Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

σε φαρμακείο φίλου θέλουμε να στήσουμε 2 νέους υπολογιστές για να αντέξουν την επόμενη 5ετία. Γενικά θέλουμε vfm λύσεις και όχι να μας φύγει μια περιουσία.

Ποσό: 400 ευρώ / pc (χωρίς τα περιφερειακά)

Χρήση: Δουλειά γραφείου (Browsing + Eudomedica)

Ειδικά προγράμματα: Euromedica (http://europharmacy.gr/proionta)

Συναρμολόγηση + Αγορά: Θα συναρμολογήσουμε εμείς, η αγορά θα γίνει ανάλογα τη διαθεσιμότητα/ποσό εξοικονόμισης από διάφορα καταστήματα. Βρισκόμαστε Χαλκίδα.

Περιφερειακά: Πληκτρολόγιο και ποντίκι (ασύρματα και αν γίνεται σετ για αισθητικούς λόγους),

Monitor 24 με δυνατότητα ρύθμισης ύψους/γωνίας (σκεφτόμαστε https://www.skroutz.gr/s/4287220/Dell-UltraSharp-U2414H.html )

Operating System: Windows 10 (μάλλον θα αγοράσουμε από ebay)

Προτιμήσεις:

• SSD M2 (αξίζει; Αυτά θα κάνουν access μια βάση που θα βρίσκεται σε τρίτο Desktop που υπάρχει στον πίσω χώρο και είναι ανοιχτό 24/7)
  • Cube κουτί
  • 8GB Ram
  • Gigabit Ethernet

Οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη. Η αγορά θα γίνει εντός εβδομάδος.

Επεξ/σία από Romanzo Criminale
Δημοσ.

Αρχικά το πρόγραμμα τους προσφέρει support ή έχουν κανέναν δικό τους να ασχολείται; θα πρέπει να δείτε το support σοβαρά.  Σκεφτείτε και για Dell τα έτοιμα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Zengar Zombolt είπε

Μιας και έχω το συγκεκριμένο κουτί που προτείνεις και μάλιστα στο λευκό απλά να πω ότι παίρνει μόνο mini itx μητρικές... Οπότε άλλαξε μητρική στην πρόταση σου ή κουτί... Φυσικά μπορείτε να κοιτάξετε και για intel nuc με τους coffee lake που έρχονται σύντομα... Δεν ξέρουμε τιμές ακόμη αλλά και ακριβά να είναι μπορείτε να δείτε με την προηγούμενη γενιά ας πούμε με i3 που ξεκινούν από 250 ευρώ Ελλάδα, βάζετε δίσκο μνήμη και windows και μπορούν να καταλήξουν κάπου στα 400 ευρώ... Φυσικά καμία σχέση σε ισχύ με τον 2200g που προτάθηκε... Αλλά είναι πολύ μικρά, τα κρύβεις παντού και είναι αθόρυβα σχετικά όταν δεν πιέζονται... Δεν φαντάζομαι το euromedika να χρειάζεται ιδιαίτερη ισχύ...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Μιας και έχω το συγκεκριμένο κουτί που προτείνεις και μάλιστα στο λευκό απλά να πω ότι παίρνει μόνο mini itx μητρικές... Οπότε άλλαξε μητρική στην πρόταση σου ή κουτί... Φυσικά μπορείτε να κοιτάξετε και για intel nuc με τους coffee lake που έρχονται σύντομα... Δεν ξέρουμε τιμές ακόμη αλλά και ακριβά να είναι μπορείτε να δείτε με την προηγούμενη γενιά ας πούμε με i3 που ξεκινούν από 250 ευρώ Ελλάδα, βάζετε δίσκο μνήμη και windows και μπορούν να καταλήξουν κάπου στα 400 ευρώ... Φυσικά καμία σχέση σε ισχύ με τον 2200g που προτάθηκε... Αλλά είναι πολύ μικρά, τα κρύβεις παντού και είναι αθόρυβα σχετικά όταν δεν πιέζονται... Δεν φαντάζομαι το euromedika να χρειάζεται ιδιαίτερη ισχύ...

thanks δεν το πρόσεξα  το άλλαξα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν χειριστης εμπορικου προγραμματος διαχειρισης και συνταγογραφησης, θα σου πω τι να προσεξεις περισσοτερο. 

1  Support και για Software αλλα και στο Hardware.  αν δεν εισαι ο ιδιος γνωστης, ωστε να ασχολεισαι -τουλαχιστον με το Hardware- μονος σου, τοτε... οπωσδηποτε να εχεις support.

2  μην ριξεις βαρος σε επιδοσεις, οσο σε αξιοπιστια.  δλδ αντι να παρεις ενα γρηγορο "φτηνιαρικο" SSD, παρε εναν καλυτερο.  ΠΧ  αντι του φθηνοτερου Kingston, κοιτα σε SAMSUNG, σε OCZ,  στις καλες σειρες με κυριο χαρακτηριστικο, που ειχα κοιταξει κι εγω οταν ειχα αγορασει τον ARC100, να μην πεφτουν οι επιδοσεις σε βαθος χρονου (μετα απο πολλες εγγραφες).   αλλιωw θα δεις εναν SSD μετα απο 3-4 χρονια να ειναι εξισου "γρηγορος" με τους HDD...!!!! 

3 την μητρικη που θα βαλεις, να εχει πολλων ειδων θυρες - διασυνδεσεις, καθως μελλοντικα δεν ξερεις τι θα χρειαστει. μετα απο τοσα χρονια..,  εχω βαρεθει να ψαχνω για ανταπτορες πια....!   θελω το μηχανημα μου να εχει δυνατοτητες διασυνδεσης....!!   παρ'ολο που το USB ειναι το δημοφιλες, κοιτα να εχει οσο δυνατον περισσοτερες, αναλογως παντα με το τι θα χρειαστεις .....!!  οχι ανεξελεγκτα...!! 

.

.

μην δωσεις τσαμπα λεφτα σε 8-16πυρηνους επεξεργαστες, στην περιπτωση σου ειναι αχρηστοι...!!!!   4core +8gb RAM + SSD και εισαι αρχοντας..!  τα υπολοιπα καλυτερα να τα δεις σε σχεση με το τι ακριβως θες να στησεις.    2 PC, εκτυπωτες, barcode scanners, δικτυο εσωτερικο - ιντερνετ, κλπ.....!!! 

ΥΓ  λαβε σοβαρα υπ' οψιν, αυτο που σου εγραψε παραπανω ο dimips..!!! 

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαρμακείο και αγορά κλειδιου windows από ebay ξέχασέ το. Τα windows πρέπει να είναι αγορασμένα μαζί με το τιμολόγιο που θα αγοραστούν και τα υπόλοιπα κομμάτια του υπολογιστή και όχι τύπου ebay ή άλλων συναφών κλειδαράδικων. Επομένως υπολόγισε συν/πλην 150 ευρώ για τα windows. Αυτό σημαίνει και επαναπροσδιορισμό του budget.

Επεξ/σία από BlueBlood7
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

πριν ακόμα γράψω είχα σκεφτεί για 2200g+mobo+8gb ram + ssd 

1)Support κάνει ο φίλος μου που είναι ιδιοκτήτης και αν κάτι δεν γνωρίζει τότε βοηθάω και εγώ, αλλά δε θα χρειαστούμε ποτέ άτομο.

2) Το λογισμικό είναι με συνδρομή, επομένως έχει υποστήριξη

3) Ο σέρβερ θα έχει τη βάση και θα έχουμε και 2 backups (cloud+offsite location), επομένως δεν έχουμε προβλήματα σε περίπτωση καταστροφής/αστοχίας υλικού

Έτοιμες λύσεις δεν παίρνω λόγω κόστους, προτιμώ μόνος μου ώστε αν χαλάσει κάτι να το φτιάξω. Γενικά πάμε σε amd για μακροχρόνια συμβατότητα.

Για τους ssd που είπες το σκέφτομαι γιατί δεν ξέρω αν αξίζει να δίνω +20 στο κάθε pc που είναι απλά τερματικό. Νομίζω θα αποδεχτώ το ρίσκο.

Στο σέρβερ όμως θα έχω m2 970 ssd και θα κοιτάξω να παίξω με gigabit ethernet.

• Like 2
Δημοσ.

Έστω ότι σου καεί ο σκληρός, θα περιμένεις μια βδομάδα (λέμε τώρα) ή κανά μήνα μέχρι να έρθει πίσω με εγγύηση; Και στο μεταξύ πως θα δουλεύει η επιχείρηση; Αναβάθμιση να την κάνεις τι? Δηλαδή θα πάρεις ένα 2400g και σε ένα χρόνο θα θέλει αναβάθμιση γτ δεν θα σηκώνει το πρόγραμμα;

Για αυτό υπάρχουν τα dell/hp με 5 χρόνια εγγύηση on site, όπου στο φτιάχνουν αμέσως, επίσης έχουν windows αυθεντικά ήδη και είσαι καλυμμένος. Αλλιώς θα τρέχει να βρεις φθηνά windows που να σας κόψουν τιμολόγιο.

Τελος πάντων όπως θέλετε προχωράτε, my 2 cents.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχεις καταλάβει κάτι καλά μάλλον. Έχω 3 backup τις βάσεις και 3 υπολογιστές. Ανά πάσα στιγμή ο host γίνεται server της εφαρμογής, οπότε δεν τίθεται αυτό το θέμα. Μου χαλάει ο δίσκος, έχω τον εξωτερικό, χαλάει και αυτός την ίδια στιγμή, έχω το cloud. Προφανώς το υβριδικό αυτό μοντέλο με εξυπηρετεί.

Επιπλέον με τον 2400g δεν κατάλαβα το πρόβλημα; Υπεραρκετός είναι για τη χρήση που θέλουμε και είναι μια πλατφόρμα η AM4 που έχει μακροχρόνια υποστήριξη. Δεν βγάζει νόημα αυτό που μου λες. Όσο για τα windows από την στιγμή που έχουν αγοραστεί με απόδειξη τα pro, δεν αποτελεί πρόβλημα. Κάλεσα την MS Hellas και ρώτησα και η απάντηση που πήρα είναι πως κατά τον έλεγχο (συνήθως γίνεται από αυτούς), εάν υπάρχει παραστατικό για την αγορά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, είσαι οκ. Προφανώς και θα ζητήσω από τον πωλητή στο ebay.

Επεξ/σία από Romanzo Criminale
Δημοσ.

Εγώ αναφέρθηκα στο σκληρό δίσκο του ενός από τα δύο μηχανήματα που θα αγοράσεις. Αν χαλάσει ο σκληρός θα βγει εκτός για μισό - ένα μήνα. Ή οτιδήποτε άλλο χαλάσει (μνήμη πχ) θα είσαι χωρίς το pc μέχρι να σου καλύψουν την εγγύηση ένα scroutzomagazo. Δεν μίλησα για τον server και τα backup.

Για τις άδειες δεν έχεις καταλάβει. Δεν λέμε αν είναι γνήσια τα Windows αλλά αν έχεις τιμολόγιο για να είσαι εντάξει με εφορία - έλεγχο σδοε. Η Microsoft δεν έχει καμία σχέση.

Επίσης μίλησα για την ισχύ του 2400g Γτ είπες ότι κριτήριο είναι η δυνατότητα αναβάθμισης όταν σε οποιοσδήποτε επεξεργαστής θα σε καλύπτει. Και δεν θα σε νοιάζει να τον αλλάξεις σύντομα. Δλδ ότι δεν βρίσκω λογικό το κριτήριο σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Romanzo Criminale είπε

Καλησπέρα,

πριν ακόμα γράψω είχα σκεφτεί για 2200g+mobo+8gb ram + ssd 

1)Support κάνει ο φίλος μου που είναι ιδιοκτήτης και αν κάτι δεν γνωρίζει τότε βοηθάω και εγώ, αλλά δε θα χρειαστούμε ποτέ άτομο.

2) Το λογισμικό είναι με συνδρομή, επομένως έχει υποστήριξη

3) Ο σέρβερ θα έχει τη βάση και θα έχουμε και 2 backups (cloud+offsite location), επομένως δεν έχουμε προβλήματα σε περίπτωση καταστροφής/αστοχίας υλικού

Έτοιμες λύσεις δεν παίρνω λόγω κόστους, προτιμώ μόνος μου ώστε αν χαλάσει κάτι να το φτιάξω. Γενικά πάμε σε amd για μακροχρόνια συμβατότητα.

Για τους ssd που είπες το σκέφτομαι γιατί δεν ξέρω αν αξίζει να δίνω +20 στο κάθε pc που είναι απλά τερματικό. Νομίζω θα αποδεχτώ το ρίσκο.

Στο σέρβερ όμως θα έχω m2 970 ssd και θα κοιτάξω να παίξω με gigabit ethernet.

αφου εχεις ολα αυτα... τα υπολοιπα ειναι πταισματα....!! 

αφου γνωριζετε να φτιαξετε ο,τιδηποτε χρειαστει σε περιπτωση βλαβης Hardware, τοτε δεν εχεις προβλημα, προχωρα αφοβα για 2200G. ο 2400G ειναι πλεονεξια..., αλλα αν χωρεσει στο μπατζετ, γιατι οχι..!!

το Software φυσικα εχει δικη του υποστηριξη, αλλοιμονο..!! 

τα Windows απο οπου και να τα παρεις,

1, η ουσια για την εφορια ειναι να υπαρχει ενα τιμολογιο αγορας, και 

2 για την Microsoft απλα να εχεις γνησιο κλειδι.  

ο greg4 το τραβαει λιγο, γιατι με την υποστηριξη των καταστηματων ειναι ενα θεμα, αλλα και παλι, δεν το θεωρω τρομερο, το να χαλασει ενας δισκος, απο την στιγμη που υπαρχει back up και σε δεδομενα, και σε πισια...!! Αρα, μην χολοσκατε...!!   

το Νουμερο 1  σε τετοιες δουλειες, ειναι το BACK UP..!  ολα τα αλλα φτιαχνονται...!!   εμεις απλα λεμε τις αποψεις μας για τις τεχνικες προδιαγραφες των κομματιων, μιας και προκειται για νεους υπολογιστες.   δεν προκειται ουτε σε 10χρονια να ζοριστουν απο αυτα τα προγραμματα...!!   

στη δουλεια μου (βλ. Υπογραφη) ειναι ενας Pentium G3220 + 4gb RAM, και το προγραμμα που δουλευω, το παει κοπιδι..., και με HDD δισκο..!!     

οσο για τους SSD, το κοστος ενος 240-250 SSD ειναι παρομοιο με ενος 500αρη HDD.  οποτε εκει, βλεπεις το θεμα χωρητικοτητας που δεν νομιζω σε καμια περιπτωση να σε περιοριζουν τα 250GB ενος SSD.

ομως.. να σε ρωτησω απο την αλλη, ο συνολικος καθημερινος χρονος που θα κερδιζεις με την αποκρισιμοτητα και την ταχυτητα ενος SSD εναντι ενος HDD, ποσο κοστολογειται.....?????

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 1
Δημοσ.

Κοστολογείται γιατί είναι ένα άτομο όλη μέρα που περνάει συνταγές και άλλος ένας που εξυπηρετεί κόσμο. Αν κολλήσει κάτι από τα δύο έχουμε κακή εξυπηρέτηση. Αυτή κοστολογείτε περισσότερο, οπότε ο ssd είναι must.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...