Aprile Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Η πρώτη αναφορά ήταν ότι έχουν βραχυκυκλώσει τα FET τροφοδοσίας και ζήτησαν 170€ για επισκευή τους είπα ότι με τόσα αγοράζω μτχ απέξω και κοιτάω για αλλού τώρα.
jrepair Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Φίλε μου εάν σε ενδιαφέρει έχω λειτουργική logic board για 15αρι του 2008 εάν σε ενδιαφέρει στείλε pm
sil_unique Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 11/9/2018 στις 4:04 ΜΜ, iYannis είπε Το έχω κάνει συνολικά μέχρι τώρα 7 φορές. Έχω γλυτώσει περίπου 630€ (7*90=630) τόσα ζήταγε γνωστή αλυσίδα επισκευής idevices. Παίζει κανονικά, πλέον τα βήματα γίνονται σχεδόν μόνα τους !!!! Πόσο παραπάνω ζωή θα σου έδινε το reballing δηλαδή?? Μέσος όρος ζωής οι 2 μήνες Οποιος θέλει επικοινωνεί μαζί μου μου το στέλνει και το ψήνω ΔΩΡΕΑΝ για την πλάκα. Εξοδα αποστολής και επιστροφής δικά σας. Για την πλάκα καλά είναι για μηχάνημα που δεν θα χρησιμοποιηθεί για σοβαρή δουλειά και πρέπει να είναι αξιόπιστο. Για κάθε άλλη περίπτωση η μητρική που είδα στο βίντεο μόνο με αντικατάσταση του chip - ούτε reballing γιατί χάσιμο χρόνου είναι. Α, σε περίπτωση που έχει ψηθεί το ίδιο αρκετές φορές θα αρχίσουν να βγάζουν πρόβλημα και επιπλέον εξαρτήματα [π.χ.πυκνωτές] οπότε μετά δεν έχει νόημα να σκεφτεί κάποιος να το πάει για σοβαρή επισκευή
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 11/9/2018 στις 4:04 ΜΜ, iYannis είπε Το έχω κάνει συνολικά μέχρι τώρα 7 φορές. Έχω γλυτώσει περίπου 630€ (7*90=630) τόσα ζήταγε γνωστή αλυσίδα επισκευής idevices. Παίζει κανονικά, πλέον τα βήματα γίνονται σχεδόν μόνα τους !!!! Πόσο παραπάνω ζωή θα σου έδινε το reballing δηλαδή?? Μέσος όρος ζωής οι 2 μήνες Οποιος θέλει επικοινωνεί μαζί μου μου το στέλνει και το ψήνω ΔΩΡΕΑΝ για την πλάκα. Εξοδα αποστολής και επιστροφής δικά σας. Με reballing θα σου δώσει "σίγουρα" παραπάνω από 2 μήνες! Επίσης, είναι ΛΑΘΟΣ να ψήσεις στους 200 βαθούς όλο το board. Είναι hack που δουλευει επειδή γίνεται reflow ΚΑΙ στο προβληματικό IC στην ουσία. Αλλά ψήνεις τα πάντα, όχι μόνο το chip αυτό που σε ενδιαφέρει. Γιαυτό πιο σωστό είναι το reballing, ό,τι και να λες. Ακομα πιο σωστό, βέβαια, είναι να πάρει ένα καινουργιο logic board γύρω στα 90-100 ευρώ και να έχει το κεφάλι του ήσυχο.
iYannis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, natural_sgf είπε Με reballing θα σου δώσει "σίγουρα" παραπάνω από 2 μήνες! Επίσης, είναι ΛΑΘΟΣ να ψήσεις στους 200 βαθούς όλο το board. Είναι hack που δουλευει επειδή γίνεται reflow ΚΑΙ στο προβληματικό IC στην ουσία.......... Ακομα πιο σωστό, βέβαια, είναι να πάρει ένα καινουργιο logic board γύρω στα 90-100 ευρώ και να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Συμφωνώ, αλλά που θα βρεις logic board με 90-100€ ???
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, iYannis είπε Συμφωνώ, αλλά που θα βρεις logic board με 90-100€ ??? Σίγουρα όχι στο ebay. Σε ενδιαφέρει να βρεις ή το ρωτάς γενικά;
iYannis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, natural_sgf είπε Σίγουρα όχι στο ebay. Σε ενδιαφέρει να βρεις ή το ρωτάς γενικά; Με ενδιαφέρει
sil_unique Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 20 ώρες πριν, natural_sgf είπε Με reballing θα σου δώσει "σίγουρα" παραπάνω από 2 μήνες! Επίσης, είναι ΛΑΘΟΣ να ψήσεις στους 200 βαθούς όλο το board. Είναι hack που δουλευει επειδή γίνεται reflow ΚΑΙ στο προβληματικό IC στην ουσία. Αλλά ψήνεις τα πάντα, όχι μόνο το chip αυτό που σε ενδιαφέρει. Γιαυτό πιο σωστό είναι το reballing, ό,τι και να λες. Ακομα πιο σωστό, βέβαια, είναι να πάρει ένα καινουργιο logic board γύρω στα 90-100 ευρώ και να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Βασικά στους 200 βαθμούς δεν κάνεις reflow - απλά το ζεσταίνεις. Η αμόλυβδη κόλληση που έχει το chip θέλει πάνω από τους 217 βαθμούς για να λιώσει, ακόμα χωρίς flux λίγα θα πετύχει κανείς. Τέλος το πρόβλημα εντοπίζεται συνήθως εντός του chip που έχει εσωτερικές κολλήσεις απο το die προς το πράσινο σώμα που έχει τα εξωτερικά balls οπότε με την διαστολή λόγω θερμότητας κάνει επαφή και παίζει. Θα πρότεινα να γίνει επισκευή με πιστολάκι μαλλιών για όποιον θέλει τέτοιου είδους επισκευή λόγω ευκολίας και μη μόλυνσης του φούρνου του. Α στα 100€ το ποιο πιθανό η αγορασμένη μητρική να είναι απλά ξαναζεσταμένη...
jrepair Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν δεν παίζει μιά μητρική πρέπει να φταίει η GPU λες και είναι το μοναδικό εξάρτημα που υπάρχει επάνω. Επίσης 100 ευρώ για μητρική του 10 ετιας μια χαρά ειναι να μην πώ και πολλά. Και μην ψήνεται ποτέ μητρική εαν δεν ξέρεται τι έχει. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από jrepair
sil_unique Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 13 ώρες πριν, jrepair είπε Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν δεν παίζει μιά μητρική πρέπει να φταίει η GPU λες και είναι το μοναδικό εξάρτημα που υπάρχει επάνω. εκεί έχεις δίκιο αλλά είναι θέμα στατιστικής για μερικές μητρικές, στην συγκεκριμένη είναι κανόνας η κάρτα γραφικών
jrepair Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Κανόνας όταν υπάρχει βλάβη είναι η διάγνωση,και μάλλον έχεις καταλάβει ότι μιλάμε για το Α1260 early 2008 που όντος είχαν θέμα με GPU αλλά ο φίλος έχει πει οτι έχει το A1286 Unibody το συγκεκρίμενο δεν έχει θέματα με την GPU.
sil_unique Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Εχεις δίκιο, αναφερόμουν στη μητρική που έδειχνε σε μια ανάρτηση νωρίτερα το πως γίνεται το ψήσιμο. Το μηχάνημα της αρχικής ανάρτησης έχει άλλο πρόβλημα καθώς δεν κάνει power on.
Aprile Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Η πρώτη αναφορά ήταν ότι έχουν βραχυκυκλώσει τα FET τροφοδοσίας και ζήτησαν 170€ για επισκευή τους είπα ότι με τόσα αγοράζω μτχ απέξω και κοιτάω για αλλού τώρα. Τελικά το macbook pro μου το έφτιαξε ο Jrepair και με κόστος σχεδόν το 1/4 από όσο μου ζητούσαν τα "σοβαρά" service εδώ. Και είχα γυρίσει σε διάφορα Service από το επίσημο της αντιπροσωπείας που το έβγαλε total loss ή αλλιώς πάρτο και φάτο και κλάψε τα χιλιάρικα που μας έδωσες κάποτε όσο και σε κάτι i, ease και το κακό συναπάντημα που έχουν κάτι κακό πληρωμένα πιτσιρίκια από σχολές που μαθαίνοντας στου κασίδη το κεφάλι στο από τελειώνουν το μηχάνημα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Aprile είπε Τελικά το macbook pro μου το έφτιαξε ο Jrepair και με κόστος σχεδόν το 1/4 από όσο μου ζητούσαν τα "σοβαρά" service εδώ. Και μένα ο jrepair μου έφτιαξε τη προηγούμενη εβδομάδα πρόβλημα σε PMIC (τροφοδοσία) σε μητρική macbook pro 15 2008 που και λάθος το είχαν διαγνώσει το 2016 τα 'σοβαρά' service και μου ζητούσαν 170 ευρώ (μάλλον λένε fix τιμή ό,τι και να είναι - δε ξέρω περισσότερα γιατί μου ακούστηκε πολύ ακριβό και απλώς το είχα να μαζευει σκόνη από τότε). Από το thread σου τον βρήκα οπότε και οι δύο κερδισμένοι βγήκαμε (μου έκανε και μένα πολύ καλή τιμή και μου έφτιαξε και άλλο πρόβλημα δωρεάν - προς τιμήν του). Τέλος, έβαλα και έναν SSD και είναι μια χαρά laptop με Mac OS X 10.11 (αυτή ειναι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού που παίρνει). Εντάξει, για browsing και τα σχετικά απλά tasks είναι μια χαρά. Άμα κάνεις switch και σε dedicated graphics card τότε παίζει youtube σε 1080p (30fps) απροβλημάτιστα. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2018 από natural_sgf
jrepair Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Ευχαριστώ τον Aprile και natural_sgf για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα