Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σας, επειδη δεν εχω γνωσεις σχεδον καθολου απο λαπτοπς, εχω ενα LENOVO που λειτουργει με ενσωματωμενη μπαταρια περσινο μοντελο, το οποιο δουλευει με φορτιστη (το βγαζω βαζω μολις τελειωνει και παει λεγοντας)  αυτος απο τι φαινεται μου χαλασε απο το πολυμπριζο που εχω απο διαρροη ρευματος λογικα, επειδη  καποιες φορες που το βαζα στη πριζα  τον φορτιστη εκανε τσαφ το ρευμα στη συγκεκριμενη θεση του πολυμπριζου, αλλα δοκιμασα και σε αλλες μπριζες εκανε το ιδιο και σε αλλες οχ.,
Τα δοντακια του φορτιστη στις κορυφες τους ειναι σαν αλοιωμενοι  σχετικα, ο φορτιστης οταν συνδεεται με το λαπτοπ να φορτισει δουλευει για κανα 2 3 δευτερολεπτα και μετα σταματαει να δινει ρευμα ο φορτιστης.
  Το λαπτοπ ειναι απο το κωτσοβολο, ο οποιος δεν καταλαβαινω τι ρολο βαρανε οι εγγυησεις που βαζει, την μια δε καλυπτει οθονες σε κινητα λαπτοπ κλπ την αλλη δε καλυπτει φορτιστες λαπτοπ, τοτε ειναι απατη, διοτι αν καλυπτει μονο εργοστασιακες βλαβες σε hardware  για παραδειγμα, ειναι σα να μη καλυπτει τιποτα γιατι συνηθως  οτι παρεις  δεν ειναι και τοσο συνηθισμενο να σου χαλασει σε 1 και 2 χρονια εγγυησης , εγω απορω γιατι ο φορτιστης δεν ειναι μεσα στην εγγυηση λες και ειναι τιποτα ποντικι, πληκτρολογιο, η καμερα Usb γελανε και οι πετρες, αφου ο φορτιστης ειναι αυτο που δινει ρευμα να δουλεψει το λαπτοπ.
   Μου ειπαν να παρω ενα τηλεγωνο  εταιρικο με αναμονη κλπ, και τους λεω οκ τωρα τρεχω, μηπως μου αλλαξουν χωρις εξοδα το φορτιστη, αλλα ισως ακουστει τσιγγουνια αυτο που θα πω  αλλα  το ποσο της χρεωσης που θα μου κανει το τηλεφωνημα αυτο,  θα παρω 2 φορτιστες με τα λεφτα αυτα,  τεσπ  ανατολικο ζητημα το εκανα, τα στοιχεια του φορτιστη ειναι αυτα, πιστευετε μπορω να βρω εναν σε λογικη τιμη, εκει στο κωτσοβολο μου ειπαν οτι κοστιζουν μεχρι και 80 ευρω     (που λογικα μουφα ) σαν πολυ ακριβο δε τον εβγαλαν?
LEVONO AC ADAPTER 
MODEL:  ADL45WCG 
LCPN: SA10M42792
INPUT:100-240V ~1,5 A  50-60Hz
OUTPUT: 20 V -.- 2,25 A

Επεξ/σία από 23Optimus
Δημοσ.

Καλημέρα :)

Σίγουρα ο φορτιστής έχει το θέμα; Πολύμετρο έχεις να μετρήσεις τι δίνει;

Οι έξτρα εγγυήσεις που δίνουν τα μαγαζιά είναι... Μπλέξιμο....

Τα δοντάκια που λες είναι αλλοιωμένα δεν σημαίνει απαραίτητα οτι έχουν και θέμα, μπορεί απο την χρήση να έχουν φθαρεί λίγο.

Φορτιστή βρίσκεις απο 10€, δες τι βύσμα έχεις και πάρε αν είναι όντως σε αυτόν το θέμα.

PS. Εγγύηση απο την lenovo δεν έχεις; Μόνο η μπαταρία έχει 6 μήνες εγγύηση απο όσο ξέρω, ο φορτιστής 2 χρόνια κανονικά (τώρα αν γράφει 1 το χαρτί που έχεις είναι μπλέξιμο και πάλι).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι να εχει προβλημα το λαπτοπ μπορω να το τσεκαρω με κατι αλλο εχω πχ ενα φορτιστη για κινητα που εχει πολλα βισματα, αλλα ισως το χαλασω σκεφτηκα οποτε δε το δοκιμασα επειδη ισως να θελει ιδιο  output input, ο ιδιος που εχω τον βαζω φορτιζει για λιγο μετα σταματαει αλλα σχεδον σε ολες τις μπριζες κανει τσαφ το ρευμα οταν το τοποθετω το φορτιστη, αυτο  κατι γινεται εκει οτι το ρευμα δε περναει , στο λαπτοπ δεν νομιζω να χει καποιο θεμα το βλεπω   που δειχνει οτι φορτιζει, εχει μεινει στο 22% τωρα δε δινει ρευμα, οχι δεν εχω δοκιμασει αυτο με το πολυμετρο που λες, θα το ψαξω παντως οτι ειναι

Επεξ/σία από 23Optimus
Δημοσ.

Δεν μπορείς να βάλεις 5V στο λάπτοπ, όχι, είναι πάρα πολύ λίγα. Θες ίδιο φορτιστή, ίδια βόλτ σίγουρα και ίδια ή παραπάνω αμπέρ στην έξοδο, είσοδος μην σε νοιάζει, το βύσμα φυσικά πρέπει να είναι ίδιο.

Αυτό που σταματάει να δίνει μετά απο λίγο μπορεί να είναι το τροφοδοτικό αλλά μπορεί να είναι και πλακέτα πάντως. Αν έχει εγγύηση πάντως επικοινώνησε με lenovo μην ψάχνεις τι έχει.

Δημοσ.

δηλαδη μπορει να εχει παιχτει τιποτα και στο λαπτοπ  και να μην ειναι ο φορτιστης? καμια φορα τον ξεχναγα και ενω ηταν φορτισμενος στο 100% αργουσα να το βγαζω αλλα απο τι ξερω δε παθενει κατι, μη μου λες τετοια τωρα αλλα αν ειναι θεμα το λαπτοπ θα ανοιγε ομως?   ελπιζω μην εχει χαλασει και τιποτα αλλο ο φορτιστης γιατι αυτο που πεταει ρευμα αν ξεκινησαν απο το πολυμπριζο ολα ειναι και ενα απλο, και εκαψε λαπτοπ και φορτιστη τη κατσαμε

Δημοσ.

Δεν παθαίνει κάτι αν το αφήνεις στο ρεύμα, όχι. Εκτός και αν σκάσει κανένας κεραυνός στην πρίζα, εκεί δεν σου υπογράφω :P

Τα πάντα μπορεί να παίζουν και απλά να μην παίρνει ρεύμα ναι, δεν είναι παράξενο, σιγούρεψε οτι είναι φορτιστής βάζοντας άλλον (συμβατό). Τώρα αν σου κάνει τα ίδια και ο άλλος.... Έχεις θέμα παρακάτω...

• Like 1
Δημοσ.

εφόσον συνδέεις το τροφοδοτικό στην πρίζα και ακούς αυτο το "τσαφ" 99% δεν είναι χαλασμένο (το τσαφ αυτό είναι λογικά κάποια σπιθα απο τους πυκνωτές, το κάνει και το δικό μου σε ολες τις πρίζες εδώ και πολλά χρόνια και δεν εχω παθει κατι)

η μονη λύση ειναι να δοκιμάσεις με αλλο τροφοδοτικό για να δεις αν παίρνει το μηχάνημα, μπορεί να έχει πρόβλημα η θύρα του τροφοδοτικού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, postfire είπε

μετρα το πρωτα να δουμε αν ειναι οκ

https://www.youtube.com/watch?v=-jbD2bXtZqU

ναι αμεσα θα το δοκιμασω  με πολυμετρο που λετε  αλλα θα τρελαθω εντελως τωρα  να φταιγε οτι μπριζα και να δοκιμαζα, ειναι η μεγα γκαφα η απλα με τρολαρουν οι μπριζες στο σπιτι μου, οση ωρα μιλαμε απο 20 οταν το ανοιξα εχει φτασει 41%  η φορτιση  δεν ξερω τι να πω απλα   ειχα δοκιμασει ολες τις πριζες του σπιτιου εκτος απο το πολυμπριζο ασφαλειας που χω στο σταθερο pc. για καλο και για κακο θα δοκιμασω και πολυμετρο σε καπιο τεχνικο με υπολογιστες  η αλλο μου  προτεινεται για να δουλευει σωστα, ευχαριστω για τη βοηθεια,( κατι ακομα, η φωτεινοτητα της οθονης παιαζει καποιο ρολο με τη μπαταρια να την επηρεαζει ? οταν συνδεω το λαπτοπ στην τηλεοραση για ταινιες την βαζω στο 0% για οικονομια καλο η κακο ειναι?

