Προς το περιεχόμενο

Mercedes SLK200 H WV SCIROCCO 1,4 160hp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mp123 είπε

Παλι δικαιονομε για την επιλογη μου. Ακριβως οπως τα λες. 😋 Δεν θα δωσω 12000 για τον δεινοσαυρο δεκαετιας που εχει οργωσει ποιος ξερει ποσα στρεμματα. Παλι καλα που ειστε και εσεις και δινετε τοσα για αμαξια δεκαετιας.η χαρα του μαντρα. 

Υ.γ σε δεκα μερες ερχετε καινουγιο στο γκαραζ. 

Δίνουμε  τόσα χρήματα για αμάξι δεκαετίας γιατί καινούργια κάνουνε 35 εως 40 χιλιάδες και παρο ολα αυτά αν και δεκαετείς  ακόμα έχει απίστευτες  επιδόσεις  θες να μας πεις τώρα εσυ οτι αν μπεις μέσα σε ένα PORSCHE δεκαετίας θα προτιμήσεις ένα απλό αμαξάκι που έχει καινούργιο 12000 και 13000 γελάνε και οι πέτρες γίνατε όλοι εξυπνάκηδες μου Φαίνεται!

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ts. Αυτα που εχεις ακουσει για τους κινητηρες του scirocco (και της VW γενικοτερα) εχουν βαση και δεν περιοριζονται μονο σε κινητηρες. Στα ηλεκτρονικα γινεται παρτυ επισης...

Ομως, τα κοστη συντηρησης της slk τσουζουν. Δεν νομιζω οτι μπορει να την συντηρησει ευκολα ενας ανθρωπος που διαθετει μολις 12.000κ για αγορα αυτοκινητου. Βεβαια αν βαλουμε στη ζυγαρια την αξιοπιστια του καθε μοντελου (slk vs scirocco) και το καθε ποσο θα πηγαινει επισκεψη συνεργειο το καθε ενα απο τα 2 αμαξια, ειναι περιπου βεβαιο οτι σε βαθος χρονου το scirocco θα φαει περισσοτερα λεφτα σε συντηρηση απ'οτι η slk.

Προσωπικα, για εναν με 12.000 στην τσεπη για αμαξι, θεωρω και τις 2 επιλογες κακες και αυτο εχει να κανει σχεδον εξ'ολοκληρου με τα δυσαναλογα running costs και των 2 αυτοκινητων.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω σε τι οικογενειακή κατάσταση είσαι αλλά εγώ διθέσιο αυτοκίνητο δύσκολα θα έπαιρνα. 

Σίγουρα είναι πιο μουρατο και ωραίο από βαγκεν αλλά νομίζω θα είναι πολυέξοδο. 

Φίλος που το είχε το ανταλλασε με Alfa και μου έλεγε ότι στις στροφές δεν 

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, adi32 είπε

Δεν ξέρω σε τι οικογενειακή κατάσταση είσαι αλλά εγώ διθέσιο αυτοκίνητο δύσκολα θα έπαιρνα. 

Έχουμε και άλλο αυτοκίνητο 4 πόρτο ,και εγώ σκέφτηκα το περιορισμό του διθέσιου αλλά υπάρχει αμάξι αν θέλω κάτι παραπάνω! το scirocco έχει πολύ θετικό που έχει 2 θέσεις πίσω και γενικά χώρους σαν αμάξι αλλά βλέπω δεν είναι τόσο αξιόπιστο όσο το SLK όσο για περί θέματος στροφής δεν μπορώ να το πιστέψω να σ πω την αλήθεια γνώμη μου! 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Vaggosktm είπε

όσο για περί θέματος στροφής δεν μπορώ να το πιστέψω να σ πω την αλήθεια γνώμη μου

Και μένα μου φάνηκε περίεργο όταν μου το είπε αλλά ο τύπος είναι σχετικός με το άθλημα και οδηγεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς αρκετά καλά αμάξια 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η z4 σε αυτά τα λεφτά που ψάχνεις δεν παίζει περίπου? Βέβαια είναι 2.0lt με ότι αυτό συνεπάγεται. Πάντως ανάμεσα στα 2 slk δαγκωτό, άλλο επίπεδο. 

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, adi32 είπε

Και μένα μου φάνηκε περίεργο όταν μου το είπε αλλά ο τύπος είναι σχετικός με το άθλημα και οδηγεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς αρκετά καλά αμάξια 

Έχει δίκιο ο φίλος σου .

Η συγκεκριμένη Alfa είναι εξαιρετικά καλά στημένο αυτοκίνητο 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, YourTrueLegend είπε

@ts. Αυτα που εχεις ακουσει για τους κινητηρες του scirocco (και της VW γενικοτερα) εχουν βαση και δεν περιοριζονται μονο σε κινητηρες. Στα ηλεκτρονικα γινεται παρτυ επισης...

Ομως, τα κοστη συντηρησης της slk τσουζουν. Δεν νομιζω οτι μπορει να την συντηρησει ευκολα ενας ανθρωπος που διαθετει μολις 12.000κ για αγορα αυτοκινητου. Βεβαια αν βαλουμε στη ζυγαρια την αξιοπιστια του καθε μοντελου (slk vs scirocco) και το καθε ποσο θα πηγαινει επισκεψη συνεργειο το καθε ενα απο τα 2 αμαξια, ειναι περιπου βεβαιο οτι σε βαθος χρονου το scirocco θα φαει περισσοτερα λεφτα σε συντηρηση απ'οτι η slk.

Προσωπικα, για εναν με 12.000 στην τσεπη για αμαξι, θεωρω και τις 2 επιλογες κακες και αυτο εχει να κανει σχεδον εξ'ολοκληρου με τα δυσαναλογα running costs και των 2 αυτοκινητων.

1 ώρα πριν, YourTrueLegend είπε

Προσωπικά παιδιά μπορεί να είναι πολύ καλά αμάξια αλλά τα Alfa δεν μ άρεσαν ποτέ!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mp123 είπε

δικαιονομε αλλη μια φορα.οχι 150000 χλμ  που ελεγα αλλα  500000 χλμ για εδω ειναι λιγα.  

Εδω σε παραδιπλα θεμα ασχολιοντουσα με αυτοκινητο του 02 και το θεωρουσαν και αξιοπιστο,και σε ακομα παραδιπλα θεμα ο αλλος προτεινε για αγορα το παλιο 100ρι astrea grande επειδη ηταν "σκυλι".

Ετσι εχουμε μαθει,οποτε μη σου κανει εντυπωση.

Οι τριγυρω ευρωπαιοι αλλαζουν αμαξι στην 5ετια και εμεις καυχιομαστε για την αξιοπιστα του προ 15ετιας μοντελου.

Εαν ειχες διαβασει σε θεματα σχετικα με τετοιες..αντικες,ελεγα για ενα φορτηγο στην Καλαματα που τριγυριζει και σκορπαει τον καρκινο.

Λοιπον ειναι ενα volvo n88 του '71,αν θες το πιστευεις,το τσεκαρα στο δρομο χθες και το εψαξα..3

Ειμαστε πρωτοι σε παλαιοτητα στολου στην Ευρωπη,οποτε μη σου κανει εντυπωση που τα 150Κ μας φανταζουν λιγα..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, adi32 είπε

Αν το όχημα είναι σε καλή κατάσταση η συντήρηση του είναι ελάχιστη σε καλό μη εξουσιοδοτημένο. 

Αρκεί  να μη γίνονται ανόητες τσιγκουνιές που κοστίζουν πολύ αργότερα.

Βεβαια το R171 είχε κάποια μικρά θέματα, τα οποία όμως αν αντιμετωπιστούν είναι οκ. Δεν είναι πολυέξοδο, ειδικά σε σχέση με την κατηγορία του. 

Ναι .οντως στις στροφές δεν ....... αλλά κανείς δεν είπε ότι είναι sport αυτοκίνητο όπως η ALFA. Είναι ένα αξιοπρεπές, τεμπέλικο ανοιχτό αυτοκίνητο βόλτας. (Ενίοτε και γρήγορης) Αλλά πάντα βόλτας.

Επίσης δεν είναι λογικό να συγκρίνουμε ένα τέτοιο, ή παρόμοιο όχημα (που σήμερα λόγω συνθηκών το βρίσκει κανείς στις 12 - 15 χιλιάδες), με οτιδήποτε καινούργιο στα ίδια χρήματα.  πχ  SLK vs i10. 

Τέλος για να μην παρεξηγηθώ δεν το θεωρώ σε καμία περίπτωση premium όχημα και οι (κατ έμε μηδενικές) ενέσεις  ευφορίας δεν υφίστανται.

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντικειμενικά 150.000 δεν είναι πολλά, η παλαιότητά του στόλου είναι το θέμα,δλδ κατώτερη ενεργητική και παθητική ασφάλεια  συν εκπομπές καυσαερίων και αυξημένες καταναλώσεις σε σχέση  με τα σύγχρονα αυτοκίνητα. 

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ.

καλησπέρα, συγνωμη που θα το πω ποιο "ωμα", αλλα αυτη η συγκριση μου θυμιζει την φουρτσα με ......... slk , 2 θεσιο cabrio πισωκινητο , scirocco ενα look "sport" αμαξι με καλο γκαζι.

και τα δυο θελουν λεφτα για βενζινες κ σερβις. για μενα δωσε αλλα 2-3 και παρε ενα πολυ καλο diesel.

διαφορες αρκετες και αν το πειραξεις τα κερνας και τα δυο.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, mp123 είπε

αντε παλια τα ιδια.

12000 ευρω αμαξι δεκαετιας .πεταμενα λεφτα.   

αλλα ξεχασα εδω τα αμαξια δεκαετιας με 150000 χλμ τουλαχιστον τα θεωρειτε καινουργια.

τυπε ξεχασες ομως οτι η slk εκανε 50 καινουργια.. μην συγκρινεις το σαντερο που κανει 10 χιλιαρικα με την slk που ο τυπος θα μελωσει αρκετα κοριτσακια μεσα..

να τα λεμε αυτα

• Like 2
Δημοσ.
21 minutes ago, karotos said:

για μενα δωσε αλλα 2-3 και παρε ενα πολυ καλο diesel.

διαφορες αρκετες και αν το πειραξεις τα κερνας και τα δυο.

Όπως? 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...