Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, elorant είπε

Δεν έχουν όλες οι εφαρμογές τις ίδιες απαιτήσεις. Καταρχάς, δεν μας έχεις πει θες να φτιάξεις mobile app, desktop app ή web app. Ένα πρόγραμμα αποτελείται από εκατοντάδες λειτουργίες. Θα έχει usernames η εφαρμογή σου; Θα έχει database και τι θα αποθηκεύεις; Θα έχει UI και τι θα αφορά; Θα είναι live app ή standalone; Πόσοι θα είναι οι δυνητικοί χρήστες;

Εσύ νομίζεις τώρα ότι θα πάρεις ένα app builder, θα πατήσεις δέκα-είκοσι κουμπάκια και τσουπ σε μια βδομάδα θα είναι έτοιμο το app. Sorry αλλά δεν δουλεύουν έτσι τα προγράμματα. Αφού δεν θες να το καταλάβεις αυτό κι έχεις μονίμως ένα επιθετικό υφάκι ας το αφήσουμε εδώ και καλή σου τύχη σε ό,τι κάνεις.

Over and out

Φυσικά πλέον είναι Ανούσιο να απαντήσω στις ερωτήσεις σου! Το τοπικ πήγε ακλαφτο και δε πρόκειται να ασχοληθώ με περαιτέρω απαντήσεις. Καλό θα ήταν όμως να ξεχωρίζουμε το επιθετικό από το αμυντικό ύφος απέναντι σε τρολαρισματα και ανούσια μηνύματα! Το μόνο θετικό από αυτό το τόπικ είναι ότι ένιωσα πάλι παιδί... για την ακρίβεια 12χρονο όπως είπε και ο "φίλος" @thanasisalonica! Καλή συνέχεια σε όλους και λίγο λιγότερη "χολή" για όποιον δεν είναι Master του αντικειμένου Δεν βλάπτει...! 

Επεξ/σία από katkol
  • Like 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, katkol είπε

όντας πολιτικός μηχανικός και έχοντας αρχιτεκτονικό γραφείο, οι πελάτες ζητούν από εμας δυστυχώς να τους παρουσιάζουμε ιδέες!

Συναδέλφισα όντας του σιναφιού μας ξέρεις πολύ καλά ότι δεν μπορούν όλοι να τα κάνουν όλα, ασχέτως αν μας ζητάνε κάποιοι πελάτες λαγούς με πετραχήλια. Καταλαβαίνεις ότι σε αρκετές περιπτώσεις καταφεύγουμε στο αναγκαίο σε όλη την ελεύθερη οικονομία outsourcing.

Όσο παράξενο και σου ακούγεται στις εφαρμογές δεν βραβεύεται η πρωτοτυπία (αν και πλέον δεν υπάρχει παρθενογένεση) αλλά ή υλοποίηση. Ας πούμε ο @Predatorkill έχει κάνει το Petlocator που η όλη ιδέα και εφαρμογή φυσάει. Μην ακούς εμένα. Άκου αυτόν που είναι στην πιάτσα των εφαρμογών (με διαπιστευτήρια) όπως και εσύ με τη σειρά σου δε θα δεχθείς τη γνώμη ενός προγραμματιστή για τη στατική επάρκεια μιας κατασκευής, μόνο και μόνο λέγοντας ότι έχει γνώσεις στατικής.

Κατά τα άλλα, παίξε με τις εφαρμογές του site να μετρήσεις τις δυνάμεις σου και ελπίζω να καταλάβεις/αντιληφθείς ότι αν κάτι που έχεις είναι αρκετά καλό, τότε αξίζει να το δώσεις σε κάποιον που να μπορέσει να στο απογειώσει.

Επεξ/σία από becoming_I
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 24/8/2018 στις 10:59 ΜΜ, katkol είπε

Πιστεύετε οτι θα υπήρχε έστω και ένας άνθρωπος που θα ήθελε να φτιάξει μια εφαρμογή και να έλεγε την ιδέα του δημόσια σε ενα φόρουμ; 

είναι πάρα πολλοί που το κάνουν, αλλά έχουν μια επαφή με την κοινότητα και την κουλτούρα των προγραμματιστών

ειδικά αν μιλάμε για open source κοινότητα αυτό είναι ο κανόνας

καλύτερο παράδειγμα δεν υπάρχει από το ίδιο τον πυρήνα του linux

https://groups.google.com/forum/#!msg/comp.os.minix/4995SivOl9o/GwqLJlPSlCEJ

το να μην λες τι ακριβώς θες να κάνεις δεν έχει απολύτως κανένα νόημα, άσε που πιθανό κάποιος άλλος να έχει δώσει λύση ή να σου προτείνουν μερικοί άλλους τρόπους για να λύσεις το πρόβλημα που θες.

Δημοσ.

Αμέσως να τον φάτε όλοι, αφήστε τον άνθρωπο ήσυχο, να μάθει θέλει.

Φίλε μου εφόσον θέλεις να ασχοληθείς με προγραμματισμό κινητών τότε δύο είναι οι στόχοι σου

• Android Development - όπου χρειάζεται να ξέρεις Java)
  • και IOS Development - και έδω χρείαζεται να ξέρεις Swift

Μπορείς να προγραμματίζεις και με άλλες γλώσσες όπως javascript με React Native έτσι φτιάχτηκε το Facebook, https://facebook.github.io/react-native/

Οι καλύτεροι σου φίλοι είναι το stackoverflow, Google και πολλά Documentation από τις επίσημες γλώσσες προγραμματισμού. 

Εφόσον έχεις το πάθος για γνώση σε συμβουλεύω να παρακολουθήσεις σεμινάρια από

• udemy.com
  • coursera.org
  • edx.com

Πολύ ανώτερα μαθήματα από όλα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια όπως ΕΜΠ, Πάντειο, ΑΣΟΕ και ΤΕΙ, γιατί μην νομίζεις οι περισσότεροι το παίζουν έξυπνο-πουλιά φοβούνται μην τους θίξουμε τους αγώνες που κάνανε σε αυτά τα τίμια Ελληνικά Πανεπιστήμια με τα κακογραμμένα βιβλία που πήραν από τους Καθηγητές τους και μετά σου μιλάνε για νοοτροπίες αλλά δεν τολμάνε να πούνε πως τα περισσότερα τα μαθαίνουν από YouTube, Google και παρακολουθούν μαθήματα από Ινδούς.

Α ρε Ελλάδα 100 χρόνια πίσω θα είσαι για μία ζωή.

Συγκεκριμένα θα σου πρότεινα τα εξής για αρχή:

https://www.udemy.com/android-app-development-with-java/

Καλή τύχη.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, MariosX είπε

Αμέσως να τον φάτε όλοι, αφήστε τον άνθρωπο ήσυχο, να μάθει θέλει.

Φίλε μου εφόσον θέλεις να ασχοληθείς με προγραμματισμό κινητών τότε δύο είναι οι στόχοι σου

• Android Development - όπου χρειάζεται να ξέρεις Java)
  • και IOS Development - και έδω χρείαζεται να ξέρεις Swift

Μπορείς να προγραμματίζεις και με άλλες γλώσσες όπως javascript με React Native έτσι φτιάχτηκε το Facebook, https://facebook.github.io/react-native/

Οι καλύτεροι σου φίλοι είναι το stackoverflow, Google και πολλά Documentation από τις επίσημες γλώσσες προγραμματισμού. 

• udemy.com
  • coursera.org
  • edx.com

Πολύ ανώτερα μαθήματα από όλα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια όπως ΕΜΠ, Πάντειο, ΑΣΟΕ και ΤΕΙ, γιατί μην νομίζεις οι περισσότεροι το παίζουν έξυπνο-πουλιά φοβούνται μην τους θίξουμε τους αγώνες που κάνανε σε αυτά τα τίμια Ελληνικά Πανεπιστήμια με τα κακογραμμένα βιβλία που πήραν από τους Καθηγητές τους και μετά σου μιλάνε για νοοτροπίες αλλά δεν τολμάνε να πούνε πως τα περισσότερα τα μαθαίνουν από YouTube, Google και παρακολουθούν μαθήματα από Ινδούς.

