torq Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε Γενικα μιλωντας παντως, μη νομιζεις οτι οι εργοδοτες στην Ελλαδα εχουν ενα λεφτοδεντρο πισω και οτι απλα τσιγκουνευονται να δωσουν παραπανω λεφτα για να τα τρωνε αυτοι στις Μαλδιβες παρεα με τις εσκορτ τους... Οι περισσοτερες επιχειρησεις, αν δεν εχουν θεματα βιωσιμοτητας προσπαθουν απλως να μειωσουν τις ζημιες και να ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις τους προς προμηθευτες, υπαλληλους, τραπεζες κλπ. Γενικα η αγορα εργασιας και η οικονομια γενικοτερα, ειναι τοσο προβληματικη στην Ελλαδα, οσο απλοικο ειναι να πιστευουμε οτι οι μισθοι ειναι βασικοι επειδη εχουμε πεσει σε τσιγκουνηδες ή εκμεταλλευτες εργοδοτες... Χωρις να λεω οτι δεν υπασρχουν και τετοιοι, αλλα αυτοι παντοτε υπηρχαν, με τη διαφορα οτι η κατασταση τωρα τους ευνοει, ενω λειτουργει εναντιον των υπολοιπων που μπορει πχ να θελαν να δωσουν κατι παραπανω στους εργαζομενους τους. δε μπορώ να πω ότι έχεις άδικο. δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. το θέμα όμως είναι ότι όλοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση. ακόμα και επιχειρήσεις που δεν έχουν επηρεαστεί τόσο το έχουν ευαγγέλιο. Μη τυχόν και δώσουν κάτι παραπάνω. 5 λεπτά πριν, fredd0 είπε αυτη ειναι η εννοια του βασικου ... μισθος για καποιον χωρις ειδικες γνωσεις η προυπηρεσια. έλα όμως που και γνώσεις να έχεις πάλι τον βασικό θα πάρεις. Για να πάρεις πάνω από τον βασικό πρέπει να έχεις αρκετά παραπάνω τέσπα για να μη φεύγουμε από το θέμα όπως κάνουμε πάντα, να πω κι εγώ στο φίλο πως δε το θεωρώ καλή ιδέα. τα χρήματα είναι λίγα και θα τα βγάζει πέρα μόνο ζώντας μέσα στη μιζέρια. Απλά μαθηματικά είναι. Μην υπολογίζετε μόνο τα βασικά έξοδα, υπολογίστε πως κάποιον μήνα κάτι θα συμβεί και θα χρειαστεί να ξοδέψει παραπάνω.Άρα πρέπει να βάζει και κάτι στην άκρη. Ε δε βγαίνει. επίσης σιγά την προϋπηρεσία, πωλητής κινητής. Αν δεν έχεις τι να κάνεις και είσαι στριμωγμένος, κάνε την κίνηση μήπως και καταφέρεις να βρεις κάτι καλύτερο μιας και θα είσαι στην Αθήνα 1
ObeyWario! Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, YourTrueLegend είπε φαγητο-σουπερ μαρκετ για 1 ατομο καμια 70 ευρω αν μαγειρευεις και δεν τρως απεξω. 70Ε τον μήνα για σουπερ μάρκετ; τα πιο βασικά ένα γάλα και ένα ψωμί κάθε τρεις μέρες θέλεις 20Ε μόνο γιαυτά 2
filip123go Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Αρχικά συμφωνώ με όλα όσα λένε ειπώθηκαν παραπάνω. Τα λεφτά είναι πολύ λίγα. However, that being said. Έφυγα και εγώ ένα ωραίο πρωί από την Βέροια και ήρθα στην Αθήνα για δουλειά. Με 650 μισθό καθαρα σε μικρή εταιρεία. Έχω τελειώσει ηλεκτρολόγος μηχ. με μεταπτυχιακό στη μηχατρονική. Από την πρώτη μέρα έψαχνα για κάτι καλύτερο. Μετά από 9 μήνες το βρήκα στο e-shop.gr στην αρχή σαν τεχνικός hardware και στη συνέχεια σαν web developer. Με πολύ καλά χρήματα. Έμεινα λίγο παραπάνω από ένα χρόνο εκεί και τώρα Σεπτέμβρη, μετά από μια υποτροφία που πήρα ξεκινάω στον όμιλο intra σαν java EE dev. με ΠΟΛΎ καλά λεφτά. To point ποίο είναι. Ναι, τα λεφτά είναι πάρα πολύ λίγα. Σε ότι αφορά τώρα για τους μισθούς, στις εταιρείες που ήμουν εγώ κανένας δεν έδινε τον βασικό. ΑΛΛΑ, σου ανοίγονται πάρα πολλές ευκαιρίες στην Αθήνα. Free meet ups, γνωριμίες που δεν έχεις φανταστεί, σεμινάρια και άλλα πολλά. Να σου πω απλά ότι στο πρόγραμμα που έκανε ο όμιλος Intra επέλεξε 30 άτομα , τους εκπαίδευσε δωρεάν και τους απορρόφησε όλους. Όποτε για εμένα , κάνε το βήμα, και ξεκίνησε με ψάχνεις κάτι καλύτερο. Τον πρώτο και το αν βρεις συγκάτοικο θα την παλέψεις. Αλλιώς μόνος σου με μεγαλη οικονομία.. 4
blackhill66 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Μπράβο Φίλιπ καλά τα λες έτσι είναι κάθε αρχή και δύσκολη τραβα παλικάρι μου και πιάσε τη ζωή απ τα κέρατα παλαιψε και έχε υπομονή θα τα καταφέρεις 1
kage Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 650 καθαρα vs 500ε κ αν για μια δουλεια που αν δεν πιασει στοχους θα απολυθει ειναι ρισκο.. Το επαγγελμα του real προγραμματιστη το χουμε ξαναπει εχει λεφτα αλλα δεν μαθαινεται σε σχολες... Τωρα για shop ουτε ξερει ποσα μυρια χρωσταει στο 1ο αφμ του λογικο να πληρωνει παραπανω 😛 .το eshop φτιαχνει σελιδες για επιχειρησεις ή data entry sto δικο τους? Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2018 από kage
filip123go Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 8 λεπτά πριν, kage είπε 650 καθαρα vs 500ε κ αν για μια δουλεια που αν δεν πιασει στοχους θα απολυθει ειναι ρισκο.. Το επαγγελμα του real προγραμματιστη το χουμε ξαναπει εχει λεφτα αλλα δεν μαθαινεται σε σχολες... Τωρα για shop ουτε ξερει ποσα μυρια χρωσταει στο 1ο αφμ του λογικο να πληρωνει παραπανω 😛 .το eshop φτιαχνει σελιδες για επιχειρησεις ή data entry sto δικο τους? Όχι data entry. Έχει πολλές ιστοσελίδες. Το efresh, το plus4u , το pc1 κλπ καθώς και αντίστοιχες εφαρμογές. Αναφαθμιζα και συντηρούσα κάποιες από αυτές. Το επάγγελμα του προγραμματιστή δεν μαθαίνεται πουθενά. Εμένα μου πήρε 3 χρόνια διάβασμα (δυο ώρες μετά τη δουλειά κάθε μέρα) συν Meetup συν coding schools, για να πω ότι έχω φτάσει σε ένα αποδεκτό επίπεδο. Το είχα πολύ μεράκι όμως και μου αρέσει πάρα πολύ! Τώρα για τον φίλο, όπως λέω και πιο πάνω, το καλύτερο είναι να βρει έναν συγκάτοικο. 1
panos_90 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Συμφωνώ και γω ότι αξίζει να δοκιμάσεις να ξεκινήσεις σε αυτήν την δουλειά έστω και με το βασικό ΑΛΛΑ να ψάχνεις από την πρώτη μέρα για κάτι καλύτερο που θα σε ενδιαφέρει. Σίγουρα θα έχεις καλύτερες πιθανότητες για να το καταφέρεις. Τώρα βέβαια με αυτά τα χρήματα θα πρέπει να κάνεις τρελή οικονομία και ουσιαστικά θα ζεις για να δουλεύεις. Όμως αν δεν σε φάει η ρουτίνα κάτι καλύτερο θα βρεις αν το βάλεις στόχο. Αλλά από ότι λες κάνεις και δουλειές τύπου καφέ, φαγητό κτλπ οπότε ψάχνεις και κάτι συμπληρωματικό αν χρειαστεί. Στο κάτω κάτω αν δεις ότι δεν αντέχεις από οποιαδήποτε άποψη τα μαζεύεις και γυρνάς πίσω.
zananiro Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να σε βοηθήσει οικονομικά τον πρώτο καιρό τουλάχιστον η οικογένειά σου, γιατί ρεαλιστικά μιλώντας θες ένα 800άρι έξοδα το μήνα, αν είσαι αποφασισμένος ότι θα κυνηγάς κάτι καλύτερο, κάνε το βήμα. Αρκεί βέβαια να μην ξεχάσεις τον βασικό σου στόχο ο οποίος είναι να ψάχνεις συνεχώς για κάτι καλύτερο. Γιατί γνωρίζω αρκετά άτομα που ξέχασαν για πιο λόγο δέχτηκαν μια δουλειά με λίγα χρήματα και όχι τόσο σχετικά με το αντικείμενό τους, και δουλεύουν χρόνια στην ίδια δουλειά με τα ίδια χρήματα. Επίσης φίλε μου, έστω και αν η δουλειά δεν σχετίζεται άμεσα με το αντικείμενό σου, είναι σημαντικό ότι δεν θα έχεις "νεκρή περίοδο" στο βιογραφικό σου. Και εννοείται ότι θα πρέπει να μάθεις ακριβώς πόσα θα παίρνεις πριν πάρεις την απόφασή σου. Ότι και να σου λέμε εμείς, την απόφαση θα την πάρεις εσύ και η οικογένειά σου γιατί όπως σου είπαν οι περισσότεροι, θα χρειαστείς οπωσδήποτε οικονομική βοήθεια.
garfield39gr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Οι αξιόλογοι έχουν φύγει για άλλες χώρες όχι ότι ζούμε στην χλιδή απλά ζούμε με μια αξιοπρέπεια για εμας και κυριως για τα παιδιά μας γιαυτο αν θες να κανείς το βήμα να φύγεις από το χωριό σου φύγε εκτός ελλαδος αλλά να ξεχάσεις το καφεδάκι και το χαβαλέ εδώ ο κόσμος δουλεύει 12 ωρες με ένα μισάωρο διάλειμμα φιλικά μιλάω πάντα Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2018 από garfield39gr 1
krixos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 14 ώρες πριν, YourTrueLegend είπε Γενικα μιλωντας παντως, μη νομιζεις οτι οι εργοδοτες στην Ελλαδα εχουν ενα λεφτοδεντρο πισω και οτι απλα τσιγκουνευονται να δωσουν παραπανω λεφτα για να τα τρωνε αυτοι στις Μαλδιβες παρεα με τις εσκορτ τους... Οι περισσοτερες επιχειρησεις, αν δεν εχουν θεματα βιωσιμοτητας προσπαθουν απλως να μειωσουν τις ζημιες και να ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις τους προς προμηθευτες, υπαλληλους, τραπεζες, εξοντωτικους ΦΟΡΟΥΣ κλπ. Γενικα η αγορα εργασιας και η οικονομια γενικοτερα, ειναι τοσο προβληματικη στην Ελλαδα, οσο απλοικο ειναι να πιστευουμε οτι οι μισθοι ειναι βασικοι επειδη εχουμε πεσει σε τσιγκουνηδες ή εκμεταλλευτες εργοδοτες... Χωρις να λεω οτι δεν υπασρχουν και τετοιοι, αλλα αυτοι παντοτε υπηρχαν, με τη διαφορα οτι η κατασταση τωρα τους ευνοει, ενω λειτουργει εναντιον των υπολοιπων που μπορει πχ να θελαν να δωσουν κατι παραπανω στους εργαζομενους τους. Αυτοί που το εκμεταλλεύονται μακάρι να τα τρώγαμε εκεί που λες.Οι περισσότεροι τα τρώνε σε επαρχιακά σκυλαδικα.Παντως οποίος θέλει υπάλληλο πρέπει να πληρώσει δεν γίνεται αλλιώς.Εναν μισθό με τον οποίο θα μπορεί τουλάχιστον να συντηρείται μόνος του.Αλλιως δεν προσλαμβάνει κανέναν και κανει τα καθήκοντα του υπαλλήλου μόνος του ή να βάλει κάποιον από την οικογένεια του να το κάνει δωρεάν για να βγαίνει.Δεν είναι τυχαίο ότι στις θέσεις που δίνουν βασικό ψάχνουν συνέχεια για υπαλλήλους είτε γιατί πάνε άτομα που απλά δεν έχουν προσόντα για κάτι άλλο και τελικά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ή γιατί κάποιος το κάνει από ανάγκη για μικρό χρονικό διάστημα και στην πρώτη ευκαιρία σηκώνεται και πάει αλλού.
G.bar Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 17 ώρες πριν, Rpanagos είπε Καλησπερα!! Με καλεσαν για δουλεια στην αθηνα με τον βασικο μισθο! (510??)μαλλον καπου τοσα ειναι. Χωρις να εχω σπιτι,με ενοικιο δηλαδη...+ ολα τα αλλα...νερο ρευμα φαι κλπ κλπ ενα ατομο ποσα θα του στοιχηζει η ζωη? εαν πουμε οτι δεν εχω απαιτησεις απο το σπιτι που θα βρω (150-200 ευρω ενοικιο).. Ο μονος λογος που θα πηγαινα ειναι για την προυπηρεσια και τιποτα αλλο! Θα μπορω να εχω τπτ στην τσεπη??? Όχι δεν θα σου μένει τίποτα στην τσέπη και το πιο πιθανό είναι οτι θα χρειαστεί να κάνεις και κάτι extra για να συμπληρώσεις το εισόδημά σου! ...Και; απο κάπου πρέπει να ξεκινήσεις. Φυσικά και θα ζοριστείς, φυσικά και θα ξεβολευτείς, θα απογοητευθεις κιόλας πολλες φορές, και άλλες τόσες θα απελπιστείς βλέποντας άλλους να παρτάρουν τα σαββατόβραδα, αλλά αξίζει χίλιες φορές περισσότερο απο το να κάθεσαι και να περιμένεις να βρέξει λεφτά. Είναι πολύ καλύτερα να ζοριστείς όταν είσαι μικρός που αντέχεις παρά να είσαι χαλαρός και να έρθουν τα ζόρια αργότερα. Και στη τελική ο καφές απο τα coffee island είναι μιά χαρά.. ΄Οπως και ο χύμα ελληνικός που με 2ευρω περνας ένα μηνα. Έιναι αναλόγως το πόσο αντέχεις να ζοριστείς και να κάνεις υπομονη. Φύγε αύριο. 1
dtzgr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 7 ώρες πριν, panos_90 είπε Στο κάτω κάτω αν δεις ότι δεν αντέχεις από οποιαδήποτε άποψη τα μαζεύεις και γυρνάς πίσω. Σε άλλα τοπικς έχει αναφερθεί επανειλημμένα ότι αν νοικιάσει, δεσμεύεται για 3 χρόνια. Αν πει ότι φεύγει, μπορεί να τον κυνηγήσει ο εκμισθωτής. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όταν εμπλέκονται συμβόλαια, υπογραφές κλπ.
Backpacker Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Αν δεν έχεις πρόβλημα να βρεις κάναν συγκάτοικο ή συγκατοίκους τότε βγαίνεις ακριβώς. Κάτι δλδ που έξω (που ειναι πολλά επίπεδα πάνω επαγγελματικά και οικονομικά από μας κάνουν ολοι οι νεοι κάτω των 30) ειναι το must και φιξ αλλά πολύ εδώ μέσα που θα το διαβάσουν το θεωρούν εξωφρενικό και κατάντια και προτιμούν να μένουν στο πατρικό τους να τους πλένει η μαμάκα τους τα βρακιά.
lux1975 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 18 ώρες πριν, Rpanagos είπε Ουτε για την προυπηρεσια δεν αξιζει ε? Ειμαι σε επαρχια και δεν μπορω να βρω ευκολα δουλεια στον τομεα της πληροφορικης. Απο ποσα χρηματα και μετα αξιζει κατι τετοιο? 650??? ελα αθηνα> εάν είναι εφικτο
APPLEGEEK Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 παιδες, ειχα ανοιξει καποιο νημα και ελεγα οτι ο μισθος ελλαδα για να ζησεις 8ες 700-1000 μαξ. εκανα λαθος . το μινιμουμ με ενοικιο ειναι 1500 ευρω καθαρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις