Mortis19 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Ψάχνω να αγοράσω καλά ακουστικά κυρίως για επαγγελματική χρήση (κυρίως monitoring) αλλά και για προσωπική (μουσική). Έχω καιρό τώρα σταμπάρει τα DT 770 και σκέφτομαι να τα τσιμπήσω: https://www.skroutz.gr/s/2505758/BeyerDynamic-DT-770-Pro-250-Ohm.html Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά (ή και λίγα παραπάνω, μπορώ ίσως να πάω μέχρι τα 250 το πολύ); Επίσης αυτή τη στιγμή σκοπεύω να τα χρησιμοποιήσω με την onboard κάρτα ήχου του laptop (μέχρι να έχω την εξωτερική κάρτα ήχου μου). Αξίζει να πάρω την έκδοση με τα 250 Ohm ή δεν θα την παλέψουν με την onboard κάρτα; Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2018 από Mortis19
pirmen56 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Υπάρχουν και τα 990pro. Μη σε ξεγελάει ότι αναφέρονται ως ανοικτά από την εταιρεία. Είναι ημικλειστού τύπου με πολύ ισχυρό μπάσο, ασύγκριτο με τα υπόλοιπα ανοικτά της αγοράς(το λέω ως κάτοχος). Τα 770 pro έχουν ένα πρόβλημα ακύρωσης στον ήχο τους(βύθισμα στα 4Khz) και γενικά δεν θα πάρεις τόσο καθαρό μπάσο λόγω του κλειστού σχεδίου. Η έκτασή του όμως είναι άψογη και καλύτερη από τα 990προ. Τα 990προ είναι γενικότερα πιο ομαλά σε όλο τον ήχο τους. Αν ωστόσο θες οπωσδήποτε κλειστό τα 770 pro είναι καλή λύση. Όπως και τα audiotechnica M-50X. Δες και αυτή τη λίστα(κάτω κάτω) του rtings.com για ακουστικά κατάλληλα για κριτικές ακροάσεις. Μετράνε μέχρι και παραμέτρους σχετικές με την ηχητική σκηνή και το imaging: https://www.rtings.com/headphones/reviews/best/by-usage/critical-listening Το καλό είναι ότι και για τα τρία σετ(και όχι μόνο) υπάρχει ισοστάθμιση της sonarworks(pro-oriented εταιρεία), για να παίζουν σαν μόνιτορ ηχεία μέσα σε στούντιο. Παρακάτω σου δίνω έναν οδηγό για το πώς μπορείς να αντιγράψεις τη διόρθωσή τους. Θα χρειαστείς το room equalization wizard(free), το Equalizer APO(free) και το trial της sonarworks(ή ότι άλλο βρεις...). Μέσα από admin account θα τα κάνεις όλα. https://www.youtube.com/watch?v=LYjTWL47NJI υ.γ.: Τουλάχιστον στα φθηνά laptop οι onboard(τα γνωστά realtek) είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει σε ποιότητα για ακουστικά. Το έχω ήδη δοκιμάσει.
Mortis19 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Υπάρχουν και τα 990pro. Μη σε ξεγελάει ότι αναφέρονται ως ανοικτά από την εταιρεία. Είναι ημικλειστού τύπου με πολύ ισχυρό μπάσο, ασύγκριτο με τα υπόλοιπα ανοικτά της αγοράς(το λέω ως κάτοχος). Τα 770 pro έχουν ένα πρόβλημα ακύρωσης στον ήχο τους(βύθισμα στα 4Khz) και γενικά δεν θα πάρεις τόσο καθαρό μπάσο λόγω του κλειστού σχεδίου. Η έκτασή του όμως είναι άψογη και καλύτερη από τα 990προ. Τα 990προ είναι γενικότερα πιο ομαλά σε όλο τον ήχο τους. Αν ωστόσο θες οπωσδήποτε κλειστό τα 770 pro είναι καλή λύση. Όπως και τα audiotechnica M-50X. Δες και αυτή τη λίστα(κάτω κάτω) του rtings.com για ακουστικά κατάλληλα για κριτικές ακροάσεις. Μετράνε μέχρι και παραμέτρους σχετικές με την ηχητική σκηνή και το imaging: https://www.rtings.com/headphones/reviews/best/by-usage/critical-listening Το καλό είναι ότι και για τα τρία σετ(και όχι μόνο) υπάρχει ισοστάθμιση της sonarworks(pro-oriented εταιρεία), για να παίζουν σαν μόνιτορ ηχεία μέσα σε στούντιο. Παρακάτω σου δίνω έναν οδηγό για το πώς μπορείς να αντιγράψεις τη διόρθωσή τους. Θα χρειαστείς το room equalization wizard(free), το Equalizer APO(free) και το trial της sonarworks(ή ότι άλλο βρεις...). Μέσα από admin account θα τα κάνεις όλα. https://www.youtube.com/watch?v=LYjTWL47NJI υ.γ.: Τουλάχιστον στα φθηνά laptop οι onboard(τα γνωστά realtek) είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει σε ποιότητα για ακουστικά. Το έχω ήδη δοκιμάσει. Τέλεια, σε ευχαριστώ πολύ. Θα τα τσεκάρω όλα και ειδικά το equalization μόλις τα πάρω στα χέρια μου (όποια πάρω). Σχετικά με τα 990, το έχω δει ότι δεν είναι ακριβώς open (όπως άλλα που θεωρούνται open) και σκεφτόμουν να πάω σε αυτά αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει και φοβάμαι επειδή θα δουλεύω σε γραφείο μήπως και υπάρχει έντονο leakage. Έχεις εμπειρία με αυτό για ήσυχους χώρους; Εναλλακτικά, για αυτή τη χρήση μήπως τα 880 αξίζουν που είναι θεωρητικά semi-open; Σχετικά με το laptop, έχω παραγγείλει ενα MSI οπότε ελπίζω ότι η onboard κάρτα του θα είναι καλύτερη από τις κλασσικές realtek. Όπως και να χει εγώ για τα Ohm πιο πολύ προβληματίζομαι, να πάω στα 250άρια κατευθείαν ή να πάρω τα 80άρια για χρήση και σε λαπτοπ;
pirmen56 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Έχουν leakage τα 990pro αλλά όχι τόσο όσο ένα sennheiser HD598π.χ. Σε χαμηλές-μεσαίες εντάσεις δεν θα σε ακούν ιδιαίτερα. Σε υψηλές σίγουρα(και με τα 880). Σχετικά με την κάρτα του δικού μου netbook(ένα ASUS με sonicmaster των ~400€) είδα παράξενη συμπεριφορά. Με ρωτούσε αν συνέδεσα ακουστικά ή ηχεία. Αν απαντούσα "ηχεία" έπαιρνα άθλιο ήχο χωρίς μπάσο. Αλλιώς έπαιρνα μπάσο και καλές εντάσεις ακόμα και με τα HD650 μου, αλλά με αλλοίωση. Ειδικά στα 990pro ακούς βουητό παρά μπάσο. Όταν δε η μουσική δεν είχε καθόλου μπάσο έπαιζαν δυνατά. Μόλις το κομμάτι περνούσε σε ηλεκτικές κιθάρες με drums κατέβαινε η ένταση σαν να υπήρχε σύστημα προστασίας. Δυναμικά χάλια σε ταινίες και μουσική. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2018 από pirmen56
Mortis19 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 13 ώρες πριν, pirmen56 είπε Έχουν leakage τα 990pro αλλά όχι τόσο όσο ένα sennheiser HD598π.χ. Σε χαμηλές-μεσαίες εντάσεις δεν θα σε ακούν ιδιαίτερα. Σε υψηλές σίγουρα(και με τα 880). Σχετικά με την κάρτα του δικού μου netbook(ένα ASUS με sonicmaster των ~400€) είδα παράξενη συμπεριφορά. Με ρωτούσε αν συνέδεσα ακουστικά ή ηχεία. Αν απαντούσα "ηχεία" έπαιρνα άθλιο ήχο χωρίς μπάσο. Αλλιώς έπαιρνα μπάσο και καλές εντάσεις ακόμα και με τα HD650 μου, αλλά με αλλοίωση. Ειδικά στα 990pro ακούς βουητό παρά μπάσο. Όταν δε η μουσική δεν είχε καθόλου μπάσο έπαιζαν δυνατά. Μόλις το κομμάτι περνούσε σε ηλεκτικές κιθάρες με drums κατέβαινε η ένταση σαν να υπήρχε σύστημα προστασίας. Δυναμικά χάλια σε ταινίες και μουσική. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του rtings τα 880 και τα 990 έχουν αρκετά υψηλό leakage οπότε, επειδή φοβάμαι το leakage, σκέφτομαι να πάω ή στα 770 ή στα Audio-Technica ATH-M50x που τσέκαρα και φαίνονται αρκετά καλά επίσης. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα πιο από τα δύο να διαλέξω, αν κάποιος έχει εμπειρία θα με βοηθήσει πάρα πολύ. Σχετικά με τη χρήση με λαπτοπ, θα πάω στην 250 Ohm έκδοση και ότι γινει.
