Προς το περιεχόμενο

Η Nikon ανακοίνωσε το σύστημα μοντούρας Z που περιλαμβάνει τις full-frame mirrorless φωτογραφικές μηχανές Ζ7 και Ζ6

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, nhzt είπε

Ποιοι μιλάτε; Το άρθρο παρουσιάζει ένα νέο προϊόν και  εσύ (προτού να το πιάσεις στα χέρια) το συγκρίνεις με άλλο ανταγωνιστικο προϊόν. Μήπως ο τίτλος είναι Z7 vs a7; για να ξέρω γιατί μιλάτε. 

Εσύ σχολίασες το post μου και μάλιστα έλεγα ότι ήθελα... και τώρα ο φωτογράφος είναι ο σημαντικότερος παράγοντας... Οκ. 

Εγώ έγραψα μια γενική άποψη, κάποιοι την υποστήριξαν όπως βλέπεις και κάποιοι (;;;) αντέδρασαν. 

Η άποψη σου για την Sony και την Nikon, όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα μου, δεν μ ενδιαφέρει. Το τι προϊόν παράγει η κάθε μία, κρίνετε στη πράξη και όχι στα λόγια.

Ποιοι μιλάμε??? Βασικά όλος ο πλανήτης που ασχολείται με την Ζ7 την συγκρίνει με την Α7riii, λυπάμαι που θα σου χαλάσω το όνειρο αλλά αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης και αυτή τη μηχανή πάει να χτυπήσει η νίκον. Τώρα το έμαθες και αυτό.

Και μάθε και κάτι ακόμα. Στον σύγχρονο καπιταλιστικό κόσμο έτσι λειτουργεί ο άνθρωπος γενικώς, συγκρίνοντας πράγματα και καταστάσεις και όχι λέγοντας πρωτότυπες(?????) αμπελοφιλοσοφίες περί τέχνης κτλ. Αν θες να μας ενημερώσεις για τα πρωτότυπα πιστεύω σου φτιάξε ένα θρεντ εδώ στο ινσόμνια και μίλησε μας για αυτά. Είμαι σίγουρος πολλοί θα τα διαβάσουν με ενδιαφέρον!!! 

Τώρα αν εσύ θέλεις να πιστεύεις ότι οι επαγγελματίες φωτογράφοι εν έτη 2018 πιστεύουν ότι τα σπεκς μιας μηχανής δεν είναι σημαντικά, έ φαντάζομαι όλοι οι επαγγελματίες που φωτογραφίζουν εν έτη 2018 με μια brownie σε δικαιώνουν....

Και για να τελειώνουμε με το θέμα γιατί καταντά κουραστικό, τα σπεκς της Ζ7/6 που σχολίασα, μάντεψε τι, ΔΕΝ θα αλλάξουν αν την πιάσω στα χέρια μου. Τα διάβασα και τα κρίνω με βάση τον ανταγωνισμό που υπάρχει.

Και επίσης, ξαναμαναμάντεψε τι, όλοι οι επαγγελματίες φωτογράφοι θα συμφωνήσουν μαζί μου..και το έχουν ήδη κάνει σε όλο τον πλανήτη...εννοείται με εξαίρεση αυτούς που χρησιμοποιούν brownie εν έτη 2018......

Καλό βράδυ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά για το λόγο του ΒΙΝΤΕΟ και βίντεο μιλώντας ως προς κινηματογραφικούς όρους δηλαδή κινηματογραφική εικόνα που προορίζεται για σινεμά καμία από τις γνωστές dslr/mirrorless δεν είναι κατάλληλη τουλάχιστον εργοστασιακά. Προφανώς ούτε αυτή η καινούρια Nikon. Μόνο κάποιες Canon dslr/mirrorles οι γνωστές 5dii, 5diii και οι crop και αυτές με πρόσθετο πρόγραμμα που λέγετε Μαγικό Φανάρι (Magic Lantern) ανατρέξτε στην σελίδα του και θα καταλάβετε. Είναι ΔΩΡΕΆΝ δεν ξέρω το 2009 που ξεκίνησαν τα παιδιά αν το έκαναν για χαβαλε αλλά σίγουρα το πέτυχαν και είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνουν δωρεάν. Άλλη συζήτηση αυτή.. υπάρχουν πολύ σημαντικοί παράγοντες για το βίντεο και αυτοί δεν είναι τόσο το μέγεθος του αισθητήρα αλλά και ένας μικρός αισθητήρας αν είναι καλός ως προς τα artifacts, moire, pixels κτλπ είναι αρκετός για κινηματογραφιση εφόσων ο επεξεργαστής της κάμερας μας δίνει πλήρη παραμετροποίηση των shutter speed, iso και άλλα βασικά. Και αυτό δεν το κάνει καμια εκτός το ML στις canon και το Filmic pro στα iPhones. Μη στεναχωριέστε που κάποια κινητά απλά είναι πιο μπροστά για το λόγω ότι κάνουν την διαδικασία της κινηματογραφικής  δουλειάς σωστά και δεν το κάνουν αυτό φωτογραφικές πανάκριβες. Δυστυχώς : (  ο αισθητήρας στο βίντεο έχει να κάνει και με την ευαισθησία φωτός όσο πιο μεγάλος ίσως καλύτερος αλλά και πάλι στις dslr δεν βάζουμε ποτέ πάνω από 1600 και στα κινητά πάνω από 400 περίπου. Σε συνθήκες με επαρκή φωτισμό (μέρα) σε εξωτερικές λήψεις βάζεις όσα iso θες για να μην "σπάσει" και η εικόνα.  Είναι άλλο το 1/48 άλλο το 1/60 άλλο το 1/500 και γρήγορες ταχύτητες για στατικά πλάνα και για slow motion. Το 1/48 είναι σωστότερο του 1/50 για κάποιον  που θέλει να είναι πιστός στην κινηματογραφιση. Κάνω βιντεάκια με Canon των 500ευρω και η επόμενη θα είναι με iPhone SE 4k downscaled σε 1080p. Δέχονται και ωραίους φακούς πολύ πιο φτηνούς από αντίστοιχους αναμόρφικ Isco, Sankor. Δέχονται και φακούς ζουμ. Μάλλον οι dslr αλλά κυρίως οι mirrorless τα αδέρφια της Sony a7 πρεπει να το ξανασκεφτούν το θέμα βίντεο καλά όλα τα άλλα που προσφέρουν. Αλλά ταχύτητες ερωτηματικα ..  ? ;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

10 ώρες πριν, laradoomed123 είπε

Ποιοι μιλάμε??? Βασικά όλος ο πλανήτης που ασχολείται με την Ζ7 την συγκρίνει με την Α7riii, λυπάμαι που θα σου χαλάσω το όνειρο αλλά αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης και αυτή τη μηχανή πάει να χτυπήσει η νίκον. Τώρα το έμαθες και αυτό.

Και μάθε και κάτι ακόμα. Στον σύγχρονο καπιταλιστικό κόσμο έτσι λειτουργεί ο άνθρωπος γενικώς, συγκρίνοντας πράγματα και καταστάσεις και όχι λέγοντας πρωτότυπες(?????) αμπελοφιλοσοφίες περί τέχνης κτλ. Αν θες να μας ενημερώσεις για τα πρωτότυπα πιστεύω σου φτιάξε ένα θρεντ εδώ στο ινσόμνια και μίλησε μας για αυτά. Είμαι σίγουρος πολλοί θα τα διαβάσουν με ενδιαφέρον!!! 

Τώρα αν εσύ θέλεις να πιστεύεις ότι οι επαγγελματίες φωτογράφοι εν έτη 2018 πιστεύουν ότι τα σπεκς μιας μηχανής δεν είναι σημαντικά, έ φαντάζομαι όλοι οι επαγγελματίες που φωτογραφίζουν εν έτη 2018 με μια brownie σε δικαιώνουν....

Και για να τελειώνουμε με το θέμα γιατί καταντά κουραστικό, τα σπεκς της Ζ7/6 που σχολίασα, μάντεψε τι, ΔΕΝ θα αλλάξουν αν την πιάσω στα χέρια μου. Τα διάβασα και τα κρίνω με βάση τον ανταγωνισμό που υπάρχει.

Και επίσης, ξαναμαναμάντεψε τι, όλοι οι επαγγελματίες φωτογράφοι θα συμφωνήσουν μαζί μου..και το έχουν ήδη κάνει σε όλο τον πλανήτη...εννοείται με εξαίρεση αυτούς που χρησιμοποιούν brownie εν έτη 2018......

Καλό βράδυ!

Πολλούς με την δική σου συμπεριφορά τους παραπέμπω στην υπογραφή μου, γιατί πιστεύω ότι θα διορθωθούν. Σε σενα δεν θα το κάνω...

Παιδιά όλα καλά, ωραία specs κλπ κλπ κλπ. 2η κάρτη μνήμης δεν καταλαβαίνω γιατί δε μπήκε έστω SD card. Αυτό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ μείον και ελπίζω να μην είναι deal breaker

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...