Προς το περιεχόμενο

Mavic 2 Pro και Mavic 2 Zoom από τη DJI με αναβαθμίσεις στην κάμερα

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, eskimoos είπε

Πόσο δύσκολο ειναι να εφαρμόσουν στην κάμερα του pro τα χαρακτηριστικά  εκείνης του mavic zoom. Γιατί θα πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε καλύτερη ποιότητα στην κάμερα  η τις επιπλέον δυνατότητες του ζοομ

Ισως το  εκαναν  για να μην  αυξηθει αρκετα η τελικη τιμη  .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, nhzt είπε

Μια και είμαι άσχετος με το θέμα των drones ήθελα να σας ρωτήσω αν επιτρέπεται ελεύθερα η χρήση του. 

Πρακτικά και εγώ την ίδια απορία έχω. Υποτίθεται ότι έχει απαγορευτεί η χρήση drones σε κατοικημένες περιοχές για πτήσεις σε υψόμετρο άνω των 100 μέτρων νομίζω. Επίσης, ποιες ακριβώς θεωρούνται κατοικημένες περιοχές; Παραμένει ασαφές για μένα το νομοθετικό πλαίσιο καθώς και ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται στην πράξη.

Επεξ/σία από whoever81

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρώ πολύ άκυρο το ότι "σπάνε" το mavic pro στα δύο! Δηλαδή παίρνεις το ένα γιατί έχει καλύτερη κάμερα ή το άλλο για να κάνεις "παιχνιδάκια";

Έτσι βάζεις τον αγοραστή σε χαζό δίλημμα, τον αναγκάζεις να θεωρεί ότι ενώ θα δώσει ένα σκασμό λεφτά, στην ουσία δεν θα πάρει κάτι πλήρες.

Επίσης θεωρώ πολύ ακριβή την κοστολόγηση και των δύο! Η θεωρία λέει ότι όταν βγάζεις ένα νέο μοντέλο, το αναβαθμίζεις γιατί η τεχνολογία τρέχει και τα κόστη μειώνονται και κρατάς τις τιμές που έχει το μοντέλο που αντικαθιστάς! Αυτές θα μπορούσε να είναι οι τιμές για το fly combo!

Στα συν φυσικά -πέραν της αναβάθμισης των καμερών- είναι το σύστημα αποφυγής εμποδίων 360 μοιρών, η μεγαλύτερη ταχύτητα, τα φωτάκια, κλπ μπλιμπλίκια που όμως θεωρώ ότι δεν δικαιολογούν την τελική κοστολόγηση...

Επεξ/σία από nikosjc
  • Like 1

59 λεπτά πριν, whoever81 είπε

Πρακτικά και εγώ την ίδια απορία έχω. Υποτίθεται ότι έχει απαγορευτεί η χρήση drones σε κατοικημένες περιοχές για πτήσεις σε υψόμετρο άνω των 100 μέτρων νομίζω. Επίσης, ποιες ακριβώς θεωρούνται κατοικημένες περιοχές; Παραμένει ασαφές για μένα το νομοθετικό πλαίσιο καθώς και ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται στην πράξη.

Απαιτείται σχέδιο πτήσης στην ΥΠΑ για πτήσεις άνω των 50μ ύψους ή απόστασης,δεν απαγορεύεται.Η απαγόρευση drones σε κατοικημένες  περιοχή έχει να κάνει με την πτήση πάνω απο κόσμο που όπως ειναι φυσικό εγκυμονεί κινδύνους.Οντώς το νομοθετικό πλαίσιο έχει πολλές ασάφειες πόσο μάλλον ο τρόπος εφαρμογής...αν εφαρμόζεται!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Fotis13 said:

Πολυ σημαντικες  οι προσθηκες στα καινουρια μοντελα ειδικα το Pro  ειναι πολυ δυνατο .Aναφερεται πουθενα αν τραβαει video  4Κ 60  fps?

Φιλος μου εχει το  προηγουμενο μοντελο Pro  και οι ληψεις του ειναι χαρμα οφθαλμων .Σε συζητηση μαζι του μου ειπε πως αν δεν τραβαει 4κ 60 fps    δεν θα το παρει .

δεν τραβάει 4Κ 60fps. edit: ειδα σου ειχαν απαντησει.

κάτοχος Phantom 3 Advanced και έπειτα Mavic Pro. η DJI (που είδα παρομοιάστηκε με την Apple και μετά ειπώθηκε η κλασική εξυπνάδα) όντως προσφέρει εμπειρία χρήσης και ποιότητα επιπέδου Apple. από το hardware της μέχρι και τις επικουρικές εφαρμογές της. Είναι εταιριάρα.

Το πιο δελεαστικό χαρακτηριστικό του 2 είναι το 360 anti-crash. όταν έχεις ενάμιση χιλιάρικο στον αέρα δε φαντάζεστε τι αίσθηση ασφάλειας προσφέρει αυτό το πράγμα. πας όπισθεν για να τραβήξεις το Χ πλάνο και φοβάσαι μην στουκάρεις. Θες να κάνεις ένα point of interest πλάνο σετάρεις το κέντρο σετάρεις και την ακτίνα και δεν ξέρεις αν κατά την περίμετρο όλου του κύκλου θα πέσεις σε εκείνο το δέντρο που δεν μπορείς να υπολογίσεις αν είναι μέσα ή έξω από την ακτίνα.

Γενικά έχω περιορίσει πολλές φορές τα πλάνα μου λόγω φόβου για κρασάρισμα. οι 360 σένσορες είναι δελεαστικότατο feature.

Τώρα για τη νομοθεσία. Δε χρειάζεσαι ασφάλεια αστικής ευθύνης αν το σκάφος είναι κάτω από 1kg. Δεν μπορείς πουθενά και για κανένα λόγο να το πετάξεις σε ακτίνα μεγαλύτερη των 50 μέτρων χωρίς να έχεις καταθέσει σχέδιο πτήσης στην ΥΠΑ. κοινώς είμαστε όλοι παράνομοι. το θέμα είναι να είμαστε προσεκτικοί, μην σκοτώσουμε κανέναν άνθρωπο (βλέπω youtube videos πάνω από διαδηλώσεις και πορείες και θέλω να βρω τον δημιουργό να τον κοπανήσω).

Επεξ/σία από Snollygoster
  • Like 1

15 ώρες πριν, Drunkard είπε

Δηλαδή τι πληρώνεις πανάκριβα τα προϊόντα τους και δεν σέβονται τον πελάτη για τα χρήματα που τους ζητάνε ?  ΄η σου  δίνει με καθυστέρηση δυνατότητες στα  προϊόντα τους που οι άλλοι έχουν ενσωματώσει χρόνια πριν ?

Σχήμα λόγου έκανα ,όπως όλες οι εταιρίες κάνουν σύγκριση κάθε φορά με το νέο iphone το οποίο θεωρείται το μέτρο σύγκρισης ,έτσι και η DJI θεωρείται στους κατασκευαστές ντροουν ως το μέτρο συγκρισης ....μόνο που η dji τεχνολογικά βρίσκεται πάρα πολύ μπροστά απο οποιαδήποτε άλλη εταιρία κατασκευής ντροουν.

1 ώρα πριν, Snollygoster είπε

δεν τραβάει 4Κ 60fps. edit: ειδα σου ειχαν απαντησει.

κάτοχος Phantom 3 Advanced και έπειτα Mavic Pro. η DJI (που είδα παρομοιάστηκε με την Apple και μετά ειπώθηκε η κλασική εξυπνάδα) όντως προσφέρει εμπειρία χρήσης και ποιότητα επιπέδου Apple. από το hardware της μέχρι και τις επικουρικές εφαρμογές της. Είναι εταιριάρα.

Το πιο δελεαστικό χαρακτηριστικό του 2 είναι το 360 anti-crash. όταν έχεις ενάμιση χιλιάρικο στον αέρα δε φαντάζεστε τι αίσθηση ασφάλειας προσφέρει αυτό το πράγμα. πας όπισθεν για να τραβήξεις το Χ πλάνο και φοβάσαι μην στουκάρεις. Θες να κάνεις ένα point of interest πλάνο σετάρεις το κέντρο σετάρεις και την ακτίνα και δεν ξέρεις αν κατά την περίμετρο όλου του κύκλου θα πέσεις σε εκείνο το δέντρο που δεν μπορείς να υπολογίσεις αν είναι μέσα ή έξω από την ακτίνα.

Γενικά έχω περιορίσει πολλές φορές τα πλάνα μου λόγω φόβου για κρασάρισμα. οι 360 σένσορες είναι δελεαστικότατο feature.

Τώρα για τη νομοθεσία. Δε χρειάζεσαι ασφάλεια αστικής ευθύνης αν το σκάφος είναι κάτω από 1kg. Δεν μπορείς πουθενά και για κανένα λόγο να το πετάξεις σε ακτίνα μεγαλύτερη των 50 μέτρων χωρίς να έχεις καταθέσει σχέδιο πτήσης στην ΥΠΑ. κοινώς είμαστε όλοι παράνομοι. το θέμα είναι να είμαστε προσεκτικοί, μην σκοτώσουμε κανέναν άνθρωπο (βλέπω youtube videos πάνω από διαδηλώσεις και πορείες και θέλω να βρω τον δημιουργό να τον κοπανήσω).

Για πτήσεις άνω των 50 μέτρων ύψος και απόστασης χρειάζεται σχέδιο πτήσης στην ΥΠΑ αλλά και δίπλωμα χειριστή drone. Μέχρι 4 κιλά το drone μπορεί να πεταχτεί για ψυχαγωγικούς σκοπούς χωρίς ανάγκη διπλώματος αλλά πάντα στο όριο των πενήντα μέτρων μακριά από συνάθροιση κόσμου, στρατιωτικές εγκαταστάσεις , σπίτια, , αεροδρόμια . Υπάρχει νομίζω μία εφαρμογή της ΥΠΑ που δείχνει τις no flight zones. Αυτοί είναι συμπυκνωμένοι νομίζω οι κανόνες, βέβαια στο ίντερνετ μπορεί ο καθένας να δει παραπάνω λεπτομέρειες. Είναι κανόνες που οι περισσότεροι χρηστες με ευσυνειδησία τηρούσαμε στο περίπου και πρίν. Ντάξ δεν λέω και εγώ στο χωριό οταν πάω  μπορεί να το πετάξω και λίγο μακρύτερα από τα 50 μέτρα αλλά πάντα σε ερημιές.

