Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Κάποιος γράφει για την Ελβετία και μετά γίνονται συγκρίσεις με την Ελλάδα και τους μισθούς. Τα έχω γράψει ξανά και έπεσαν να με φάνε. Σε μισθούς χορών, δεν συγκρίνουμε απόλυτο νούμερο. Συγκρίνουμε αγοραστική δύναμη σε συνάρτηση με το πόσο είναι το μέσο εισόδημα της χώρας και παράλληλα πως είναι πληθυσμιακά η κατανομή των μισθών. Δηλαδή:

• Αν όλοι παίρνουν 10.000 € στη χώρα και εσύ 5000€, μάλλον θα είσαι άστεγος ή σε hostel
  • Αν όλοι παίρνουν 200€ και εσύ 1000€, θεωρείσαι απίστευτα προνομιούχος και λεφτάς.
  • Αν υπάρχει κατα κεφαλήν εισόδημα 1000€, εσύ παίρνεις 1500€, αλλά υπάρχουν άπειροι που βγάζουν 100.000€ και για αυτό ανεβαίνει ο Μ.Ο. πάλι πεινάς.

Για την Ελβετία συγκεκριμένα, δεν υπάρχει κατώτατος μισθός - καθορίζεται απο την αγορά, ο ελάχιστος μισθός είναι 3500 και υπάρχουν 12 μισθοί. Αυτός που παίρνει 4500 στην Ελβετία, είναι όπως αυτός που παίρνει 650€ στην Ελλάδα. Μάλιστα ο τύπος στην Ελλάδα με τα 650€ ίσως να έχει και καλύτερη ποιότητα ζωής

Μην κάνετε απόλυτη σύγκριση σε αριθμούς. Οι αριθμοί είναι σχετικοί. Συγκρίνετε την ποιότητα ζωής σε συνδυασμό με το εισόδημα. Τι να τα κάνεις τα 4500€ στην Ελβετια αν δουλευεις συνέχεια και μένεις σε σπίτι 15m2 με άλλους 2 (ακραίο παράδειγμα για να πάρετε μια ιδέα)?

Δεν διαφωνώ ότι η Ελβετία έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος ζωής σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά τα νούμερα που βάζεις είναι εντελώς λάθος.

Για μια καλύτερη εικόνα υπάρχει το numbeo.com

https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Greece&city1=Athens&country2=Switzerland&city2=Bern&amount=650&displayCurrency=EUR

Όπως θα δεις στο παραπάνω link για να έχεις την ίδια ποιότητα ζωής στην Αθήνα με 650 πρέπει να έχεις μισθό μόνο 1400 ευρώ στη Βέρνη. Στην ουσία δεν μπορείς να ζήσεις μόνο σου στην Ελλάδα με 650 ευρώ μισθό (ή με τρελή οικονομία απλά ζει). Το ίδιο και στη Βέρνη με τα αντίστοιχα 1400. Αναλογικά με τους μισθούς που έχουμε το κόστος διαβίωσης είναι πολύ μεγάλο. Η αγοραστική δύναμη του κατοίκου της Βέρνης είναι 127% μεγαλύτερη από αυτή του Αθηναίου.

Για να ζήσει κάποιος όπως ζει ο μέσος Ελβετός στη Βέρνη (μέσος μισθός 3.569 ευρώ) πρέπει να παίρνει 1626 ευρώ στην Αθήνα.

https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Switzerland&city1=Bern&country2=Greece&city2=Athens&amount=3569&displayCurrency=EUR

Επεξ/σία από thomasG4
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Δεν διαφωνώ ότι η Ελβετία έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος ζωής σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά τα νούμερα που βάζεις είναι εντελώς λάθος.

https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Greece&city1=Athens&country2=Switzerland&city2=Bern&amount=650&displayCurrency=EUR

Όπως θα δεις στο παραπάνω link για να έχεις την ίδια ποιότητα ζωής στην Αθήνα με 650 πρέπει να έχεις μισθό μόνο 1400 ευρώ στη Βέρνη. Στην ουσία δεν μπορείς να ζήσεις μόνο σου στην Ελλάδα με 650 ευρώ μισθό. Το ίδιο και στη Βέρνη με τα αντίστοιχα 1400. Αναλογικά με τους μισθούς που έχουμε το κόστος διαβίωσης είναι πολύ μεγάλο. Η αγοραστική δύναμη του κατοίκου της Βέρνης είναι 127% μεγαλύτερη από αυτή του Αθηναίου.

Για να ζήσει κάποιος όπως ζει ο μέσος Ελβετός στη Βέρνη (μέσος μισθός 3.569 ευρώ) πρέπει να παίρνει 1626 ευρώ στην Αθήνα.

https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Switzerland&city1=Bern&country2=Greece&city2=Athens&amount=3569&displayCurrency=EUR

ψιλομουφα

αν δεις https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Greece&city1=Athens&country2=Switzerland&city2=Zurich&amount=650&displayCurrency=EUR

λεει οτι με 1700 ζεις την ιδια ζωη ζυριχη που ζεις με 650 αθηνα

επειδη εχω ζησει ζυριχη, δεν υπαρχει διαμερισμα που να νοικιαζεται με λιγοτερο απο 2000 ελβετικα το μηνα (1500ε). Και με 200 ευρω το μηνα ζυριχη ουτε εισητηρια δεν αγοραζεις, ποσο μαλλον να φας.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

ψιλομουφα

αν δεις https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Greece&city1=Athens&country2=Switzerland&city2=Zurich&amount=650&displayCurrency=EUR

λεει οτι με 1700 ζεις την ιδια ζωη ζυριχη που ζεις με 650 αθηνα

επειδη εχω ζησει ζυριχη, δεν υπαρχει διαμερισμα που να νοικιαζεται με λιγοτερο απο 2000 ελβετικα το μηνα (1500ε). Και με 200 ευρω το μηνα ζυριχη ουτε εισητηρια δεν αγοραζεις, ποσο μαλλον να φας.

Ε ναι τα νούμερα είναι μέσοι όροι απο καταχωρήσεις χρηστών, δεν είναι απόλυτα. Πάλι όμως το 4500 που ανέφερε ο sphinxgr, έχει μεγάλη διαφορά με το 1400. Άντε πες κανένα 2000 να πάει. Η Ζυρίχη είναι βέβαια και λίγο outlier σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί είναι η πιο ακριβή πόλη από άποψη κόστους διαβίωσης στον κόσμο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, thomasG4 είπε

Ε ναι τα νούμερα είναι μέσοι όροι απο καταχωρήσεις χρηστών, δεν είναι απόλυτα. Πάλι όμως το 4500 που ανέφερε ο sphinxgr, έχει μεγάλη διαφορά με το 1400. Άντε πες κανένα 2000 να πάει. Η Ζυρίχη είναι βέβαια και λίγο outlier σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί είναι η πιο ακριβή πόλη από άποψη κόστους διαβίωσης στον κόσμο.

Καλα και Ελλαδα αν ζεις επαρχια  περνας καλυτερα απο οτι περνας Αθηνα με τα ιδια λεφτα. Θελω να πω οτι και η Αθηνα ειναι η ακριβοτερη πολη Ελλαδα. Anyway, παντως με βεβαιοτητα σου λεω οτι πωλητρια σε καταστημα Ζυριχη παιρνει γυρω στα 4000 ελβετικα το μηνα, που αν ερθεις εδω και πεις σε πωλητρια στο golden hall οτι ελβετια βγαζουν 3500 ευρω το μηνα οι πωλητριες θα πεσει τεζα. Αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι δε λες οτι ζει στην πολυτελεια. συγκατοικους, σφιχτα εξοδα κλπ ζει. Τωρα δε ξερω αν εινα το ακριβως αναλογο το 650 η των 750 παντως σε καμια περιπτωση δεν ειναι 'ανετα'. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, slk200gr είπε

Ελλαδα 2018

εισαι νεος ,φυγε εξω

Με ουσιαστικά προσόντα ένα επαγγελματικό λύκειο και μαγειρική που δεν έχει προυπηρεσία, τι δουλειές νομίζουν πως τον περιμένουν έξω;

Έχεις ακούσει για κάτι εκατομμύρια που έχουν πλακώσει στην Ευρώπη ανειδίκευτων εργατών εξ Ανατολής; 

Έξω βγαίνεις μόνο αν έχεις βρει ήδη από εδώ δουλειά και έχεις καλά προσόντα ( γιατρός/μηχανικός/κτλπ), αλλιώς και εκεί χαμαλοδουλειές θα κάνεις που δεν κάνουν οι ντόπιοι.

Source: Έχω πάει σε κάποιες χώρες και είδα από πρώτο χέρι τι παίζει.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε

Με ουσιαστικά προσόντα ένα επαγγελματικό λύκειο και μαγειρική που δεν έχει προυπηρεσία, τι δουλειές νομίζουν πως τον περιμένουν έξω;

Έχεις ακούσει για κάτι εκατομμύρια που έχουν πλακώσει στην Ευρώπη ανειδίκευτων εργατών εξ Ανατολής; 

Έξω βγαίνεις μόνο αν έχεις βρει ήδη από εδώ δουλειά και έχεις καλά προσόντα ( γιατρός/μηχανικός/κτλπ), αλλιώς και εκεί χαμαλοδουλειές θα κάνεις που δεν κάνουν οι ντόπιοι.

Source: Έχω πάει σε κάποιες χώρες και είδα από πρώτο χέρι τι παίζει.

Ξεχνάτε επίσης το πολύ βασικό πλεονέκτημα του έξω. Ποιότητα ζωής και επαγγελματική ανέλιξη. Ακόμα και χαμαλοδουλιές να κάνεις οι πόρτες παραμένουν εκεί μπόλικες μπόλικες για να τις περάσεις αν θες και έχεις τις ικανότητες. Παραδείγματα από τον προσωπικό μου κύκλο μπόλικα με πιο πρόσφατο φιλαράκι που τρέχει το τέταρτο έτος του στο Bath της Αγγλίας που ξεκίνησε χαμαλοδουλειά όταν πήγε και πλέον είναι υπεύθυνος ομάδας του τμήματος. Από 1400 λίρες που ξεκίνησε να εργάζεται το 2014 πλέον στην θέση αυτή πληρώνεται (χωρίς τα μπόνους και τα επιπλέον) περί τα 4 χιλιάρικα λίρες. 

Εδώ στην Ελλάδα τι ακριβώς έκανε και ποιος αναγνώρισε τις ικανότητες του; Απολύτως κανένας, delivery δούλευε για 3 ευρώ την ώρα, μόνο μίρλα, γκρίνια, σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι και φυτοζωή. Και η παραπάνω η σωστή ερώτηση, έχεις δει πολλούς από τις χώρες αυτές να μεταναστεύουν; 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη μετράει σίγουρα η προϋπηρεσία και τα χαρτιά αλλά μετράει επίσης και η διάθεση που δείχνεις στη δουλειά. Έχω ένα παρόμοιο παράδειγμα.

Στην Ολλανδία είδα έναν απλό απόφοιτο ΙΕΚ στην Ελλάδα και χωρίς προϋπηρεσία , να γίνεται στέλεχος στο δημιουργικό τμήμα μίας από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρίες, σε λιγότερο από 2 χρόνια.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

αναγνώρισε τις ικανότητες του; Απολύτως κανένας, delivery δούλευε για 3 ευρώ την ώρα, μόνο μίρλα, γκρίνια, σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι και φυτοζωή. Και η παραπάνω η σωστή ερώτηση, έχεις δει πολλούς από τις χώρες αυτές να μεταναστεύουν; 

Ναι και επειδή έγινε έτσι με τον φίλο σου σημαίνει πως όλοι όσοι πάνε καλοπερνάνε και δεν επιστρέφουν πίσω.

Που πήγα να επισκεφθώ κάτι γνωστούς στη Γερμανία που ο ένας δούλευε σε συνεργείο αυτοκινήτων και ο άλλος σε κουζίνα και μένανε 2 ώρες από την πόλη σε ένα υπόγειο με μουσουλμάνους. 

Όσο το θυμάμαι ακόμα ανατριχιάζω, ένας τάφος ήταν αύτος όχι σπίτι. Στο δωμάτιο τους ένα σκέτο στρώμα είχαν πάνω από το πάτωμα, για καρέκλα η γραφείο δεν το συζητω.... με κοινόχρηστη κουζίνα και μπάνιο 🤮

Και το καλύτερο; Έκαστος έδινε 550 ευρώ και λέγανε πως τους έρχεται και οικονομικά. 

Αυτά λοιπόν να τα κάνει κανένας που είναι στα πρόθυρα χρεωκοπίας ή έχει να θρέψει παιδιά στην Ελλάδα. Να κάνω τον λαντζίερη στη Γερμανια στην Σουηδία ή στο Ανατολικό Τιμόρ έτσι για να λέω πως είμαι εξωτερικό να μου λείπει. Και δεν υπάρχει επαγγελματική εξέλιξη, πραγματικά αυτήν την καραμέλα πόσο την μισώ ρε πούστη μου. Δηλαδή ένας σερβιτόρος στην Γαλλία τι θα μπορεί να γίνει; Ένας εργάτης σε βιομηχανία; Ένας πωλητής σε ρουχάδικο; 

Άντε σε κάποιες από αυτές αφού την φάει για μερικά χρόνια να γίνει υπεύθυνος (ουάου), βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα να μην γίνει τίποτα και απλά να τον ξεζουμίσουν.

Στις περισσότερες όμως θα παίρνει τον εκεί κατώτατο, θα μένει στα προάστια με μετανάστες από Α.Ευρώπη η Ασία και θα μυξοκλαίει την μοίρα του ακούγοντας Καζαντζίδη.

Και για να προλάβω τους καλοθελητές ή απλά αυτούς που δεν τους κόβει, αναφέρομαι σε ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Ένας πτυχιούχος τεχνολογικής/θετικής φυσικά θα παίξει μπάλα σε άλλο επίπεδο.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Και η παραπάνω η σωστή ερώτηση, έχεις δει πολλούς από τις χώρες αυτές να μεταναστεύουν; 

δε στεκει σαν ερωτηση, φυσικα αλλο μια χωρα με 2% ανεργια και αλλο μια χωρα με 25% ανεργια. Και απο την Ελλαδα οταν ειχε 2% ανεργια δεν εφευγε κανεις να παει ξερωγω που να πλυνει πιατα, αυτο δε σημαινει οτι η Ελλαδα τοτε ηταν Ελβετια.

Και περα απο αυτο, δε σου ειπε κανεις οτι ο ανειδικευτος Ελβετια πειναει, απλα οτι το νουμερο του μισθου που μπορει να ακους για Ζυριχη η Λονδινο η Νεα Υορκη και με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ακουγεται τεραστιο ξερωγω δε σημαινει οτι οταν πας εκει και παινεις αυτο το μισθο θα περνας σημαντικα καλυτερα απο οτι περνας Ελλαδα με τον βασικο. Και μειον το δικτυο στηριξης που κακα τα ψεμματα ολοι εχουν στη χωρα που εζησαν/μεγαλωσαν.

Το ρεζουμε για μενα ειναι βελτιωσε τις οποιες ικανοτητες εχεις να προσφερεις στην αγορα εργασιας, απο κει θα βελτιωθουν οι συνθηκες σου. Το να γυροβολας ανειδικευτος να ψαχνεις χωρα που ο βασικος θα φτανει για 2 μπυρες εξτρα δε καταφερνεις κατι.

Δημοσ.
12 hours ago, LabrakisG1992 said:

Καλημέρα σε όλους.

Μιας και μετά απο πολύ καιρό μπήκα στην διαδικασία να ψάξω ξανά για εργασία,είπα να παραθέσω την αποψή μου γι'αυτά που συνάντησα.

Καταρχάς είμαι 26 ετών,εχω τελειώσει Επαγγελματικό Λύκειο ως Τεχνικός Δικτύων και Συστημάτων με βαθμό 13 αν θυμάμαι καλά(βαθμός που δεν ανταποκρίνεται στις γνώσεις μου απλά στο σχολειό ήμουν λίγο yolo)και αργότερα τελείωσα σχολή μαγειρικής.Δούλευα απο τα 19 μου ως σερβιτόρος σε καφέ,εστιατόρια,μπαρ και τον τελευταίο χρόνο ως μάγειρας.Αποφάσισα να παρατήσω αυτές τις δουλειές γιατί κουράστηκα να δουλεύω μαύρα,ή με μισά ένσυμα,χωρίς δώρα,χωρίς επιδόματα,χωρίς υπερωρίες,και κυρίως χωρίς φυσιολογικά ωράρια.Ξεκίνησα λοιπόν στέλνοντας βιογραφικά σε Πλαίσιο,Κωτσόβωλο,Media Markt.Με πήραν μόνο από το Πλαίσιο(τουλάχιστον για την ώρα).Να πάω λέει 4ώρος να κάνω τον πωλητή στα σχολικά μέχρι τέλος Σεπτέμβρη και αν έχουν ανάγκη μετά να με κρατήσουν ως 8ώρο.Για λεφτά δεν θα γράψω καλύτερα...Συνεχίζοντας την αναζήτηση ξεκίνησα να στέλνω βιογραφικά σε εταιρίες που ζητούσαν γραμματειακή υποστήριξη.Σπάσανε τα τηλέφωνα για συνεντεύξεις.Και πάω και είναι όλες για call center παρόλο που σε παραπάνω απο τις μισές αγγελιές έγραφε όχι call center.Όλοι για 4ωρο(στην καλύτερη 6ώρο)όλοι για τόσα λίγα λεφτά που καλύτερα να κάθεσαι σπίτι σου(αν τα βάλεις κάτω ίσως αξίζει και κυριολεκτικά να κάθεσαι σπίτι σου)και οι χειρότερες από ολες η cosmote e-value και η εταιρία OnlineSales αμφότερες στο Γκάζι.Δεν θα μπώ σε λεπτομέρειες κάπου υπάρχει πόστ νομίζω για την cosmote.Στην τελευταία απο μεγάλο δικηγορικό γραφείο στου Ρέντη 5ήμερο 8ώρο με 500ε ήθελαν να πέρνω τον κόσμο για εξώσεις και ληξιπρόθεσμες οφειλές...Έκτοτε πήγα σε 3-4 συνεντέυξεις για δουλειές τύπου Αποθηκάριος ή εργάτης.Το μόνο που μου άφησε καλές εντυπώσεις ήταν απο μια εταιρία καθαρισμού σεντονιών πετσετών ξενοδοχείων-νοσκομείων που έδινε για 8ώρο 6ήμερο 600ε με φουλ δώρα επιδόματα(βρήκα και ένα γνωστό μου που δουλεύει εκεί συμπτωματικά και μου είπε οτι δεν παίζει καθυστέρηση ουτε μια μέρα),λίγες υπερωρίες το μήνα(τύπου 5 ώρες)που της πληρώνονται με κουπόνια απο Super Market) καλό περιβάλλον,μεγάλες και καθαρές εγκαταστάσεις,σύστημα αξιολόγησης ατομικό για καθε υπάλληλο(κοινώς αν ξύνεις φεύγεις αλλά αν βγάζεις παραπάνω δουλειά πέρνεις ένα μικρό μπόνους).Το μόνο αρνητικό είναι οτι η δουλειά είναι υπερβολικά βαριά,έχει πολύ κουβάλημα και εγώ λόγω κύλης δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω.Πέρα απο αυτό τίποτα.Δεν ξέρω ίσως επειδή χρόνια δούλευα στον τομέα της εστίασης που αν είσαι καλός βρίσκεις εύκολα δουλειά,να τα περίμενα πιο εύκολα τα πράγματα...Αύριο θα κάνω τα χαρτιά μου να μπω ταμείο,αν δεν βρω κάτι τουλάχιστον να εχω το ταμείο και ίσως μετα ψάξω για κάνα μαύρο μεροκάματο σε κάνα catering...Με έχει πάρει λίγο από κάτω πραγματικά...Πρέπει να έχω στείλει πάνω απο 100 βιογραφικά και τζίφος...

Ημουνα κ εγω στην θεση σου καποια στιγμη. Μεχρι τα 25 μου εκανα οτι να ναι δουλειες σαν ανειδικευτος. Επισης αποφοιτος ΤΕΕ ( τωρα πια λεγεται ΕΠΑΛ) στον ιδιο τομεα με εσενα ακριβως. Καποια στιγμη αγανακτησα και εγω γιατι αυτες οι δουλευεις δεν ειναι για να τις κανεις μια ζωη και ηθελα να κανω κατι καλυτερο για μενα. Οποτε  εδωσα πανελληνιες και περασα σε σχολη πληροφορικης στην Αθηνα. Δεν ξερω κατα ποσο σου αρεσει η πληροφορικη για να την σπουδασεις, δεν ξερω αν θες καν να σπουδασεις πληροφορικη και επισης δεν ξερω κατα ποσο εχεις αναγκη τα χρηματα. Αλλα εφοσον θες να μεινεις Ελλαδα και θελεις να εχεις μια πιο "καλη" δουλεια σε κατι που σου αρεσει, θα ηταν μια καλη επιλογη να σπουδαζες πανω στην πληροφορικη. Θα μπορουσες να σπουδαζεις και να δουλευεις ταυτοχρονα, ναι ξερω αγγουρι, δεν πειραζει, θα το φας 4 χρονια αλλα μετα θα εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να βρεις μια καλυτερη δουλεια, οπως την θες. Εχω συμφοιτητη που δουλευει πσκ και σπουδαζει ταυτοχρονα και εχει μ.ο κοντα στο 9. Ολα γινονται αλλα θελει θυσιες, κοπο πολυ , υπομονη και επιμονη. Αν δεν θες να σπουδασεις και εφοσον σου αρεσει η πληροφορικη θα σου προτεινα να δωσεις καποια πιστοποιηση που μετραει π.χ Cisco, αν σου αρεσαν στο ΕΠΑΛ τα δικτυα ή να κατσεις να μαθεις 1-2 γλωσσες προγραμματισμου, για να εχεις σαν εφοδιο στην αγορα εργασιας. Αλλιως αν δεν θες να κανεις τπτ απο ολα αυτα μπορεις να ψαξεις καμια αγγελια για τεχνικος Η/Υ στο Πλαισιο ή αντιστοιχο καταστημα, αν και αυτες οι θεσεις θελουν προϋπηρεσια.

Δημοσ.

εγω μια μικρή νύξη περι του αριθμού βιογραφικών που έχεις στείλει...100 ειναι απειροελάχιστα. sorry κιολας αλλα αυτα τα νούμερα να μου τα έλεγες πριν 20 χρονια και θα σου ελεγα οτι εκπλήσομαι που δε βρήκες ακόμα.γενικα θέλει υπομονή και φυσικα κυνήγι περισσότερο απο ποτέ.

μη σε παιρνει απο κάτω αλλα φίλη μου έστειλε 2200-2300 cv σε βάθος 18 μηνών για να βρεί επιτέλους δουλειά σχετική με το αντικειμενο της. ταμιας σε τράπεζα.και μιλάμε για ΑΕΙ + μεταπτυχιακό στο κλάδο της καθως και 2 χρονια προυπηρεσία σε τράπεζα. στο διάστημα αυτο εκανε που λες σε δικηγορικό γραφείο να ρίχνεις καντηλια σε αυτους που χρωστάνε και να τους απειλείς...(τραγικότατη δουλεια..) καθως και ειχε συνεντευξεις σε ζαχαροπλαστείο...call centre τύπου evalue και 1-2 αντίστοιχες ιστορίες.

υπομονή αλλα κυνήγα το κιολας αρκετά πιο θερμά. πάρε αμπαριζα τα πάντα.βρες λιστες με εταιριες και στελνε CV ειτε ψάχνουν είτε δε ψαχνουν για κάποια θέση. εμένα με πήρανε στη προηγούμενη μου δουλειά 6 μη΄νες αφου ειχα στειλει CV. όταν ειχα στειλει το έστειλα χυμα χωρις να ψάχνουν κανέναν. σε 6 μήνες εφυγε κάποιος και απλα δεν μπήκανε στο κοπο να βάλουν αγγελια και να παρουν αλλα 5000 CV και απλά κανανε ξεσκαρτάρισμα απο αυτα που ειχανε τελευταιο χρονο κρατημένα. μου το ειπανε στεγνά αυτό.

(φυσικά μιας και ειχα κάνεικαι 5 χρονια αγγλια για σπουδές, ειμαι πολύ σύμφωνος το να φύγεις έξωτερικό αλλα το συζητάς ήδη με τους προλαλήσαντες αυτό)

καλή τύχη ευχομαι ότι κ να κάνεις.

Δημοσ.
3 hours ago, thomasG4 said:

Επειδή την αναφορά στο numbeo τη βλέπω αρκετά συχνά στο φόρουμ: bullshit.

Αν δεν έχετε άποψη από πρώτο ή έστω δεύτερο χέρι, numbeo ίσον τίποτα απολύτως.

Δημοσ.

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τις απαντησεις.Δεν θα σταθω σε πολλα,ακουστηκαν πολλες αποψεις,ο καθενας εχει την δικη του.

Απλα αυτην εδω την μ****α δεν μπορω να μην την σχολιασω:

Βύσμα για δημόσιο έχεις; Και μη γκρινιάζεις, στην Ελλάδα είσαι. Ανειδίκευτος κιόλας...

Βυζμα για δημοσιο δεν εχω αλλα και να ειχα θα προτιμουσα να φαω τα σκατα μου απο το να φαω την δουλεια καποιου που την αξιζει.Αυτες τις μαλακιες πληρωνουμε ολοι και κυριως η δικια μου γενια καυ δυστυχως μυαλο δεν βαζουμε.Τι θα πει στην Ελλαδα ειμαι?Πραγματικα...Το οτι ειμαι ανειδικευτος σημαινει οτι δεν μπορω να βρω μια αξιοπρεπη δουλεια?Και το γραφεις λες και ειναι κακο.Καποιοι πρεπει να ειναι και ανειδικευτοι δεν γινεται ολοι να ειναι επιστημονες.Αρκετα μεγαλα μυαλα εβγαλε αυτη η χωρα και πηγε πολυ μπροστα...

Καλη συνεχεια σε ολους..

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τις απαντησεις.Δεν θα σταθω σε πολλα,ακουστηκαν πολλες αποψεις,ο καθενας εχει την δικη του.

Απλα αυτην εδω την μ****α δεν μπορω να μην την σχολιασω:

Βύσμα για δημόσιο έχεις; Και μη γκρινιάζεις, στην Ελλάδα είσαι. Ανειδίκευτος κιόλας...

Βυζμα για δημοσιο δεν εχω αλλα και να ειχα θα προτιμουσα να φαω τα σκατα μου απο το να φαω την δουλεια καποιου που την αξιζει.Αυτες τις μαλακιες πληρωνουμε ολοι και κυριως η δικια μου γενια καυ δυστυχως μυαλο δεν βαζουμε.Τι θα πει στην Ελλαδα ειμαι?Πραγματικα...Το οτι ειμαι ανειδικευτος σημαινει οτι δεν μπορω να βρω μια αξιοπρεπη δουλεια?Και το γραφεις λες και ειναι κακο.Καποιοι πρεπει να ειναι και ανειδικευτοι δεν γινεται ολοι να ειναι επιστημονες.Αρκετα μεγαλα μυαλα εβγαλε αυτη η χωρα και πηγε πολυ μπροστα...

Καλη συνεχεια σε ολους..

Σε ευχαριστώ λοιπόν που τσίμπησες, γιατί αυτός ήταν και ο στόχος μου. Να σε τσιγκλίσω λίγο για να ανοίξουμε συζήτηση.

Ναι, εσκεμμένα το έγραψα και ας μην το πιστεύω αυτό που έγραψα. Ο λόγος ήταν επειδή σε βλέπω να γκρινιάζεις συνέχεια, να φέρνεις ένα σωρό εμπόδια στον εαυτό σου, για να μην κάνεις αυτό που πρέπει : Να φύγεις στο εξωτερικό.

Είμαι ο πρώτος που συμβουλεύω τους άλλους να μην κυνηγήσουν το δημόσιο, πίστεψέ με. Στην πραγματικότητα το δημόσιο σε καταδικάζει να ζεις σε μία μόνιμη κατάσταση, που δε μπορείς να βελτιώσεις. Σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα που μπορείς να κυνηγήσεις τα όνειρά σου.

Το έγραψα και σε άλλο φίλο παλαιότερα : Αν μένεις για κάποιον που αγαπάς, πάρ' τον μαζί σου στο εξωτερικό. Μην αφήνεις τη ζωή να σε φρενάρει. Αν έχεις όρεξη για δουλειά και βελτίωση, θα βρεις παράδεισο στον Καναδά.

Και ναι, συμφωνώ : Δεν είναι κακό να είσαι ανειδίκευτος. Στην Ελλάδα όμως σε κάνουν να νιώθεις κάπως...Καλή σου νύχτα και εύχομαι να πάρεις την καλύτερη απόφαση.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...