Προς το περιεχόμενο

[Powerlines Kit με wifi] TP-Link TL-WPA7510 KIT - 59,90E @public.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Δεν ξέρω αν και οι δύο ερωτήσεις για το "τριφασικό" αφορούν εμένα, αλλά κολλήσατε σε κάτι ανούσιο που έγραψα. Νομίζω είναι αδιάφορο το πώς λειτουργεί ένα κιτ στο τριφασικό ή στο μονοφασικό ενός διαμερίσματος, αλλά ενδιαφέρει το αν λειτουργεί. Όταν αγόρασα εγώ το κιτ, μόνο τα devolo ήταν απροβλημάτιστα. Τα TPLINK είχαν κάποια θέματα. Το δικό μου δούλεψε μία χαρά μέχρι ένα χρόνο πριν. Δεν ξέρω τι φταίει, δεν μπορώ να το μετρήσω. Αν από το 2014 έχει αλλάξει η τεχνολογία και όλα παίζουν απροβλημάτιστα στο τριφασικό, τότε είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό :)

Αν διαβάσετε ξανά το κείμενό μου, θα δείτε ότι γράφω "Θα συνδράμω με την εμπειρία μου". Δεν είμαι τεχνικός, δεν θέλω να γίνω. Εμπειρικά γράφω :) Καλημέρες σε όλους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το απροβλημάτιστα στο τριφασικό έτσι και αλλιώς παραείναι γενικό. Τι να συγκρίνουμε; Ένα σπίτι 50 τετραγωνικά με ένα σπιτι πχ 200 τετραγωνικά που η απόσταση ανάμεσα σε 2 πρίζες μπορεί να είναι πολλαπλάσια; 

Οι διαφορές ανάμεσα σε 2 Homeplug AV2 μπορεί να είναι μικρές αλλά είναι υπαρκτές οπότε μπορεί να παίξουν ρόλο στο αν έχουμε σταθερότητα ή έχουμε κάποιες σπάνιες αποσυνδέσεις. Επίσης στην ταχύτητα μπορεί να υπάρχουν διαφορές κάποιες φορές σημαντικές. 

Από τη δική μου εμπειρία τα Devolo ειναι καλύτερα από τα TP-LINK πάντως. Και το αν έχουν Passthrough είναι ακόμα σημαντικότερο για να ΜΗΝ μπουν πάνω σε πολύμπριζο.

Επεξ/σία από baskon
Δημοσ.

Mάλλον θα πάρει φίλος τα dev οπότε αν μπορέσω θα του τα τσιμπήσω και ίσως μπορέσω να τα συγκρίνω με τα "τελευταία" tp-link 1200.

Το περίεργο είναι ότι κλειδώνουν ψηλά αλλα ενω βλέπεις πχ 950mbit το speedtest βγαίνει 2mbit.

Σκέφτεστε κάτι για αυτό?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, drdedus είπε

Το περίεργο είναι ότι κλειδώνουν ψηλά αλλα ενω βλέπεις πχ 950mbit το speedtest βγαίνει 2mbit.

Σκέφτεστε κάτι για αυτό?

Όταν το έπαθα εγώ με κάτι tp link 4020 τα πήγα πίσω, πήρα πιστωτικό και περίμενα να βγουν προσφορά τα devolo.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, drdedus είπε

Mάλλον θα πάρει φίλος τα dev οπότε αν μπορέσω θα του τα τσιμπήσω και ίσως μπορέσω να τα συγκρίνω με τα "τελευταία" tp-link 1200.

Σκέφτεστε κάτι για αυτό?

Μεγάλη καλωδιακή απόσταση, υπερβολικός θόρυβος στο καλώδιο, υπερβολικά αμφίδρομη κίνηση, κακός αλγόριθμος collision avoidance. Οτιδήποτε από όλα ή και όλα. Τα 950mbit που βλέπεις είναι το carrier....τρίχες δλδ. Την πραγματική ταχύτητα μεταφοράς, throughput, θα τη δεις και θα την εκτιμήσεις όταν πας να περάσεις data, πολλά data μαζεμένα, stream δλδ, όχι web browsing.... όταν η συσκευή διαπιστώσει πως στα 950mbit τα λάθη είναι στο Θεό, κάνει backoff σε χαμηλότερες ταχύτητες... ή δεν κάνει και παίρνει τα @@@ σε throughput.

Το HomePlug/AV/AV2 είναι τεχνολογία half-duplex δλδ, μόνο η μία μεριά μπορεί να μιλάει, οι άλλες πρέπει να ακούνε. Αν μιλήσει και δεύτερη συσκευή, πάει η πληροφορία, πρέπει να ξανασταλλεί. Η επανάληψη εκπομπής εμπεριέχει μεγάλη καθυστέρηση, πρώτα γιατί πρέπει να γίνει ο χρόνος που χρειάστηκε για την πρώτη φορά πήγε στράφι, μετά πρέπει να γίνει αντιληπτή είναι από το hardware είτε από πρωτόκολλο μεγαλύτερου επιπέδου (πχ TCP, ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση) και τέλος χρειάζεται χρόνο για να ξανασυμβεί.

Κάθε τι από τα παραπάνω παίζει σε χρόνους της τάξεις των  ms, αλλά όταν τα βάζεις όλα μαζί σε ένα stream που περιέχει εκατομμύρια κομμάτια πληροφορίας που πρέπει να μεταφερθούν επιτυχώς (και να επιβεβαιωθούν αν πρόκειται για TCP) και έχεις μια απώλεια 10% ή 20%, αυτό μεταφράζεται σε δραματική πτώση της ταχύτητας μεταφοράς που αντιλαμβάνεται ο χρήστης. Αυτό ακριβώς που περιγράφεις.

Σε τεχνολογίες full-duplex, πχ switched ethernet, δεν υπάρχουν collisions και ενώ υπάρχει πάντα η πιθανότητα για λάθος, το ότι το μέσο μεταφοράς είναι αποκλειστικό για τη συγκεκριμένη χρήση κάνει την ανάκαμψη πολύ πιο "φτηνή".

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η απόσταση ήταν "ελάχιστη" όσο και μηδενική μιας και τα δοκίμασα το ένα επάνω στο άλλο.

Τον θόρυβο σκέφτηκα αλλά δεν υπάρχει η πληροφορία.. εκτός αν υπάρχει κάποια "κρυφή" κατάληξη στο web interface που μπορείς να αντλήσεις και τέτοιες πληροφορίες.

Υπάρχει μάρκα powerlines που να δίνει και τέτοιες πληροφορίες?

Θα ηταν πολύ χρήσιμο..

Η έστω με τι φτηνό εργαλείο απο αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά η στο ali μπορούμε να βγάλουμε και τέτοια συμπεράσματα?

Επεξ/σία από drdedus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...