Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω ενα παλιό hp λάπτοπ (8 χρονων) που το τελευταίο καιρό μου κάνει το εξης πρόβλημα. Πολλές φορές έχοντας ας πουμε μονο το chrome ανοιχτό με καποιο video στο youtube ο επεξεργαστής βαράει 100σταρια στην χρηση και όπως ειναι λογικό κολλάει το σύμπαν + οτι ανεβάζει φουλ θερμοκρασία και το ανεμιστηρακι πάει να απογειωθεί. Γενικά το λαπτοπ είχε πάντα θεμα με υψηλή θερμοκρασία αλλά αυτό με τον επεξεργαστη το εχει ξεκινησει καπου λιγοτερο απο 2μηνες. Έκανα μια σάρωση με malwarebytes την free εκδοση και δεν βρήκε κατι. Δεν το κανει μονο με chrome, μπορει να εχω ανοιχτο ας πουμε discord με LoL και να γινει. Γενικά δεν εχω βρει καποιο pattern για το ποτε συμβαίνει. Δεν ξερω αν εχει σημαασια ο επεξεργαστης ειναι i7 Q720 1.6Ghz και εχω windows 7. Μπορώ να δοκιμάσω κατι για να γλυτώσω το format?

Δειτε και ενα screenshot απο task manager σε στιγμή που βαραει 100αρι.

Πιστεύω το εβαλα σε σωστη ενοτητα.

Ευχαριστώ

Capture.PNG

Επεξ/σία από GeorgeGK
Δημοσ.

95% χρήση τα δύο Instances του chrome... μάλιστα! Τη συγκεκριμένη στιγμή πόσες καρτέλες είχες ανοιχτές και με τι περίπου θέμα; Κάποια sites είχαν αρχίσει να χρησιμοποιούν τον browser για να κάνουν mining σε bitcoins, μήπως σου έγινε κάτι τέτοιο και σε σένα; Με άλλον browser στο κάνει;

Δημοσ.

Ποτε πάνω 5 από καρτελες και μια φορά που μου το εκανες ειχα μονο μερικες καρτελες με youtube. Αλλά εχει τύχει να μου χτυπάει 100αρια και με discord με lol χωρις browser ανοιχτό.

Δημοσ.

Η αλήθεια ειναι όταν μου το εκανε ότι εκεινη την στιγμή δεν ειδα τι γινοταν αλλά θα το τσεκάρω. Παντως αλλη φορα με 100αρι ήταν με discord και lol οποτε υποθέτω κατι απο τα 2. Απλά δεν ειναι οτι το κανει παντα. Πχ και browsing που κανω αυτην την στιγμλη εμ chrome ανοιχτό πάει max 10%. Την περισσοτερη ώρα ειναι 0-1% 

Δημοσ.

Δοκίμασε να τρέξεις το δωρεάν AdwCleaner.Θα σαρώσει τον υπολογιστή σου για πιθανές μολύνσεις.

Καλό θα ήταν να κάνεις επαναφορά του Chrome στις αρχικές ρυθμίσεις καθώς και διαγραφή ιστορικού και cookies.

Δημοσ.

Κατ αρχας  ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις. Λοιπον εκανα ενα scan με AdwCleaner αλλα δεν νομιζω να ειναι κατι ιδιαιτερο. Το εβαλα παρολαυτα να τα καθαρισει.

Οκ θα δοκιμάσω και αυτα που λεει ο φιλος ss13. Oτι το λαπτοπ εχει θεμα με τις θερμοκρασεις, το ξέρω. Παντα ειχε. Το θεμα ειναι οτι το κολλημα με τον επεξεργαστη να χρυπάει 100σταρια ειναι  προβλημα του τελευταιου καιρου.

Και δεν ειναι θεμα browser γιατι όπως ειπα και σε παραπανω μηνυμα τυχαινει να το κανει με τον browser κλειστο.

adw.PNG

temp.PNG

Δημοσ.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τα extensions του Chrome μήπως κάποιο από αυτά σου κάνει τη ζημιά.

Δημοσ.

Όπως είπα ο browser δεν το παθαινει παντα όπως επισης γινεται και καποιες φορες και χωρις ανοιχτό browser. Kατι γινεται με το pc όχι με τον browser

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, GeorgeGK είπε

Όπως είπα ο browser δεν το παθαινει παντα όπως επισης γινεται και καποιες φορες και χωρις ανοιχτό browser. Kατι γινεται με το pc όχι με τον browser

Έκανες όλα όσα έλεγε το Link που σου έδωσα ; B)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα, με τόσο υψηλές θερμοκρασίες μπορεί ο επεξεργαστής να ρίχνει τη συχνότητα του για να μην υπερθερμανθεί και να δουλεύει στα 900Mhz (όπως βλέπω και στο screen του hardware monitor) και νσ μην μπουστάρει στα 1.6 που είναι και η default συχνότητα του.

Αφού το ξέρεις το θέμα με τις θερμοκρασίες, γιατί δεν το καθαρίζεις και να αλλάξεις και πάστες μήπως και στρώσει; Εγώ εκεί θα έδινα πρώτα βαρύτητα και μετά στο γιατί και πως η cpu βαράει 100άρια, γιατί βλέπω ότι ο 4ος πυρήνας φλερτάρει πολύ στενά με το meltdown και μετά αντί να ψάχνεις γιατί τερματίζει η cpu θα ψάχνεις για νέο λάπτοπ.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, GeorgeGK είπε

Aν στον Chrome έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή Continue running background apps when Chromium is closed, τότε μπορεί να απασχολεί τον υπολογιστή σου ακομά και όταν είναι κλειστός.

Τα PUP's (potentially unwanted program) που εντοπίστηκαν, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Αν το προβλημά σου οφειλόταν σε αυτά, θα φανεί στην πορεία, καλό είναι να τα καθαρίσεις.

Επίσης η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο hardware . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα εκανα ολα που μου προτεινατε και θα ενημερώσω αν υπάρξει καποια εξελιξη. Προς το παρον δεν εχει (τυχει?) να γινει ξανα.

Οσο για τις θερμοκρασιες το ξέρω οτι ειναι υψηλες αλλά το λαπτοπ λειτουργει σε αυτες πανω απο 5 χρόνια, γι αυτο δεν με τρομάζουν, οπως επισης το εχω καθαρισει και αλλάξει παστα πριν κανενα χρόνο αλλά και τότε καμια αισθητη διαφορα. 

Ευχαριστώ και πάλι όσους μπήκατε στο κοπο να βοηθησετε

Τα αποτελέσματα απο τον ελεγχο του δισκου

hdsent.PNG

Επεξ/σία από GeorgeGK
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το cpu throttle-αρει του κερατα...οπως σωστα ειπωθηκε.Ακομα και η θερμοκρασια της gpu ειναι υπερβολικη.

Καθαρισμα πρωτιστως..το οτι το καθαρισες πριν 1 χρονο δεν μου λεει κατι..εδω το αμαξι το κανουμε σερβις καθε χρονο....
Επισης μην σου φαινεται περιεργο που o chrome γαμιεται..ειναι γνωστον..οπως και τα περισσοτερα σαιτς με flash περιεχομενα.ΥΤ ευκολα ανεβαζει χρηση...

Σκεψου οτι λογω θερμοκρασιας υπολειτουργει ο επεξεργαστης και την καθε διεργασια την εκτελει πιο αργα..αρα περισσοτερος χρονος με ανεβασμενο cpu usage..αρα διατηρειται επι μακρωθεν η θερμοκρασια στον θεο...
Εδω εμενα σε idle ειναι στους 40c και οταν ακουμπαει τους 70-75 (σε εντονη χρηση) αγχωνομαι..και συ κοιμασαι ησυχος με τα 90αρια...τι να πω :)

Ενδομυχα ξερεις οτι κατι δεν παει καλα αλλα φοβασαι να αντιμετωπισεις την κριση.Επαναπαυτηκες στην κωλοφαρδια που δεν εχει τιναξει τα πεταλα ακομα το cpu.Aυτο πιστευω :)

Επεξ/σία από mphxths

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...