Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!

Θα μπορούσατε να μου δώσετε λύση για wifi extender.

Ψάχνω κάτι πολύ δυνατό, γιατί βάζοντας 4-5 extenders (https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/access-points-repeaters-extenders/TP-Link-TL-WA901ND-Wireless-Access-Point-N-300Mbps-TL-WA901ND.htm) δεν έχω βγάλει άκρη και υπάρχουν σημεία νεκρά στο σπίτι. Επίσης για να μπορώ να έχω σήμα παντού, τα έχω με καρφωτή IP και με το ίδιο όνομα, οπότε ουσιαστικά ξεγελάω τα κινητά, tablet κτλ και έτσι δεν αναγκάζομαι να αλλάζω extender.

Η ταχύτητα μετάδοσης παίζει ρόλο ή απλά θέλω ένα με πολύ δυνατή κεραία.

Αφορά σπίτι 3 ορόφων καθώς και κήπο.

Έλεγα να βάλω το https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/access-points-repeaters-extenders/D-Link-Wifi-Access-Point-Ac1750-Dap-2695-DAP-2695.htm (επλίζω να μην διαφημίζω, αλλίως μπορείτε να το σβήσετε.)

Τί λέτε??

Συνγνώμη αν έχετε ανοίξει ξανά το θέμα!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

Ξεκινάς με λάθος προσεγγιση. Ολα τα (νομιμα) ευρωπαικά repeaters έχουν μεγιστη ισχύ 100mW, οποτε οποια μάρκα και να βάλεις θα εχεις πάνω κατω τα ιδια προβληματα καλυψης, δεδομένου της έκτασης που περιγράφεις. 

Αν μιλάμε για σπιτι 3 ορόφων και κήπο πρακτικά εχεις 2 λύσεις. 

• Είτε θα τραβήξεις καλώδια ethernet με πριζουλες που θα κουμπώσεις access points (καινουργια ή παλιά routers)
  • ή θα δοκιμάσεις σετάκια powerlines με 1 μικρο και 2 wifi modules

Με τα καλωδια θα εχεις φασαρία να τα φτιάξεις αλλά θα εχεις τη βέλτιστη δικτυωση. Με τα powerlines δοκίμασε πρώτα με ενα δανεικο σετάκι.

Ενδεικτικά powerlines

https://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/powerline/asus-pl-n12-kit-av500-wi-fi-powerline-adapter-kit/prod8780574pp/

https://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/powerline/powerline-devolo-dlan-500-network-kit-wifi-9096-500mbps/prod8110219pp/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, πρώτα από όλα ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

Δλδ, δεν μπορώ να έχω ένα και να τελειώνω?!?!

Δικτύωση υπάρχει στο σπίτι και για αυτό σε κάθε σημείο που δεν πιάνει έχω βάλει ένα της TP-Link όπως είδες πιο πάνω.

Αυτά που έχου στις καφετέριες πχ και πιάνουν πολύ μακρία δεν έχουν μεγαλύτερη κεραία??

Η διαφορά δλδ των δύο που έβαλα πιο πάνω δεν είναι στο θέμα κεραίας??

Σόρρυ αν γίνομαι κουραστικός, απλά ψάχνω να βρω λύση να ησυχάσω. Κάθε λίγο προσθέτο και ένα TP-Link όταν βρίσκω νεκρό σημείο.

Έστω μπορώ να βάλω κάτι σε εξωτερικό χώρομε μεγάλη κεραία, ώστε να πιάνει παντού?

Επίσης δεν μπορώ να βάλω power lines, γιατί υπάρχουν διαφορετικοί πίνακες στο σπίτι.

Ευχατριστώ και πάλι.

Επεξ/σία από catmanakis
add words
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι μονο η κεραία αλλά και το πόσο δυνατά επιτρεπεται να εκπεμπει.

Το "μπακαλιστικα" αντιστοιχο σε αυτοκινητο ειναι οτι δεν εχει σημασία αν πάρεις ένα διλιτρο turbo γιατί μεσα στην πολή το οριο ειναι 50. Επισης βεβαια δεν θα πάρεις 50αρι παπακι και να εχεις απαιτησεις μεταφοράς φορτιου. 

Άρα και να πάρεις 20dbi κεραία δεν ειναι σιγουρο οτι θα καλυψεις ολο το σπιτι και δε θα εχεις νεκρα σημεία, ειδικά αμα λες οτι εχεις 3οροφο και κήπο. Οι επιλογές που εχεις ειναι είτε θα βάλεις πολλαπλά access point να καλυψεις ολες τις περιοχές ή θα εχεις νεκρά σημεία. 

Στα ξενοδοχεία, αν εχεις παρατηρήσει, εχουν ένα τουλαχιστον access point ανα όροφο και στα ακραία δωμάτια υπάρχουν σημεία με κακο σήμα. 

Συμπερασματικά, εφόσον εχεις ηδη δικτύωση και θες να καλυψεις καλα ολους τους χώρους, η προταση μου ειναι να βρεις κάποιον ειδικό να ερθει να κάνει μετρήσεις και να σου στήσει access points σε κομβικά σημεία. Μπορείς βεβαια να το κάνεις και μονος σου, αλλα πρεπει να βγεις απο το τρυπάκι, οτι υπάρχει κάτι (*) που θα το βαλω στη μεση και θα καλυψει τα πάντα.

(*) Για την ακριβεια υπάρχουν συσκευές που εχουν μεγαλη ισχύ εκπομπής, πάνω απο τα ευρωπαικά νομιμα ορια και συνήθως θα τις βρεις απο Κίνα. Θα καλύψεις ολη την εκταση σου (και 2 -3 σπιτια γυρω γυρω) ΑΛΛΑ μπαινεις σε αλλη συζήτηση που λεγεται επικινδυνότητα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και ειδικά σε αυτους που κάθονται πολύ κοντα ή διπλα στην κεραία τέρας. 

Edit : Τα powerlines δεν παιζουν πίσω απο διαφορετικά ρολογια δεη, αλλά οι πολλαπλοι πινακες δεν ειναι σοβαρο εμποδιο. Επισης πολλα ειναι αλλεργικά στο τριφασικό ρεύμα, για αυτό σου ειπα νωρίτερα για δοκιμες

Επεξ/σία από isay
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...