Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάποιες εγγραφές που δεν είναι στανταρ στον αριθμό και σε κάποια κελιά θέλω να κάνω διαιρέσεις και θέλω να αποφύγω διαιρέσεις με το μηδέν.

Σε αυτόνομα κελιά ξέρω να το κάνω με την iferror αλλά δεν ξέρω με VBA πως την ενσωματώσω.

Πχ σε αυτή τη διαίρεση : Range("A"& i).value = Range("B"& i).value /  Range("C"& i).value.

Δημοσ.

Τι εννοείς "πως την ενσωματώνω"; Δεν ξέρεις πως να δημιουργήσεις τον κώδικα ή δεν ξέρεις πως να ελέγξεις αν η διαίρεση πρόκειται να γίνει με το μηδέν;
Το 2ο είναι εύκολο αρκεί πριν την διαίρεση να ελέγχεις αν π.χ. το "C" & i είναι μηδέν ή όχι.

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω τον κώδικα.Πως να το γράψω στο παραπάνω παράδειγμα ώστε πχ να μου βγάζει κενό αποτέλεσμα όταν έχω διαίρεση με μηδέν.

Σε μεμονωμένο κελί ξέρω οτι πρέπει να γράψω πχ για το το κελί Α1 την IFERROR(Β1/C1;" "). Δεν θέλω όμως να πάρω όλα τα κελιά της ίδια στήλης και να γράψω αυτό.

Θέλω σε VBA να το γράψω επειδή δεν γνωρίζω εκ των προτέρων τον αριθμό των εγραφών.Αν ήξερα οτι έχω μόνο 10 εγραφές θα έγραφα το παραπάνω σε 10 κελιά και τέλος.

Δημοσ.

Δοκίμασε στον κώδικα να γράψεις
WorksheetFunction.IfError(range("a1".value/range("a2").value),"Error")

Αλλά καλύτερα γενικά είναι να το ελέγχεις εσύ πριν κάνεις την διαίρεση.

Δηλαδή μέσα στην for πχ που θα έχεις, κάθε φορά να ελέγχεις αν διαιρείς με κελί που είναι κενό ή είναι 0, και αν δεν είναι τότε να κάνεις την διαίρεση.

• Thanks 1
Δημοσ.

Το έκανα έτσι όπως λες.Να ελέγχω από πριν και αν δεν είναι μηδέν να κάνει τη διαίρεση.Ο κώδικας που μου έδωσες δεν δούλεψε.Μάλον κάτι στη σύνταξη κάνω λάθος.

Δημοσ.

Μου έφυγε εμένα μια παρένθεση μετά το α1:

WorksheetFunction.IfError(range("a1").value/range("a2").value),"Error")

το δοκίμασα να το βάλω το αποτέλεσμα σε ένα κελί, αλλά όταν πάει να διαιρέσει με 0 πετάει debug error (σαν να αγνοεί οτι έγραψα iferror).

Επομένως πηγαίνεις στην λύση την αναλυτική που ούτως ή αλλως προγραμματιστικά είναι προτιμότερη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...