Nefelh86 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Γεια σας παιδια, καλο καλοκαιρι. Κατ'αρχας να ξεκαθαρισω οτι σε αυτο το θεμα δε ζηταω καποια λυση σε προβλημα, η ερωτηση μου ειναι καθαρα εγκυκλοπαιδικου ενδιαφεροντος. Στο παρελθον ειχα ασχοληθει ενημερωτικα με πολυμεσα (Χωρις να ειμαι και εξπερ στο θεμα). Λοιπον, πηγα να δω ενα παλιο αρχειο .mkv με το mplayer. Το συγκεκριμενο προγραμμα ειναι αρκετα φλυαρο, και βγαζει αρκετα... κινεζικα και προειδοποιησεις, που πολλες φορες δε σημαινουν κατι. Το συγκεκριμενο αρχειο ομως μαλλον ειναι φθαρμενο και εβγαλε καποια μηνυματα. Δεν με απασχολει το συγκεκριμενο αρχειο καθοτι μπορω να το βρω και αλλου, αλλα εχω μεγαλη περιεργεια για το τι σημαινουν αυτα τα μηνυματα και σε τι ακριβως αναφερονται στην τεχνολογια του αρχειου. Ας πουμε οτι μου μπηκε αυτο το σαρακι και με επιασε το ψωνιο να μαθω τι ακριβως ειναι. Εχω γκουγκλαρει καποια απο αυτα τα μηνυματα, αλλα βρηκα μονο καποια φορουμ ποστ οπου ζητανε λυση στο προβλημα. Δεν εχω βρει πουθενα καποιο οδηγο που να εξηγει τι ακριβως σημαινουν, σε τεχνικο επιπεδο Καποια λοιπον απο αυτα τα μηνυματα ειναι τα εξης [matroska,webm @ 0x106ce60]EBML header parsing failed LAVF_header: av_open_input_stream() failed [VD_FFMPEG] DRI failure. [ac3 @ 0x11a8900]exponent out-of-range [mpeg2video @ 0x11a8900]invalid cbp -1 at 26 9 [mpeg2video @ 0x11a8900]ac-tex damaged at 0 20 [mpeg2video @ 0x11a8900]slice mismatch [mpeg2video @ 0x11a8900]invalid mb type in P Frame at 3 27 Οποιος μπορει να μου εξηγησει, η να μου δωσει ενα οδηγο για να καταλαβω, τι ειναι τα πραγματα οπως EBML header parsing, και τι σημαινει οταν γινεται fail, τι ειναι το LAVF header, το VD_FFMPEG, το DRI, τι ειναι το cbp και πότε ειναι invaild, τι ειναι το ac-tex, τι ειναι το slice και ποτε ειναι mismatched... τετοια πραγματα πιθανοτατα ειναι πραγματα που αφορουν τεχνικους πολυμεσουν ή προγραμματιστες τετοιων εφαρμογων, αλλα πιθανοτατα υπαρχον χρησιμα πραγματα που αφορουν το μεσο χρηστη. Να επαναλαβω, οτι δε ζηταω λυση σε καποιο προβλημα, δεν με απασχολει το φθαρμενο αρχειο γιατι μπορω να το ξανακατεβασω, η ερωτηση μου ειναι καθαρα απο περιεργεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα