Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν τόσοι ανόητοι οδηγοί εκεί έξω.. μερικά πρόσφατα παραδείγματα.

Σήμερα, ένας προσπάθησε επίμονα να με περάσει από δεξιά και στριμωχνόταν κοντεύοντας να χτυπήσει κανένα παρκαρισμένο και αφού είδε ότι δεν μπορούσε ( τι περίμενε δηλαδή, να βγω στο αντίθετο για να του κάνω χώρο να με προσπεράσει από δεξιά??), παραβίασε τη διπλή διαχωριστική, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και παραλίγο να χτυπήσει ένα μηχανάκι. Στα επόμενα φανάρια σταματήσαμε δίπλα δίπλα γιατί όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι του γλύτωσε 0.003 δευτερόλεπτα και τον είδα κύριο με τη ζωνούλα του και πίσω το ~5χρονο παιδί του χύμα.

Πεζός γέρος θέλει να περάσει λεωφόρο από σημείο που δεν έχει διάβαση ή φανάρια, με βλέπει που είμαι στη δεξιά λωρίδα και στα 20 μέτρα αρχίζει να τρέχει απέναντι. Από πίσω μου δεν υπήρχε κανένα αυτοκίνητο, κανονικά περίμενε 2 δευτερόλεπτα να περάσω και μετά θα μπορούσε να περάσει απέναντι με ασφάλεια.

Οδηγός τουριστικού λεωφορείου παρκάρει πάνω στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και κλείνει όλη τη δεξιά λωρίδα για να κατέβει να πάρει καφέ απ΄τον φούρνο.

Τι φταίει και σκοτωνόμαστε έτσι άδοξα?

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου να προσπαθείς και εσύ πάντα να βοηθάς τους άλλους, όσο μπορείς, χωρίς να κινδυνεύσεις εσύ φυσικά. Βλέπεις δλδ τον άλλον που θέλει να σε περάσει από δεξιά και στριμώχνεται? Πάνε δεξιά και ας σε περάσει από αριστερά με ασφάλεια. Καμιά φορά προκαλούμε εμείς εκνευρισμό στους άλλους πηγαίνοντας πολύ αργά κλπ. και τους κάνουμε να οδηγούνε με απαράδεκτο και επικίνδυνο τρόπο. Δεν λέω ότι φταις εσύ, λέω κάνε ο,τι μπορείς για να βοηθάς τους άλλους να κινηθούν με ασφάλεια. 

Για τους πεζούς, να έχεις πάντα το νου σου γιατί πολλοί που είναι και γέροι όπως στο παράδειγμά σου δεν βλέπουν καν στην τελική, ειδικά την ημέρα που τα αυτοκίνητα δεν έχουν φώτα. 

Για το παρκάρισμα στην δεξιά λωρίδα, αυτή είναι η νοοτροπία της πλειοψηφίας, εγώ το έχω δει και σε νέους ανθρώπους και τους έχω πει ντροπή σου που είσαι και νέος και η απάντηση ήταν "αφού όλοι το κάνουν". Δεν σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, ούτε τον ΚΟΚ, ούτε τον εαυτό μας, ούτε την κοινωνία, ούτε τίποτα? Όπου δεν υπάρχει παιδεία θα πρέπει να υπάρχει επιβολή του νόμου. Εδώ δεν υπάρχει τίποτε από τα δύο. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε παρκαρισμένα στα δεξιά για πάντα, η τροχαία θα γράφει για ζώνες, η δημοτική για παρκαρισμένα, και όλα καλά. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...