Επεξ/σία από 23Optimus
Δημοσ.
3 ώρες πριν, 23Optimus είπε

την μια δε καλυπτει οθονες σε κινητα λαπτοπ κλπ την αλλη δε καλυπτει φορτιστες λαπτοπ, τοτε ειναι απατη, διοτι αν καλυπτει μονο εργοστασιακες βλαβες σε hardware

Απο οσο ξερω ποτε δεν καλυπτοταν ο φορτιστης απο εγγυηση στα φορητα.Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι τα τελευταια χρονια.
Και στην τελικη , πες οτι καλυπτοταν απο την εγγυηση , εσυ λες οτι "μπορει" να χαλασε απο το πολυπριζο.Αρα δηλ του βγαλες τα ματια και θες να στο καλυψει η εγγυηση?Σοβαρα τωρα?

Μετρα τον με πολυπριζο , και αν εχει κλασει , παρε εναν γενικο φορτιστη , αυτους με τα πολλα βυσματα και τελειωσαν τα βασανα σου.Αν εχει "χαιρετησει" η μπαταρια , αντε πεισε τους οτι δεν φταις εσυ ή ο φορτιστης που την ακουσε απο το πολυπριζο.

Δημοσ.

τελικα εφταιγαν οι πριζες που εχω απλα και κυριως το πολυπριζο που ειχα πρωτα, το εβαλα τωρα  σε αλλο πολυμπριζο ασφαλειας κιολας σχετικα καλο φορτισε κανονικα, σε αυτο που λες  πως γινεται να του βγαλει τα ματια καποιος βαζοντας και βγαζοντας το φορτιστη  την λογικη του χρηση δηλαδη απο μια πριζα κανεις δεν φταιει εκει,
δεν μπορω να ξερω αν εχει θεμα το πολυπριζο μου  εκει το φορτιζα τοσο καιρο,
αλλα τωρα κατι θεμα θαβγαλε μαλλον και δε επαιρνε ρευμα ο φορτιστης, αλλα σε περιπτωση που χαλασει ετσι , ουτε αποδειξη εχεις ουτε το τι εγινε, αν χαλαει κατι απο μονο το σπανια, πχ στα κινητα τα ριχνουν κατω τα σπανε οι οθονες κομματια απο λαθος  τους εκει λες του βγαλες τα ματια , μετα σε μηχανηματα που εξαρτωντε απο ρευμα κατα 90% κανενας δεν μπορει να προβλεψει  αν χαλασει κατι και αν φταις εσυ, η δεη με τις απειρες διακοπες η οι πριζες σου, η ο πινακας με τους διακοπτες να πεφτει ο γενικος απο κατι και μετα να στα καψει.

Δημοσ.

Οι φορτιστές , όπως και οι μπαταρίες στα λάπτοπ θεωρούνται περιφερειακά και για αυτό κάποιες εταιρείες δίνουν διαφορετικές εγγυήσεις απ' ότι το ίδιο το λάπτοπ. Αν σου χαλάσει ο φορτιστής απλά βάζοντας τον και βγάζοντας τον από το ρεύμα και είναι εντός χρονικής εγγύησης (του φορτιστή) τότε εννοείται στον αλλάζουν. Επίσης ένας σχετικά καινούριος νόμος που έχει βγει και δεν το γνωρίζουν πολλοί, αν το λάπτοπ είναι εντός χρονικής εγγύησης και δεν είναι εμφανής ο λόγος για τον οποίο σταμάτησε να δουλεύει (πχ δεν έχει σπάσει στα δύο) τότε ο πελάτης δικαιούται να μην πληρώσει κόστος τεχνικού ελέγχου. Τέλος, όσο μπορείτε να αποφεύγετε τους μεταπωλητες σε ότι αφορά την εγγύηση. Κατευθείαν επικοινωνία με την εταιρεία, αν  δεν είναι προφανής ο λόγος για τον οποίο σταμάτησε να δουλεύει το λάπτοπ. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...