Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Μιας και μετά απο πολύ καιρό μπήκα στην διαδικασία να ψάξω ξανά για εργασία,είπα να παραθέσω την αποψή μου γι'αυτά που συνάντησα.

Καταρχάς είμαι 26 ετών,εχω τελειώσει Επαγγελματικό Λύκειο ως Τεχνικός Δικτύων και Συστημάτων με βαθμό 13 αν θυμάμαι καλά(βαθμός που δεν ανταποκρίνεται στις γνώσεις μου απλά στο σχολειό ήμουν λίγο yolo)και αργότερα τελείωσα σχολή μαγειρικής.Δούλευα απο τα 19 μου ως σερβιτόρος σε καφέ,εστιατόρια,μπαρ και τον τελευταίο χρόνο ως μάγειρας.Αποφάσισα να παρατήσω αυτές τις δουλειές γιατί κουράστηκα να δουλεύω μαύρα,ή με μισά ένσυμα,χωρίς δώρα,χωρίς επιδόματα,χωρίς υπερωρίες,και κυρίως χωρίς φυσιολογικά ωράρια.Ξεκίνησα λοιπόν στέλνοντας βιογραφικά σε Πλαίσιο,Κωτσόβωλο,Media Markt.Με πήραν μόνο από το Πλαίσιο(τουλάχιστον για την ώρα).Να πάω λέει 4ώρος να κάνω τον πωλητή στα σχολικά μέχρι τέλος Σεπτέμβρη και αν έχουν ανάγκη μετά να με κρατήσουν ως 8ώρο.Για λεφτά δεν θα γράψω καλύτερα...Συνεχίζοντας την αναζήτηση ξεκίνησα να στέλνω βιογραφικά σε εταιρίες που ζητούσαν γραμματειακή υποστήριξη.Σπάσανε τα τηλέφωνα για συνεντεύξεις.Και πάω και είναι όλες για call center παρόλο που σε παραπάνω απο τις μισές αγγελιές έγραφε όχι call center.Όλοι για 4ωρο(στην καλύτερη 6ώρο)όλοι για τόσα λίγα λεφτά που καλύτερα να κάθεσαι σπίτι σου(αν τα βάλεις κάτω ίσως αξίζει και κυριολεκτικά να κάθεσαι σπίτι σου)και οι χειρότερες από ολες η cosmote e-value και η εταιρία OnlineSales αμφότερες στο Γκάζι.Δεν θα μπώ σε λεπτομέρειες κάπου υπάρχει πόστ νομίζω για την cosmote.Στην τελευταία απο μεγάλο δικηγορικό γραφείο στου Ρέντη 5ήμερο 8ώρο με 500ε ήθελαν να πέρνω τον κόσμο για εξώσεις και ληξιπρόθεσμες οφειλές...Έκτοτε πήγα σε 3-4 συνεντέυξεις για δουλειές τύπου Αποθηκάριος ή εργάτης.Το μόνο που μου άφησε καλές εντυπώσεις ήταν απο μια εταιρία καθαρισμού σεντονιών πετσετών ξενοδοχείων-νοσκομείων που έδινε για 8ώρο 6ήμερο 600ε με φουλ δώρα επιδόματα(βρήκα και ένα γνωστό μου που δουλεύει εκεί συμπτωματικά και μου είπε οτι δεν παίζει καθυστέρηση ουτε μια μέρα),λίγες υπερωρίες το μήνα(τύπου 5 ώρες)που της πληρώνονται με κουπόνια απο Super Market) καλό περιβάλλον,μεγάλες και καθαρές εγκαταστάσεις,σύστημα αξιολόγησης ατομικό για καθε υπάλληλο(κοινώς αν ξύνεις φεύγεις αλλά αν βγάζεις παραπάνω δουλειά πέρνεις ένα μικρό μπόνους).Το μόνο αρνητικό είναι οτι η δουλειά είναι υπερβολικά βαριά,έχει πολύ κουβάλημα και εγώ λόγω κύλης δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω.Πέρα απο αυτό τίποτα.Δεν ξέρω ίσως επειδή χρόνια δούλευα στον τομέα της εστίασης που αν είσαι καλός βρίσκεις εύκολα δουλειά,να τα περίμενα πιο εύκολα τα πράγματα...Αύριο θα κάνω τα χαρτιά μου να μπω ταμείο,αν δεν βρω κάτι τουλάχιστον να εχω το ταμείο και ίσως μετα ψάξω για κάνα μαύρο μεροκάματο σε κάνα catering...Με έχει πάρει λίγο από κάτω πραγματικά...Πρέπει να έχω στείλει πάνω απο 100 βιογραφικά και τζίφος...

• Like 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεταξύ μας αυτά που περιγράφεις, είναι μια χώρα χωρίς καμία ανάπτυξη. Μόνο σάπιες εφήμερες δουλειές. Καμία δουλειά με στόχο την παραγωγή / δημιουργία.

Για να βρεις αξιόλογη δουλειά στην Ελλάδα, να θυμάσαι θες:

• Εκπληκτικές γνώσεις ή δεξιότητες σε σχέση με τους υπόλοιπους, που να αποδεικνύονται κάπως ή
  • Γνωστούς να σε προτείνουν σε κάποια θέση (μόνο έτσι γίνονται οι προσλήψεις για πολλούς λόγους) ή
  • Τεράστια τύχη.
Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, slk200gr είπε

Ελλαδα 2018

εισαι νεος ,φυγε εξω

Έχω τον πατέρα μου στον Καναδά και το έχει σκεφτεί άπειρες φορές πιστεψε με.Απλά υπάρχουν πολλά πράγματα που με κρατάνε εδώ.

23 λεπτά πριν, Στεφανος123 είπε

Μηπως να ξανασκεφτοσουν τον δρομο της μαγειρικης μιας και εχεις εκει ενα χαρτι και προυπηρεσια και ειναι κλαδος που εχει ψωμι?

Δεν διαφωνώ ότι έχει ψωμί απλά δεν είναι όλα ρόδινα.Θα παραλείψω την πίεση που υπάρχει σχεδόν σε όλες τις κουζίνες γαιτί σε όλες τις δουλειές υπάρχει κάποια πίεση.Μεθαύριο που θα κάνω παιδιά και δεν θα μπορώ να τα βλέπω ουτε τις Κυριακές,ούτε τα Χριστούγεννα,ούτε την Πρωτοχρονιά,ούτε το Πάσχα ουτε το καλοκαίρι?Δεν ξέρω ίσως ακούγομαι υπερβολικός αλλά δεν θέλω να κάνω παιδιά και να μην τα βλέπω ποτέ.Να μην μπορώ να χαρώ την οικογένεια μου.

20 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Μεταξύ μας αυτά που περιγράφεις, είναι μια χώρα χωρίς καμία ανάπτυξη. Μόνο σάπιες εφήμερες δουλειές. Καμία δουλειά με στόχο την παραγωγή / δημιουργία.

Για να βρεις αξιόλογη δουλειά στην Ελλάδα, να θυμάσαι θες:

• Εκπληκτικές γνώσεις ή δεξιότητες σε σχέση με τους υπόλοιπους, που να αποδεικνύονται κάπως ή
  • Γνωστούς να σε προτείνουν σε κάποια θέση (μόνο έτσι γίνονται οι προσλήψεις για πολλούς λόγους) ή
  • Τεράστια τύχη.

Περιγράφω αυτό που "δυστυχώς" συνάντησα...

Δημοσ.

Με τόση μεγάλη προσφορά και τόσο μικρή ζήτηση ο καθένας δίνει ότι θέλει και σου λέει και άμα σου αρέσει φιλαράκι.
Γιατί ξέρει ότι αργά η γρήγορα θα βρει κάποιον φουκαρά να του πιει το αίμα.

Εγώ είμαι 4+ χρόνια έξω και πραγματικά δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Αφού έχεις μέσων να πας έξω πήγαινε και θα βρεις την υγειά σου.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Έχω τον πατέρα μου στον Καναδά και το έχει σκεφτεί άπειρες φορές πιστεψε με.Απλά υπάρχουν πολλά πράγματα που με κρατάνε εδώ.

Έφυγες χθες

• Like 11
  • Thanks 2
Δημοσ.

ζεις σε μια χωρα που δεν υπαρχει επιχειρηματικοτητα, υπαρχει υπερφορολογια και γενικα δε κινειται χρημα. Αυτα που συναντησες ειναι συνεπεια αυτων. Οταν ο μεσος Ελληνας ψαχνει στο σκρουτζ για να γλυτωσει 10 ευρω πως ακριβως θα βγει το πλαισιο? συμπιεζοντας το κοστος

Εγω επειδη τυχαινει να ειμαι σε κλάδο που δε βγαζει τα λεφτα του Ελλαδα αν βαλω αγγελια για υπαλληλο μαζευω 1000 βιογραφικα σε 3 μερες. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, papahlamidas είπε

Με τόση μεγάλη προσφορά και τόσο μικρή ζήτηση ο καθένας δίνει ότι θέλει και σου λέει και άμα σου αρέσει φιλαράκι.
Γιατί ξέρει ότι αργά η γρήγορα θα βρει κάποιον φουκαρά να του πιει το αίμα.

Εγώ είμαι 4+ χρόνια έξω και πραγματικά δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Αφού έχεις μέσων να πας έξω πήγαινε και θα βρεις την υγειά σου.

Σε ποια χώρα είσαι?

Ας υποθέσουμε ότι πάω έξω.Να δουλεψω ως τι?Έχω φίλο μάγειρα Ελβετία.Ναι οκ πολύ καλα λεφτά(4.500) πολυ καλά όλα αλλα και εκεί 6ημερο 10ωρο δουλέυει,Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιές κτλ.Και στην Γαλλία που ήμουν ένα διάστημα τα ίδια.Είναι τέτεια η φύση της δουλειάς όπου και να πας.Οσο για το χαρτί που έχω από το ΕΠΑΛ είναι και σε κλάδο που με ενδιαφέρει περισσότερο αλλά στο εξωτερικό με αυτό το χαρτί πιθανότατα είναι σαν να μην έχω χαρτί.Εκτός αν πάω ως ανειδίκευτος με το σταυρό στο χερι...

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Έχω φίλο μάγειρα Ελβετία.Ναι οκ πολύ καλα λεφτά(4.500) πολυ καλά όλα αλλα και εκεί 6ημερο 10ωρο δουλέυει,Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιές κτλ.

Κότσο τον έχουν πιάσει

Σε κάναν Έλληνα θα δουλεύει... 

Δημοσ.

Όλα δεν μπορείς να τα έχεις όμως. Χριστούγεννα, γιορτές, Σαββατοκύριακα είναι μέρες κι αυτές και πολύς κόσμος δουλεύει. Έτσι είναι αυτές οι δουλειές. 

Αφού αφήνεις έξω το χαρτί που έχεις και την προϋπηρεσία τι άλλο περίμενες να βρεις πέρα από αυτά που βρήκες; Και η μία περίπτωση που σου φάνηκε καλή απορρίφθηκε για άλλους λόγους, οπότε δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια δυστυχώς...

Για μένα ξαναδές την εστίαση, εκτός αν δε σε ενδιαφέρει καθόλου. Σε αυτά που κοίταξες δεν θα πάρεις τα λεφτά που μπορείς να πάρεις στην κουζίνα ούτε σε 20 χρόνια...

Καλή τύχη!

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Σε ποια χώρα είσαι?

Ας υποθέσουμε ότι πάω έξω.Να δουλεψω ως τι?Έχω φίλο μάγειρα Ελβετία.Ναι οκ πολύ καλα λεφτά(4.500) πολυ καλά όλα αλλα και εκεί 6ημερο 10ωρο δουλέυει,Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιές κτλ.Και στην Γαλλία που ήμουν ένα διάστημα τα ίδια.Είναι τέτεια η φύση της δουλειάς όπου και να πας.Οσο για το χαρτί που έχω από το ΕΠΑΛ είναι και σε κλάδο που με ενδιαφέρει περισσότερο αλλά στο εξωτερικό με αυτό το χαρτί πιθανότατα είναι σαν να μην έχω χαρτί.Εκτός αν πάω ως ανειδίκευτος με το σταυρό στο χερι...

Τουλάχιστον εκεί πας και πληρώνεσαι καλά. Στην Ελλάδα θα δουλεύεις τα ίδια ωράρια απλά με γελοίο μισθό. Εσύ επιλέγεις. Ρόδινα 8ωρα με τα πάντα όλα και διακοπές σε τέτοιες δουλειές δύσκολο να βρεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού. Το θέμα είναι να δουλεύεις αλλά τουλάχιστον να έχεις λεφτά. 

• Like 1
Δημοσ.

Αφού σε ενδιαφέρει ο κλάδος του IT,  πάρε κάποια πιο σοβαρή πιστοποίηση (ccna ή/και ccnp ίσως?) για κανά entry level job και μετά το διευρύνεις παράλληλα με την δουλειά.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι η προϋπηρεσία που έχεις δεν μετράει πουθενά αλλού πέρα απ' την εστίαση οπότε σίγουρα μην περιμένεις ανάλογους μισθούς στην αρχή εάν κάνεις αλλαγή.

Σε οποιοδήποτε κλάδο, θα χρειαστείς αρκετή δουλεία και ίσως να ξεκινήσεις κανά bachelor ταυτόχρονα με μία entry level εργασία ή να οργανωθείς μόνος σου και να διαβάσεις.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Έχω τον πατέρα μου στον Καναδά και το έχει σκεφτεί άπειρες φορές πιστεψε με.Απλά υπάρχουν πολλά πράγματα που με κρατάνε εδώ...

Μήπως μπορούμε να ακούσουμε ποια είναι αυτά;

Δημοσ.

Εντάξει πάντως είναι λίγο το χειρότερο δυνατό σενάριο αυτό που περιγράφεις έτσι; Αφού δεν θέλεις μάγειρας, στην ουσία σε όλες τις υπόλοιπες δουλειές πηγαίνεις ως ανειδίκευτος χωρίς προϋπηρεσία. Και είναι Ελλάδα του 2018...

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...