philos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Καλημέρα! Έχω εδώ και 3 ημέρες την Philips Momentum 436M6VBPAB 43" Quantum Dot 4K HDR Wide LED MVA για χρήση ως PC Monitor με μια GTX 1050 Ti 4GB. Προέρχομαι από 27ρα TN Full HD του 2013 (Samsung T27C350) και είμαι σε γενικές γραμμές πολύ ικανοποιημένος με την αγορά μου!! Έχω 2 θέματα όμως που θα ήθελα να τα συζητήσω μήπως επιδέχονται βελτίωσης. Το πρώτο και κυριότερο είναι ότι δεν νιώθω την εικόνα να κινείται επαρκώς ομαλά όταν πχ σερφάρω στο διαδίκτυο και κάνω scrolling. Δηλαδή μπορώ να αντιληφθώ τα γράμματα και τις εικόνες να παραμορφώνονται λίγο μέχρι να σταθεροποιηθεί η εικόνα. Να σημειώσω ότι έχω την οθόνη συνδεδεμένη με DisplayPort και στις ιδιότητες οθόνης φαίνεται να τρέχει όντως στα 3840x2160 @ 60 hz Επίσης έχω δοκιμάσει να ενεργοποιήσω ή απενεργοποιήσω το Smart Response και το Low Input Lag. Το δεύτερο είναι ότι αν φέρω τα μάτια μου στα 30 εκατοστά από την οθόνη, μπορώ να αντιληφθώ τα pixel, δλδ σαν να βλέπω ένα λευκό χρώμα σαν να υπάρχει μέσα σε κάθε pixel. Αυτό νομίζω δεν συνέβαινε με την Samsung T27C350 που είχα, που ήταν 27ρα και φανταστείτε ότι η 43ρα είναι ουσιαστικά τέσσερεις 21 ιντσών οθόνες full hd (δλδ πιο μικρή επιφάνεια). Οποιαδήποτε πρόταση για δοκιμή ρυθμίσεων ή εμπειρία ευπρόσδεκτη.
Heatspreader Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Ένα θέμα με Philips που είχα, ήταν αυτό.
philos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Thanks για την απάντηση Heat! Η συγκεκριμένη οθόνη δε νομίζω να έχει θέμα με τα games, αφού αντιθέτως είναι σχεδιασμένη περισσότερο για console gaming (στην HDMI έχω συνδεδεμένο ένα XBOX ONE X το οποίο δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα όμως καθώς περιμένω να αγοράσω κάποιο game που με ενδιαφέρει). Θα δοκιμάσω εντός των ημερών να συνδέσω το PC μέσω HDMI, αν και με ενδιαφέρει κυρίως να έχω στο PC στην DisplayPort.... Κάθε άλλη ιδέα, πχ για ρύθμιση της κάρτας γραφικών ή της οθόνης ευπρόσδεκτη!!
Heatspreader Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Μέσω HDMI με nvidia κάρτα γραφικών πρέπει να κάνεις το παρακάτω: Output Dynamic Range: FULL Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2018 από Heatspreader 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα