lionheart75 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Το γεγονός ότι για αποκλειστική χρήση monitor το συγκεκριμένο δεν κάνει, φαίνεται από την χαμηλή του ανάλυση. Για tv ίσως ναι αλλά για Monitor 32άρι με 1080p ανάλυση με την καμία. Εdit: Tα παρακάτω review είναι αρκετά αναλυτικά και αντικειμενικά πιστεύω. Όσοι ενδιαφέρεστε ρίξτε μια ματιά. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά δεν φαίνεται και τόσο κακό όσο αναφέρεται σε κάποια λίγα reviews στο skroutz (στο part 2 φαίνεται ότι δεν έχει τόσο κακές γωνίες θέασης). Επίσης για games φαίνεται ok μιας και έχει χαμηλό input lag (4ms). Ίσως λοιπόν αξίζει για κάποιους που θέλουν αποκλειστικά μεγάλο monitor (κυρίως για games) και είναι αποφασισμένοι να κάνουν παραχωρήσεις. Για εμένα τα γιγαντιαία Pixels είναι ο μόνος αποτρεπτικός παράγοντας. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2018 από lionheart75
angelosxatz Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 9 ώρες πριν, lionheart75 είπε Το γεγονός ότι για αποκλειστική χρήση monitor το συγκεκριμένο δεν κάνει, φαίνεται από την χαμηλή του ανάλυση. Για tv ίσως ναι αλλά για Monitor 32άρι με 1080p ανάλυση με την καμία. Εdit: Tα παρακάτω review είναι αρκετά αναλυτικά και αντικειμενικά πιστεύω. Όσοι ενδιαφέρεστε ρίξτε μια ματιά. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά δεν φαίνεται και τόσο κακό όσο αναφέρεται σε κάποια λίγα reviews στο skroutz (στο part 2 φαίνεται ότι δεν έχει τόσο κακές γωνίες θέασης). Επίσης για games φαίνεται ok μιας και έχει χαμηλό input lag (4ms). Ίσως λοιπόν αξίζει για κάποιους που θέλουν αποκλειστικά μεγάλο monitor (κυρίως για games) και είναι αποφασισμένοι να κάνουν παραχωρήσεις. Για εμένα τα γιγαντιαία Pixels είναι ο μόνος αποτρεπτικός παράγοντας. Εγω παιδιά σκέφτομαι να το αγοράσω αύριο. Απλά με φοβίζει η κυρτότητα όπως και το va panel που περιγράψατε πιο πάνω. Επειδή εχω μία samsung 24" LED T350W 5ετίας μήπως πάω για καλύτερα και ξρνερώσω. Παιχνίδια δεν παίζω μόνο για ταινίες και εργασίες γραφείου θα την πάρω.
lionheart75 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, angelosxatz είπε Εγω παιδιά σκέφτομαι να το αγοράσω αύριο. Απλά με φοβίζει η κυρτότητα όπως και το va panel που περιγράψατε πιο πάνω. Επειδή εχω μία samsung 24" LED T350W 5ετίας μήπως πάω για καλύτερα και ξρνερώσω. Παιχνίδια δεν παίζω μόνο για ταινίες και εργασίες γραφείου θα την πάρω. Είναι σίγουρα αυτό το monitor που έχεις; Δεν βρίσκω κάτι, το έγραψες σωστά; Aν είναι 24'' FHD monitor μείνε όπως είσαι αν το θέλεις κυρίως για χρήση ως monitor, αν είναι tv monitor FHD για χρήση κυρίως ως monitor πάλι μείνε όπως είσαι, για χρήση κυρίως tv ή ταινιών καλύτερα η 32'' του νήματος. Για να πάρεις κάτι που να τα καταφέρνει καλούτσικα και στα 2 θα πρέπει να δεις σε 27''-28'' FHD που και πάλι είναι μεγάλη διάσταση για FHD ανάλυση για χρήση αποκλειστικά ως monitor αλλά ικανοποιητική για θέαση ταινιών. Για να δεις διαφορά για χρήση γραφείου θα πρέπει να πας σε μεγαλύτερη ανάλυση σε συνδυασμό με μεγαλύτερο μέγεθος. π.χ 27'' 2560x1440 ή 32'' 2560x1440 - 3840x2160. Oι 24΄΄ είναι ιδανικές σε ανάλυση 1920x1080 για αποκλειστική χρήση monitor. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2018 από lionheart75 1
angelosxatz Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 39 λεπτά πριν, lionheart75 είπε Είναι σίγουρα αυτό το monitor που έχεις; Δεν βρίσκω κάτι, το έγραψες σωστά; Aν είναι 24'' FHD monitor μείνε όπως είσαι αν το θέλεις κυρίως για χρήση ως monitor, αν είναι tv monitor FHD για χρήση κυρίως ως monitor πάλι μείνε όπως είσαι, για χρήση κυρίως tv ή ταινιών καλύτερα η 32'' του νήματος. Για να πάρεις κάτι που να τα καταφέρνει καλούτσικα και στα 2 θα πρέπει να δεις σε 27''-28'' FHD που και πάλι είναι μεγάλη διάσταση για FHD ανάλυση για χρήση αποκλειστικά ως monitor αλλά ικανοποιητική για θέαση ταινιών. Για να δεις διαφορά για χρήση γραφείου θα πρέπει να πας σε μεγαλύτερη ανάλυση σε συνδυασμό με μεγαλύτερο μέγεθος. π.χ 27'' 2560x1440 ή 32'' 2560x1440 - 3840x2160. Oι 24΄΄ είναι ιδανικές σε ανάλυση 1920x1080 για αποκλειστική χρήση monitor. https://www.skroutz.gr/s/1928175/Samsung-T23B350EW.html Εχεις δίκιο αυτό είναι το tv monitor που έχω! Βασικά τα θέλω και για τα 2..Χρησιμοποιώ και monitor δηλαδή για εργασίες ιντερνετ και ταινίες αλλά και για tv όταν είμαι στο κρεβάτι σε απόσταση περίπου 2 μέτρα και ούτε. Σε αυτά που κάνω λες θα δω μεγάλη διαφορά στην ανάλυση? Θα το καταλάβω δηλαδή?δεδομένου της εναλλαγής των ιντσών (από 23 σε 32) και παραμένοντας στα 1920χ1080?
lionheart75 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, angelosxatz είπε https://www.skroutz.gr/s/1928175/Samsung-T23B350EW.html Εχεις δίκιο αυτό είναι το tv monitor που έχω! Βασικά τα θέλω και για τα 2..Χρησιμοποιώ και monitor δηλαδή για εργασίες ιντερνετ και ταινίες αλλά και για tv όταν είμαι στο κρεβάτι σε απόσταση περίπου 2 μέτρα και ούτε. Σε αυτά που κάνω λες θα δω μεγάλη διαφορά στην ανάλυση? Θα το καταλάβω δηλαδή?δεδομένου της εναλλαγής των ιντσών (από 23 σε 32) και παραμένοντας στα 1920χ1080? Για χρήση ως monitor στο γραφείο τα pixels είναι τεράστια στις 32 ίντσες με FHD ανάλυση, με την 23άρα που έχεις είσαι πολύ καλύτερα. Για χρήση όμως ταινιών ξάπλα στο κρεβάτι στο 1,5 μέτρο είναι καλύτερη η 32άρα του νήματος. Αν η χρήση ως οθόνη ψυχαγωγίας υπερτερεί έναντι της χρήσης ως monitor πάρτην, αν υπερτερεί η χρήση για εργασίες γραφείου και βλέπεις ταινίες μια στο τόσο μην την πάρεις. Όπως και να χει προσπάθησε να την δεις από κοντά και βγάλε τα συμπεράσματά σου επιτόπου. Αν σε ικανοποιεί και δεν έχεις θέμα ότι και να λέμε δεν έχει αξία. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2018 από lionheart75
angelosxatz Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 4 λεπτά πριν, lionheart75 είπε Για χρήση ως monitor στο γραφείο τα pixels είναι τεράστια στις 32 ίντσες με FHD ανάλυση, με την 23άρα που έχεις είσαι πολύ καλύτερα. Για χρήση όμως ταινιών ξάπλα στο κρεβάτι στο 1,5 μέτρο είναι καλύτερη η 32άρα του νήματος. Αν η χρήση ως οθόνη ψυχαγωγίας υπερτερεί έναντι της χρήσης ως monitor πάρτην, αν υπερτερεί η χρήση για εργασίες γραφείου και βλέπεις ταινίες μια στο τόσο μην την πάρεις. Όπως και να χει προσπάθησε να την δεις από κοντά και βγάλε τα συμπεράσματά σου επιτόπου. Αν σε ικανοποιεί και δεν έχεις θέμα ότι και να λέμε δεν έχει αξία. Φίλε μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου και τις πληροφορίες! Πήγα σήμερα πλαίσιο αλλά δεν την είχαν συνδεδεμένη με pc. Και κάτι τελευταίο αν ξέρεις. Του νήματος έχει va panel. Η δική μου τι να έχει ips? Αν ναι μόνο σε γωνία θέασης θα δω διαφορά? Το λέω γιατί αν το ips panel υπερτερεί μόνο σε γωνία θέασης εγώ είτε στο γραφείο είτε στο κρςβάτι βλέπω ευθεία οπότε δεν θα έχω θέμα πιστεύω.
lionheart75 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, angelosxatz είπε Φίλε μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου και τις πληροφορίες! Πήγα σήμερα πλαίσιο αλλά δεν την είχαν συνδεδεμένη με pc. Και κάτι τελευταίο αν ξέρεις. Του νήματος έχει va panel. Η δική μου τι να έχει ips? Αν ναι μόνο σε γωνία θέασης θα δω διαφορά? Το λέω γιατί αν το ips panel υπερτερεί μόνο σε γωνία θέασης εγώ είτε στο γραφείο είτε στο κρςβάτι βλέπω ευθεία οπότε δεν θα έχω θέμα πιστεύω. Το monitor tv που έχεις έχει TN panel το οποίο είναι ουσιαστικά το χειρότερο στην απεικόνιση χρωμάτων και μαύρου. https://us.hardware.info/product/142862/samsung-t23b350/specifications Επίσης δεν έχει και καλές γωνίες θέασης. Αν κοιτάξεις από πλάγια, τα χρώματα και η εικόνα θα φαίνεται όλο και πιο ξεθωριασμένη όσο απομακρύνεσαι από το κέντρο ενώ όσο πας κεντρικά θα φτιάχνει. Το Va είναι καλύτερο από το ΤN και στα χρώματα αλλά ακόμα περισσότερο στο μαύρο που είναι το δυνατό του σημείο. Επιπλέον επειδή είναι curved δεν θα έχεις θέμα με τις γωνίες θέασης. Το μόνο πρόβλημα είναι η χρήση του αποκλειστικά ως Monitor στο γραφείο από απόσταση 50-60 εκατοστών καθώς τα pixels θα φαίνονται μεγάλα. Κατά τα άλλα είναι αναβάθμιση σε σχέση με αυτή που έχεις και στις ταινίες θα δεις διαφορά. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2018 από lionheart75
angelosxatz Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 8 λεπτά πριν, lionheart75 είπε Το monitor tv που έχεις έχει TN panel το οποίο είναι ουσιαστικά το χειρότερο στην απεικόνιση χρωμάτων και μαύρου. https://us.hardware.info/product/142862/samsung-t23b350/specifications Επίσης δεν έχει και καλές γωνίες θέασης. Αν κοιτάξεις από πλάγια, τα χρώματα και η εικόνα θα φαίνεται όλο και πιο ξεθωριασμένη όσο απομακρύνεσαι από το κέντρο ενώ όσο πας κεντρικά θα φτιάχνει. Το Va είναι καλύτερο από το ΤN και στα χρώματα αλλά ακόμα περισσότερο στο μαύρο που είναι το δυνατό του σημείο. Επιπλέον επειδή είναι curved δεν θα έχεις θέμα με τις γωνίες θέασης. Το μόνο πρόβλημα είναι η χρήση του αποκλειστικά ως Monitor στο γραφείο από απόσταση 50-60 εκατοστών καθώς τα pixels θα φαίνονται μεγάλα. Κατά τα άλλα είναι αναβάθμιση σε σχέση με αυτή που έχεις και στις ταινίες θα δεις διαφορά. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι! Με βοήθησες αρκετά! 1
vairass Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Βασικά το monitor που έχεις δεν παλεύεται.. Πάρε καμιά LG 24 ips panel να δεις το φως σου... Να δεις τόσα χρόνια τι χρωματα χανεις
angelosxatz Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 53 λεπτά πριν, vairass είπε Βασικά το monitor που έχεις δεν παλεύεται.. Πάρε καμιά LG 24 ips panel να δεις το φως σου... Να δεις τόσα χρόνια τι χρωματα χανεις Βασικά ψάχνω ένα monitor που να είναι και tv όπως και δήποτε. Οπότε για αυτό λέω να πάω στο κυρτό της samsung αφού είναι και σε προσφορά! Γιατί σε αυτά τα χρήματα απ όσο έψαξα tv monitor δεν βρίσκεις.
vairass Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, angelosxatz είπε Βασικά ψάχνω ένα monitor που να είναι και tv όπως και δήποτε. Οπότε για αυτό λέω να πάω στο κυρτό της samsung αφού είναι και σε προσφορά! Γιατί σε αυτά τα χρήματα απ όσο έψαξα tv monitor δεν βρίσκεις. Κυρτό δεν νομίζω να πήγαινα... Ψάξε μια ips TV 24 και θα είσαι μια χαρά... Εκτός αν θες 27..
angelosxatz Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, vairass είπε Κυρτό δεν νομίζω να πήγαινα... Ψάξε μια ips TV 24 και θα είσαι μια χαρά... Εκτός αν θες 27.. Γιατί όχι? Εξάλλου νομίζω ότι με βολεύει γιατί κοιτάω ευθεία σχεδόν συνέχεια! Με φοβίζει μόνο αυτό που είπε και ο φίλος πιο πάνω για την ανάλυση των pixel σε 32 ίντσες. Δεν ξέρω που θα δω διαφορά δηλαδή με αυτή την οθόνη που έχω τώρα. Σε φωτο πχ θα φαίνονται πιο αλοιωμένες?
Alxnks Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 11 ώρες πριν, lionheart75 είπε ...Για χρήση όμως ταινιών ξάπλα στο κρεβάτι στο 1,5 μέτρο είναι καλύτερη η 32άρα του νήματος... Αν υποθέσουμε ότι ο φίλος που ρωτάει εχει ύψος 1.5 μέτρο, τότε οριακά οκ, αφου η "απόσταση θέασης" είναι απο τα μάτια κι όχι από τις πατούσες κάποιου. Αν όμως είναι έστω και λίγο ψηλότερος, για το 1.5 μέτρο που του λες...εννοείς ότι θα πρέπει να την έχει αγκαλιά ή έστω ακουμπισμένη κάπου στα πόδια του;
lionheart75 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) To ips panel όπως έγραψε παραπάνω ο @vairass είναι το ιδανικό για monitors , τα καλύτερα χρώματα και οι καλύτερες γωνίες θέασης. Το VA κυρίως χρησιμοποιείται σε τηλεοράσεις επειδή έχει το καλύτερο μαύρο για προβολή ταινιών. Βρίσκεται λοιπόν κάπου στη μέση ανάμεσα στο ips/pls και στο tn που έχεις το οποίο είναι το χειρότερο χρωματικά και από γωνίες θέασης. Το tn χρησιμοποιείται κυρίως από gamers που θέλουν το χαμηλότερο δυνατό input lag στα παιχνίδια, σε όλα τα υπόλοιπα όμως υστερεί. Αν και τα va πλέον βγαίνουν με χαμηλό input lag, η συγκεκριμένη samsung π.χ αναφέρει 4ms. Για χρήση λοιπόν αποκλειστικά monitor το καλύτερο είναι το ips. Υπάρχουν monitors Tv της LG που έχουν ips panels (έχω ένα 22άρι και το έχω για monitor στο laptop), όμως δεν θα βρείς LG ips monitor FHD σε αυτές τις διαστάσεις, είναι αρκετά ακριβότερα από τα 200 ευρώ της προσφοράς. Επομένως αν θέλεις να την βγάλεις οικονομικά πας στη samsung της προσφοράς, το Monitor αυτό αν δείς και απο το δεύτερο review που ανέβασα έχει μια χαρά γωνίες θέασης και σε σχέση με αυτό που έχεις τόσο χρωματικά όσο και σαν ποιότητα εικόνας είναι αρκετά μεγάλη αναβάθμιση. Το μόνο μείον σου είπα και παραπάνω είναι η χρήση του ώς monitor καθώς το μέγεθος είναι πολύ μεγάλο για FHD ανάλυση και τα pixels θα φαίνονται μεγάλα. Όπως και να χει πήγαινε να την δεις από κοντά και αποφασίζεις. Μεγάλο tv monitor όμως που ψάχνεις (32'' fhd) δεν υπάρχει άλλο σε αυτά τα χρήματα αυτή την στιγμή. 25 λεπτά πριν, Alxnks είπε Αν υποθέσουμε ότι ο φίλος που ρωτάει εχει ύψος 1.5 μέτρο, τότε οριακά οκ, αφου η "απόσταση θέασης" είναι απο τα μάτια κι όχι από τις πατούσες κάποιου. Αν όμως είναι έστω και λίγο ψηλότερος, για το 1.5 μέτρο που του λες...εννοείς ότι θα πρέπει να την έχει αγκαλιά ή έστω ακουμπισμένη κάπου στα πόδια του; Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Είπα ότι για προβολή ταινιών σε απόσταση 1,5 μέτρου είναι καλύτερη η 32'' fhd από την 24'' fhd που έχει. Ο ίδιος παραπάνω είπε ότι τη θέλει για να παρακολουθεί ταινίες στο κρεβάτι από απόσταση 1,5 ή λίγο παραπάνω. (Προφανώς θα εννοεί, για να αναφέρει τέτοια απόσταση, ότι το γραφείο το έχει δίπλα στο κρεβάτι και θα βλέπει από το πλάι. Όμως και για μεγαλύτερη απόσταση του 1,5 μέτρων είναι καλύτερη η 32αρα απο την 24αρα.) Για χρήση αποκλειστικά Monitor δεν προτείνεται καθώς σε απόσταση 50-60 εκατοστών που τις έχουμε συνήθως στο γραφείο τα pixels σε μια 32άρα fhd φαίνονται τεράστια. Σε αυτή την περίπτωση χρειαζόμαστε, αν θέλουμε τόσο μεγάλο Monitor, μεγαλύτερη ανάλυση π.χ 2560x1440 τουλάχιστον. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2018 από lionheart75
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα