Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω έναν αξιόπιστο μετρητή κατανάλωσης ρεύματος.

Κάτι σαν και αυτό φαντάζομαι είναι αρκετό.. 🙄

Έχει κανείς να προτείνει κάτι από προσωπική εμπειρία; Καθώς και ποιος είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος μέτρησης;

Βλέπω ότι τα περισσότερα δείχνουν τη στιγμιαία κατανάλωση αλλά και τη συνολική.

Άρα πιστεύω ότι είναι πιο αξιόπιστο να μετρηθεί ένα χρονικό διάστημα Χ ωρών ή/και ημερών και να υπολογιστεί μία μέση κατανάλωση, σωστά;

Δημοσ.

οι μετρητές λίγο-πολύ έχουν τις ίδιες δυνατότητες, το θέμα είναι ΤΙ και ΠΩΣ θες να μετρήσεις, γιατί πρακτικά υπάρχουν 2 μετρήσεις που σε ενδιαφέρουν:

Στιγμιαία = εκείνη τη στιγμή, σταθερή π.χ. σε θεμραντικό ή ψυγείο αλλά όχι σε κλιματιστικό που μπορεί να ανεβοκατεβάσει ένταση. π.χ. σε σόμπα αλογόνου 2000w η στιγμιαία έδειξε 19ΧΧ και έμεινε σταθερή για αρκετή ώρα ώστε να συμπεράνεις οτι θα καίει 2κιλοβατ την ώρα.

Συνολική χρήσης = μηδενίζεις την ώρα που ξεκινά η χρήση και πάιρνεις μέτρηση όταν τελιεώση η χρήση. Π.Χ. σε κλιματιστικό, την πρώτη ώρα μπορεί να δείξει πχ 2000w αλλά μετά από 30-40 λεπτά να πέσει στα 1500, ή αν σταματήσει (αν έχει ρυθμίσει θερμοκρασία auto) στα 250, και μετά να ξανανέβει..... εδώ σε ενδιαφέρει μέση κατανάλωση ανα σενάριο χρήσης, πχ 4 ώρες λειτουργίας με ρύθμιση στους 25 βαθμούς καταναλώνει περίπου Χ. Το ίδιο μπορείς να κάνεις με θερμαντικό που έχει θερμοστάτη, να δεις πόσο περίπου κατανάλωσε σε μια νύχτα με 5-6 ώρες λειτοργίας σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις του σώματος.

"συνολική" όπως ορίζουν οι μετρητές είναι συνεχόμενη μέτρηση από τη στιγμή που το έβαλες στο ρεύμα μέχρι και την ώρα που το κοιτάς, περιλαμβάνει δηλαδή και ώρες λειτουργίας και ώρες αναμονής, π.χ. σε μια λάμπα που μπορεί να έχεις βάλει σε χρονοδιακόπτη να ανοιγοκλείνει μπορείς να δεις το 24ωρο κατανάλωσης, ή στο κλιματιστικό την κατανάλωση αναμονής, κτλ.

Εγώ επείδή 2 χρόνια  τώρα χρησιμοποιώ ηλεκτρικό για θέρμανση γιατί η πολυκατοικία δεν καίει καλοριφερ, έχω υπολογίσει τις μεσες καταναλώσεις των 4 συσκευών (κλιματιστικά και κονβεκτορες) σε περιόδους 2,4,6 ωρών, και μετά παίρνω την gross τιμή κιλοβατώρας από το λογαριασμό, για να έχω εικόνα κόστους

Δημοσ.

Τέλεια.

Ακριβώς αυτό περίμενα.

Από εκεί και πέρα ξέρεις κανέναν σχετικά φθηνό αλλά αξιόπιστο μετρητή;

Δημοσ.

όλοι τα ίδια είναι στην κατηγορία 15 ευρώ, εγώ έχω πάρει 2 energenie το προηγούμενο μοντέλο από αυτό που σου παραθέτω, είνια σημαντικό να έχεις μεγάλη οθόνη για να μπορέις να βλέπεις εύκολα τα νούμερα αν είναι περίεργη η μπριζα (π.χ. χωμένη ή ψηλά)

https://www.skroutz.gr/s/14565325/Energenie-EG-SSM-01.html 

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

καλημερα σε ολους,ο λογος που ξεθαβω το νημα ειναι γιατι με ενδιαφερει να αγορασω και εγω εναν μετρητη αξιοπιστο για να μετραω καταναλωσεις αντλιας θερμοτητας 16kva

Με ενδιαφερει να ειναι αξιοπιστος και να σηκωνει μεγαλα ρευματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...