Προς το περιεχόμενο

Η Nikon ανακοίνωσε το σύστημα μοντούρας Z που περιλαμβάνει τις full-frame mirrorless φωτογραφικές μηχανές Ζ7 και Ζ6

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

52 λεπτά πριν, laradoomed123 είπε

Σε καθαρά επαγγελματικό επίπεδο αυτές οι δύο μηχανές έχουν σοβαρά θέματα που είχαν και οι a7 πρώτης γενιάς και ήταν και ο βασικός λόγος που επαγγελματίες δεν τις επέλεγαν.

Επομένως μη γράφουμε ό,τι θέλουμε, οι διαφορές σε επαγγελματικό επίπεδο δεν είναι καθόλου ασήμαντες από τις πρόσφατες a7 που είναι ολοκληρωμένες επαγγελματικές προτάσεις. (Αν εσύ δεν μπορείς να τις διακρίνεις είναι άλλο θέμα.)

Επίσης, από πότε το να συγκρίνεις αν ένα προιόν είναι καλύτερο από ένα άλλο είναι οπαδισμός? Δλδ με βάση τη δική σου λογική με ποιο κριτήριο επιλέγεις ένα προιόν?

Πάνω απ όλα, θα πρέπει να σεβόμαστε τους άλλους, οι οποίοι δεν γράφουν ότι θέλουν, αλλά λένε την άποψη τους. 

Εστιαζεις και πάλι στο προϊόν και σε τεχνικά χαρακτηριστικά, αφήνοντας έξω τον μεγάλο παράγοντα, τον φωτογράφο...

Ακόμη και αν είναι μεγάλες οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων, 

θεωρείς ότι η καλύτερη μηχανή στα χέρια οποιουδήποτε φωτογράφου, θα βγάλει καλές φωτογραφίες;

Θεωρείς ότι αν δεν σεταριστει καλά μια μηχανή θα βγάλει καλή φώτο; 

Θεωρείς ότι το καδραρισμα είναι θέμα της μηχανής; 

Ξαναδιάβασε αυτά που γράφω, για να καταλάβεις ότι δεν συγκρίνω μοντέλα, γιατι δεν μ ενδιαφέρουν, αλλά μιλάω για εργαλεία σε χέρια καλλιτεχνών. 

Και μη μου πεις ότι δεν υπήρχαν υπέροχες φωτογραφίες στο κόσμο, πριν την έλευση των Sony... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς (όσον αφορά τα specs τουλάχιστον), η A7 III παραμένει απλησίαστη και μακράν ότι πιο vfm. Ας ελπίσουμε να αποδειχτεί δυνατή και να υπάρξει ανταγωνισμός!

Εγώ βασικά που έχω nikon d3300 και θα με ενδιέφερε να δω τι παίζει με αυτές τις FF mirrorless βλέπω τιμές και λέω αντε γεια! Με τόσα που χει η μικρή παίρνεις sony a7ii και κανα 2 φακούς τιναυταρε! Και δε κάθομαι να πέσει καμια a6300/a6500 καλύτερα να αφήνουμε λίγο λίγο το FF φετίχ..

Στο βιντεο πάντως βλέπω μόνο h264 υποστήριξη και μόνο μέχρι 100mbit/s...

Ένα iphone για παράδειγμα μπορεί να τραβήξει 100mbit/s σε h265 με μια εφαρμογή όπως το filmic pro που έχει σαφώς μεγαλύτερη χωρητικότητα σε πληροφορία.

Αλλά ακόμα και σε αυτά τα πανάκριβα και ολοκαίνουργια μοντέλα, δεν έβαλαν έναν επεξεργαστή της προκοπής για να το κάνει αυτό... και η Νικον από όσο ξέρω δεν έχει βιντεοκάμερες να φοβάται μήπως τις κανιβαλίσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, nickolas είπε

Στο βιντεο πάντως βλέπω μόνο h264 υποστήριξη και μόνο μέχρι 100mbit/s...

Ένα iphone για παράδειγμα μπορεί να τραβήξει 100mbit/s σε h265 με μια εφαρμογή όπως το filmic pro που έχει σαφώς μεγαλύτερη χωρητικότητα σε πληροφορία.

Αλλά ακόμα και σε αυτά τα πανάκριβα και ολοκαίνουργια μοντέλα, δεν έβαλαν έναν επεξεργαστή της προκοπής για να το κάνει αυτό... και η Νικον από όσο ξέρω δεν έχει βιντεοκάμερες να φοβάται μήπως τις κανιβαλίσει.

Είπαμε ότι σύγκριση DSLR /Mirrorless και κινητού δεν πρέπει να γίνετε. 

Παίρνεις ένα τεχνικό χαρακτηριστικό και το συγκρίνεις με ανόμοια πράγματα. Η πιθανή απάντηση στο ερώτημα σου είναι ότι, το iPhone δεν είναι DSLR και δεν έχει εναλλακτικους φακούς που κάνουν την διαφορά από ένα κινητό. 

Το ίδιο και με μια DSLR που δεν μπορεί να πάρει τηλέφωνο... 

Τα apps είναι για τα κινητά που θέλουν να γίνουν DSLR... αλλά δεν μπορούν 😁😁😁

Επεξ/σία από nhzt

2 ώρες πριν, nhzt είπε

Πάνω απ όλα, θα πρέπει να σεβόμαστε τους άλλους, οι οποίοι δεν γράφουν ότι θέλουν, αλλά λένε την άποψη τους. 

Εστιαζεις και πάλι στο προϊόν και σε τεχνικά χαρακτηριστικά, αφήνοντας έξω τον μεγάλο παράγοντα, τον φωτογράφο...

Ακόμη και αν είναι μεγάλες οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων, 

θεωρείς ότι η καλύτερη μηχανή στα χέρια οποιουδήποτε φωτογράφου, θα βγάλει καλές φωτογραφίες;

Θεωρείς ότι αν δεν σεταριστει καλά μια μηχανή θα βγάλει καλή φώτο; 

Θεωρείς ότι το καδραρισμα είναι θέμα της μηχανής; 

Ξαναδιάβασε αυτά που γράφω, για να καταλάβεις ότι δεν συγκρίνω μοντέλα, γιατι δεν μ ενδιαφέρουν, αλλά μιλάω για εργαλεία σε χέρια καλλιτεχνών. 

Και μη μου πεις ότι δεν υπήρχαν υπέροχες φωτογραφίες στο κόσμο, πριν την έλευση των Sony... 

Μα εδώ μιλάμε για ένα νέο προιόν και τις δυνατότητες του όχι για το εάν ο φωτογράφος είναι σημαντικότερος παράγοντας, που προφανώς και είναι.

Ωστόσο στο επαγγελματικό κομμάτι όσο καλός και να είναι κάποιος δεν μπορεί ούτε να κάνει το ένα καρντ σλοτ δύο, ούτε να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ούτε να αυξήσει το (αστείο) buffer των 20 raw ούτε ούτε ούτε..

Όσο για τις sony, ανήκω στους κολλημένους πολέμιους της αλλά δεν μπορεώ να μην αναγνωρίσω την τρίτη γενιά των a7 και το πόσο έχει βελτιωθεί  σε όλους τους τομείς.

Και εννοείται ότι δεν υπήρχε από μέρους μου καμία πρόθεση προσβολής απέναντι σου με το "μη γράφουμε ό,τι θέλουμε". 

46 λεπτά πριν, laradoomed123 είπε

Μα εδώ μιλάμε για ένα νέο προιόν και τις δυνατότητες του όχι για το εάν ο φωτογράφος είναι σημαντικότερος παράγοντας, που προφανώς και είναι.

Ωστόσο στο επαγγελματικό κομμάτι όσο καλός και να είναι κάποιος δεν μπορεί ούτε να κάνει το ένα καρντ σλοτ δύο, ούτε να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ούτε να αυξήσει το (αστείο) buffer των 20 raw ούτε ούτε ούτε..

Όσο για τις sony, ανήκω στους κολλημένους πολέμιους της αλλά δεν μπορεώ να μην αναγνωρίσω την τρίτη γενιά των a7 και το πόσο έχει βελτιωθεί  σε όλους τους τομείς.

Και εννοείται ότι δεν υπήρχε από μέρους μου καμία πρόθεση προσβολής απέναντι σου με το "μη γράφουμε ό,τι θέλουμε". 

Ποιοι μιλάτε; Το άρθρο παρουσιάζει ένα νέο προϊόν και  εσύ (προτού να το πιάσεις στα χέρια) το συγκρίνεις με άλλο ανταγωνιστικο προϊόν. Μήπως ο τίτλος είναι Z7 vs a7; για να ξέρω γιατί μιλάτε. 

Εσύ σχολίασες το post μου και μάλιστα έλεγα ότι ήθελα... και τώρα ο φωτογράφος είναι ο σημαντικότερος παράγοντας... Οκ. 

Εγώ έγραψα μια γενική άποψη, κάποιοι την υποστήριξαν όπως βλέπεις και κάποιοι (;;;) αντέδρασαν. 

Η άποψη σου για την Sony και την Nikon, όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα μου, δεν μ ενδιαφέρει. Το τι προϊόν παράγει η κάθε μία, κρίνετε στη πράξη και όχι στα λόγια.

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.dpreview.com/sample-galleries/4819511289/nikon-z7-samples-gallery/6849017532

ο,τι να ναι χρώμα

https://www.dpreview.com/sample-galleries/4819511289/nikon-z7-samples-gallery/6541654841

σχετικά ζεστά skin tones μπροστά  - μπλέ λευκά πίσω.. color correction που θέλει και αυτή!

Επεξ/σία από Επισκέπτης

5 ώρες πριν, BTSGeo είπε

Εγώ βασικά που έχω nikon d3300 και θα με ενδιέφερε να δω τι παίζει με αυτές τις FF mirrorless βλέπω τιμές και λέω αντε γεια! Με τόσα που χει η μικρή παίρνεις sony a7ii και κανα 2 φακούς τιναυταρε! Και δε κάθομαι να πέσει καμια a6300/a6500 καλύτερα να αφήνουμε λίγο λίγο το FF φετίχ..

Μια χαρά είναι η D3300, βγάζει πολύ καλές φωτό. Αν είναι να επενδύσεις κάποια χρήματα, δώσε τα σε φακό F mount και μάλιστα σε FX format. Η D3200 μου έδειξε πολύ διαφορετική όταν της κούμπωσα τον 24-120 F4 VR που χρησιμοποιώ με την D800. Ξέχασε τους φακούς κιτ 18-55 κλπ. Γι αυτό μιλάω για "επένδυση". Όποια Nikon και να αποκτήσεις DX ή FX στο μέλλον θέλει ένα αξιοπρεπές "κρύσταλο". Το θέμα είναι να ζεις και να δημιουργείς με τον εξοπλισμό σου κι όχι να δουλεύεις για να αλλάζεις εξοπλισμό κάθε τόσο.

• Like 1

Mόλις βγει η Α7 SIII το βίντεο θα πάει σε άλλη κατηγορία και όλοι προς τα εκεί .Ότι πιο δυνατό ήταν η gh5 της Panasonic  για ανταγωνισμό αλλά μέχρι εκεί .Τώρα για την φωτογραφία δεν νομίζω να μην υπάρχουν επιλογές .Αλήθεια ποιο fun boy και επαγγελματίας θα πάει σε κάμερα που λανσάρεται με 3 φακούς ? Η νικον έβαλε τα χεράκια της να βγάλει τα ματάκια της .Ο σημαντικότερος λόγος που κράταγε κάποιος νικον σώμα ήταν οι φακοί που είχε χρησοπληρώσει .Τώρα, με άλλη μοντούρα κλάφτα... Έχω περάσει απο σώματα της Sony(A7s & A7sii & A6500 ),Panasonic(GH5) καθώς και απο Νικον D750.Δεν υπάρχει άλλη εταιρία στο βίντεο κάτω απο τα 5000 Ευρώ πλην της Sony & Panasonic.Μετά μιλάμε & για Canon(C100 ,C200,C300).Nikon μονο για photo ,για βίντεο απλά έχουν βάλει και rec στο σώμα επειδή το είδαν στους άλλους .Τίμιες φωτογραφικές και ωραία mid-tones, αυτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, η σημερινή παρουσίαση είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί μια εταιρία που έβγαζε πάντα φωτογραφικές και οπτικά παρουσιάζει μια μηχανή που έχει όλα τα προσόντα να διαπρέψει στον επαγγελματικό και ημιεπαγγελματικό χώρο. Αν δεν υπήρχε η SONY 7iii δεν θα συζητούσαμε τώρα. Αλλά η SONY χρειάστηκε 3 προσπάθειες για να καταφέρει ό,τι η NIKON με την πρώτη.

Το βασικό πλεονέκτημα της NIKON είναι τα 55εκ άνοιγμα της μοντούρας. Και μπορεί η NIKON στην Ζ7ii να προσθέσει πλήρως περιστρεφόμενη οθόνη και διπλό card slot (αλλά και eye detection και άλλα με firmware), αλλά η SONY δεν μπορεί να μεγαλώσει την μοντούρα της. Άρα η NIKON μπορεί να ξεκίνησε με καθυστέρηση, αλλά σε 2 χρόνια που θα έχει περίπου 12-13 native Z-mount φακούς μπορεί να παρουσίασει και μια Z10 medium format με την ίδια μοντούρα. Αν η NIKON μπορέσει να ανταποκριθεί στη ζήτηση, έχει λογικές τιμές και δεν έχει προβλήματα ποιότητας, το μέλλον της ανήκει (όπως δικαιούται από την ιστορία της, F2, F3, F4). Φυσικά υπάρχει και η Canon που μπορεί να βγει κι αυτή από πίσω και να περάσει μπροστά. Αρκεί να το κάνει σε ...αυτόν το αιώνα.

Επεξ/σία από cp5120

1 ώρα πριν, CyanBlue είπε

Μια χαρά είναι η D3300, βγάζει πολύ καλές φωτό. Αν είναι να επενδύσεις κάποια χρήματα, δώσε τα σε φακό F mount και μάλιστα σε FX format. Η D3200 μου έδειξε πολύ διαφορετική όταν της κούμπωσα τον 24-120 F4 VR που χρησιμοποιώ με την D800. Ξέχασε τους φακούς κιτ 18-55 κλπ. Γι αυτό μιλάω για "επένδυση". Όποια Nikon και να αποκτήσεις DX ή FX στο μέλλον θέλει ένα αξιοπρεπές "κρύσταλο". Το θέμα είναι να ζεις και να δημιουργείς με τον εξοπλισμό σου κι όχι να δουλεύεις για να αλλάζεις εξοπλισμό κάθε τόσο.

Συμφωνώ για τα κρύσταλλα, εχω κουμπώσει τον 35 mm f1.8G καιρό τώρα (δεν θα ξαναπάρω zoom) κι εντυπωσιάστηκα με την αποτύπωση απλά με ενδιαφέρει το βίντεο αρκετά και γι αυτο πιστεύω οτι η σόνυ α6300 θα ήταν μια καλή αλλαγή λόγω autofocus αλλά και ένα bump up σε συμπεριφορά στο θόρυβο κ άλλα καλούδια όπως το form factor, live view preview στο viewfinder κ.λ.π.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...