ana1998 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Καλημέρα, έχω ένα laptop με windows 7 που έχει σπάσει η οθόνη και θέλω να το πουλησω εφόσον πρόσφατα πήρα υπολογιστή, αλλά θέλω να διαγραψω όλα τα αρχεία πριν το βάλω για πώληση. Μπορεί κάποιος να μου δώσει οδηγίες; Διάβασα σε ενα άρθρο ότι το "format" βοηθάει αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω μόνη μου...δηλαδή το λογισμικό να είναι όπως όταν το αγόρασα γιατί έχω κωδικούς αποθηκευμένους ακόμα και σε site τράπεζας, οπότε θέλω να βρω ενα τρόπο να διαγράφουν συνολικά όλα τα άρχεια, ό,τι και αν είχα στο laptop, χωρίς κάποιος να μπορεί να τα κάνει επαναφορά (ούτε τους κωδικούς online). Επίσης το laptop το είχα πάρει χωρίς λειτουργικό και ένας φίλος μου έβαλε τα 7...αν βρω ένα τρόπο να κάνω συνολική διαγραφή, θα διαγραφεί και το λογισμικό;
dpolal Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Αν λειτουργεί τότε του συνδέεις μία εξωτερική οθόνη και κάνεις κανονικά φορμάτ. Αν δεν τό'χεις που λένε και χωρίς παρεξήγηση, δώστο σε κάποιον τεχνικό να στο κάνει εκείνος ή ζήτησε του να σου βγάλει και να κρατήσεις εσύ τον σκληρό δίσκο.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Το ποιο απλό για σεν είναι να το πουλήσεις χωρίς δίσκο
ana1998 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, dpolal είπε Αν λειτουργεί τότε του συνδέεις μία εξωτερική οθόνη και κάνεις κανονικά φορμάτ. Αν δεν τό'χεις που λένε και χωρίς παρεξήγηση, δώστο σε κάποιον τεχνικό να στο κάνει εκείνος ή ζήτησε του να σου βγάλει και να κρατήσεις εσύ τον σκληρό δίσκο. Είναι δύσκολο να κάνω φορμάτ μονη μου; υπάρχει κάποια ιστοσελίδα που να το λέει αναλυτικά;
micos000 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 25 λεπτά πριν, ana1998 είπε Είναι δύσκολο να κάνω φορμάτ μονη μου; υπάρχει κάποια ιστοσελίδα που να το λέει αναλυτικά; Ana μην παιδεύεσαι, κάνε αυτό που είπε ο Nikos δηλαδή να βγάλεις τον δίσκο. Δεν είναι δύσκολο, γύρισε το ανάποδα, πάρε ένα σχετικά μικρό σταυροκατσάβιδο και ξεβίδωσε το καπάκι που έχει σαν σύμβολο τρεις δίσκους, τον έναν πάνω από τον άλλον (ή μπορεί να γράφει HDD). Μετά τράβα το καπάκι να ανοίξει, το οποίο μπορεί να μοιάζε μαγκωμένο αλλά μη φοβάσαι, τράβα το ή χρησιμοποίησε το κατσαβίδι για να το ανοίξεις. Μέσα θα δεις τον δίσκο μέσα σε ένα μεταλλικό πλαίσιο και μάλλον α έχει μία, δύο ή τρεις βίδες. Ξεβίδωσε τες και αυτές και σείρε τον δίσκο προς τα δεξιά ή αριστερά για να ξεκουμπώσει από το φυσάκι του και βγάλτον. Ξαναβίδωσε το καπάκι και μπορείς να βάλεις τον δίσκο σε θήκη usb και να τον κάνεις εξωτερικό, αφού πρώτα ξεβιδώσεις τις 4 βίδες που θα έχει περιμετρικά στο πλαίσιο. Αν μας πεις το ακριβές μοντέλο μπορεί να σου βρούμε βιντεάκι στο yt πως να βγάλεις τον δίσκο.
ana1998 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Είναι Asus R556LJ και στις ρυθμίσεις λέει "win7 (C:) 412 GB ελεύθερα απο 488GB" και δίπλα απο αυτό "Νέος τόμος (D:) 442 GB ελεύθερα από 443 GB" Ποια απο τα δυο είναι το HDD που αποθηκεύονται τα στοιχεία μου;
isay Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Στο C (φαινεται και απο τον κατειλημένο χώρο) Το D ειναι ΣΑΝ ένας αλλος δισκος οπου μπορεις να τον εχεις για αποθηκευτικό χώρο.
ana1998 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 11 ώρες πριν, isay είπε Στο C (φαινεται και απο τον κατειλημένο χώρο) Το D ειναι ΣΑΝ ένας αλλος δισκος οπου μπορεις να τον εχεις για αποθηκευτικό χώρο. Αν κανω αφαίρεση στο C δεν θα αφαιρεθούν και τα windows 7?
isay Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Αν απλά σβήσεις το partition σίγουρα θα σβηστουν και τα windows, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι κάποιος κακοβουλος δεν θα εχει καλές πιθανοτητες ανακτησης αρχείων, πραγμα το οποιο ερχεται σε αντιθεση με την αρχική σου παρατήρηση για αδυναμια ανακτησης στοιχείων. Αν θες εξασφάλιση 99% τοτε πρεπει να κάνεις boot απο cd/dvd με κάποιο linux live ή με cd τυπου hiren's και να κάνεις ολικη διαγραφή με παραλληλη "εγγραφή" 0-1 σε όλο το δισκο. Μετα βάζεις πάλι λειτουργικό (αν θες) κανονικά.
micos000 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Ο δίσκος είναι 1ΤΒ απ' ότι φαίνεται οπότε δεν υπάρχει λόγος να τον δώσεις κι' αυτόν. Η καλύτερη λύση είναι να αφαιρέσεις τον δίσκο όπως είπα και να τον κρατήσεις σαν εξωτερικό, Βρες κάποιον φίλο ή γνωστό που να μπορεί να πιάσει ένα κατσαβίδι και δείξτου το παρακάτω βίντεο. Στο σημείο που αφαιρεί το πληκτρολόγιο είναι δύο καλωδιοταινίες και η υποδοχή τους έχει ένα μαύρο πλαστικό από πάνω το οποίο το σηκώνεις και βγαίνει η ταινία. Στο παρακάτω βίντεο δείχνει πως ξεκουμπώνει η ταινία και έχει δύο τρόπους. Το asus αν κατάλαβα καλά είναι ο τρόπος popup που λέει ο τύπος, στο 1:25 περίπου. Όταν βγάλεις τον δίσκο κλείσε το πάλι και δώστο άνετα. Πάρε μια θήκη κανά 10-15€ για 2.5άρι δίσκο και είσαι έτοιμη. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2018 από micos000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα