GiwrgosP- Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Διεκοψα την συνδεση cosmote tv και μου εμεινε το πιατο που δινουν. Εχω την samsung mu6400 που δεχεται δορυφορικο πιατο (εχει θυρα για το ομοαξονικο του πιατου). Επειδη δεν εχω ιδεα τι παιζει, μου ειναι καθολου χρησιμο το πιατο; Θα μπορουσα να το βαλω πανω στην τηλεοραση, να το προσανατολισω καταλληλα και να πιανω ειτε τα κλασικα καναλια ειτε τιποτα αλλο αξιολογο; 1
_filippos_ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Για να μπορέσεις να δεις δορυφορικά κανάλια θα πρέπει να εχεις δορυφορικό δέκτη (εξωτερικό ή εαν τον εχει ενσωματωμένο η τηλεόραση σου) μετά να επιλέξεις έναν απο τους πολλούς ορατούς δορυφόρους στην Ελλάδα με λήψη ικανή για τις διαστάσεις του δορυφορικού σου πιάτου και μετά απλά σκανάρεις τις συχνότητες και βλέπεις όσα κανάλια ειναι ελεύθερα (χωρίς κωδικοποίηση) προς θέαση. Πληροφοριακά, όσα κανάλια ειναι ελεύθερα προς θέαση (FTA - Free to Air) έχουν ελάχιστο ή μηδενικό ενδιαφέρον και συνήθως ειναι κανάλια θρησκευτικού ενδιαφέροντος, τηλεπωλήσεων, ρόζ τηλεφώνων ή γενικού τοπικού ενδιαφέροντος (πχ TV Kolopetinitsa). Όλα τα θεματικά κανάλια ανήκουν σε συνδρομητικά πακέτα στυλ Nova & OTE tv της εκάστοτε χώρας που λαμβάνεις. Συνεπώς τσάμπα η ταλαιπωρία εαν δεν βλέπεις συνδρομητικά. 1
Doubt Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 19 ώρες πριν, GiwrgosP- είπε Διεκοψα την συνδεση cosmote tv και μου εμεινε το πιατο που δινουν. Εχω την samsung mu6400 που δεχεται δορυφορικο πιατο (εχει θυρα για το ομοαξονικο του πιατου). Επειδη δεν εχω ιδεα τι παιζει, μου ειναι καθολου χρησιμο το πιατο; Θα μπορουσα να το βαλω πανω στην τηλεοραση, να το προσανατολισω καταλληλα και να πιανω ειτε τα κλασικα καναλια ειτε τιποτα αλλο αξιολογο; Έχω καιρό που ξήλωσα τα δορυφορικά μου, οπότε μπορεί και να έχω λάθος κάπου. https://gr.kingofsat.net/pos-9E.php Τα κανάλια του δορυφόρου που φιλοξενεί την cosmote. Θα πιάνεις όσα είναι "χωρίς κωδικοποίηση". Θεωρητικά η tv σου δέχεται στο Common Interface slot υποδοχή κάρτας για κωδικοποιημένα. Π.χ. αλλά η τάση είναι να υπάρχει "πάντρεμα" δέκτη-κάρτας από τους παρόχους των συνδρομητικών. 1
heros Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) τωρα νομίζωλοιπον μονο free to air μπορεις να δεις και αναλογα με τον δορυφορικο δεκτη που εχει η τηλεορασή σου πχ αν ειναι νεα με dvb-c2 μπορεις να δεις και hd... τωρα νομιζω η οτε tv ειναι στις 9Ε μοιρες όπου εκει δεν υπαρχει τίποτα άλλο ... πΟΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ υπάρχουν στις 13Ε μοιρες hotbird που επεδη έχει ισχυρό σήμα φτάνει και το μικρό πιάτο της οτε tv... Πολύ εδνδιαφερον ελευθερο υλικό υπάρχει και στις 19Ε μοιρες astra ΑΛΛΑ θελει μεγαλυτερο πιάτο για αθηνα και όσο ανατολικοτερα είσαι.. Εαν εισαι πατρα ιωαννινα πχ μπορει να εισαι και οκ... Με μικρο πιάτο πιάνεις και τον τουρκικο ...στις 35Ε μοιρες νομίζω...... Για όλα αυτα εκτός των 9Ε ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ που απαιτει κάποιες γνώσεις (όχι απαραίτητα τεχνικό) Υποψη για όσους δεν το ξέρουν οι περισσότερες τηλεοράσεις έχουν δυνατότητα για λήψη μέχρι και 4 δορυφορων ταυτοχρονα μεσω ενος multiswitch.. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2018 από heros 1
npapagri_xtra Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 να σου πω κι εγω την γνωμη μου μιας κι ασχολουμαι ερασιτεχνικα εδω και πολλα χρονια με τα δορυφορικα. λογικα το πιατο σου θα ειναι μικρο. πιθανον 60 ή 80 εκατοστα. λογω μεγεθους θα πιανεις λιγοτερα καναλια αναλογα το δορυφορο. οι κλασικοι δορυφοροι με σχετικα πολλα και ελευθερα καναλια ειναι ο hotbird 13e και ο astra 19,2e. δεν ειναι ενας δορυφορος αλλα πολλοι μαζι σε μια τροχιακη θεση. ενα site για να δεις τι καναλια εχουν ειναι www.kingofsat.net. δες εδω . αν δεν εχεις χρονο για πεταμα μην ασχολεισαι. δεν αξιζει. αν ψαχνεις κατι συγκεκριμενο ισως αξιζει. εγω για να καταλαβεις ασχοληθηκα πριν 20 χρονια για να βαλω κινητο πιατο που πιανει 15 δορυφορους. τοτε υπηρχαν ευκολα κλειδωματα και βλεπαμε ξενα πακετα ευκολα. τωρα η χρηση ειναι να μετακινω το πιατο για να δω κανα αγωνα ch.league σε κανα γερμανικο δορυφορο ή στον τουρκικο που τα δειχνουν ελευθερα. τσεκαρω απο εδω.
GiwrgosP- Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Ευχαριστώ πολύ ολους για τις χρήσιμες πληροφορίες. 😁 Γενικά πιο πολύ θέλω απλά να σκοτώσω τον χρόνο μου και να δω τι παίζει με τα δορυφορικά, δεν ψάχνω κάτι συγκεκριμένο.
YourTrueLegend Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 14 hours ago, npapagri_xtra said: να σου πω κι εγω την γνωμη μου μιας κι ασχολουμαι ερασιτεχνικα εδω και πολλα χρονια με τα δορυφορικα. λογικα το πιατο σου θα ειναι μικρο. πιθανον 60 ή 80 εκατοστα. λογω μεγεθους θα πιανεις λιγοτερα καναλια αναλογα το δορυφορο. οι κλασικοι δορυφοροι με σχετικα πολλα και ελευθερα καναλια ειναι ο hotbird 13e και ο astra 19,2e. δεν ειναι ενας δορυφορος αλλα πολλοι μαζι σε μια τροχιακη θεση. ενα site για να δεις τι καναλια εχουν ειναι www.kingofsat.net. δες εδω . αν δεν εχεις χρονο για πεταμα μην ασχολεισαι. δεν αξιζει. αν ψαχνεις κατι συγκεκριμενο ισως αξιζει. εγω για να καταλαβεις ασχοληθηκα πριν 20 χρονια για να βαλω κινητο πιατο που πιανει 15 δορυφορους. τοτε υπηρχαν ευκολα κλειδωματα και βλεπαμε ξενα πακετα ευκολα. τωρα η χρηση ειναι να μετακινω το πιατο για να δω κανα αγωνα ch.league σε κανα γερμανικο δορυφορο ή στον τουρκικο που τα δειχνουν ελευθερα. τσεκαρω απο εδω. Με 1 80ρι πιατο και 2 LNB εισαι καλυμενος στο ch. l και σε πολλες ακομα αθλητικες διοργανωσεις. Το εναν δορυφορο τον ανεφερες ηδη, ο αλλος βγαινει ευκολα απο το ιδιο πιατο. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2018 από YourTrueLegend
kostasbm Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 το παιτο ειανι τωρα στις 9μοιρες ανατολικα πρωτη δουλεια ειναι να γυρισεις λιγο το πιατο σου αριστεροτερα ...ποσο..αν ειναι επανω σε σωληνα και βαλεις ενα σημαδακι που ειναι τωρα το στριβεις περιπου 2 ποντακια αριστερα χωρις να πειραξεις κατι αλλο μετα πρεπει να εγκαταστησεις στη τιβι τον δορυφορο αστρα που ειναι 19μοιρες ανατολικα,συνηθως τον εχουν οι τιβι αποθηκευμενο αλλα πρεπει εσυ να τον ενεργοποιησεις οποτε θα δεις να ανοιξει και μια μπαρα σηματος - ποιοτητας...λογικα δεν θα τον πιασεις με τη πρωτη αλλα με λιγο αριστερα δεξια καπου θα δεις και τη μπαρα ποιοτητας να ξυπναει. αν φτασεις σε αυτο το σημειο στειλε ενα πμ για να κανεις και καποιες μικρορυθμισεις μονο αυτος αξιζει γιατι εχει αυτοκινητο μηχανες αλλα και γερμανικο πρωταθλημα δευτερα και παρασκευη ,,εχει ελευθερο eurosport kai sport1 με αρκετα θεματα αυτααααααααα......επειδη ειναι λιγο μικρο το πιατο μην απαγοητευτεις θελει λιγο προσπαθεια 1
heros Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Με 60αρι ειναι πολυ οριακος για astra για αθηνα.... μιας και δεν εχει πει που ειναι... αν ειναι νοτιοτερα και ανατολικοτερα.. ακομη και με ενα αερακι ή βροχουλα.. θα χανει σημα... με 90 torroid wavefild ειμαι 80-90 ισχυ σηματος αθηνα
vrwmiaris Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Έβαλα και εγώ ένα καλώδιο στην τηλεόραση της υποδοχής μου, περισσότερο για τα rai και το zdf για το γερμανικό.Δεν πιάνω ω το zdf όμως όπως και πολλά άλλα.έχω βάλει τον hotbird,astra,eutel.σήμα πιάνω 0%.Υπάρχει κάποιος τρόπος να πειράξω ελαφρώς το πιάτο;
heros Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Τι πιατο ποσα lnb σε τι μοιρες το πιατο? Για 2,3,4 δορυφορους θελεις αντιστοιχα 2,3,4 lnb και multiswitch. Αν ειναι οτε tv εισαι 9e με λιγα πραγματα.. εαν εισαι nova τουε εισαι στρον astra.. με πολλα αηγλικα και ελαχιστα γερμανικα...
kostasbm Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 nova ειναι στις 13 στους hotbird οποτε ελαχιστα πραγματα εκει...ομονος που εχει ενδιαφερον ειναι ο αστρα 19 ανατολικα ........... το 1 μετρο ειναι καλο για τον αστρα 18 ώρες πριν, vrwmiaris είπε Έβαλα και εγώ ένα καλώδιο στην τηλεόραση της υποδοχής μου, περισσότερο για τα rai και το zdf για το γερμανικό.Δεν πιάνω ω το zdf όμως όπως και πολλά άλλα.έχω βάλει τον hotbird,astra,eutel.σήμα πιάνω 0%.Υπάρχει κάποιος τρόπος να πειράξω ελαφρώς το πιάτο; μην το πειραζεις δεν αξιζει το κοπο ..απλα παιξε λιγο με το lnb οτν εισαι αστρα σε ενα καναλι που πιανεις και προσπαθησε να βελτιωσεις το σημα 1.περιστρεφοντας λιγο το lnb και μετα με τη κλιση του πιατου
lvasilis22 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα, Έχω ένα πιάτο της Nova (Αν θυμάμαι καλά πρέπει να μου έχουν δώσει 80cm) και έβαλα πρόσφατα στο σπίτι και ένα splitter για να μπορώ να παίρνω σήμα εκτός από τον αποκωδικοποιητή της Nova και στην τηλεόραση απευθείας (εννοείται δουλεύω είτε το ένα είτε το άλλο γιατί και τα 2 ταυτόχρονα δεν μπορούν να παίξουν με splitter). Το πιάτο βλέπει τον Hotbird που εκπέμπει το Nova, παρόλα αυτά προσπαθώ χωρίς επιτυχία να πιάσω με αναζήτηση τα κανάλια της NASA που εκπέμπουν στον Hotbird. Είναι δυο κανάλια (ένα HD και ένα UHD). Το UHD δεν το πιάνω καθόλου και το HD μου κολάει η εικόνα και κάνει πιξελιάσματα (γενικά δεν παίζει καλά). Έχει μήπως κανείς υπόψην τι μπορεί να φταίει; Γενικά όσοι έχετε LNB συντονισμένο σε Hotbird τα πιάνετε τα συγκεκριμένα κανάλια; Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα