Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το https://www.keeppet.gr είναι άτομα που φιλοξενούν ζωάκια στο σπίτι τους.

οπότε πας βλέπεις το σπίτι κινδύνους

(ισόγειο με ανοιχτές μπαλκονόπορτες κτλπ)

προτιμάς κάποιον που ξέρει απι γατιά και είσαι μια χαρά με το γατί να είναι σε σπίτι!

στα ξενοδοχεία η ποιο καλή/ακριβή επιλογή δίνει φαντάσου 5 τετραγωνικά

• Like 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Baator είπε

Άμμος για μένα κορυφή είναι της VanCat, 8 ευρώ τα 10 κιλά. Δεν αφήνει ίχνος μυρωδιάς και το καθάρισμα είναι πανεύκολο.

Δεν την αλλάζω με τίποτα.

Το θέμα τροφή είναι τεράστιο γιατί μπαίνει μέσα ο οικονομικός παράγοντας, οι τροφές για γάτες είναι απλά πανάκριβες

ενώ οι φτηνές δημιουργούν προβλήματα υγείας αργά ή γρήγορα. Ουσιαστικά, αν δεν θέλουμε να δώσουμε μια περιουσία, πρέπει να αποφασίσουμε πόσο

χαμηλά μπορούμε να πέσουμε σε ποιότητα. Οι φτηνές είναι απλά σκουπίδια και θα δημιουργήσουν θέματα 100% στο ζώο. Καλή και φτηνή τροφή, μαγικός συνδυασμός δηλαδή δεν υπάρχει.

Για την ιστορία εγώ τους δίνω N&D (67-78 ευρώ το 10κιλο) για στειρωμένα που είναι ακριβώς στο όριο της ποιότητας τροφής που θα έδινα στις γάτες μου. Παρόμοιου επιπέδου είναι της Arden Grange, καλούτσικες τροφές για την τιμή τους και δεν θα φοβόμουν να τις δώσω στις γάτες μου.

Επίσης, μάρκες που διαφημίζονται πολύ και ακούγονται, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καλές. (Friskies, Whiskas, κτλ. ούτε σε αδέσποτο που δεν χωνεύω, σκέτο πριονίδι).

Οι καλές μάρκες είναι φωτιά σε τιμή (Acana, Applaws, Naturea). 

Royal Canin, Pro Plan, Hill's είναι μετριότατες τροφές απλά είναι τρομερά δημοφιλείς και θεωρούνται "καλές". Τις αποφεύγω.

Brekkies δίνω στα αδεσποτάκια, 40-45 ευρώ το 20κιλο.

Να σημειώσω ότι δεν έχω καθόλου άνεση με τα χρήματα και δυσκολεύομαι πολύ, δεν προσπαθώ να το παίξω κυριλές και "α, στα δικά μου γατιά μόνο τα καλύτερα".

Απλά μετά από έρευνα και ερωτήσεις και ψάξιμο, κατέληξα ότι από ένα σημείο και κάτω, δεν είναι τροφή αυτό που τους δίνεις αλλά σκουπίδια που τους κάνουν κακό.

Τώρα, αν είναι κάποιος σε σημείο να προσπαθεί να επιβιώσει ο ίδιος και δεν έχει ΜΙΑ, φυσικά και θα δώσει ό,τι έχει. Ή αν δεν μπορείς με τίποτα κάτι παραπάνω, δώσε και friskies στο αδεσποτάκι από το να τ' αφήσεις να ψοφήσει απ' την πείνα. Απλά, να γνωρίζετε ότι στις τροφές της γάτας, ό,τι δίνεις παίρνεις και πως η ποιότητα από την μια τροφή στην άλλη έχουν τεράστια διαφορά, δεν είναι σε καμιά περίπτωση "όλες ίδιες".

Σε αυτό το θέμα οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν πολύ περισσότερες οικονομικές επιλογές, παίζει ένας ιδιοκτήτης 2 γατιών να δίνει τα διπλάσια λεφτά τον μήνα από έναν ιδιοκτήτη 2 μεγάλων σκύλων, απλά για να παρέχει μια αξιοπρεπή τροφή.

Όντος μεγάλο πρόβλημα οι γατοτροφές έγω προσπαθώ να τις αποφεύγω όσο μπορώ ο γάτος μου τρέφεται κυρίως με βραστό φιλέτο κοτόπουλο άλλα για ισορροπία θέλω να έχει και μια καλή ξηρά τροφή

5 λεπτά πριν, Dark_son20 είπε

το https://www.keeppet.gr είναι άτομα που φιλοξενούν ζωάκια στο σπίτι τους.

οπότε πας βλέπεις το σπίτι κινδύνους

(ισόγειο με ανοιχτές μπαλκονόπορτες κτλπ)

προτιμάς κάποιον που ξέρει απι γατιά και είσαι μια χαρά με το γατί να είναι σε σπίτι!