Καλή τύχη.

Μαλλον δεν διαβασες το σημειο οπου ο ts αναφερει οτι δεν θελει να μαθει προγραμματισμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, MariosX είπε

• udemy.com
  • coursera.org
  • edx.com

Καλή τύχη.

.

Με τη σειρά μου να συμπληρώσω στη ριζοσπαστική λίστα του @MariosX και το Nickelodeon, στην ενότητα http://www.nickelodeon.gr/programma μπορείς να μάθει κι άλλα πράγματα για τον προγραμματισμό εξίσου σοβαρά με αυτά που πρότεινε ο @MariosX

.

27 λεπτά πριν, MariosX είπε

.

Στις 24/8/2018 στις 4:05 ΜΜ, katkol είπε

Θα ήθελα προτάσεις για δωρεάν προγράμματα ή sites κατασκευής εφαρμογών που δεν χρειάζονται κώδικα και είναι δωρεάν ή είναι πολύ οικονομικά. 

Α λάθος, ο άνθρωπος λέει ξεκάθαρα ότι δε θέλει να μάθει προγραμματισμό, κώδικα για την ακρίβεια.

A σωστά, τόσο ο @MariosX όσο κι εγώ είπαμε να πετάξουμε την ...πατάτα μας για να περάσει η ώρα με λίγο γέλιο

.

Επεξ/σία από The King
Δημοσ.
Στις ‎24‎/‎8‎/‎2018 στις 4:05 ΜΜ, katkol είπε

Γεια χαρά σε όλους! 

Θελω να φτιάξω μια εφαρμογή. Γνώσεις κώδικα δεν έχω αλλά έχω γενικές γνώσεις πληροφορικής και μπορώ άνετα να χειριστώ προγράμματα.

Θα ήθελα προτάσεις για δωρεάν προγράμματα ή sites κατασκευής εφαρμογών που δεν χρειάζονται κώδικα και είναι δωρεάν ή είναι πολύ οικονομικά. 

Δεν ξέρω αν λειτουργούν τέτοιου είδους προγράμματα ή sites. Είμαι περίεργος να μάθω, γι' αυτό και σου γράφω τη γνώμη μου. 

Επειδή δεν έγραψε κάποιος ότι τα έχει χρησιμοποιήσει (ούτε εγώ γνωρίζω), ας υποθέσουμε ότι μπορεί να λειτουργούν. Για να είναι τόσα πολλά (δεν το γνώριζα), μάλλον θα λειτουργούν υπό κάποιες συνθήκες. Να ξεκαθαρίσουμε ότι αν λειτουργούν..., θα λειτουργούν για τις βασικές, ανεξάρτητες ανά μεταξύ τους και δημοφιλείς (π.χ. twitter, fb) λειτουργίες. Για να καταλάβεις το τελευταίο... Αν π.χ. θέλουμε να τραβάμε δεδομένα από κάποια υπηρεσία που δεν είναι δημοφιλής όπως π.χ. μια υπηρεσία/site στην Ελλάδα, (φαντάζομαι μπορείς να αντιληφθείς) είναι αδύνατο/απίθανο το app builder να έχει γνώση αυτών των κανόνων. Δε θα υπάρχει δηλαδή το αντίστοιχο template (όπως εσύ το καταλαβαίνεις) για να υποστηρίξει συγκεκριμένες λειτουργίες.

Το δύσκολο στην περίπτωση τη δική σου, είναι το ξεσκαρτάρισμα. Να βρεις δηλαδή αυτό που θα ταιριάζει στην εφαρμογή που θες να φτιάξεις. 

Με βάση τα παραπάνω τι προτείνω...  Στο κάθε app builder που βρίσκεις, διάβασε τα χαρακτηριστικά που παρέχονται από αυτό. 

π.χ. https://www.andromo.com/features

https://www.goodbarber.com/native/features/

Αν καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τα αντίστοιχα της δικής σου -υπό υλοποίηση- εφαρμογής και έχοντας υπόψιν ότι ο συνδυασμός (αν απαιτείται από την εφαρμογή σου) των δεδομένων από διαφορετικές λειτουργίες μάλλον θα είναι αδύνατος, δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. 

• Thanks 1
Δημοσ.

έχει ιδέα ο ts που δε βγάζει λεφτά αλλά είναι για μια φιλοζωική (άρα υποθέτω για το γενικότερο καλό) και αντί να την πει μπας και βοηθήσει εδώ μέσα κανάς χριστιανός, λέει πριτς θέλω την ικανοποίηση ότι το έκανα μόνος μου.... η ικανοποίηση ότι βοήθησε έμμεσα το κόσμο στα @@ του. και εκνευρίζεται και από πάνω που κάποιοι κάνουν διευκρινιστικές ερωτήσεις. ήμαρτον

Δημοσ.
Στις 24/8/2018 στις 11:13 ΜΜ, elorant είπε

Από ιδέες είναι γεμάτος ο τόπος, το πώς τις υλοποιείς είναι το θέμα και το ακόμα μεγαλύτερο πως τις κάνεις γνωστές. Γιατί όλοι έχουν την αντίληψη ότι θα φτιάξουν κάτι κι ως δια μαγείας θα έρθουν οι χρήστες όπως οι μύγες στο μέλι. Κι επιπλέον είναι και κάπως οξύμωρο από την μια να λες δεν το κάνω για το κέρδος κι από την άλλη να φοβάσαι να πεις την ιδέα σου.

Εγώ γιατί νομίζω ότι ισχύει το αντίστροφο; Ότι δηλαδή υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές και καθόλου νέες ιδέες; Εκτός αν απευθύνεσαι σε ένα συγκεκριμένο κοινό, που αυτομάτως μάλλον σημαίνει περιορισμένος αριθμός χρηστών (που μπορεί να σημαίνει όμως και μεγαλύτερη πιθανότητα να το αγοράσει κάποιος και όχι να περιμένει free έκδοση).

Δημοσ.

Δεν μιλάμε για ιδέες επιπέδου το επόμενο social network ή η επόμενη μηχανή αναζήτησης. Εκ προοιμίου σε τέτοιες συζητήσεις μιλάμε για ιδέες που αφορούν συγκεκριμένα κοινά. Όσοι ασχολούνται με το άθλημα, όσους ξέρω εγώ τουλάχιστον, πάντα στοχεύουν σε κάποιο συγκεκριμένο κοινό και για πρακτικούς λόγους. Αλλιώς κάνεις marketing σε μια συγκεκριμένη αγορά, αλλιώς στο ευρύ κοινό-στη δεύτερη περίπτωση θες ένα σκασμό λεφτά και πάρα πολλά χρόνια.

Δημοσ.

Οι γενικές γνώσεις πληροφορικής δεν κάνουν τίποτα. Αυτά που μαθαινουμε στα σχολεία και που πληρώνουμε φροντιστήρια πληροφορικής είναι άχρηστα. Αλλο πράγμα ο προγραμματισμός.

Εάν είναι κάποια σοβαρή εφαρμογή τότε πληρώνεις freelancer coder ή εταιρεία που ασχολείτε με το αντικείμενο, διαφορετικά εάν είναι κάτι για τη πλάκα σου, ασχολείσαι και το φτιάχνεις μόνος σου. Χιλιάδες ιστοσελίδες,φορουμ, βιντεο, courses,βιβλία και τα περισσοτερα δωρεάν για να μάθεις οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Έστω ότι κάποιος έχει μια καλή ιδέα για εφαρμογή και έχει και κάποιες γνώσεις να την υλοποιήσει συμφέρει να τη φτιάξει μόνος του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να την υποστηρίξει ή να του την κλέψει κάποια εταιρεία ή να την πουλήσει σε κάποια εταιρεία κατευθείαν? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...