Προς το περιεχόμενο

Shenmue 3

Despotas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Anuminas είπε

Ποια review των δωροδωκουμενων κριτικών που θαβουν παιχνιδια επειδη αυτά δεν συμβαδίζουν με την μόδα και τις νορμες της εποχής, του gears, του call of duty και του battlefield ή του GTA; θα έλεγα τώρα που τα γράφω τετοια reviews, κατάλαβες πιστεύω που.

Το παιχνιδι στο ps4 metacritic παιρνει 69 metascore (8 reviews) και 8.2 user score (510 reviews). Δεν χρειάζεται να πω κατι άλλο, μιλάμε για τοσο ξεφτιλισμένη gaming "δημοσιογραφία" https://www.metacritic.com/game/playstation-4/shenmue-iii

Το παιχνιδι ειναι πολύ καλό και ειναι οπως το περιέγραψα, με τα λιγα που έγραψα.

Που το βρήκες στο metacritic? Έψαχνα την dreamcast page και δε το έβρισκα ! 😂

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το FOV και η καμερα οταν τρεχει ειναι εμετικα παντως,,,,αλλα θα το τελειωσω για την ιστορια και μονο. Επρεπε να εχει βγει εδω και πολυ καιρο και οχι το 2019.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γιατι πρέπει να μας ενδιαφέρουν και να μας επιρρεάζουν οι αποψεις κάποιων κλόουν; 

Παιξτε το παιχνίδι και διαμορφώστε την δικια σας άποψη, εγώ λοιπόν που παιζω έχω να πω τα εξης

Νομιζω πως το παιχνιδι ειναι αυτο που περιμενε κάθε Shenmue fan, όλα ειναι εκει, τα voice overs, το art design και ο σχεδιασμος του κοσμου, η μουσικη της απω ανατολής, ο τροπος που προχωράς την ιστορια μεσω της διαδραστικοτητας με τους npcs και το ψάξιμο στοιχειων, o ιδιαιτερος χαρακτηρας καθε npc (ποτε δεν συναντησα δυο φορες το ιδιο προσωπο), οι πολεμικές τέχνες και η εκμάθηση νέων κινησεων, φυσικά και τα πόλλά mini games. To παιχνιδι σχεδιαστικά ειναι σαν τα δυο πρώτα αλλά σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη και χωρις loading screens.

Ναι δεν ειναι επιτομή των γραφικών (αλλά γιατι θα έπρεπε να ειναι) Το παιχνιδι σε μεγάλο βαθμο ειναι adventure με action/rpg στοιχεια. Τα γραφικά του ακολουθούνε ένα ιδιαιτερο στυλ, περισσότερο προς το καρτουνιστικο προσπαθώντας να αποτυπώσει το υφος που ειχαν τα δυο πρώτα παιχνιδια αλλά μέσα απο μία συγχρονη μηχανή γραφικών, και τα καταφέρνει περιφημα. Τα πάντα ειναι ομορφα, πολύχρωμα και ζωντανά και ο σχεδιασμος του βασικου πρωταγωνιστή Ρυο ειναι αυτο που περιμενα.

Tο σύστημα μάχης διαφέρει από αυτό των προηγούμενων παιχνιδιών, δεν έχει πιασίματα και η κάμερα ειναι στημένη πισω λοξά απο τον Ρυο. Κατα τ'αλλα ο Ρυο έχει τις κινήσεις απο τα δύο πρώτα παιχνίδια συν όποια άλλη μάθεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Αν εξαιρέσουμε την απουσια πιασιμάτων το νέο σύστημα μάχης το βρήκα σαφώς καλύτερο και πιο λειτουργικο από αυτο των πρώτων δύο παιχνιδιών. Γενικά σε όλα, το παιχνιδι μένει απολύτως πιστό στο πνεύμα των δύο πρώτων παιχνιδιών, και κάνει ένα βήμα παραπέρα, για παράδειγμα έχει κάποια ας το πούμε rpg στοιχεια (ανέβαινεις kung fu level, endurance, attack) ενώ και η νέα κάμερα πισω απο τον Ρύο και σχετικά κοντά σε αυτον ειναι τελικά αρκετά καλή υλοποιηση με τα controls να είναι αδιαμφισβήτητα πολύ καλύτερα απο τα δύο πρώτα Shenmue. Aν εισαι φιλος της σειράς και σου άρεσαν τα δύο πρώτα είναι σιγουρο πως θα σου αρέσει και το Shenmue 3. Τα γραφικά του τώρα ειναι αξιοπρεπέστατα, με πολύ ζωντανά χρώματα, διατηρώντας ένα ιδιαιτερο σενμιουνιστικο στυλ.

Tώρα κάποιοι που το βαθμολογούν με 45/100 επειδή τους πείραξε το παλαιας κοπής σενμιουνιστικο gameplay είναι απλά τραγικοί, αυτη ειναι λάθος προσεγγιση στην αξιολογηση του τίτλου. Σαν να παιζει κάποιος "old schoοl rpg σαν τα Pillars ή Divinity OS ξερω γω και να τα θάβει επειδή δεν ειναι σαν το Witcher 3. Το παιχνιδι πρέπει να αξιολογηθει για αυτο που ειναι και για το που απευθυνεται, που ειναι κυριως οι  Shenmue fans, οπως τα old school rpg απεθυνονται σε άτομα που τους αρέσει το συγκεκριμένο είδος. Εγώ λοιπόν απο αυτό που έπαιξα έως τώρα σιγουρα θα του έβαζα ένα 80 με 85/100.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο μόνο που θα συμφωνήσω με τον sterling είναι ότι ο ο παππούς είναι ένας Κοτζίμα με λιγότερους fans και τουτέστιν λιγότερο κέρδος στα παιχνίδια του (αν υπάρχει). Πάντως με τόσα λεφτά που ήδη είχε μαζέψει από 3 διαφορετικές μεριές crowdfunding, ενέσεις της sony, deepsilver και egs για κερασάκι στη τούρτα, χέστηκε αν θα το αγοράσει κανείς το game ή αν θα του κάνει παράπονα ότι είναι reskinned dreamcast era game.

Τέλος μπορεί να κράζουμε τον Κοτζίμα, αλλά τουλάχιστον είναι πρωτότυπος. Ο Παππούς βγάζει ξαναζεσταμένη σούπα των 90s και πέρα βρέχει που έχουν βγει από τότε ένα σωρό ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ παρόμοια games (yakuza series, sleeping dogs, judgment).

@AnuminasΈχει πλάκα που΄γουστάρεις και τον Παππού και τον Roberts.😁

Επεξ/σία από ilos
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ilos είπε

Στο μόνο που θα συμφωνήσω με τον sterling είναι ότι ο ο παππούς είναι ένας Κοτζίμα με λιγότερους fans και τουτέστιν λιγότερο κέρδος στα παιχνίδια του (αν υπάρχει). Πάντως με τόσα λεφτά που ήδη είχε μαζέψει από 3 διαφορετικές μεριές crowdfunding, ενέσεις της sony, deepsilver και egs για κερασάκι στη τούρτα, χέστηκε αν θα το αγοράσει κανείς το game ή αν θα του κάνει παράπονα ότι είναι reskinned dreamcast era game.

Τέλος μπορεί να κράζουμε τον Κοτζίμα, αλλά τουλάχιστον είναι πρωτότυπος. Ο Παππούς βγάζει ξαναζεσταμένη σούπα των 90s και πέρα βρέχει που έχουν βγει από τότε ένα σωρό ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ παρόμοια games (yakuza series, sleeping dogs, judgment).

@AnuminasΈχει πλάκα που΄γουστάρεις και τον Παππού και τον Roberts.😁

ξέρεις κάτι, ειλικρινά στα αυτα μου τα games που αναφέρεις, δεν τα έπαιξα ποτέ, δεν με ενδιαφέρουν καθολου, διαφορετικά θα τα αγοραζα, εμενα το Shenmue III με ενδιαφέρει αυτο αγορασα αμέσως d1 και αυτο παιζω. Εγώ δεν ασχολούμαι με games για τα οποία ειμαι αδιαφορος, δεν ενδιαφερομαι να τα παιξω , εσεις ασχολειστε. 

Οπως στα αυτα μου τι λενε για το παιχνιδι καραγκιοζηδες σαν το τζο, για μενα δεν έχει καμια απολυτως αξία η αποψη του για το εάν το Shenmue III αξιζει η όχι, για αυτό το θέμα θα ρωτησω αυτους που παιξαν και αγάπησαν τα δυο πρώτα παιχνιδια, θα ρωτήσω την Shenmue κοινοτητα, understand?. Και αντι να βάζουμε εδώ μονο αρνητικές αποψεις για το παιχνιδι, σαν του καραγκιοζη τζο ή του ηλιθιου απο πάνω, για να δημιουργουμε εντυπωσεις, να τοποθετουμε και review   του pc gamer του gamersradar ή του eurogamer και αλλων μέσων που έχουν θετική άποψη για το παιχνιδι οκ; οχι μονο οτι μας συμφέρει εμάς και συμφωνει με την απαξιωτική εικονα που έχουμε για το παιχνιδι.

Επεξ/σία από Anuminas
  • Moderators
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, ilos είπε

((yakuza series, sleeping dogs, judgment)

To Judgment αν και spin-off θα το θεωρούσα κι αυτό μέσα στο "Yakuza series" αφού είναι στο ίδιο σύμπαν και από τους ίδιους devs.

Όσο για το reply του "μόνο το Shenmue με ενδιαφέρει και μόνο με αυτό ασχολούμαι" ισχύει  ότι δεν είναι κακό να δοκιμάζεις και άλλα games του είδους και όχι μόνο ένα συγκεκριμένο και τα Yakuza είναι (νομίζω; ) ό,τι πιο κοντινό.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Anuminas είπε

ξέρεις κάτι, ειλικρινά στα αυτα μου τα games που αναφέρεις, δεν τα έπαιξα ποτέ, δεν με ενδιαφέρουν καθολου, διαφορετικά θα τα αγοραζα, εμενα το Shenmue III με ενδιαφέρει αυτο αγορασα αμέσως d1 και αυτο παιζω. 

Οπως στα αυτα μου τι λενε για το παιχνιδι καραγκιοζηδες σαν το τζο, για μενα δεν έχει καμια απολυτως αξία η αποψη του για το εάν το Shenmue III αξιζει η όχι, για αυτό το θέμα θα ρωτησω αυτους που παιξαν και αγάπησαν τα δυο πρώτα παιχνιδια, θα ρωτήσω την Shenmue κοινοτητα, understand?. Και αντι να βάζουμε εδώ μονο αρνητικές αποψεις για το παιχνιδι, σαν του καραγκιοζη τζο ή του ηλιθιου απο πάνω, για να δημιουργουμε εντυπωσεις, να τοποθετουμε και review   του pc gamer του gamersradar ή του eurogamer και αλλων μέσων που έχουν θετική άποψη για το παιχνιδι οκ; οχι μονο οτι μας συμφέρει εμάς και συμφωνει με την απαξιωτική εικονα που έχουμε για το παιχνιδι.

Και εμένα μπορεί να μου αρέσει το gothic 2 για τον x,y,z λόγο, αλλά όπως και να το κάνουμε αν κυκλοφορούσε ΜΕΤΑ το witcher 3 θα το κλαίγαν οι ρέγγες πλην των fans. Εσύ είσαι fan το έκανες preorder και δε σου καίγεται καρφί τι λέει ο καθένας. Εγώ που δεν είμαι και έχω παίξει ελάχιστα το πρώτο πριν πάρα πολλά χρόνια (την εποχή που φύσαγε και μου σηκωνότανε😁) και μου φάνηκε και πάλι βλαμμένο το πόσο χρόνο χρειάζεται να περιμένεις/κοιμάσαι, φαντάσου τι άποψη θα έχω τώρα για το καινούριο σε σχέση με σύγχρονα games.😂

Αλλά όπως φαίνεται τον Παππού δεν τον νοιάζουν αυτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Nαι αμα δεν το καταλαβατε το παιχνιδι χρηματοδοτηθηκε από τους fan και φτιάχτηκε για αυτους. Ευτυχως που το ανελαβε ο Σουζουκι που απαξιωτικά αποκαλεις παππoύ γιατι διαφορετικά το παιχνιδι δεν θα ηταν Shenmue. Σαν να μου λες τώρα να κανουν τα Souls πιο εύκολα ή τα Divinity OS σαν το Witcher 3 για να ασχοληθουνε περισσότεροι. Καποια παιχνιδια απεθυνονται σε πολυ συγκεκριμενο κοινο, οι υπόλοιποι απλά μην ασχολειστε.

Επεξ/σία από Anuminas
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Anuminas είπε

Nαι αμα δεν το καταλαβατε το παιχνιδι χρηματοδοτηθηκε από τους fan και φτιάχτηκε για αυτους. Ευτυχως που το ανελαβε ο Σουζουκι που απαξιωτικά αποκαλεις παππύ γιατι διαφορετικά το παιχνιδι δεν θα ηταν Shenmue.

Μα είναι παππούς.Literally.😁

Ο τύπος έβγαζε κορυφαία arcades όσο πήγαινα γυμνάσιο. Δε το λέω απαξιωτικά. Κάτι daytona, virtua fighter κλπ τα έχω κάψει.

• Like 3
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Anuminas είπε

το παιχνιδι χρηματοδοτηθηκε από τους fan και φτιάχτηκε για αυτους 

αυτό ακριβώς είναι το shenmue 3 και απορώ γιατί τσακώνεστε

το παιχνίδι είναι έτσι για κάποιο λόγο, ούτε θέλει να φέρει νέο κόσμο ούτε να εξελίξει το είδος, θέλει απλά να δώσει στο παλιό κοινό αυτό που τόσα χρόνια είχε ανάγκη

εγώ πάντως αν και εκτιμώ το shenmue και είχε τύχει να το ζήσω από φίλο με dreamcast στην ώρα του ποτέ δεν άνηκα στο hardcore κοινό του και βρήκα αρκετά πιο ενδιαφέρουσα τη σειρά yakuza που είναι ουσιαστικά η εξέλιξη του είδους και στα πιο πρόσφατα παιχνίδια εξελίχθηκε κι άλλο 

δεν είμαι κατά των προσπαθειών που θέλουν να αποδώσουν την πραγματικότητα του παρελθόντος όσο πιο κοντά γίνεται στο "αυθεντικό" , όμως συνήθως δύσκολα τις ευχαριστιέμαι , αλλά αυτό είναι και προσωπικό γούστο δε χρειάζεται να αρπάζεται κανείς

πάλι καλά που έχει πράγματα να παίξουν όλοι 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...