Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Moderators Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Έχω ενα διακόπτη και έχει 3 εισόδους Nin Lin Lout Το Nin είναι το μπλε που είναι ο ουδέτερος το Lin είναι το καφέ που είναι η φάση, στο Lout που είναι η έξοδος τι πάει? αυτο πρέπει να καταλήγει στη λάμπα? ΥΓ: δεν έχω ακουμπήσει τίποτα μην αρχίσετε τα αν δεν ξερεις μην κανεις κλπ. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2018 από Spect~
DrLo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) https://www.avforums.com/threads/wiring-sonoff-touch-smart-light-switch.2120010/#post-25376375 https://www.electriciansforums.co.uk/threads/wiring-of-smart-light-switch-question.122905/ Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2018 από DrLo
meletis_m Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Για τι χρήση το θές , γιατί σε γνωστό που του το έβαλε ηλεκτρολόγος σε θερμοσίφωνα του έβαλε επιπλέον ρελέ ισχύος
NikosKallithea Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Nin Lin-> παροχή δικτύου 230vac Nin Lout-> έξοδος προς καταναλωτή
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 42 λεπτά πριν, meletis_m είπε Για τι χρήση το θές , γιατί σε γνωστό που του το έβαλε ηλεκτρολόγος σε θερμοσίφωνα του έβαλε επιπλέον ρελέ ισχύος Είναι άλλο sonoff αυτό, αυτό το γνωρίζω. 21 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Nin Lin-> παροχή δικτύου 230vac Nin Lout-> έξοδος προς καταναλωτή Στον ένα διακόπτη που δεν έχει και πρίζα πρέπει να τραβήξω καλώδιο νομίζω, στους άλλους δύο που έχει πρίζα δίπλα με μια κλεμα θα πάρω τα καλώδια που χρειαζομαι. Θένκ γιου
mechpanos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 15 ώρες πριν, meletis_m είπε Για τι χρήση το θές , γιατί σε γνωστό που του το έβαλε ηλεκτρολόγος σε θερμοσίφωνα του έβαλε επιπλέον ρελέ ισχύος Σωστά, διότι ο θερμοσίφωνας σηκώνει πολλά αμπέρ (~2500WATT) τα οποία δεν αντέχει ο έξυπνος διακόπτης, οπότε βάζει το ρελέ ισχύος και φτιάχνει ένα κύκλωμα όπου ο έξ. διακόπτης σαν βοηθητική επαφή ενεργοποιεί το ρελέ ισχύος ή το απενεργοποιεί, και αυτό αντίστοιχα ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τον θερμοσίφωνα. Αν τον σύνδεε κατευθείαν, ο διακόπτης θα έλιωνε με την μία! 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 59 λεπτά πριν, mechpanos είπε Σωστά, διότι ο θερμοσίφωνας σηκώνει πολλά αμπέρ (~2500WATT) τα οποία δεν αντέχει ο έξυπνος διακόπτης, οπότε βάζει το ρελέ ισχύος και φτιάχνει ένα κύκλωμα όπου ο έξ. διακόπτης σαν βοηθητική επαφή ενεργοποιεί το ρελέ ισχύος ή το απενεργοποιεί, και αυτό αντίστοιχα ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τον θερμοσίφωνα. Αν τον σύνδεε κατευθείαν, ο διακόπτης θα έλιωνε με την μία! Ναι ναι το ξέρω αυτο, για αυτο το κομμάτι εχω το Sonoff basic, ρελε ισχύως 20 Α (Οση και η ασφάλεια) και ενα χρονοδιακόπτη ράγας για να το κλείνει αυτόματα.
Fubar.gr Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Θα το συνδέσεις έτσι: Δηλαδή στην κλέμα που μπαίνει ο ουδέτερος απο την παροχή (Nin), θα συνδέσεις και τον ουδέτερο που πάει προς τη λάμπα. 1 1
nvel Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 στα φωτιστικα σημεια υπάρχει ουδέτερος που δεν περνά από το κουτί του διακόπτη οπότε η σύνδεση του ουδετέρου του λαμπτήρα δεν υπάρχει
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, Fubar.gr είπε Θα το συνδέσεις έτσι: Δηλαδή στην κλέμα που μπαίνει ο ουδέτερος απο την παροχή (Nin), θα συνδέσεις και τον ουδέτερο που πάει προς τη λάμπα. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφια λείπει το ένα καφέ όποτε πρεπεο να τραβήξω ένα απο κάπου. Δεν γλυτώνω το μάστορα σύντομα. Θα ρθει και για άλλες δουλειές οπότε θα τα μαζέψω όλα μαζι αυτά που θέλω να κάνω. Ευτυχώς αυτή η λάμπα είναι κοντά στον διακόπτη ο οποίος είναι κάτω από τον πίνακα οπότε θα ναι εύκολο να έρθει καλώδιο. Στους άλλους διακόπτες έχω και πρίζα οπότε είναι όλα τα καλώδια εκεί, με μια κλέμα τελείωσα.
Fubar.gr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 17 ώρες πριν, Spect~ είπε Όπως φαίνεται και στη φωτογραφια λείπει το ένα καφέ όποτε πρεπεο να τραβήξω ένα απο κάπου. Δεν γλυτώνω το μάστορα σύντομα. Θα ρθει και για άλλες δουλειές οπότε θα τα μαζέψω όλα μαζι αυτά που θέλω να κάνω. Ευτυχώς αυτή η λάμπα είναι κοντά στον διακόπτη ο οποίος είναι κάτω από τον πίνακα οπότε θα ναι εύκολο να έρθει καλώδιο. Στους άλλους διακόπτες έχω και πρίζα οπότε είναι όλα τα καλώδια εκεί, με μια κλέμα τελείωσα. Αυτό που δείχνεις στη φωτογραφία τί είναι? Πρίζα ή διακόπτης του φωτιστικού? Όπως λέει και ο @nvel στους διακόπτες στον τοίχο δέν υπάρχει ουδέτερος. Όμως πάνω στο φωτιστικό στην οροφή υπάρχει ουδέτερος, οπότε μπορείς να βάλεις μία πιό μεγάλη ροζέτα και να κρύψεις εκεί το Sonoff, χωρίς να χρειαστεί να τραβάς έξτρα καλώδια. Στη σύνδεση που έδειξα δέν υπάρχει δεύτερο καφέ καλώδιο, ένα είναι το καφέ και το Sonoff παρεμβάλλεται στη μέση του. Καλύτερα φώναξε έναν ηλεκτρολόγο να κάνει τη δουλειά.
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, Fubar.gr είπε Αυτό που δείχνεις στη φωτογραφία τί είναι? Πρίζα ή διακόπτης του φωτιστικού? Όπως λέει και ο @nvel στους διακόπτες στον τοίχο δέν υπάρχει ουδέτερος. Όμως πάνω στο φωτιστικό στην οροφή υπάρχει ουδέτερος, οπότε μπορείς να βάλεις μία πιό μεγάλη ροζέτα και να κρύψεις εκεί το Sonoff, χωρίς να χρειαστεί να τραβάς έξτρα καλώδια. Στη σύνδεση που έδειξα δέν υπάρχει δεύτερο καφέ καλώδιο, ένα είναι το καφέ και το Sonoff παρεμβάλλεται στη μέση του. Καλύτερα φώναξε έναν ηλεκτρολόγο να κάνει τη δουλειά. Ηλεκτρολογος θα ερθει ετσι και αλλιως απλα θέλω να μαθω και να ξερω και τι γινεται για αυτο ρωτάω. Στη φωτογρφία ειναι διακόπτης φωτιστικού. Πως είναι ενα το καφέ?
Fubar.gr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 16 λεπτά πριν, Spect~ είπε Στη φωτογρφία ειναι διακόπτης φωτιστικού. Μονός διακόπτης φωτιστικού πρέπει να έχει δύο καφέ καλώδια (ή δύο μαύρα σε παλιότερες εγκαταστάσεις) οπου το ένα έρχεται απο τον πίνακα και το άλλο καταλήγει στο φωτιστικό. Εδώ έχει κανονικό καλώδιο παροχής με φάση ουδέτερο και γείωση. Να φανταστώ οτι δέν είναι κάποιος απλός διακόπτης αυτός?
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 19 λεπτά πριν, Fubar.gr είπε Μονός διακόπτης φωτιστικού πρέπει να έχει δύο καφέ καλώδια (ή δύο μαύρα σε παλιότερες εγκαταστάσεις) οπου το ένα έρχεται απο τον πίνακα και το άλλο καταλήγει στο φωτιστικό. Εδώ έχει κανονικό καλώδιο παροχής με φάση ουδέτερο και γείωση. Να φανταστώ οτι δέν είναι κάποιος απλός διακόπτης αυτός? Κανονικος απλος διακόπτης ειναι . Αν θες καμια φωτογρια αλλη πε ςμου αλλα οπως ειπα ειναι απλος καθημερινος διακοπτης
dante302 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλημερα εχετε αποψη αν το παρακατω χρειαζεται ρελε ισχυος για συνδεση με θερμοσυφωνο? η απλα αντικαθιστω τον ηδη υπαρχον διακοπτη? Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2024 από dante302
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα