Ukforthemoment Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, metd είπε Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Το γατάκι πρέπει να είναι κοντα 2 μηνών! Απλά παρατηρώ ότι ναι μεν την τρώει αλλά όχι με πολύ όρεξη. Η τροφή γράφει kitten. Απο την άλλη σκέφτομαι αν πεινάει τι θα κάνει θα την φάει. Την τρίτη θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο που έχουμε ραντεβού για το εμβόλιο! Αλλά στο τηλέφωνο η κτηνίατρος οταν ρώτησα για καλή τροφή και κάπως οικονομική μου είπε τα προϊόντα της purina είναι καλά. Για μια καλή τροφή (grain free)αλλά σε μεγάλη συσκευασία μέχρι 50-60 ευρώ το τσουβάλι τι προτείνεται; Μην πάρεις μεγάλο σακί μέχρι να σιγουρευτείς ότι θα την τρώει.Πάρε μικρές συσκευασίες.Αλλώστε πόσο τρώει; 1
Baator Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, metd είπε Αλλά στο τηλέφωνο η κτηνίατρος οταν ρώτησα για καλή τροφή και κάπως οικονομική μου είπε τα προϊόντα της purina είναι καλά. ... Για μια καλή τροφή (grain free)αλλά σε μεγάλη συσκευασία μέχρι 50-60 ευρώ το τσουβάλι τι προτείνεται; Τους κτηνίατρους να μην τους εμπιστεύεσαι σε αυτό το θέμα. Ή μαύρα μεσάνυχτα θα έχουν, που είναι και το πιο πιθανό, ή θα σου πλασάρουν μάρκα με την οποία έχουν συνεργασία και παίρνουν τσάμπα προιόντα. Η Purina είναι γνωστή μάρκα και δεν είναι σκουπίδι, μέχρι εκεί. Όταν σου λέει 33% δημητριακά και "περιέχει ζωικά παράγωγα", καλή τροφή δεν την λες. Για καλή τροφή που λες, εγώ θα σου πρότεινα Arden Grange, Applaws και N&D. Ξεφεύγουμε όμως (αρκετούτσικα) από τα 50-60 ευρώ που λες (αν μιλάμε για συσκευασία 10κιλη). Μετά έχει και τις τοπ Orijen, Acana που όμως ξεφεύγουμε ΠΟΛΥ από το 50ρικο (γύρω στα 60 έχει η συσκευασία των 5.4 κιλών για να καταλάβεις). Στις γάτες οι καλές τροφές είναι πανάκριβες γιατί ακριβώς πρέπει να 'ναι όλο κρέας και όχι σιτηρά και αηδίες που τους είναι παντελώς άχρηστα. Για σκύλους π.χ. βρίσκεις πολύ καλές τροφές πολύ, πολύ πιο φτηνά. 1
SilkyN Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 10 ώρες πριν, metd είπε Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Το γατάκι πρέπει να είναι κοντα 2 μηνών! Απλά παρατηρώ ότι ναι μεν την τρώει αλλά όχι με πολύ όρεξη. Η τροφή γράφει kitten. Απο την άλλη σκέφτομαι αν πεινάει τι θα κάνει θα την φάει. Την τρίτη θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο που έχουμε ραντεβού για το εμβόλιο! Αλλά στο τηλέφωνο η κτηνίατρος οταν ρώτησα για καλή τροφή και κάπως οικονομική μου είπε τα προϊόντα της purina είναι καλά. Για μια καλή τροφή (grain free)αλλά σε μεγάλη συσκευασία μέχρι 50-60 ευρώ το τσουβάλι τι προτείνεται; Concept for life kitten. Grain free και περίπου 47 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. 1
simplemaths Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Στις 11/1/2020 στις 3:51 ΜΜ, metd είπε Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Το γατάκι πρέπει να είναι κοντα 2 μηνών! Απλά παρατηρώ ότι ναι μεν την τρώει αλλά όχι με πολύ όρεξη. Η τροφή γράφει kitten. Απο την άλλη σκέφτομαι αν πεινάει τι θα κάνει θα την φάει. Την τρίτη θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο που έχουμε ραντεβού για το εμβόλιο! Αλλά στο τηλέφωνο η κτηνίατρος οταν ρώτησα για καλή τροφή και κάπως οικονομική μου είπε τα προϊόντα της purina είναι καλά. Για μια καλή τροφή (grain free)αλλά σε μεγάλη συσκευασία μέχρι 50-60 ευρώ το τσουβάλι τι προτείνεται; Acana κοτόπουλο δίνω εγώ στα δικά μου, πάει κοντά στα 55 ευρώ τα 5.5 κιλά αλλά κάνει για όλες τις φάσεις της γάτας, δεν παίρνεις άλλη όταν κάνεις στείρωση ή όταν σταματήσει να είναι μικρό 1
tzoxanias Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Everclean Aqua Breeze (προσφορά από κάποια pet shops που δίνουν 10λτ + 10λτ + 6 λτ με γύρω στα 35€) Κλειστή λεκάνη με πορτάκι Royal Canin τροφές ανάλογα την ηλικία και είστε jet 💪 1
kyriakh Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Στις 25/8/2018 στις 12:20 ΜΜ, palasd είπε Εμένα ο γατούλις μου έχει μια τρέλα με την κονσέρβα. Κάνω κάτι κακό? η κονσέρβα δημιουργεί διάρροια. Ξηρά να της δίνεις. πχ farmina matisse Στις 11/1/2020 στις 9:27 ΠΜ, metd είπε Εχω μία γατούλα μικρή, και (χωρίς να γνωρίζω) της αγόρασα την purina cat chow kitten. Διαβάζω όμως ότι οι τροφές που περιέχουν δημητριακά δεν είναι καλές για γάτες. Εν τω μεταξύ πήρα και την 15kg συσκευασία (λόγω μεγάλης απόστασης να μην πηγαίνω συχνά). Να του την δώσω η θα έχει θέμα το γατάκι; Επίσης κάνει να του ανακατεύω και κονσέρβα μαζί; Και τι μου προτείνετε σαν καλή τροφή, διότι έχω μπερδευτεί με τόσα που ακούω για με η χωρίς το ένα και το άλλο. Ευχαριστώ. http://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society/2014-06-03-12-01-19/50030-2019-02-02-21-03-30 Τί να αποφύγετε. Λέξεις όπως: «υποπροϊόν», «κρέας και οστεάλευρο», «δυσκολοχώνευτο», «προσθήκη ζάχαρης». Χημικά συντηρητικά όπως: BHA, BHT, αιθοξυκίνη, προπυλεστέρας. «Με γέμιση καλαμπόκι». Τροφές με περισσότερη περιεκτικότητα σε δημητριακά και σιτηρά απ’ ότι σε υδατάνθρακες. Στη ξηρά τροφή γάτας η ιδανική περιεκτικότητα σε σιτηρά είναι 50% . Αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι τα συντηρητικά αλλοιώνουν τη τροφή και βλάπτουν τα ζώα πολλοί κατασκευαστές πλέον προτιμούν φυσικά συντηρητικά όπως τη βιταμίνη C και E. Στις 25/8/2018 στις 4:12 ΜΜ, Dark_son20 είπε η ασφάλεια είναι οι κριτικές και οτι το site έχει τα στοιχεία τους. κάτι άλλο δε νομίζω πάντως εδώ Αθήνα δηλωνει ως pet keeper κάποια που σκοτώνει σοριδόν γατάκια... Στις 11/1/2020 στις 9:27 ΠΜ, metd είπε Εχω μία γατούλα μικρή, και (χωρίς να γνωρίζω) της αγόρασα την purina cat chow kitten. Διαβάζω όμως ότι οι τροφές που περιέχουν δημητριακά δεν είναι καλές για γάτες. Εν τω μεταξύ πήρα και την 15kg συσκευασία (λόγω μεγάλης απόστασης να μην πηγαίνω συχνά). Να του την δώσω η θα έχει θέμα το γατάκι; Επίσης κάνει να του ανακατεύω και κονσέρβα μαζί; Και τι μου προτείνετε σαν καλή τροφή, διότι έχω μπερδευτεί με τόσα που ακούω για με η χωρίς το ένα και το άλλο. Ευχαριστώ. δεν παίζει η purina να μην είναι καλη!! Αρκετοι φιλόζωοι (που θέλουν και καλή ποιότητα και οικονομία γιατί έχουν πολλά και ταϊζουν και έξω) δίνουν και εγώ farmina.Είναι οικονομική και καλή.Αρκετή πρωτείνη και γενικά όλα καλά.
infini Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Διαβάστε εδώ https://forum.mycat.gr/showthread.php?t=176355 μια καταγγελία που έγραψα για μια 24ωρη κτηνιατρική κλινική. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2020 από infini
thant Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τον τελευταίο καιρό δυσκολευομαι να βρω την OK PASSION STERILITY Που δίνω στις στειρωμένες γάτες μου 7 και 11 χρονών. Πριν γυρίσω πίσω στην PURINA, πέρασα από ένα pet μήπως βρω κάτι καλύτερο και συγχρόνως οικονομικό. Εκεί μου πρότειναν ανοιγμένα σακιά, χύμα δηλαδή με 3,20€ το κιλό, τις εξής μάρκες... Farmina matisse, optima nova, astro, reflex urinary. Η τελευταία δεν ξέρω αν κάνει για στειρωμένες. Είναι κάποια από αυτές καλύτερη σε ποιότητα σε σχέση με την purina; Το ότι είναι χύμα μήπως πρέπει να το αποφύγω; Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2020 από thant
Super Moderators billdanos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 1 hour ago, thant said: Τον τελευταίο καιρό δυσκολευομαι να βρω την OK PASSION STERILITY Που δίνω στις στειρωμένες γάτες μου 7 και 11 χρονών. Πριν γυρίσω πίσω στην PURINA, πέρασα από ένα pet μήπως βρω κάτι καλύτερο και συγχρόνως οικονομικό. Εκεί μου πρότειναν ανοιγμένα σακιά, χύμα δηλαδή με 3,20€ το κιλό, τις εξής μάρκες... Farmina matisse, optima nova, astro, reflex urinary. Η τελευταία δεν ξέρω αν κάνει για στειρωμένες. Είναι κάποια από αυτές καλύτερη σε ποιότητα σε σχέση με την purina; Το ότι είναι χύμα μήπως πρέπει να το αποφύγω; Τη στιγμή που μια επώνυμη για στειρωμένες γάτες ή και με αλλεργίες κλπ, κάνει περίπου 30 ευρώ τα 2.5 κιλά, μπορείς στο περίπου να καταλάβεις σε τι ποιότητα αντιστοιχούν τα 3.20 το κιλό... Και πάλι όμως μόνο ένας κτηνίατρος θα σου δώσει σωστές συμβουλές!
thant Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 30 λεπτά πριν, billdanos είπε Τη στιγμή που μια επώνυμη για στειρωμένες γάτες ή και με αλλεργίες κλπ, κάνει περίπου 30 ευρώ τα 2.5 κιλά, μπορείς στο περίπου να καταλάβεις σε τι ποιότητα αντιστοιχούν τα 3.20 το κιλό... Και πάλι όμως μόνο ένας κτηνίατρος θα σου δώσει σωστές συμβουλές! Η ερώτηση που έκανα δεν είναι για να συγκρίνω αυτές που μου πρότειναν με τις ακριβές, αλλά για να μου πει κάποιος που γνωρίζει αν κάποια από αυτές είναι καλύτερη από την purina (βάση συστατικών). Ευχαριστώ πάντως.
Baator Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, thant είπε Τον τελευταίο καιρό δυσκολευομαι να βρω την OK PASSION STERILITY Που δίνω στις στειρωμένες γάτες μου 7 και 11 χρονών. Πριν γυρίσω πίσω στην PURINA, πέρασα από ένα pet μήπως βρω κάτι καλύτερο και συγχρόνως οικονομικό. Εκεί μου πρότειναν ανοιγμένα σακιά, χύμα δηλαδή με 3,20€ το κιλό, τις εξής μάρκες... Farmina matisse, optima nova, astro, reflex urinary. Η τελευταία δεν ξέρω αν κάνει για στειρωμένες. Είναι κάποια από αυτές καλύτερη σε ποιότητα σε σχέση με την purina; Το ότι είναι χύμα μήπως πρέπει να το αποφύγω; Η Farmina Matisse είναι απλά κακή. Οι άλλες είναι παντελώς άγνωστες μάρκες. Χύμα τροφή με 3ευρώ/κιλό, δυστυχώς δεν συγκαταλέγεται καν στις "τροφές". Πριονίδι είναι. 1
starmanwarz Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μην τα ταιζετε σαβουρα τα ζωακια ρε παιδια, κριμα ειναι.. Οτι γλυτωνεις τωρα ενδεχομενως να τα δωσεις στους κτηνιατρους μετα.. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2020 από starmanwarz
WebDevGr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Sam's Field Sterilised 7.5kg στα ~45€ μου κράτησε περιπου 3 μήνες με 2 γάτες. Τρώνε λιγότερο από άλλες παρόμοιες ή φθηνότερες τροφές και δεν έχουν σιτάρι ή καλαμπόκι. Το μόνο μειονέκτημα ότι στην αρχή μύριζαν ανυπόφορα τα κόπρανα τους (πιθανόν λόγω πατάτας)
infini Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Αν θέλετε ποιοτική τροφή σε καλή τιμή, δείτε τη Leonardo σε συσκευασία 15 κιλών.
ulalume Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Έχει κάποιος άποψη για την pet 360 essentia για στειρωμένα; Ψάχνω αλλά δεν βρίσκω κάποια κριτική γενικά. Πρόσφατα άρχισα να την δίνω στην γάτα μου λόγω του (λέει) ότι είναι και grain free. Αν όχι κάποια αντιπρόταση στην ίδια κατηγορία περίπου (~20€/1.5 kg) για να μην αλλάζω συνέχεια τροφές στο κακόμοιρο το γατάκι με το που συνηθίζει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα