Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταλαβαίνω το γεγονός ότι η τεχνολογία εξελίσσεται σε ταχύτητες, ποιότητα γραφικών κτλ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η εφαρμογή της σε συσκευές όπως τα κινητά μετατρέποντάς τα σε σύγχρωνα "Game Boy" που οι περισσότεροι από εμάς χρυσοπληρώνουν τελικά για να παίρνουν τηλέφωνο, να σερφάρουν στο ίντερνετ, να παρακολουθούν τα social media, άντε και για να στέλνουν και κανα μειλ στη δουλεία που και που, δυνατότητες που κατά την γνώμη μου δεν εκμεταλλευόμαστε ποτέ.

Θεωρώ λοιπόν οτί πλεόν είναι περισσότερο κοσμήματα που δηλώνουν την οικονομική κατάσταση και δεν είναι "smartphones" που μας κάνουν την ζωή ευκολότερη.

Επεξ/σία από tsibe
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Istros είπε

Έτσι όπως πάει με καινουργιο snapdragon καθε εξάμηνο και μεγαλυτερη ιντσα κάθε μέρα σε κάνα δυο χρόνια θα πετάξω το pc.Περιμενω την Nvidia να βγάλει κάρτα για κινητό και το πέταξα από το παράθυρο.

φαντάζομαι φίλε μου γνωρίζεις τα Tegra και την προσπάθεια της nVidia σε αυτή την κατηγορία... τα περισσότερα μοντέλα απέτυχαν (λίγο οι επιδόσεις, περισσότερο οι drivers) και το μόνο που “κράτησε” είναι το Tegra X1 το οποίο χρησιμοποιείται στο Nintendo Switch...

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AtiX είπε

φαντάζομαι φίλε μου γνωρίζεις τα Tegra και την προσπάθεια της nVidia σε αυτή την κατηγορία... τα περισσότερα μοντέλα απέτυχαν (λίγο οι επιδόσεις, περισσότερο οι drivers) και το μόνο που “κράτησε” είναι το Tegra X1 το οποίο χρησιμοποιείται στο Nintendo Switch...

Υποθέτω, πως όταν λέει για κάρτα nvidia, εννοεί κάρτα γραφικών για κινητό με επεξ. snapdragon (το τραβάει από τα μαλλιά για να δείξει πόσο μεγάλα θα γίνουν τα κινητα)  και όχι για soc από nvidia (που σωστά αναφέρεις για τους tegra).

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε 3 χρόνια θα αναπτυχθούν τα δίκτυα πέμπτης γενιάς οπότε κινητά θα έχουμε από του χρόνου με ανάλογες δυνατότητες, από εκεί και πέρα μόνο στα Τρίκαλα θα πιάνεται 5G...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, tsibe είπε

Καταλαβαίνω το γεγονός ότι η τεχνολογία εξελίσσεται σε ταχύτητες, ποιότητα γραφικών κτλ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η εφαρμογή της σε συσκευές όπως τα κινητά μετατρέποντάς τα σε σύγχρωνα "Game Boy" που οι περισσότεροι από εμάς χρυσοπληρώνουν τελικά για να παίρνουν τηλέφωνο, να σερφάρουν στο ίντερνετ, να παρακολουθούν τα social media, άντε και για να στέλνουν και κανα μειλ στη δουλεία που και που, δυνατότητες που κατά την γνώμη μου δεν εκμεταλλευόμαστε ποτέ.

Θεωρώ λοιπόν οτί πλεόν είναι περισσότερο κοσμήματα που δηλώνουν την οικονομική κατάσταση και δεν είναι "smartphones" που μας κάνουν την ζωή ευκολότερη.

Φίλε μου και μόνο που ένα κινητό κατάφερε και αντικατέστησε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή σε απλά καθημερινά πράγματα είναι κάτι το σημαντικό... πλέον δεν χρειάζεται να έχεις τον υπολογιστή, μαζί σου, για να σερφάρεις στο ίντερνετ και να έχεις πρόσβαση σε όλα τα sites, να διαβάσεις email, να διασκεδάσεις με κανένα παιχνίδι, να κάνεις ηλεκτρονικές αγορές, να παίξεις μουσική ή να δείξεις video... και όλα αυτά παντού αφού το κινητό το έχεις συνέχεια μαζί σου...

αν εσύ όλα αυτά δεν τα θεωρείς σημαντικά, ότι δεν προσφέρουν τίποτα και δεν κάνουν την ζωή μας ευκολότερη, εεε τότε τι να πω....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AtiX είπε

μια φιλόδοξη προσπάθεια της Nvidia να αποκτήσει μερίδιο στην αγορά των smartphones,διαφημιστηκε πολύ εκείνη την εποχή και όλοι περιμέναμε περισσότερα απο μια μεγάλη εταιρεια σαν την nvidia αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε τα αναμενόμενα.

1 ώρα πριν, alexis67676767 είπε

Υποθέτω, πως όταν λέει για κάρτα nvidia, εννοεί κάρτα γραφικών για κινητό με επεξ. snapdragon (το τραβάει από τα μαλλιά για να δείξει πόσο μεγάλα θα γίνουν τα κινητα)  και όχι για soc από nvidia (που σωστά αναφέρεις για τους tegra).

Όπως το είπες το τραβάω από τα μαλλιά για να αναφερθώ στο πόσο ισχυρά έχουν γίνει τα κινητά σε επεξεργαστική ισχυ.8 core 845 στα 2.8Ghz,μνήμη 8Gb,516 ROM,με.οθόνες 2960x1440 με 120hz.Ενω ο μέσος όρος στα PC ειναι τετραπυρινοι υπολογιστές,8Gb ram οπως στα κινητά και ssd 128Gb ενώ ελαχιστοι έχουν οθόνη 2960x1440 με 120hz η κάποια αντίστοιχη,ο μέσος όρος στις οθόνες είναι 1980x1020.Οπως καταλαβαίνουμε τα κινητά έχουν ξεφύγει σε ισχύ και αναμένουμε ακόμα περισσότερη.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Istros είπε

core 845 στα 2.8Ghz,μνήμη 8Gb,516 ROM,με.οθόνες 2960x1440 με 120hz.Ενω ο μέσος όρος στα PC ειναι τετραπυρινοι υπολογιστές,8Gb ram οπως στα κινητά

τα κινητά έχουν ξεφύγει σε ισχύ και αναμένουμε ακόμα περισσότερη.

Όπως εξελίσσονται τα κινητά το ίδιο κάνουν και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Τώρα που μπήκε και για τα καλά η amd στους επεξεργαστές έχουμε και περιμένουμε μεγάλες εξελίξεις. Απο κάρτες γραφικών η RTX series της Nvidia που ανακοινώθηκε μερικές μέρες πριν φαίνεται πολλά υποσχόμενη (περιμένουμε και την  προσπάθεια της Ιντελ στην αγορά των gpu). Δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε έναν επεξεργαστή σταθερού υπολογιστή με έναν ενός κινητού τηλεφώνου :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Stogianz είπε

Όπως εξελίσσονται τα κινητά το ίδιο κάνουν και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Τώρα που μπήκε και για τα καλά η amd στους επεξεργαστές έχουμε και περιμένουμε μεγάλες εξελίξεις. Απο κάρτες γραφικών η RTX series της Nvidia που ανακοινώθηκε μερικές μέρες πριν φαίνεται πολλά υποσχόμενη (περιμένουμε και την  προσπάθεια της Ιντελ στην αγορά των gpu). Δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε έναν επεξεργαστή σταθερού υπολογιστή με έναν ενός κινητού τηλεφώνου :)

Εννοείται ότι δεν υπάρχει σύγκριση.απλα αν το σκεφτείς ένα καλό κινητό έχει 8 πυρηνο επεξεργαστή,8Gb ram,516Gb ROM,οθονη με ανάλυση 2960x1440 και 120hz.Ο μέσος όρος στα pc ούτε καν αγγίζει αυτές τις τιμές.Τραβηγμενο ηταν απλα για να καταλάβεις την εξέλιξη των smartphones σε ισχύ.

Επεξ/σία από Istros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, AtiX είπε

Φίλε μου και μόνο που ένα κινητό κατάφερε και αντικατέστησε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή σε απλά καθημερινά πράγματα είναι κάτι το σημαντικό... πλέον δεν χρειάζεται να έχεις τον υπολογιστή, μαζί σου, για να σερφάρεις στο ίντερνετ και να έχεις πρόσβαση σε όλα τα sites, να διαβάσεις email, να διασκεδάσεις με κανένα παιχνίδι, να κάνεις ηλεκτρονικές αγορές, να παίξεις μουσική ή να δείξεις video... και όλα αυτά παντού αφού το κινητό το έχεις συνέχεια μαζί σου...

αν εσύ όλα αυτά δεν τα θεωρείς σημαντικά, ότι δεν προσφέρουν τίποτα και δεν κάνουν την ζωή μας ευκολότερη, εεε τότε τι να πω....

Δεν διαφωνω σε τίποτα από αυτά που λες. Ακριβώς αυτό εννοώ και εγώ. Το ερώτημα μου είναι, θεωρείς λογικό να πληρώνεις 1000+ ευρώ για ένα smartphone; Και εαν ναι, τι διαφορετικό θα κάνεις εσύ στην καθημερινή σου χρήση με την συσκευή αυτή που δεν θα μπορώ να κάνω εγώ με ένα των 300; Διαφωνείς δηλαδή ότι είναι περισσότερο επίδειξη χρήματος;

Επεξ/σία από tsibe
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 22/8/2018 στις 10:04 ΜΜ, AtiX είπε

Του 5G το κάγκελο θα γίνει... αν και με τους 3 που έχουμε μπλέξει εδώ στην Ελλάδα πιο πιθανό είναι να βρούμε το G των γυναικών παρά 5G...

Best comment of this thread!!!  😄

ΥΓ:Γίναμε όλοι φίλοι η αδέρφια."Ρε μεγάλε"  "Φίλε"  "Ρε ψηλέ" κλπ.  😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...