logokrimenos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Τσίμπησα ένα cinquencento και θα πάω παρασκευή ή δευτέρα να κάνω την μεταβίβαση. Θέλω να ρωτήσω το εξής! Το όχημα έχει ασφάλεια ενεργή μέχρι τον 11ο του 18, η οποία ασφάλεια είναι στο όνομα της προηγούμενης κατόχου. Εμένα με καλύπτει αυτή η ασφάλεια (δεν έχει σκοπό να την ακυρώσει η κάτοχος) ή θα πρέπει να κάνω νέα στο όνομά μου?
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Σε καμμια περιπτωση δεν σε καλυπτει .Πρεπει να κανεις δικη σου ασφαλεια . Θα ειναι χαζη να μην την ακυρωσει και να τρεχει αν συμβει κατι αλλακαι παλι εσενε δεν θα σε καλυπτει . Με την πραξη μεταβιβασης πρεπει να την ακυρωσει και να παρει πισω ασφαλιστρα απο την ημερα διακοπης μεχρι να ληξει η ασφαλεια που εχει .Αν κανεις online ασφαλιση καντη 2 μερες πριν την μεταβιβαση αν εισαι σιγουρος οτι θα γινει . Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2018 από Γιάννης Platano
logokrimenos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Καλά εννοείται οτι θα κάνω ασφάλεια, δεν έγραψα ακριβώς την απορία μου και λάθος μου. Το αμάξια χρειάζεται κάποιες επισκευές, οπότε δεν θα κυκλοφορήσει για αυτόν τον μήνα σίγουρα. Ήθελα λοιπόν να μην χρειαστεί να κάνω ασφάλεια τώρα (βέβαια μπορώ να κάνω μια με ισχύ 1 μήνα και να ξεμπερδεύω) και να κάνω με το που πληρωθώ μια κανονική ετήσια. Απλά θα με βοηθούσε αν έμενε έτσι μέχρι αρχές Σεπτέμβρη. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κάποιο θέμα?
gia_nnis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 12 λεπτά πριν, logokrimenos είπε Τσίμπησα ένα cinquencento και θα πάω παρασκευή ή δευτέρα να κάνω την μεταβίβαση. Θέλω να ρωτήσω το εξής! Το όχημα έχει ασφάλεια ενεργή μέχρι τον 11ο του 18, η οποία ασφάλεια είναι στο όνομα της προηγούμενης κατόχου. Εμένα με καλύπτει αυτή η ασφάλεια (δεν έχει σκοπό να την ακυρώσει η κάτοχος) ή θα πρέπει να κάνω νέα στο όνομά μου? Πρεπει να βγει η αδεια στο ονομα σου.. να την στειλεις στον ασφαλιστη σου για να σου βγαλει το ασφαλιστρο.. Αλλιως ζητας(αν βολευει) στον πρωην κατοχο να στο παει σπιτι σου ή μενει το αυτοκινητο εκει μεχρι να βγει η ασφαλεια.. Αν το παρεις ετσι και σου συμβει κατι εισαι παρανομος!!! Τωρα στην πραξη.. ειχα πουλησει αυτοκινητο αυτος μολις πηρε την προσωρινη αδεια(κεπ) το πηρε και εφυγε! Το ιδιο ειχα κανει και γω!!! τοτε βεβαια εν αγνοια μου.. Εχω βεβαια κι αλλη περιπτωση που πουλησα αυτοκινητο και ο κατοχος δεν ηθελε σε καμια περιπτωση να το παρει αν δεν ασφαλιστει.. Ηθελε να το αφησει σπιτι μου.. αλλα επειδη εγω δεν ηθελα ευθυνες το πηγα εγω σπιτι του!!!
logokrimenos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Το έχω σε γκαράζ και κάνουμε τις επισκευές τώρα. Οπότε αν το αφήσω έτσι για μερικές μέρες δεν έχω θέμα ε? Να πάρω την ασφάλεια που έχει τώρα στο όνομά μου δεν με βολεύει ιδιαίτερα γτ ούτε οδική έχει ούτε θραυση κρυστάλλων έχει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Απο τη στιγμη που θα γινει η μεταβιβαση πρεπει να εχεις δικη σου ασφαλεια εστω και αν δεν κουνιεται το αμαξι .Απο ηλεκτρονικη διασταυρωση θα σε τσιμπησουν και θα εχεις προστιμο .Ασε που αν συμβει κατι καιεινει εμπλεκομενοτοαμαξι σου (ποτε δεν ξερεις...) θα εχεις μεγαλυτερο προβλημα Μην ρισκαρεις για ενα μηνα ...Ποσο να ειναι το κοστος για ενα παλιο μικρο αμαξι ? Κοιτα την Hellasdirect . Ειναι πολυ οικονομικη .Εχω σε 3 αμαξια μικτη 3μηνη.Εχει και κωδικο προσφορας με 20 ευρω μειωση ασφαλιστρων. Αν τοαποφασισεις εχω να σου δωσω .
NikosKallithea Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Ο πωλητης με το που κανει την πωληση αναστέλλει και την ασφαλιστική κάλυψη του αυτοκινητου 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Ο πωλητης με το που κανει την πωληση αναστέλλει και την ασφαλιστική κάλυψη του αυτοκινητου Αν δεν το κανει οπως λει ο TS για την κοπελλα θα εχει πιθανον μεγαλο προβλημα.
logokrimenos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Το αμαξι ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ σε δρόμο 100% κύριε Γιάννη στείλτε μου σε PM κωδικό αν είναι να κάνω hellas direct και εγώ. Πάνω κάτω όλες ίδιες τιμές έχουν, δεν κοιτάω να γλιτώσω 1 και 2 ευρώ. Απλά ήθελα να κάνω μια κανονική όταν θα πληρωθώ, αλλά το 3μηνο μου φαίνεται καλή περίπτωση που λέτε
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 30 λεπτά πριν, logokrimenos είπε Το αμαξι ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ σε δρόμο 100% κύριε Γιάννη στείλτε μου σε PM κωδικό αν είναι να κάνω hellas direct και εγώ. Πάνω κάτω όλες ίδιες τιμές έχουν, δεν κοιτάω να γλιτώσω 1 και 2 ευρώ. Απλά ήθελα να κάνω μια κανονική όταν θα πληρωθώ, αλλά το 3μηνο μου φαίνεται καλή περίπτωση που λέτε Εχεις pm φιλε μου .
Joshua21 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 5 ώρες πριν, logokrimenos είπε Τσίμπησα ένα cinquencento και θα πάω παρασκευή ή δευτέρα να κάνω την μεταβίβαση. Θέλω να ρωτήσω το εξής! Το όχημα έχει ασφάλεια ενεργή μέχρι τον 11ο του 18, η οποία ασφάλεια είναι στο όνομα της προηγούμενης κατόχου. Εμένα με καλύπτει αυτή η ασφάλεια (δεν έχει σκοπό να την ακυρώσει η κάτοχος) ή θα πρέπει να κάνω νέα στο όνομά μου? Δες εδώ: Το άρθρο 36 του Ν.3746/09 (ΦΕΚ 27/Α΄/16-02-09) το οποίο τροποποίησε την παρ. 2 του άρθρου 8 του π.δ. 237/1986 (ΦΕΚ 110 Α΄), ορίζει ότι άν μεταβιβασθεί η κυριότητα ή η κατοχή του αυτοκινήτου οχήματος με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο, η ασφαλιστική σύμβαση λύεται αυτοδικαίως μετά την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της μεταβίβασης. Πηγή: http://www.asfaleieskanelakis.gr/content/η-μεταβολή-της-κυριότητας-του-αυτοκινήτου-επιφέρει-διακοπή-της-υφιστάμενης-κάλυψης-ή-όχι
ziaba Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 δεν υπάρχει θέμα άπλα αν γίνει έλεγχος που διασταυρώνουν μπορεί να φας πρόστιμο
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ziaba είπε δεν υπάρχει θέμα άπλα αν γίνει έλεγχος που διασταυρώνουν μπορεί να φας πρόστιμο Μονο αυτο ?????? Να εχεις αυτοκινητο ουσιαστικα ανασφαλιστο μονο το προστιμο σκεφετεσαι ? Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2018 από Γιάννης Platano
ziaba Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 10 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Μονο αυτο ?????? Να εχεις αυτοκινητο ουσιαστικα ανασφαλιστο μονο το προστιμο σκεφετεσαι ? Αφού λέει θα το χει μέσα σε γκαράζ
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2018 8 λεπτά πριν, ziaba είπε Αφού λέει θα το χει μέσα σε γκαράζ Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει .Αυτοκινητα απο γκαραζ δεν κλεβουν ? Το κοστος ασφαισης για ενα μικρο παλιο αμαξι για ενα μηνα ειναι ασημαντο .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα