Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλώς σας βρήκα !

Έχω διαβάσει αρκετά θέματα του φόρουμ και γενικότερα περί δικτύων αλλά μάλλον κάτι δεν αντιλαμβάνομαι σωστά και θα ήθελα την βοήθεια σας με το εξής πρόβλημα...

Θέλω να δημιουργήσω τις καταλληλοτερες συνθήκες για online gaming σε PS4.

Τα ρούτερ που έχω στα χέρια μου είναι το Technicolor 5130 και το zte zxhn108n v2.5...

Μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσα το zte, καθώς ήμουν και στην Vodafone, και οι πειραματισμοί μου έφτασαν μέχρι την ενεργοποίηση του pppoe pass through για να έχω open Nat type.

Πριν λίγες μέρες πήρα μεταγραφή σε forthnet και έπεσε στα χέρια μου και το Technicolor που ανέφερε νωρίτερα.

Στόχος μου ήταν να γυρίσω το Technicolor σε bridge και αυτό με την σειρά του να τροφοδοτεί με ίντερνετ ενσύρματα το ps4 και το zte... 

Η σκέψη απείχε όμως από την πραγματικότητα καθώς το μόνο που έχω καταφέρει μέχρι στιγμής είναι να συνδέσω το PS4 με το bridged Technicolor.

Η γραμμή είναι αρκετά άστατη (γνωρίζω ότι μπορεί να φταίνε και άλλοι παράγοντες σε αυτό) και δεν μπορώ να συνδέσω με τίποτα το zte στο ίντερνετ...

Μπήκα με τους κωδικούς root γύρισα το wan type σε Ethernet αντί για dsl, δημιούργησα νέο wan με τα στοιχεία του παρόχου αλλά το ledακι εμμένει να ανάβει κόκκινο....

Κάνω μια παύση στο "σεντονατο" πρώτο μου ποστ και ελπίζω στην προθυμία κάποιου να με διαφωτίσει στο τι έχω κάνει λάθος και αν δύναται να μου εξηγήσει/παραπέμψει στις κατάλληλες κινήσεις... 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, cras93 είπε

Θέλω να δημιουργήσω τις καταλληλοτερες συνθήκες για online gaming σε PS4. 

Online gaming με Wifi δεν ειναι οτι το καλύτερο , αν θες το καλυτερο πρεπει να βαλεις  καλώδιο αν δεν θες να το κανεις πας και περνεις ενα καλο σετ powerlines και το πας μεσα απο το ρευμα ,τουλαχιστον εγω αυτο εχω κανει :) και μετα να ζητησεις ενα προφιλ για ονλινε gaming απο τον ISP σου :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι πως το ενσύρματη το έγραψα μόνο στον τίτλο. 

Μπορώ να ζητήσω δεύτερο username+password από την forthnet ή κατάλαβα λάθος;

Ή λέω κοτσανες;😂

Επεξ/σία από cras93
Δημοσ.

Κατσε γιατι και εγω δεν εχω καταλαβει καλα :P οχι ενα user name εχεις για την γραμμη σου :)

εσυ θες να το κανεις ενσυρματα ??? αν ναι , γιατι θες και τα δυο ρουτερ ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι για ενσύρματη σύνδεση...

Ο λόγος είναι πως θέλω να αποφύγω τελείως firewall και Nat, να κάνει pppoe το PS4 απευθείας από το bridged Technicolor που μόνο θα συγχρονίζει και το zte να καλύπτει τις υπόλοιπες συσκευές του σπιτιού με wifi ...

Το πρώτο μισό λειτουργεί, αν εξαιρέσεις ότι η γραμμή στα speed test του PS4 ανεβοκατεβαίνει από το 9 στο 12 Mbps ανά τακτά χρονικά διαστήματα...

Στο zte όμως σταθερά και αμείωτα ο ISP times out... Σκέφτομαι μήπως δεν γίνεται να κάνουν κλήση με τα ίδια στοιχεία 2 συσκευές ταυτόχρονα και δοκίμαζα μήπως λειτουργήσει με κλειστό το PS4 αλλά μάταια...

Το έχω πολύ λάθος στο κεφάλι μου; 😎

Edit Δεν ανέφερα επίσης πως αυτή η συνδεσμολογία θα με βοηθούσε να μικρύνω το μήκος του τηλεφωνικού καλωδίου καθώς η απόσταση από την θεση του ρούτερ, για να καλύπτει την εμβέλεια που θέλω, είναι αρκετά μεγάλη και μου φαίνεται προτιμότερο η μισή απόσταση να γίνεται με καλώδιο δικτύου

Επεξ/σία από cras93
Δημοσ.

Γιατι δεν βαζεις αυτο που σου εδωσε ο ISP και αν το ps σου βγαλει οτι εχει θεμα με το NAT τοτε μπενεις στο ρουτερ και ανοίγεις της πορτες που θελει το ps  ???

για ποιο firewall μιλας του ρουτερ??? αν εχει και δεν το θες μπορεις να το κλείσεις ....

Δημοσ.

Δεν ξερω :( δεν εχει χρειαστεί ποτε να βαλω δυο ρουτερ σε μια γραμμη , εγω το ps4 το εχω με powerline και με το ρουτερ περνει wifi το υπόλοιπο  σπιτι εκτος απο το γραφειο που και εκει παει powerline , οπως λες και εσυ καλο ειναι το καλωδιο τηλεφωνου του ρουτερ να μην ειναι μεγαλο αλλα αυτο που θες να κανεις δεν ξερω αν θα παιζει καλα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σύνδεσε την κονσολα απ ευθείας με το 5130 και δες αν υπάρχει επιλογή για DMZ.

βάλε την IP του PS4 και καθάρισες.

Γενικότερα πάντως, προσωπικά έκατσα κοντά στον 1 μηνα με το 5136 που δίνει η 4NET μέχρι να βρω αντικαταστάτη σε αυτό που είχα πριν. πηγα και πηρα ενα 8960Ν με 25€ και σώθηκα με τις ρυθμίσεις που έχει.

έχει και broadcom chip που χρειάζομαι καθώς το dslam είναι με alcatel κάρτες και δινουν τα μεγιστα σε broadcom chips.

Επεξ/σία από Xristaras12
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε

σύνδεσε την κονσολα απ ευθείας με το 5130 και δες αν υπάρχει επιλογή για DMZ.

βάλε την IP του PS4 και καθάρισες.

Με dmz όσες φορές το έχω δοκιμάσει δεν μου βγάζει Nat type 1(open)

Αυτό το αναθεματισμενο το zte πώς παίρνει το firmware της forthnet? Όσες φορές και να το έχω δοκιμάσει κρατάει αυτό της Vodafone

Δημοσ.

κανονικά με upnp ανοιχτό και DMZ θα έπρεπε να είσαι σε ΝΑΤ ΟΡΕΝ.

βέβαια δεν ειναι και το καλύτερο γιατι αφηνεις ολες τις πορτες ανοιχτες.

Δημοσ.

α.το zte δεν ξερω αν μπορει να κανει κληση pppoe πανω στο technicolor . καποια modem router μπορουν αλλα το συγκεκριμενο δεν ξερω.

β.δεν ξερω αν θα σε αφησει καν να κανεις 2 pppoe κλησεις ταυτόχρονα ακόμα και αν μπορει να κανει κλήση το Zte. καποιοι παροχοι πχ οτενετ το αφηνουν και αφηνουν και Passthrough

γ.με dmz  θα πρεπει να παιξει.επισης παιζει και με cone αλλα δεν το εχω δοκιμασει. το technicolor δεν πρεπει να εχει επιλογη για dmz μεσα.(εχω δει dmz σε custom firmware της Hol).η δυσκολη λυση θα ηταν να ανοιξει το Cli interface για το technicolor και να περασεις τις εντολες

nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=192.168.1.60

:connection bind application=CONE(UDP) port=3478

η πρωτη ειναι για dmz η δευτερη για το cone.  to zte 108 ειναι για πεταμα No matter what.

On 22/08/2018 at 14:45, cras93 said:

Για λόγους ασφαλείας εννοείς;

ναι για θεματα ασφαλειας του ps4.το dmz ανοιγει τα παντα οπως και το upnp μειωνει την ασφαλεια.

On 22/08/2018 at 14:25, cras93 said:

Με dmz όσες φορές το έχω δοκιμάσει δεν μου βγάζει Nat type 1(open)

Αυτό το αναθεματισμενο το zte πώς παίρνει το firmware της forthnet? Όσες φορές και να το έχω δοκιμάσει κρατάει αυτό της Vodafone

σου βγαζει Nat type 2? Μηπως το εχουν κλειδωσει για να μην μπορεις να το αλλαξεις?με καλωδιο ethernet δοκιμασε και οχι wireless

Δημοσ.

α. Η αλλαγή του wan type από dsl σε Ethernet δεν το αλλάζει αυτό;

β. Το να δουλευουν εναλλάξ;

γ. Υπάρχει επιλογή για dmz σε local IP 

Ναι Nat type 2 βγάζει

Δημοσ.

Μετά από σειρά δοκιμών έχω κάνει το ρούτερ να δουλεύει αλλά το πρόβλημα είναι το εξής...

Πως μπορώ να διαλέγω ποια από τις 2 συσκευές θα κάνει κλήση pppoe?

Για παράδειγμα αφού έχω σεταρει το ρούτερ, κλείνω και τα 2 ρούτερ. Ανοίγω μόνο το bridge και το PS4 για να κάνει αυτό την κλήση αλλά αρνείται. 

Κλειδώνει δηλαδή το bridge με την πρώτη συσκευή που θα κάνει την κλήση; Πώς μπορω να αλλάζω την διαδρομή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...