Το phantom το ζαχάρωνα ήταν η αλήθεια γιατι είχα ακούσει ότι ήταν πολύ καλό αλλά στο μπάτζετ μου μπορούσα να διαθέσω χτύπαγα μόνο το standard και έτσι πήρα τελικά το mi drone 4k. 

6 ώρες πριν, eskimoos είπε

Πόσο δύσκολο ειναι να εφαρμόσουν στην κάμερα του pro τα χαρακτηριστικά  εκείνης του mavic zoom. Γιατί θα πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε καλύτερη ποιότητα στην κάμερα  η τις επιπλέον δυνατότητες του ζοομ

Τράβα 4κ και κάνε ζουμ στο edit.

Έχοντας το Mavic Pro θεωρώ οτι δεν χρειάζεται να κάνω μετάβαση στο Mavic 2, τουλάχιστον όχι πριν δοκιμαστεί Mavic 2 για κανα 6μηνο-χρόνο. Είναι φορτωμένο με πολλή τεχνολογία και δεν ξέρω τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν.

7 ώρες πριν, Petrosmou είπε

Αντε αυτο περιμενα για να πεσουν οι τιμες των air και mavic

Αμφιβάλλω ότι θα πέσουν, ίσως ελάχιστα. Δεν τα αντικαθιστά εφόσον βγαίνουν σε άλλη κατηγορία τιμής.

15 ώρες πριν, Dts_Dimensions είπε

Τι να σας πω ρε παιδιά.. Εγώ έχω το Phantom 3 pro με σχεδόν όλα του τα εξτρας και είμαι υπέρ ευχαριστημένος..Δεν ξέρω αν ήρθε ο καιρός να ρίξω άλλο ένα χιλιάρικο προκειμένου να πάω σε κάποιο νέο μοντέλο, κοινώς θεωρώ πως οι όποιες εξελίξεις έχουν έρθει από τα μοντέλα μετά του δικού μου, δεν είναι αρκετές για να δικαιολογήσουν ένα νέο έξοδο. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Είχα το Phantom, και με περιόριζε πολύ το μέγεθός του. Λόγω έλλειψης χρημάτων μετά πήγα στο Spark και όχι στο Mavic (το Mavic Air δεν είχε βγει ακόμα), μεγάλη διαφορά σε πολλούς τομείς σε σχέση με το Phantom, αλλά πραγματικά το να το έχεις ΠΑΝΤΑ μαζί σου είναι απλά priceless. 

Για μένα το να τραβήξω ένα πλάνο με μόλις 2-3 λεπτά προετοιμασία έστω και σε 1080, είναι καλύτερο απτο να ΜΗΝ έχω το drone μαζί μου επειδή είναι μεγάλο ή βαρύ. Είναι τη χρήση που το θέλει κάποιος, προσωπικά το έχω πάντα στο backpack της παραλίας και ειδικά τώρα καλοκαίρι έχει βγάλει τα λεφτά του με το παραπάνω. 

Θα προβληματιστώ πολύ το Δεκέμβριο που σκέφτομαι να κάνω την αλλαγή, για το αν θα πρέπει να πάω σε Mavic 2, ή σε Mavic Air...

Mavic 2 pro στην τιμή του Phantom 4 Pro V2.0 ! Εκτός αν η καλύτερη φορητότητα είναι απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση δεν βλέπω ποιος σοβαρός βιντεογράφος (γιατί sε αυτές τις τιμές εκεί απευθύνεται) θα διάλεγε το χειρότερο σε όλα σχεδόν mavic από το phantom.

23 ώρες πριν, georgetsl είπε

Σχήμα λόγου έκανα ,όπως όλες οι εταιρίες κάνουν σύγκριση κάθε φορά με το νέο iphone το οποίο θεωρείται το μέτρο σύγκρισης ,έτσι και η DJI θεωρείται στους κατασκευαστές ντροουν ως το μέτρο συγκρισης ....μόνο που η dji τεχνολογικά βρίσκεται πάρα πολύ μπροστά απο οποιαδήποτε άλλη εταιρία κατασκευής ντροουν.

Γιατι ειναι μονοπωλιο.Οπως ηταν καποτε η Go-pro.Οταν αρχισουν να ασχολουνται σοβαρα και αλλοι κατασκευστες, τοτε να δουμε.Aπορω πως εμεινε ακομα χωρις ανταγωνσιμο η DJI.Μαλλον ειναι πιο δαπανηρη και πολυπλοκη η κατασκευη και η εξελιξη ενος drone, απο μια καμερουλα, η ενα κινητο, οπου απλως συναρμολογεις ετοιμα υποσυστηματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...