά είχα servers οι οποίοι χρησιμοποιούταν και χρησιμοποιούνται ακόμα, για απλές εργασίες οπότε δε μπορώ να βγάλω συμπέρασμα αν είναι καλές στα δύσκολα. κάτι ψιλό προβληματάκια τα είχα αλλά λύνονταν μου έχουν προτείνει και αυτό, σε πολύ καλή τιμή αυτή η εταιρία τι λέει; https://oneprovider.com ακούω προτάσεις. αυτό που με καίει περισσότερο είναι η ταχύτητα δικτύου
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Εγώ χρησιμοποιώ πολύ αυτούς: https://www.cherryservers.com/ Για windows μηχανάκια αλλά δεν έχει διαφορά το λειτουργικό.
CyberCr33p Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 H OpenProvider μεταπουλάει servers από διάφορα datacenters. Γνώμη μου είναι να κοιτάξεις την Hetzner.
slvsnt Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, CyberCr33p είπε H OpenProvider μεταπουλάει servers από διάφορα datacenters. Γνώμη μου είναι να κοιτάξεις την Hetzner. με τους συγκεκριμένους δεν είχα ποτέ συνεργασία. μου το πρότεινε άτομο που έχει έναν server εκεί και είναι ευχαριστημένος Οι τιμές μου φαίνονται καλύτερες αφού με 60€ παίρνω αυτό, που είναι πολύ καλύτερο από αυτό που υπολόγιζα στη velia και ανέφερα στο 1ο ποστ Intel® Core™ i7-6700 Quad-Core 64 GB DDR4 2 x 4 TB 1 GBit/s 30 TB αλλά όπως είπα με ενδιαφέρει περισσότερο η αξιοπιστία ίσως καταλήξω σε αυτό τελικά
fouros Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Χρειάζεσαι πραματικα 1TB hd space; γιατι για αξιοπιστία (και ταχυτητα) είναι προτιμότεροι οι ssd -nvme αλλα ανεβαινει το budget για τετοιες χωρητικότητες Για αξιοπιστία πάντως πηγαινε σε μη μηχανικους δίσκους πηγαινε σε xeon με ssd και registered μνήμες https://www.hetzner.com/dedicated-rootserver/matrix-px Ολοκλήρωσε την παραγγελία όμως μεχρι 31 Αυγούστου γιατι μετα θα εχει setup fee. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2018 από fouros typo
slvsnt Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 11 λεπτά πριν, fouros είπε Χρειάζεσαι πραματικα 1TB hd space; γιατι για αξιοπιστία (και ταχυτητα) είναι προτιμότεροι οι ssd -nvme αλλα ανεβαινει το budget για τετοιες χωρητικότητες Για αξιοπιστία πάντως πηγαινε σε συμβατικους δίσκους πηγαινε σε xeon με ssd και registered μνήμες https://www.hetzner.com/dedicated-rootserver/matrix-px Ολοκλήρωσε την παραγγελία όμως μεχρι 31 Αυγούστου γιατι μετα θα εχει setup fee. αυτά που ανέφερα στο 1ο ποστ είναι αυτά που θέλω κατα ελάχιστο. για το χώρο, το 1TB είναι το οριακά - ελάχιστο και μάλλον θα πάω σε 2TB ή 4TB. Ο λόγος είναι ότι εκτός των άλλων θα αποθηκεύονται και videos. Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν server για αυτή τη δουλειά με 2*4TB Τα 64GB RAM είναι περιττά, πάνω από 32 δε θα χρειαστώ. για να σου δώσω να καταλάβεις αυτή τη στιγμή έχουμε έναν με τα χαρακτηριστικά : CPU Intel Xeon E3-1230 v3 16GB RAM RAID 2*4TB uplink 1G 30TB traffic και δίνουμε σχεδόν 130€/ μήνα. Το θεωρώ ακριβό πάντως αυτόν θέλουμε να αντικαταστήσουμε και ψάχνω κάτι ισάξιο ή και καλύτερο
fouros Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, slvsnt είπε αυτά που ανέφερα στο 1ο ποστ είναι αυτά που θέλω κατα ελάχιστο. για το χώρο, το 1TB είναι το οριακά - ελάχιστο και μάλλον θα πάω σε 2TB ή 4TB. Ο λόγος είναι ότι εκτός των άλλων θα αποθηκεύονται και videos. Ok αποδεκτό, backup πως παιρνεις τα δεδομένα τώρα; Ελπίζω να μη μου πεις πως βασίζεσαι στο raid , γιατι τότε δε μιλάμε για αξιοπιστία. Πάντως η hetzner είναι μία καλή περίπτωση για αυτο που θες, ειδικά μεχρι 31 Αυγουστου που κάνει δώρο το setup fee. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2018 από fouros
Γιαούρτι Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, fouros είπε Πάντως η hetzner είναι μία καλή περίπτωση για αυτο που θες, ειδικά μεχρι 31 Αυγουστου που κάνει δώρο το setup fee. να μπω λίγο σφήνα στην κουβέντα. αυτό το fee γιατί μερικοί το βάζουν και μερικοί όχι. τι ακριβώς περιλαμβάνει; και καλά η προετοιμασία; επίσης γιατί οι servers σε ελλάδα είναι κατα πολύ ακριβότεροι; Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2018 από Γιαούρτι
fouros Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 8 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε να μπω λίγο σφήνα στην κουβέντα. αυτό το fee γιατί μερικοί το βάζουν και μερικοί όχι. τι ακριβώς περιλαμβάνει; και καλά η προετοιμασία; επίσης γιατί οι servers σε ελλάδα είναι κατα πολύ ακριβότεροι; όχι δεν είναι η προετοιμάσια, ειδικά στη hetzner είναι όλα αυτοματοποιημένα. Ειναι η πολιτική των budget παρόχων για να μειώσουν τους πελάτες που θα πάρουν εναν server για πολύ μικρό χρονικό διάστημα όπου το setup fee το καθιστά απαγορευτικό. Προτιμά long lasting recurring customers. Οι server στην Ελλάδα είναι ακριβότεροι (και ηταν πολύ περισσότερο) για πολλους λόγους επιχειρησιακούς συνήθως. Ο βασικός είμαστε μικρή αγορά λίγοι πελάτες, μικρά περιθώρια κέρδους, μη ευκολο scale up σε άλλες χώρες λόγω χαμήλης διασυνδεσιμότητας.
CyberCr33p Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Εκτός από αυτό που ανέφερε ο @fouros για το setup fee είναι και για να αποπληρωθεί και ένα μέρος του κόστους του hardware. Εάν στη διάρκεια ζωής ενός server περάσει από 3 διαφορετικούς πελάτες τότε έχουμε για παράδειγμα 120 ευρώ * 3 = 360 ευρώ Και σίγουρα λειτουγεί και αποτρεπτικά για προβληματικούς πελάτες που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ένα server για κακόβουλες ενέργειες (π.χ. spam, επιθέσεις, κλπ).
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Κανείς δεν χρησιμοποιεί νοικιασμένους servers για spam, εκτός αν είναι τελείως βλάκας, γιατί το καταλαβαίνει πολύ εύκολα ο προμηθευτής. Συνήθως είτε χακάρουν servers τρίτων, κατά προτίμηση επιχειρήσεων, είτε το στέλνουν μέσω malware και proxies σε ιδιωτικά PCs.
CyberCr33p Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Και όμως νοικιάζουν φτηνούς servers με πολλές IP για αποστολή spam. Τους κρατάνε μέχρι να τους κλείσει ο πάροχος.
kleo1 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Στις 27/8/2018 στις 9:56 ΜΜ, fouros είπε Ολοκλήρωσε την παραγγελία όμως μεχρι 31 Αυγούστου γιατι μετα θα εχει setup fee. επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα το θεμα, το setup fee είναι για την αρχική παραγγελία μόνο. αν νοικιάσω έναν server για ένα μήνα και συνεχίσω την ανανέωση, λογικά δε πληρώνω το fee σε κάθε ανανέωση ε; επίσης, αλλάζουν οι τιμές σαν χρηματιστήριο ή είναι η ιδέα μου; χθες είχα δει στη hetzner με 35€ και σήμερα δεν υπάρχει. (εκτός αν τελειώσανε)
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Setup = στην αρχή. Προφανώς και δεν το πληρώνεις κάθε μήνα μετά. Οι τιμές αλλάζουν γιατί αλλάζει η διαθεσιμότητα. Επίσης οι μεγάλοι providers τύπου hetzner πολλές φορές βγάζουν προσφορές με περιορισμένη διάρκεια.
kleo1 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 ρωτάω εδώ αν και έπρεπε να ανοίξω νέο θέμα. Νοίκιασα έναν server στη hetzner. Μέχρι τώρα έχω εμπειρία από μικρούς vps στη Digital Ocean. Σε κανέναν δεν είχα ποτέ raid. Γενικά δεν έχω δουλέψει ποτέ με raid. O server που πήρα έχει έχει Software RAID 1, και μου παραδόθηκε με το λειτουργικό (ubuntu). Πρέπει να κάνω κάτι εγώ για τη ρύθμιση του raid;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα