Προς το περιεχόμενο

[Powerlines Kit με wifi] TP-Link TL-WPA7510 KIT - 59,90E @public.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σετ (κιτ) powerlines TP-Link TL-WPA7510 KIT AV1000 Gigabit - Wi-Fi στα 59,90 στο public -> https://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/powerline/powerline-tp-link-tl-wpa7510-kit-av1000-gigabit-wi-fi-733mbps/prod8750159pp/

Οι τιμές στο σκρουτζ/bestprice για το ιδιο προϊόν ξεκινάνε ap;o 77-78 ευρω -> https://www.bestprice.gr/item/2155098265/tp-link-tl-wpa7510kit-v1.html

Σημαντικά :

• Η τιμή ισχύει για online παραγγελία και οχι με φυσική επισκεψη στο κατάστημα και αγορά απο το ράφι ΑΛΛΑ μπορείτε να κάνετε κράτηση από την ιστοσελίδα και να περάσετε απο το public που σας βολευει και να το πάρετε στην τιμή προσφοράς
  • Τα μεταφορικά για παραλαβη στο σπιτι σας, ειναι 3,5 ευρω αλλα αν το πάρετε απο κατάστημα (με κράτηση) δεν τα χρεώνεστε.
  • Εχει και wifi στο τελικό σημείο
  • Δε θυμάμαι να εχω δει το συγκεκριμένο μοντέλο σε τόσο χαμηλή τιμή

TL-WPA7510-KIT-01_1489462149003a.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω, αν κατάλαβα καλά. Για δώστε τα φώτα σας κι οι υπόλοιποι. 

Το χρειάζομαι βασικά για το Ethernet, καθώς το PC είναι μακριά από το router αλλά και για WiFi extender από το δωμάτιο του PC, προς το υπόλοιπο σπίτι. 

Η σύνδεση είναι VDSL 50.

Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά ή λίγο παραπάνω χρήματα; Θα με ενδιέφερε να είναι future proof, γιατί οπότε μου δοθεί η ευκαιρία για αναβάθμιση στην ταχύτητα, θα το κάνω. 

Δημοσ.

Με μόνο κακό ότι δεν είναι passthrough οπότε και θα καταλάβουν δύο πρίζες. 

Πολύπριζα καλύτερα να αποφύγετε μιας και οι απώλειες είναι τραγικές.(Τουλάχιστο σε όσα έχω χρησιμοποιήσει)

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, kamui είπε

Με μόνο κακό ότι δεν είναι passthrough οπότε και θα καταλάβουν δύο πρίζες. 

Πολύπριζα καλύτερα να αποφύγετε μιας και οι απώλειες είναι τραγικές.(Τουλάχιστο σε όσα έχω χρησιμοποιήσει)

Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά ή λίγο παραπάνω χρήματα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχω χρησιμοποιήσει αρκετά powerline καλύτερα να αποφύγετε χωρίς passthrough. Αναγκαστικά μπαίνει σε πολύμπριζο μετά το powerline και χάνει τόσο σε ταχύτητα όσο και σε αξιοπιστία. Όταν έχεις Passthrough απλά βάζεις το πολύπριζο πάνω στο Powerline. 

Αυτά είναι φτηνά... αλλά έτσι είχα αρχισει και εγώ άρχισα τα διάφορα προβλήματα επειδή ήταν πάνω σε πολύπριζο και μετά πήγα σε ακριβά DEVOLO 1200AC  με Passthrough και ησύχασα.

Οπότε ναι μεν είναι καλή τιμή, αλλά δεν είναι πρακτικά τα συγκεκριμένα, εκτός αν κάποιος έχει εξτρα κενές μπρίζες πάνω στις οποίες δε συνδέει τίποτα άλλο εκτός από το Powerline. Εκτος αν η καλωδίωση σας ανάμεσα στα δυο σημεία είναι εξαιρετικής ποιότητας και τα πολύπριζα επίσης, θα αρχίσουν οι αποσυνδέσεις θα τα σιχαθείτε και μετά θα λέτε ότι όλα τα powerline είναι άθλια.

Επεξ/σία από baskon
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, baskon είπε

Επειδή έχω χρησιμοποιήσει αρκετά powerline καλύτερα να αποφύγετε χωρίς passthrough. Αναγκαστικά μπαίνει σε πολύμπριζο μετά το powerline και χάνει τόσο σε ταχύτητα όσο και σε αξιοπιστία. Όταν έχεις Passthrough απλά βάζεις το πολύπριζο πάνω στο Powerline. 

Αυτά είναι φτηνά... αλλά έτσι είχα αρχισει και εγώ άρχισα τα διάφορα προβλήματα επειδή ήταν πάνω σε πολύπριζο και μετά πήγα σε ακριβά DEVOLO 1200AC  με Passthrough και ησύχασα.

Οπότε ναι μεν είναι καλή τιμή, αλλά δεν είναι πρακτικά τα συγκεκριμένα, εκτός αν κάποιος έχει εξτρα κενές μπρίζες πάνω στις οποίες δε συνδέει τίποτα άλλο εκτός από το Powerline. Εκτος αν η καλωδίωση σας ανάμεσα στα δυο σημεία είναι εξαιρετικής ποιότητας και τα πολύπριζα επίσης, θα αρχίσουν οι αποσυνδέσεις θα τα σιχαθείτε και μετά θα λέτε ότι όλα τα powerline είναι άθλια.

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Κάτι με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά και passthrough που να αξίζει; Ας ανέβουμε και στην τιμή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mολις δοκιμάζω ολοκαινουργια της ίδιας μάρκας στα 1200 και έχω να πω οτι σε 4 χώρους που τα δοκίμασα δεν έμεινα ευχαριστημένος.

Στους 2 πες δούλευαν ανθρωπινά που τα δοκίμασα... στους άλλους 2 ενώ συγχρόνιζαν στα 250-1000.. η συγχρόνιζαν πολύ χαμηλά ακόμα και μεταξύ διαφορετικών ρολογιών όταν έκανα speedtest έβλεπα 2Mbps με καλωδιο η 2.4/5ghz σε άδειο vdsl.

Δοκίμασα 300 πρίζες, ακόμα και το ένα επάνω στο άλλο έβαλα και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

(το πείραμα θα το συνεχίσω και με άλλης μάρκας.. και θέλω εδώ να μου πείτε αντίστοιχες εμπειρίες)

Προτείνω αν γίνετε να δανειστείτε και να δοκιμάσετε κάποιο σχετικά φρέσκο μοντέλο και μετα βλέπετε αν ειναι για το σπίτι σας η τεχνολογία αυτή.

Αν και ακόμα και με 200αρια αν βρείτε πάλι θα έχετε μια ασφαλή εικόνα πιστεύω..

Μην ακούτε "Μετεωρίτες" που λένε οτι δουλεύουν τέλεια επειδή έτυχε να δουλέψουν σπίτι τους.

Επεξ/σία από drdedus
Δημοσ.

Έχω εδώ και χρόνια ένα κιτ της Zyxel, PLA5215 .

Ήταν από τα πρώτα HomeAV2 που βγήκανε και για τον καιρό τους ήταν η κορυφή. Βγάζουν ~150Μbps μετρημένα μεταξύ 3 ορόφων σε κοινό ρολόι. Γενικά η απόδοση σε αυτά τα μηχανήματα εξαρτάται σε εξαιρετικό βαθμό από την εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού, ποιότητα αλλά και πολυπλοκότητα (πχ πολλές διακλαδώσεις σε μπουάτ). Το HomeAV2 έχει μικρότερη εξάρτηση από τ α παλιότερα πρωτόκολλα (όχι αμελητέα φυσικά!) και αυτά τα Zyxel έδειχναν να έχουν τη μικρότερη με διαφορά από όλα τα σύγχρονά τους.

Πλέον δε βλέπω να πωλείται το ίδιο κιτ, αλλά υπάρχει η εξέλιξή του, το PLA5256 στο PriveShop στα €81.

Εγώ τα είχα πάρει τότε γύρω στα €60 σε προσφορά από το ισπανικό Amazon όταν εδώ υποδεέστερα είχαν €50-60 το κομμάτι, όχι το κιτ!

Πάντως η συμβουλή ισχύει, κάντε μια δοκιμή στο χώρο που τα προορίζετε αν μπορείτε.

Δημοσ.

Δοκιμή, δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω, μιας και δεν έχει κάποιος γνωστός μου κάτι αντίστοιχο. 

Υπάρχει κάποια πρόταση για αντίστοιχο με το προϊόν του topic, που να είναι passthrough;

Δημοσ.

Εννοείται πως υπάρχει αλλά ανεβαίνει πολύ η τιμή. 

Ενδεικτικά https://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/powerline/powerline-devolo-dlan-550-plus-wifi-starter-kit-9840-500mbps/prod8281649pp/

https://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa8630p-kit-av1200-gigabit-passthrough-powerline-ac-wi-fi-kit-p-PER.612694

Παιδιά εκάστοτε ορίζει τις αναγκες του και το πορτοφολι του. Προσωπικά ξερω τα υπερ και κατά pass through αλλά συνειδητά μενω σε non pass through λογω κοστους. Και με αλλα σετ που ειχα/εχω (παλιοτερα μοντελα) τα βάζω σε πολυπριζα/ταφ και κάνω τη δουλειά μου, ειχα ομως περιπτωση φίλου που τεχνικά έπρεπε να πάμε σε πολύ ακριβό μοντέλο (1000ari passthrough, wifi, 5G και 2 εξόδους ethernet) και τελικά επιλεξαμε να περάσουμε καλώδιο. του βγήκε πολύ πιο φθηνα (απο το αντιστοιχο powerline που επρεπε να πάρει) και η σταθερότητα συνδεσης ειναι δεδομένη. Πριζα-καλωδιο-πριζα-access point. 

Η δοκιμη ειναι απαραίτητη για πολλους λογους και τα συγκεκριμένα στο δικό μου σπιτι επιασαν από 420 έχω 690 (διαφορετικοι χώροι και πάνω σε πολύπριζα). Υπερ ικανοποιημένος για τα χρήματα συν το 5GHz δικτυο. Στο σπιτι του τελικου χρήστη (γιατί αγοράστηκαν για αλλον) σε 2-3 δοκιμές που έκανα έπιανε 350-800+ αναλογα με την αποσταση, την πριζα και τα πολυπριζα. Το άτομο ειναι υπερευχαριστημενο για τις αναγκες συναρτήσει των χρημάτων που εδωσε.

Εννοείται οτι πίσω απο ups ή πισω απο σοβαρα πολύπριζα με εξομάλυνση τάσης, δεν παιζουν. 

Γενικά πάντως οσο γαμάτη τεχνολογία κι αν ειναι, που δινει λύσεις, προσωπικά τη θεωρώ παραλογα πανακριβη (προφανως λογω marketing και πατεντών). Τα πάλια μοντέλα wifi με μικρές (φτασαμε να λεμε μικρες τα 200αρια) δεν πεφτουν κάτω απο 50.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ας συνδράμω με την εμπειρία μου από δαύτα τα μηχανάκια. Στις 15 Δεκεμβρίου 2014 αγόρασα το TP-LINK TL-PA2010PKIT κι έλυσα το πρόβλημά μου. Έχουν περάσει βέβαια 3.5 χρόνια και ήδη εδώ κι έναν χρόνο κάνουν αποσυνδέσεις. Θέλουν επανεκκίνηση τα δύο μηχανάκια (συνήθως αυτό που βρίσκεται στην άλλη άκρη του σπιτιού βγάζει το πρόβλημα, αλλά οκ) και συγχρονίζουν αμέσως. Με τρώνε όμως οι αποστάσεις :D

Θα πήγαινα κι εγώ σε passthrough. Έβαλα πάνω τους το πολύπριζο και όλα πήγαιναν πρίμα. Δεν νομίζω οι αποσυνδέσεις να έχουν να κάνουν με αυτό, άλλωστε από την πρώτη στιγμή είχα πολύπριζο πάνω. Σκέφτομαι σοβαρά εδώ και 3-4 μήνες να αγοράσω νέο κιτ, αλλά το κόστος με εμποδίζει. Αλλά δύσκολα θα το γλιτώσω. Μου έλυσαν πάντως τα χέρια και παρότι έχω κι ένα extender στο σπίτι, σπάνια κάνω χρήση του ασύρματου (μόνο για ταμπλετ/κινητό).

Προφανώς το κόστος για αυτά που έχουν ενσωματωμένη πρίζα είναι μεγαλύτερο, αλλά τα αξίζει (εκτός αν έχετε 2-3 πρίζες δίπλα-δίπλα, οπότε πάρτε απλό κιτ). Σκέφτομαι είτε το 7010P KIT (πρίζα, δύο εξόδους) της ίδιας εταιρείας στο 50άρικο ή το 4010P KIT (πρίζα, μία έξοδος, χαμηλότερη ταχύτητα) στα 40 γιούρα. Το 4020P KIT δεν αξίζει, διότι με τρία ευρώ παραπάνω παίρνεις το 7010 στο eshop. Για τα Devolo όλοι λένε ότι αποδεδειγμένα παίζουν τέλεια σε τριφασικό, αλλά τα TPLINK δεν με κρέμασαν και δεν ξέρω αν θέλω να ανέβω επίπεδο (οικονομικό).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρακαλώ να μου πείτε αν σας έχει τύχει να μην παίζει ένα σετ μιας μάρκας και να παίζει ένα μιας άλλης .

Πάντα για τον ίδιο χώρο μιλάμε πάντα για σύγχρονα μηχανήματα σε τριφασικό.

Το αν είναι 500αρια η 1000αρια δεν νομιζω να παίζει τοσο σημασία στο πόσο σύγχρονα είναι.

Επεξ/σία από drdedus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να μη δουλεύουν καθόλου της μιας και να είναι αστέρια της άλλης όχι.

Να υπολειτουργούν τις μιας και να παίζουν σχετικά οκ της άλλης ναι. Έχει να κάνει με την ευαισθησία της κάθε υλοποίησης, τους αλγορίθμους για την απόρριψη του θορύβου, πολλά....

Επίσης, δεν υπάρχουν "μηχανήματα με τριφασικό". Όλα τα HomeAV παίζουν σε μία φάση. Όπως και οι μπρίζες που μπορείς να βρεις σε ένα σπίτι.... Αν έχεις τριφασικό στην εγκατάστασή σου, υπάρχουν υλοποιήσεις που συμπεριφέρονται καλύτερα ή χειρότερα, όταν συνδέσεις σε μπρίζες που ανήκουν σε διαφορετικές φάσεις. Σαν κανόνα προσπαθείς να βρεις μπρίζες στην ίδια φάση, αλλιώς θα έχεις σημαντική πτώση στην απόδοση.

Σε περιπτώσεις σαν την παραπάνω, όσα έχουν πρωτόκολλο HomeAV2 συμπεριφέρονται πολύ καλύτερα, απλά γιατί χρησιμοποιούν ΚΑΙ τον ουδέτερο και κάποια ΚΑΙ την γείωση για να μεταφέρουν σήμα. Κάτι παραπλήσιο με το 802.11n . Σε σπίτια με τριφασικό, μπορεί να βάλεις τις συσκευές σε διαφορετικές φάσεις, ο ουδέτερος και η γείωση όμως είναι κοινά παντού!

Επεξ/σία από frap73
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι θα πει το "με" τριφασικο που λες δεν καταλαβαίνω...

Έχεις αλλάξει μηχανήματα απο κάτι σύγχρονο που υπολειτουργούσε σε κατι σύγχρονο και δούλευε αξιοπρεπώς?

Πως να το πω αλλιώς... να παίρνεις ping να ανοίγουν κουτσά στραβα οι σελίδες με άλλα λόγια αυτο που περιγράφω παραπάνω.. και με το πέρασμα σε άλλες συσκευές να βλέπεις 50-150mbit σε speedtest η μεταφορές αρχείων?

Επεξ/σία από drdedus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...