Προς το περιεχόμενο

Νέος ssd χωρίς format.

aleksios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα σας.Θα αγοράσω νεο ssd .Υπάρχει τρόπος να αποφυγω το format ?Στο υπάρχον μηχάνημα εχω ενα σκληρό 500 gb που θα είναι ο δευτερεύον όταν μπει o ssd.Εχω τα win7 και σκεφτόμουν αν μπορώ απλά να μεταφέρω το λειτουργικό.Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με την προϋπόθεση οτι ο ssd έχει ΠΑΡΑΠΑΝΩ ελεύθερο χώρο απ οτι ο μηχανικός, κατεβάζεις το δωρεαν samsung data migrate και του λες τι θες να κάνεις.

Προσοχή έπειτα απο ποιον δίσκο εκκινεί το σύστημα.

Ειδα κατι βιντεο με ειδικο καλωδιο που το συνδεσαν μεσω usb για να κανουν το clone μεσω της εφαρμογης Migrate.Δεν θυμαμαι με τα jumper πως παει η δουλεια...Εχω ηδη 2 σκληρους στο συστημα και θα ηθελα αν ηταν εφικτο να τους κρατησω ολους..Ειναι μονο θεμα τροφοδοτικου?

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Acronis true image πανευκολο προγραμματακι και θα κανεις την δουλεια σου ευκολα.Επισης και το clonezilla στο οποιο διαλεγεις και partition και νομιζω οτι μπορεις να κανεις κλωνο απο μεγαλυτερο σε μικροτερο δισκο.

Μέσα στην συσκευασία του 860 υπάρχει δισκάκι με το πρόγραμμα της Samsung που κάνει την κλωνοποίηση.
Συνδέεις κανονικά τον SSD, εγκαθιστάς το πρόγραμμα στον 500ρι και το τρέχεις.

Ακολουθείς τις οδηγίες και κάνεις την κλωνοποίηση και μετά αλλάζεις καλώδια εμταξύ των δίσκων και ρυθμίζεις το BIOS να εκκινεί από τον SSD.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ με την προϋπόθεση ότι τα δεδομένα στον 500ρη ΔΕΝ ξεπερνάνε σε  όγκο το μέγεθος του SSD.
Ίσως χρειαστεί να μεταφέρεις βίντεο/φωτό/ταινίες κλπ σε κάποιον usb εξωτερικό μέχρι να γίνει η δουλειά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...