pirmen56 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Τα DT770 pro είναι 99% σίγουρο ότι υπερέχουν σε άνεση. Τα μαξιλαράκια γενικά των Beyerdynamic είναι ό,τι φιλικότερο προς το δέρμα υπάρχει. Συν ότι είναι στρογγυλά και αφήνουν περισσότερο χώρο για το αυτί. Υπάρχουν επίσης τα Shure 840(μάλλον πιο άνετα από τα Μ50-Χ) που παίζουν επίσης πολύ καλά και ισορροπημένα. Ενδεχομένως και άλλα που δεν γνωρίζω γιατί ασχολούμαι κυρίως με ανοικτού τύπου. Είναι και κάτι Denon τώρα που μου 'ρθε φλασιά. Σχετικά με το consistency, τα κλασικά μοντέλα της beyer προσφέρουν σίγουρα σταθερότερη ποιότητα. Δηλαδή, καλύτερο ματσάρισμα μεγαφώνων και πιο συνεπή απόκριση από κομμάτι σε κομμάτι. Πιο τελειοποιημένη γραμμή παραγωγής από τα προβληματικά σε αυτό τον τομέα Μ50Χ(βάσει πολλών reviewers και της sonarworks που τα μέτρησε). Σχετικά τώρα με την ηχητική ποιότητα των beyer και ειδικότερα των 770pro. Έχω 4 σετ αγορασμένα σε βάθος χρόνου. HD595, 990pro, HD650 και akg k612pro. Τα beyer έχουν πρωτόγνωρη ομαλότητα για τα λεφτά τους. Δεν υπάρχει μεταλλική, πλαστική, σκληρή χροιά ή οποιαδήποτε παρόμοια αλλοίωση. Πολύ καλή ποιότητα μεγαφώνων και ακουστικά "νεκρή" κατασκευή. Ρεαλιστικός-στούντιο ήχος. Όμως για κάποιο λόγο δεν έχουν τόσο υψηλή ευκρίνεια στις μεσαίες όσο τα 650 ας πούμε. Είναι λίγο πιο μουντός εκεί ο ήχος, αν και βελτιώνεται πολύ με EQ. Αν φοβάμαι λοιπόν κάτι σχετικά με τα 770pro είναι οι απόδοση στις μεσαίες(βλέπε και βύθισμα στα 4Κhz). Τα είχα ακούσει κάποτε σε μαγαζί και ξεχώριζαν περισσότερο από τα άλλα beyer, πράγμα που εξέλαβα λίγο αρνητικά. Αυτό να κοιτάξεις περισσότερο, γιατί εκεί πάσχουν τα κλειστά και ειδικά τα Beyer.
Mortis19 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 44 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Τα DT770 pro είναι 99% σίγουρο ότι υπερέχουν σε άνεση. Τα μαξιλαράκια γενικά των Beyerdynamic είναι ό,τι φιλικότερο προς το δέρμα υπάρχει. Συν ότι είναι στρογγυλά και αφήνουν περισσότερο χώρο για το αυτί. Υπάρχουν επίσης τα Shure 840(μάλλον πιο άνετα από τα Μ50-Χ) που παίζουν επίσης πολύ καλά και ισορροπημένα. Ενδεχομένως και άλλα που δεν γνωρίζω γιατί ασχολούμαι κυρίως με ανοικτού τύπου. Είναι και κάτι Denon τώρα που μου 'ρθε φλασιά. Σχετικά με το consistency, τα κλασικά μοντέλα της beyer προσφέρουν σίγουρα σταθερότερη ποιότητα. Δηλαδή, καλύτερο ματσάρισμα μεγαφώνων και πιο συνεπή απόκριση από κομμάτι σε κομμάτι. Πιο τελειοποιημένη γραμμή παραγωγής από τα προβληματικά σε αυτό τον τομέα Μ50Χ(βάσει πολλών reviewers και της sonarworks που τα μέτρησε). Σχετικά τώρα με την ηχητική ποιότητα των beyer και ειδικότερα των 770pro. Έχω 4 σετ αγορασμένα σε βάθος χρόνου. HD595, 990pro, HD650 και akg k612pro. Τα beyer έχουν πρωτόγνωρη ομαλότητα για τα λεφτά τους. Δεν υπάρχει μεταλλική, πλαστική, σκληρή χροιά ή οποιαδήποτε παρόμοια αλλοίωση. Πολύ καλή ποιότητα μεγαφώνων και ακουστικά "νεκρή" κατασκευή. Ρεαλιστικός-στούντιο ήχος. Όμως για κάποιο λόγο δεν έχουν τόσο υψηλή ευκρίνεια στις μεσαίες όσο τα 650 ας πούμε. Είναι λίγο πιο μουντός εκεί ο ήχος, αν και βελτιώνεται πολύ με EQ. Αν φοβάμαι λοιπόν κάτι σχετικά με τα 770pro είναι οι απόδοση στις μεσαίες(βλέπε και βύθισμα στα 4Κhz). Τα είχα ακούσει κάποτε σε μαγαζί και ξεχώριζαν περισσότερο από τα άλλα beyer, πράγμα που εξέλαβα λίγο αρνητικά. Αυτό να κοιτάξεις περισσότερο, γιατί εκεί πάσχουν τα κλειστά και ειδικά τα Beyer. Ναι το εχω κοιτάξει ήδη αυτό και γενικά οι αποκρίσεις συχνότητας που βλέπω στα διάφορα σαιτ για τα audio-technica είναι λίγο καλύτερες στα μεσαία από τα 770, χωρίς όμως τραγικές διαφορές που δεν λύνονται με equalisation πιστεύω. Και γενικά αυτό για το comfort μου είχε κάνει κι εμένα εντύπωση όταν τα είχα δοκιμάσει οπότε τείνω προς αυτά. Απ'την άλλη το σκέφτομαι και λίγο για τα 990 αλλά όπως προείπα τα φοβάμαι λίγο για χρήση σε γραφείο.
pirmen56 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Είδα ένα review του Z-reviews για τα shure 840. Τα εκθειάζει και τα θεωρεί ως τα M50X όπως θα έπρεπε να είναι. Για τα Μ50Χ έριξε τρελό θάψιμο. Οι απόψεις του μου φαίνονται τίμιες. Όσα είπε π.χ. για τα Κ612προ ήταν σωστά τόσο για την άνεση(σε αρχικό στάδιο τουλάχιστον) όσο και για τον στοκ ήχο τους. Πράγματα που δεν άκουσα από άλλους, οι οποίοι αρκέστηκαν σε γενικολογίες. Εκείνο που δεν γνωρίζει είναι το πόσο δραματικά βελτιώνονται κάποια σετ(όπως τα Κ612προ) μετά από EQ. Αν τώρα ρωτήσεις άτομα με Μ50Χ μπορεί να σου πουν καλά λόγια είτε από bias είτε από έλλειψη καλού μέτρου σύγκρισης. Γι'αυτό και σου ανέφερα τι άλλο έχω.
Mortis19 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Είδα ένα review του Z-reviews για τα shure 840. Τα εκθειάζει και τα θεωρεί ως τα M50X όπως θα έπρεπε να είναι. Για τα Μ50Χ έριξε τρελό θάψιμο. Οι απόψεις του μου φαίνονται τίμιες. Όσα είπε π.χ. για τα Κ612προ ήταν σωστά τόσο για την άνεση(σε αρχικό στάδιο τουλάχιστον) όσο και για τον στοκ ήχο τους. Πράγματα που δεν άκουσα από άλλους, οι οποίοι αρκέστηκαν σε γενικολογίες. Εκείνο που δεν γνωρίζει είναι το πόσο δραματικά βελτιώνονται κάποια σετ(όπως τα Κ612προ) μετά από EQ. Αν τώρα ρωτήσεις άτομα με Μ50Χ μπορεί να σου πουν καλά λόγια είτε από bias είτε από έλλειψη καλού μέτρου σύγκρισης. Γι'αυτό και σου ανέφερα τι άλλο έχω. Ναι και καλά έκανες, με έχεις κατατοπίσει πλήρως. Απλώς σκέφτομαι να πάω για beyer 770 που είναι σίγουρη επιλογή και τα έχω δοκιμάσει. Πιστεύω μετά το EQ θα είναι άριστα. EDIT: Τα 990 τα δικά σου 250 ή 80 ohm είναι; Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2018 από Mortis19
pirmen56 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, Mortis19 είπε EDIT: Τα 990 τα δικά σου 250 ή 80 ohm είναι; Μόνο 250 Ohm DT990pro υπάρχουν.
Mortis19 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Λοιπόν παρέλαβα τα 770 250 ohm εδώ και αρκετές μέρες. Τα δοκίμασα αρχικά με την onboard κάρτα ήχο του laptop και όντως χάνανε αρκετά σε ποιότητα. Μετά έβαλα την focusrite scarlett 2i4 που είχα και τα κούμπωσα επάνω και είδα μεγάλη διαφορά. Βέβαια ένιωθα ότι όντως έχαναν αρκετά στα μεσαία και λίγο στα χαμηλά και έβαλα το sonarworks reference, το οποίο έχω να πω ότι τα έφερε ακριβώς εκεί που πρέπει για τα δικά μου γούστα. Δεν κατάφερα να φτιάξω το equalisation από το Equalizer APO όπως στο βιντεάκι (δεν βρήκα κάποιο αντίστοιχο device με το wave της asus xonar για να μετρήσω τo frequency response) αλλά βρήκα σπασμένο το προγραμματάκι της sonarworks και το άφησα να κάνει τη δουλειά του...
pirmen56 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 20 ώρες πριν, Mortis19 είπε Λοιπόν παρέλαβα τα 770 250 ohm εδώ και αρκετές μέρες. Τα δοκίμασα αρχικά με την onboard κάρτα ήχο του laptop και όντως χάνανε αρκετά σε ποιότητα. Μετά έβαλα την focusrite scarlett 2i4 που είχα και τα κούμπωσα επάνω και είδα μεγάλη διαφορά. Βέβαια ένιωθα ότι όντως έχαναν αρκετά στα μεσαία και λίγο στα χαμηλά και έβαλα το sonarworks reference, το οποίο έχω να πω ότι τα έφερε ακριβώς εκεί που πρέπει για τα δικά μου γούστα. Δεν κατάφερα να φτιάξω το equalisation από το Equalizer APO όπως στο βιντεάκι (δεν βρήκα κάποιο αντίστοιχο device με το wave της asus xonar για να μετρήσω τo frequency response) αλλά βρήκα σπασμένο το προγραμματάκι της sonarworks και το άφησα να κάνει τη δουλειά του... Καλοδούλευτα τα ακουστικά. Πάρε και το φίλτρο για το APO: Spoiler Filter Settings file Room EQ V5,16 Dated: Notes: preamp -1db Equaliser: Generic DT770pro.txt Filter 1: ON PK Fc 8.814 Hz Gain -8,7 dB Q 1,00 Filter 2: ON PK Fc 95,1 Hz Gain -4,1 dB Q 2,00 Filter 3: ON PK Fc 815 Hz Gain -0,7 dB Q 1,00 Filter 4: ON PK Fc 13.630 Hz Gain -5,7 dB Q 1,00 Filter 5: ON PK Fc 57,3 Hz Gain -4,5 dB Q 2,00 Filter 6: ON PK Fc 404 Hz Gain -3,0 dB Q 1,09 Filter 7: ON PK Fc 1.305 Hz Gain -3,8 dB Q 1,28 Filter 8: ON PK Fc 2.746 Hz Gain 2,7 dB Q 1,13 Filter 9: ON PK Fc 285 Hz Gain 0,2 dB Q 2,55 Filter 10: ON PK Fc 2.577 Hz Gain -2,3 dB Q 5,00 Filter 11: ON PK Fc 5.339 Hz Gain -1,9 dB Q 1,85 Filter 12: ON PK Fc 135 Hz Gain -2,4 dB Q 2,62 Filter 13: ON PK Fc 218 Hz Gain 3,0 dB Q 4,08 Filter 14: ON PK Fc 7.625 Hz Gain 2,1 dB Q 5,00 Filter 15: ON PK Fc 4.185 Hz Gain -1,2 dB Q 3,73 Filter 16: ON PK Fc 6.243 Hz Gain -3,8 dB Q 5,00 Filter 17: ON PK Fc 3.650 Hz Gain 1,9 dB Q 5,00 Τέτοιες επαγγελματικές κάρτες δεν δίνουν βαρύτητα στο θέμα της οδήγησης των ακουστικών. Συνήθως έχουν κάποιον αδύναμο opamp στην έξοδο αυτή. Το θετικό με τη δική σου είναι ότι έχει 10 Ohm αντίσταση εξόδου αντί για 30-50 που βλέπεις συνήθως. Ο κατασκευαστής όμως δεν αναφέρει ούτε μίσο σπεκ για την ισχύ της. Πράγμα που σε προϊδεάζει για μέτρια ισχύ και αμφίβολη ποιότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα