Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέσα στα τελευταία 6 χρόνια όπου μένω στους Αμπελόκηπους Αθηνών, πέρασα από όλους τους ISP. Όλοι το ίδιο χάλι, με σύνδεση που πιάνει 11mbit στην καλύτερη και upload-ανέκδοτο. Μάλιστα πήρα κορυφαίο router της tp-link αλλά δεν είδα καμία διαφορά (πέραν του καλύτερου WLAN).

Κανείς δεν προσφέρει vDSL, ενώ στα παράπονά μου, απαντάνε πως φταίει η υποδομή της περιοχής (εξοπλισμός ΟΤΕ). Σε γνωστούς στην πολυκατοικία και γύρω τετράγωνα που συζητάμε, έχουν ακριβώς τα ίδια χάλια, με προβλήματα αναπαραγωγής YouTube 1080p, upload ανύπαρκτο, κτλ. Περιέργως, δεν υπάρχουν προβλήματα σταθερότητας/αποσυνδέσεων.

Σε επικοινωνία μου με τον ΟΤΕ, μου είπαν πως δεν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον (!!!) από την περιοχή ώστε να αναβαθμιστούν τα DSLAM για vDSL και από τη στιγμή που η σύνδεση είναι σταθερή και τα 24mbit της aDSL μέγιστη απόδοση και όχι εγγυημένα, μου είπαν πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Μου έφεραν μάλιστα παράδειγμα των γειτονικών περιοχών Ιλίσια και Ζωγράφου, πως έχουν πλήρη κάλυψη vDSL επειδή έλαβαν μεγάλη ζήτηση λόγω φοιτητών που μένουν εκεί.

Δηλαδή εγώ τι πρέπει να κάνω; Να βρω άτομα να τους πρήζουμε τηλεφωνικώς; Είναι δυνατόν στο κέντρο της Αθήνας το 2018 να μην έχω επιλογή για σύγχρονη σύνδεση internet;

Επεξ/σία από Dr_Slump
  • Sad 1
Δημοσ.

αργά ή αργότερα, οι νέες τεχνολογίες θα φτάσουν στα κέντρα των μεγάλων πόλεων

πάντως τα 11MB ADSL μου φαίνονται αρκετά καλά για ADSL (σκέψου άλλους με 2-3-4 ΜΒ...), και ενδεχομένως είναι ένας από τους λόγους που δεν υπάρχει η πολύ μεγάλη αναμονή για VDSL στην περιοχή σου*

*γενικώς κρατάς μικρό καλάθι για το «περιορισμένο ενδιαφέρον» στην περιοχή σου, είναι και θέματα προγραμματισμού-τεχνικά κλπ στη μέση

Δημοσ.

Πότε όμως; :(

Όταν το 2012 γύρισα Ελλάδα (το 2008 στην Αγγλία είχα οπτική της Virgin), είχε ήδη συνεχώς διαφημίσεις στην TV για vDSL, ενώ φίλοι μου στη Γλυφάδα και στην Κηφισιά έχουν από το 2013!

Όσον αφορά το θέμα ενδιαφέροντος, δεν θα μου έκανε εντύπωση να είναι πραγματικό. Στην πολυκατοικία μου και τα γύρω τετράγωνα, 9 στους 10 είναι άνω των 60 ετών...

Δημοσ.

μου φαίνεται δύσκολο μια περιοχή όπως οι Αμπελόκηποι, σε κομβικό σημείο, με επιχειρήσεις-γραφεία-καταστήματα-ξενοδοχεία-νοσοκομεία κλπ και φυσικά και πυκνοκατοικημένη με χρήσεις κατοικίας, να μην έχει προτεραιότητα και ενδιαφέρον στο σχεδιασμό

εν πάση περιπτώσει, το Adsl είναι μια τεχνολογία στα τελειώματά της, νέες τεχνολογίες είναι στα σκαριά, οπότε θα κάνεις υπομονη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ποια περιοχή ακριβώς αναφέρεσαι ή διαφορετικά σε ποιο αστικό κέντρο;

Ρωτώ διότι οι Αμπελόκηποι ως περιοχή καλύπτεται από 3 αστικά κέντρα:

1.  Α/Κ Αμπελόκηποι, ήταν το πρώτο στην Αττική και από τα πρώτα στην χώρα (2012-2013), που αναβαθμίσθηκαν οι καμπίνες του σε νέου τύπου παρέχοντας VDSL. Ωστόσο δεν καλύφθηκε όλο αλλά κυρίως η περιοχή προς Γουδί-Ζωγράφου και μόνο ελάχιστες (πρέπει να έχω δει 2-3) στην Σεβαστουπόλεως. Υπάρχει προγραμματισμός κι έναρξη εργασιών του ΟΤΕ για αναβάθμιση σε Vectoring μέχρι Q4/2018 (όπως και όλες απλές VDSL).
  2. Α/Κ Γηροκομείο (στο οποίο ανήκω), που το έχει αναλάβει η Vodafone και ήδη έχει αναβαθμίσει περίπου το 50% των καμπίνων παρέχοντας κανονικά υπηρεσία VDSL Vectoring. Οι υπόλοιπες καμπίνες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως Q3/2018.
  3.  Α/Κ Αλεξάνδρα, που και αυτό το έχει αναλάβει η Vodafone για υπηρεσία FTTH GPON, με ενεργοποίηση έως Q3/2019.

Σε κάθε περίπτωση εκ του κανονισμού σε όλα τα αστικά κέντρα:

• Δεν αναβαθμίζονται οι καμπίνες σε απόσταση έως 550 μέτρα περιμετρικά του Α/Κ και από τις υπόλοιπες, το ποσοστό που ζητήθηκε και τους εγκρίθηκε.
  • Ο πάροχος που έχει αναλάβει μια περιοχή υποχρεούται να δώσει υπηρεσία στη χοντρική στους άλλους παρόχους. Είναι θέμα επιλογής των άλλων παρόχων να νοικιάσουν την υπηρεσία και να δώσουν λιανική στους δικούς τους πελάτες.
Επεξ/σία από jkoukos
  • Thanks 1
Δημοσ.
Spoiler

Αν θυμόμουν ότι τα είχα ξαναγράψει, θα έβαζα το llink που έδωσες και θα σε προλάβαινα. 😁😁😁

Αν'  αυτού κάθισα και τα έγραψα πάλι 😠, διότι τα γνωρίζω πολύ καλά αφού μ' ενδιαφέρει η περιοχή των Αμπελοκήπων.

Δημοσ.

31 λεπτά πριν, divo είπε

παρολα αυτα αν θες δωσε μας τηλεφωνο σε μνμ να δουμε τι πραγματικα μπορεις να παρεις σημερα

Κι όμως, είμαι εκτός κάλυψης όλων σύμφωνα με το fttxgr... είμαι χονδρικά στο κόκκινο που έκανα

loc.jpg

Δημοσ.

Όπως ήδη ανέφερα, αυτή η περιοχή που δείχνεις δεν έχει ακόμη αναβαθμισθεί, αλλά ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες με ολοκλήρωση καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι τέλους του έτους. Αν γνωρίζεις και σε ποια καμπίνα συνδέεσαι, θα έχεις ολοκληρωμένη απάντηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σύμφωνα με τον πάροχό μου, συνδέχομαι από DSLAM στη Μηχαλακοπούλου, όπου είναι και το κοντινότερο στον χάρτη "ID: 4708-184", ενώ κι αυτό είναι πολλά μέτρα μακριά. Αν γίνει αυτό vDSL, πάλι θα είναι μεγάλη η απόσταση! :(

Επεξ/σία από Dr_Slump
Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένα DSLAM στη Μιχαλακοπούλου. Όλα τα DSLAM των παρόχων (και ειδικά για ADSL) είναι στο κτίριο του ΟΤΕ στη γωνία Μικράς Ασίας & Σινώπης, που ονομάζεται Α/Κ Αμπελόκηποι.

Μέχρι σήμερα στο τμήμα μεταξύ Μιχαλακοπούλου και Κηφισίας-Βασ. Σοφίας, δεν είχε αναβαθμισθεί καμία καμπίνα, κάτι που ξεκίνησε τώρα.

Δεν έχει σημασία ποια καμπίνα είναι κοντά σου (και ειδικά στον χάρτη που δεν είναι όλες περασμένες) αλλά σε ποια ακριβώς συνδέεται η οικοδομή σου. Τον αριθμό της θα τον βρεις στον κεντρικό κατανεμητή της πολυκατοικίας και πουθενά αλλού.

Τέλος αν η καμπίνα σου αναβαθμισθεί θα έχει δικό της DSLAM που σημαίνει ότι λόγο μικρής απόστασης θα πιάνεις το μέγιστο της σύνδεσης VDSL, αλλά σε ADSL δεν είναι εξασφαλισμένο ότι θα συνδεθείς σε αυτή και πιθανότατα θα εξακολουθείς να παίρνεις πρόσβαση από το μακρινό αστικό κέντρο.

Δημοσ.

Προφανώς πρόκειται για περίπου το ίδιο σημείο, το οποίο είναι πάνω από 400 μέτρα από μένα. Ο κατανεμητής της πολυκατοικίας που βρίσκεται; Πάντως δεν έχουμε κοντά καμία καμπίνα, ούτε παλιά, ούτε νέα...

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει κοντά σου καμπίνα, απλά δεν έχεις δει/προσέξει. Δεν είναι απαραίτητο να είναι στον δρόμο σου, αλλά σε κάποια διαστάρωση με άλλον ή επόμενο παράλληλο.

Ο κατανεμητής σε πολυκατοικίες βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο συνήθως στο ισόγειο ή το υπόγειο, εντός ξύλινου ερμάριου. Σ' ενδιαφέρει ο 3ψήφιος αριθμός που αναφέρεται στην καμπίνα που συνδέεται η οικοδομή.

Δημοσ.

Το κοντινότερο βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα κοντά, οπότε μιλάμε για 200+ μέτρα απόσταση, ενώ πρόκειται για ένα "αρχαίο" πράσινο με σκουριές.  Άλλο ένα βρίσκεται προς Μιχαλακοπούλου και είναι ακόμα πιο μακριά. Δεν έχω δει άλλα και έκανα όλα τα τετράγωνα εδώ.

Έψαξα στην ισόγεια είσοδο και δεν βρήκα κάτι, ίσως είναι κάπου που δεν μπορώ να υποψιαστώ ή στον υπόγειο χώρο σε σημείο που δεν έχω πρόσβαση. Δεν ρωτάω τον διαχειριστή γιατί δεν μιλιέται, είναι ο ορισμός του γεροπαράξενου...

Δημοσ.

Τα 200 μέτρα απόσταση είναι λίγα σε σχέση με αυτή που έχεις από το αστικό κέντρο.

Μπες και σε διπλανές πολυκατοικίας και ρίξε μια κλεφτή ματιά για τον δικό τους κατανεμητή. 😎

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...