στα ξενοδοχεία η ποιο καλή/ακριβή επιλογή δίνει φαντάσου 5 τετραγωνικά

Το θέμα είναι υπάρχει ασφάλεια ελέγχονται από την σελίδα τα άτομα που συμμετέχουν ξέρεις?

Επεξ/σία από Joana26
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Prof_Chaos είπε

https://www.skroutz.gr/c/1643/Xira-Trofi-Gatas/m/11844/Brekkies.html

Για οικονομικη την Brekkies όπως έγραψα πάνω κοστίζει στα 20 κιλά 35 ευρώ και 48 η Urinary που ειναι πολύ βασική για τα αρσενικά ..

Παρόμοια πρόταση σε kitten; (βγάζουν και αυτοί απ' ότι είδα, αλλά Ελλάδα δεν το βλέπω πουθενά)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την πρόταση μπήκα στο site και ψάχνω :)

18 ώρες πριν, Dark_son20 είπε

η ασφάλεια είναι οι κριτικές και οτι το site έχει τα στοιχεία τους. κάτι άλλο δε νομίζω

Για να μην ανοίγω και άλλο θέμα ξέρει κάνεις τι πρέπει να έχω μαζί μου στα σύνορα για να περάσει ο γάτος χωρίς πρόβλημα, έρχομαι από Τίρανα με λεωφορείο?

Δημοσ.

βάση νόμου θέλει chip και βιβλιάριο/διαβατήριο που έχει σφραγισμένο αντιλυσσικό. τώρα τι θα συναντήσεις στα σύνορα άλλο πράμα. ίσως να έψαχνες κάνα τηλέφωνο να ρωτήσεις. άμα έρθεις με πούλμαν μπορείς να ρωτήσεις και στο πρακτορείο των εισιτηρίων.βθα ξέρουν

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dark_son20 είπε

βάση νόμου θέλει chip και βιβλιάριο/διαβατήριο που έχει σφραγισμένο αντιλυσσικό. τώρα τι θα συναντήσεις στα σύνορα άλλο πράμα. ίσως να έψαχνες κάνα τηλέφωνο να ρωτήσεις. άμα έρθεις με πούλμαν μπορείς να ρωτήσεις και στο πρακτορείο των εισιτηρίων.βθα ξέρουν

Mε το chip το θέμα είναι ότι το ζώο θα μείνει μετά μονιμά Ελλάδα δεν είναι πιο σωστό να το βάλω εξαρχής όταν θα έρθω εκεί?
επίσης το αντιλυσσικό το έκανε πέρσι τον Φεβρουάριο άρα τώρα κανονικά είναι σε ισχύ η πρέπει να είναι πρόσφατο?

Δημοσ.

Επειδή με ενδιαφέρει και μένα να βάλω τον γάτο μου Ελλάδα όταν θα ξέρεις σίγουρα θα σε παρακαλούσα να βάλεις μια ενημέρωση

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το chip δεν είναι τίποτα άλλο από ένας αποθηκευμένος αριθμός.

όπου και να το βάλεις είναι το ίδιο, απλα δηλώνεις μετά το νούμερο στον κτηνίατρο που θα αναλάβει το γάτο για να το βάλει στη βάση δεδομένων και να σου δώσει ένα χαρτί να το πας στον δήμο σου.

Ελλάδα έχει κάπου 40 ευρώ, μήπως σε συμφέρει εκεί?

βάση νόμου το χρειάζεται για να μπει Ελλάδα αλλά μπορεί στα λεωφορεία να μην ελέγχουν καν τα ζώα στο συνοριακό σταθμό. οπότε κάλεσε το πρακτορείο να μάθεις. 

το αντιλυσσικό έχει 1 χρόνο επανάληψη οπότε νομίζω είσαι οκ

Επεξ/σία από Dark_son20
  • Thanks 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Εχω μία γατούλα μικρή, και (χωρίς να γνωρίζω) της αγόρασα την purina cat chow kitten. Διαβάζω όμως ότι οι τροφές που περιέχουν δημητριακά δεν είναι καλές για γάτες. Εν τω μεταξύ πήρα και την 15kg συσκευασία (λόγω μεγάλης απόστασης να μην πηγαίνω συχνά).

Να του την δώσω η θα έχει θέμα το γατάκι;

Επίσης κάνει να του ανακατεύω και κονσέρβα μαζί;

Και τι μου προτείνετε σαν καλή τροφή, διότι έχω μπερδευτεί με τόσα που ακούω για με η χωρίς το ένα και το άλλο.

Ευχαριστώ.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, metd said:

Εχω μία γατούλα μικρή, και (χωρίς να γνωρίζω) της αγόρασα την purina cat chow kitten. Διαβάζω όμως ότι οι τροφές που περιέχουν δημητριακά δεν είναι καλές για γάτες. Εν τω μεταξύ πήρα και την 15kg συσκευασία (λόγω μεγάλης απόστασης να μην πηγαίνω συχνά).

Και τι μου προτείνετε σαν καλή τροφή, διότι έχω μπερδευτεί με τόσα που ακούω για με η χωρίς το ένα και το άλλο.

Ευχαριστώ.

Το κάθε ζώο είναι διαφορετικό όπως και οι διατροφικές του ανάγκες. Γι'αυτό καλύτερα είναι να ρωτήσεις τον κτηνίατρό σου που θα γνωρίζει καλύτερα και το ιστορικό του ζώου. Η τροφή πρέπει να προσαρμόζεται κάθε φορά (αν το ζώο είναι στειρωμένο, αν είναι ακόμη πολύ μικρό, αν έχει κάποια αλλεργία, άλλο πρόβλημα υγείας, κλπ κλπ κλπ)...

• Like 2
Δημοσ.

Μια υγιής γάτα δε θα πάθει κάτι αν φάει τροφή με δημητριακά. Γενικά καλό είναι ν' αποφεύγονται αυτές οι τροφές γιατί τα δημητριακά δεν περιλαμβάνονται στο φυσικό διαιτολόγιο μιας γάτας. 
Οπότε χρησιμοποίησε αυτή που πήρες και όταν αρχίζει να τελειώνει, άρχισε να την αναμειγνύεις με την καινούργια που θα πάρεις, γιατί δεν κάνει ν' αλλάζεις ξαφνικά την τροφή της. 
Μπορείς να του ανακατεύεις και κονσέρβα, αλλά δε θα σου το πρότεινα. 

Εμείς τους παίρνουμε την concept for life. Είναι χωρίς δημητριακά και πολύ οικονομική. Αν σε παίρνει οικονομικά υπάρχουν κι acana και η origin. Όσο για κονσέρβες να παίρνεις applaws και schesir. Βλέπεις κανονικά το κρέας ή το ψάρι κι όχι κάτι καφέ κυβάκια με ζελέ. 

1 ώρα πριν, billdanos είπε

Το κάθε ζώο είναι διαφορετικό όπως και οι διατροφικές του ανάγκες. Γι'αυτό καλύτερα είναι να ρωτήσεις τον κτηνίατρό σου που θα γνωρίζει καλύτερα και το ιστορικό του ζώου. Η τροφή πρέπει να προσαρμόζεται κάθε φορά (αν το ζώο είναι στειρωμένο, αν είναι ακόμη πολύ μικρό, αν έχει κάποια αλλεργία, άλλο πρόβλημα υγείας, κλπ κλπ κλπ)...

Επειδή σα νουμπάς ξέχασα να κάνω παράθεση, δες το προηγούμενο μήνυμα μου.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, metd είπε

Ευχαριστώ.

Δεν θα έχεις κανένα θέμα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και η πιο ποιοτική τροφή, αλλά θέμα δεν θα έχεις.

Όλες σχεδόν οι τροφές έχουν μέσα και δημητριακά/άλευρα και ιστορίες, το πρόβλημα είναι όταν αυτά είναι το κύριο συστατικό.

Αυτή που πήρες λέει ότι έχει 33% δημητριακά και 33% "κρέας και ζωικά παράγωγα".

Τα ζωικά παράγωγα δεν είναι καλό να υπάρχουν, είναι κακής ποιότητας "κρέας", αλεσμένα κόκκαλα, λαιμοί κτλ. 

Το ποσοστό του πραγματικού κρέατος μας ενδιαφέρει.

Εννοείται ότι την δίνεις κανονικά, δεν θα πάθει τίποτα αν την φάει, όταν τελειώσει βλέπεις μήπως μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά.

Αν το γατάκι είναι κάτω του 1 έτους, φρόντισε απλά η τροφή που θα πάρεις να λέει "kitten", να είναι για μικρά (ανήλικα) γατάκια.

Έτσι κι' αλλιώς αυτή η τροφή δεν θα είναι για πάντα, μετά θα στειρωθεί, θα ενηλικιωθεί, θα αλλάξει τροφή σύντομα, για λίγους μήνες θα είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Το γατάκι πρέπει να είναι κοντα 2 μηνών!

Απλά παρατηρώ ότι ναι μεν την τρώει αλλά όχι με πολύ όρεξη. Η τροφή γράφει kitten. Απο την άλλη σκέφτομαι αν πεινάει  τι θα κάνει θα την φάει.

Την τρίτη θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο που έχουμε ραντεβού για το εμβόλιο!

Αλλά στο τηλέφωνο η κτηνίατρος οταν ρώτησα για καλή τροφή και κάπως οικονομική μου είπε τα προϊόντα της purina είναι καλά. 

Για μια καλή τροφή (grain free)αλλά σε μεγάλη συσκευασία μέχρι 50-60 ευρώ το τσουβάλι τι προτείνεται;

Επεξ/σία από metd

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...