Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, nectons18 είπε

Δεν μίλησα φίλε μου για όλα τα Xiaomi. Μίλησα για το Redmi Note 5 AI Dual camera. Όλα αυτά που γράφεις ίσως να έχεις δίκιο αλλά εγώ μίλησα ΜΟΝΟ για αυτή τη συσκευή και για ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ. 

Δλδ θες να μου πεις οτι με Samsung της κατηγοριας 200ευρω βγάζει καλές φωτογραφίες..και δεν χάνεις στιγμες/...Πές μας τι πινεις και δεν μας δινεις...προσωπικα πηρα στην γυναικα μου το galaxy a5 2017 περυσι και αυτο λογο επιδότησης(450+ εκανε τότε) και δεν μπορω να πώ οτι βγάζει αξιολογες φώτο...και γενικα σε συγκριση με το redmi note 3 (το οποιο ειναι σαπιο φωτογραφικα αλλα με gcam απλα δεν υπαρχει) προσπαθω να καταλαβω γτ τετοια διαφορα στην τιμη χωρις να προσφερει τιποτα παραπανω...Ναι οκ...iip67...

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, ktlk21 είπε

Δλδ θες να μου πεις οτι με Samsung της κατηγοριας 200ευρω βγάζει καλές φωτογραφίες..και δεν χάνεις στιγμες/...Πές μας τι πινεις και δεν μας δινεις...προσωπικα πηρα στην γυναικα μου το galaxy a5 2017 περυσι και αυτο λογο επιδότησης(450+ εκανε τότε) και δεν μπορω να πώ οτι βγάζει αξιολογες φώτο...και γενικα σε συγκριση με το redmi note 3 (το οποιο ειναι σαπιο φωτογραφικα αλλα με gcam απλα δεν υπαρχει) προσπαθω να καταλαβω γτ τετοια διαφορα στην τιμη χωρις να προσφερει τιποτα παραπανω...Ναι οκ...iip67...

Μιλάει για xiaomi ότι έβγαζε καλες, όχι samsung...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, karaLRS είπε

Είπα ότι ΔΕΝ παίζει φωτογραφική του 100ρικου να είναι καλύτερη από flagship κινητό.

Σαφώς και δεν συγκρίνεται ένας αισθητήρας apsc με μια τσουτσουνα 1/2.3.

Επίσης από την προσωπική μου εμπειρία το hdr+ του Pixel κάνει εκπληκτική δουλειά στην αύξηση του dynamic range και στον smooth συνδυασμό τών εικόνων.

Και στο λέω αυτό δουλεύοντας την κάμερα σε manual mode με prime φακούς είτε αυτόματους είτε legacy.

Το ψευτο bokeh πού δημιουργεί το Pixel θες φωτεινό φακό ή έστω ΖΟΟΜ που ΔΕΝ τόν έχεις πάντα μαζί.

Φυσικά και φωτογραφική του 100ρικου μπορεί να είναι καλύτερη από ένα flagship κινητό. Πχ με 45 ευρώ αγοράζεις μεταχειρισμένη μία  canon 40D  και με άλλα τόσα τον canon 50mm 1.8 και βγάζεις πολύ καλύτερες φωτογραφίες από οποιοδήποτε κινητό.

όσο για το ψευτοbokeh του pixel, εκτός του ότι ο 1.8f θα έχει πολύ ανώτερο πραγματικό bokeh, μπορείς και μετά εάν θέλεις στο photoshop να κάνεις παπάδες.

Επεξ/σία από Bezbozny
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Bezbozny είπε

Φυσικά και φωτογραφική του 100ρικου μπορεί να είναι καλύτερη από ένα flagship κινητό. Πχ με 45 ευρώ αγοράζεις μεταχειρισμένη μία  canon 40D  και με άλλα τόσα τον canon 50mm 1.8 και βγάζεις πολύ καλύτερες φωτογραφίες από οποιοδήποτε κινητό.

όσο για το ψευτοbokeh του pixel, εκτός του ότι ο 1.8f θα έχει πολύ ανώτερο πραγματικό bokeh, μπορείς και μετά εάν θέλεις στο photoshop να κάνεις παπάδες.

Μπορείς να μου δώσεις δύο Link με τις τιμές που λες;

Να προτείνω επίσης ότι με 20€ μπορείς να νοικιάσεις επαγγελματία φωτογράφο για 1 λεπτό και να βγάλεις την καλύτερη φωτογραφία.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, karaLRS είπε

δεν παίζει με τίποτα. στο λέω που έχω Pixel 2 και sony a5100 και σε πολλές περιπτώσεις το Pixel έχει ανώτερη εικόνα και πολύ μεγαλύτερο  dynamic range

Η σύγκριση ήταν για το xiaomi του φίλου 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/8/2018 στις 1:55 ΜΜ, -WISE- είπε

Kαλά τώρα βρε φίλε μου τι συγκρίνεις και εσύ; Συσκευή του 2013 με μία του 2017 που το μόνο κοινό που έχουν είναι οι... ίντσες; Η τεχνολογία τρέχει και έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και η ίδια η Xiaomi έχει πει ότι στις mid range συσκευές της δεν έχει κέρδος...
Εννοείται, πάντως, ότι αγοράζουμε ακριβά συσκευές που σε καμία περίπτωση δεν αξίζουν τα λεφτά τους.

Όσον αφορά στο άρθρο, κάνουμε λες και ανακαλύψαμε την Αμερική. Όλα αυτά είναι θέμα marketing. Ειδικά με τις φωτό/κάμερες το κάνουν πολλές εταιρείες. Η Samsung, η Nokia παλαιότερα κλπ.
Σιγά μην διαλέξω συσκευή από μια διαφήμιση...

Οι συσκευές έχουν 3-4 χρόνια διαφορά,αλλά και πολλά κοινά σημεία.Το σημαντικότερο για μένα είναι ότι έψαχνα αντικαταστάτη για το sony και θεωρώ ότι τον βρήκα στο mi max 2.Η διαφορά  ηλικίας δεν μου λέει κάτι,ίσα ίσα που το mi max 2 θεωρείται mid range ,ενώ το συγκρίνω με μία top high end ναυαρχίδα.Anyway, ήθελα απλά να τονίσω ότι ΌΝΤΩΣ αγοράζουμε ακριβά συσκευές που σε καμία περίπτωση δεν αξίζουν τα λεφτά τους,ενώ μπορείς να κάνεις πραγματικά τα ίδια πράγματα στο 99% ,της πλειονότητας δηλαδή  των χρήσεων ενός κατόχου smartphone.

Για το άρθρο,για μένα η διαφήμιση είναι πλήρως παραπλανητική.Δεν έχουν όλοι τις τεχνικές γνώσεις ή ακόμα και την κριτική σκέψη να ξεχωρίσουν αν η φωτογραφία είναι όντως τραβηγμένη από το κινητό.Θεωρώ ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που θα έβλεπαν την διαφήμιση,συμπεριλαμβανομένου ίσως και εμού του ιδίου,θα θεωρούσαν ότι το συγκεκριμένο κινητό βγάζει τρομερές φωτογραφίες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, dhmhtries22 said:

η διαφήμιση είναι πλήρως παραπλανητική

Εντός νόμου όμως, όπως και περισσότερες διαφημίσεις (παραπλανητικές).

Στην Αμερική, η φράση «αυτός κάτι θέλει να πουλήσει», ισοδυναμεί μα το «λέει ψέμματα»...

Επεξ/σία από CheOnWeb
Add
Δημοσ.
Στις 22/8/2018 στις 8:30 ΜΜ, nectons18 είπε

αδερφέ... διάβασε προσεκτικά τι έγραψα... τα έχεις μπερδέψει λίγο... 

Συγνώμη...λάθος παράθεση,,,για το σχολιο του heatspreader πηγαινε η απαντηση...Μαζί σου συμφωνω...!!!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, ktlk21 είπε

Συγνώμη...λάθος παράθεση,,,για το σχολιο του heatspreader πηγαινε η απαντηση...Μαζί σου συμφωνω...!!!

Τα Xiaomi είναι απλά μουφοτηλέφωνα, τι να κάνουμε τώρα; Xiaomi έχω και εγώ. Προσπαθώ με οικονομίες να πάρω ένα καλό κινητό, αλλά δεν λέω ότι είναι καλό επειδή το έχω. Ηρεμήστε λίγο.
Και είμαι τόσο αυστηρός μαζί τους, επειδή ο κόσμος νομίζει ότι κάνει κάποια έξυπνη επιλογή αγοράζοντας τα. Καμία έξυπνη επιλογή δεν κάνει. Παίρνει ότι πληρώνει. Καμία Xiaomi δεν κάνει τη χάρη κανενός. Πουλάνε φθηνότερα επειδή απλά προσφέρουν λιγότερα. 
Αν με αυτά τα λιγότερα κάποιος είναι ευχαριστημένος, έκανε μια πολύ καλή κίνηση. Ουδεμία σχέση ωστόσο έχουν όλα αυτά τα κινητά με τις ναυαρχίδες P20 Pro, iPhone X, S9, Note 9, κλπ. Είναι η μέρα με τη νύχτα.

Επεξ/σία από Heatspreader
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Heatspreader είπε

Τα Xiaomi είναι απλά μουφοτηλέφωνα, τι να κάνουμε τώρα; Xiaomi έχω και εγώ. Προσπαθώ με οικονομίες να πάρω ένα καλό κινητό, αλλά δεν λέω ότι είναι καλό επειδή το έχω. Ηρεμήστε λίγο.
Και είμαι τόσο αυστηρός μαζί τους, επειδή ο κόσμος νομίζει ότι κάνει κάποια έξυπνη επιλογή αγοράζοντας τα. Καμία έξυπνη επιλογή δεν κάνει. Παίρνει ότι πληρώνει. Καμία Xiaomi δεν κάνει τη χάρη κανενός. Πουλάνε φθηνότερα επειδή απλά προσφέρουν λιγότερα. 
Αν με αυτά τα λιγότερα κάποιος είναι ευχαριστημένος, έκανε μια πολύ καλή κίνηση. Ουδεμία σχέση ωστόσο έχουν όλα αυτά τα κινητά με τις ναυαρχίδες P20 Pro, iPhone X, S9, Note 9, κλπ. Είναι η μέρα με τη νύχτα.

Προφανώς όταν δίνεις 150-200 ευρώ μην περιμένεις ούτε κορυφαίες επιδόσεις, ούτε κορυφαία κάμερα ή κορυφαία οθόνη. Αν ήταν έτσι και η ναυαρχίδα της θα κόστιζε 300 όχι 600 (όταν κυκλοφόρησε). Aλλά όταν βάζεις Snap 845 και Super AMOLED και κάνεις καλή δουλειά στην κάμερα λογικό να εκτοξευθεί το κόστος σε υπερδιπλάσια νούμερα.
Απλά σε όλα τα τεχνολογικά forums οι περισσότεροι υπεραμύνονται των αγορών τους γράφοντας διθυράμβους που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα

Επεξ/σία από -WISE-
  • Like 1
Δημοσ.

για πες μου λοιπον την διαφορα mi8 με s9..Οθόνη?Αδιαβραχοποίηση?..αξιζουν την τοση διαφορά στην τιμή?δεν μιλάμε για το X που αυτο είναι μια κατηγορια μονο του λογο ios

Δημοσ.

Το S9 Plus μαζί με το Note 9 έχουν την καλύτερη οθόνη που υπάρχει σε κινητό τηλέφωνο. Πάει αυτό. 
Καλύτερα οπτικά, Wireless Charging, απουσία Notch, μεγαλύτερη υποστήριξη σε δίκτυα, επέκταση χώρου αποθήκευσης, καλύτερα ηχεία.
Επίσης καλύτερο Design. Υποκειμενικό μεν, αλλά αντικειμενικό το γεγονός ότι η Xiaomi αντιγράφει την Apple χωρίς καμιά δική της ιδέα όσον αφορά την αισθητική.

Επίσης το Status Symbol. Μας αρέσει δεν μας αρέσει υπάρχει. :)

Οπότε ναι, τα παραπάνω 165€ που ζητάει το Galaxy S9+, αξίζουν.

Και προσωπική μου γνώμη είναι πως ειδικά στην υψηλή κατηγορία, δεν αξίζει να πάρει κάποιος ναυαρχίδα που να μην είναι από τις γνωστές. Στα 200€ εντάξει, τι να κάνεις; Δεν έχεις τη δυνατότητα, πας σε κάτι οικονομικό, όποιος όμως έχει τα 485€, έχει και τα 650€. :)

Το iPhone είναι μία άλλη κατάσταση. Έχει το καλύτερο SoC. Από εκεί και πέρα κουβαλάει γενικότερα πολλή τεχνολογία πάνω του. Δεν έχει την οθόνη των τελευταίων Galaxy, ούτε τα οπτικά. Εκτός από το SoC με λίγα λόγια, ναι μεν είναι κορυφαία τα πάντα γύρω γύρω, αλλά όχι τα καλύτερα. Εκεί είναι που δεν το παραδέχομαι. Θα ήθελα λόγω των χρημάτων που ζητάει να είναι σε όλα καλύτερο, έστω με μικρή διαφορά.
Κρατάει τιμή, οπότε το πουλάς και παίρνεις το επόμενο, έχεις με λίγα λόγια ένα κεφάλαιο αγοράζοντας το. Τέλος είναι το απόλυτο Status Symbol. Είναι σαν να έχεις ένα επώνυμο σακάκι με την τέλεια γραμμή. Δεν μου αρέσει σαν Design, αλλά είναι επιβλητικό. ;)

Το iOS ίσως να παραμένει καλύτερο από το Android ακόμα και τώρα. Δεν το προτιμώ ωστόσο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...