Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορώ να βάλω μπροστά (με καλώδια) αυτοκίνητο από μπαραρία σε 12βολτο παπάκι?

ή είναι υπερβοικά "μικρή".

Το έχει δοκιμάσει ποτές κανείς?

Δημοσ.

Άμα είναι ψιλομεγαλη από  κανένα vstorm πχ παίζει και να παίξει άμα είναι από παπάκι σκούρα , μια φορά είχα μείνει και στην απόγνωση μου έβαλα παράλληλα 3 μπαταριες από συναγερμό και πειρε . 

Δημοσ.

Ανάλογα το αυτοκίνητο(δεν απαιτούν όλα το ίδιο ρεύμα για να ξεκινήσουν), ανάλογα την κατάσταση της μπαταρίας που είναι πάνω στο αυτοκίνητο(αν είναι απλά λίγο πεσμένη τότε χρειάζεται μικρή βοήθεια, αν είναι βραχυκυκλωμένη τότε χρειάζεται πολύ μεγάλη), και ανάλογα την διατομή και το μήκος των καλωδίων που θα χρησιμοποιήσεις(τα καλώδια είναι από μόνα τους αντίσταση στο ρεύμα).

Θα έλεγα πως δεν είναι καλή ιδέα, αλλά αν δεν σε πειράζει που η μπαταρία από το παπί θα καταπονηθεί υπερβολικά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Δημοσ.

Εντελώς πρακτικά αν είναι πάνω από 9ah η μπαταρία στο μηχανάκι και δεν είναι τελειως νεκρή η μπαταρία του αυτοκινήτου θα πάρει...αν σκεφτείς ότι το jumpstarter μου έχει μπαταρία 12-9 και δουλεύει μπομπα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Εντελώς πρακτικά αν είναι πάνω από 9ah η μπαταρία στο μηχανάκι και δεν είναι τελειως νεκρή η μπαταρία του αυτοκινήτου θα πάρει...αν σκεφτείς ότι το jumpstarter μου έχει μπαταρία 12-9 και δουλεύει μπομπα 

Τα Ah λίγη σημασία έχουν, το σημαντικό είναι τα αμπέρ εκκίνησης(CCA) που μπορεί να δώσει οποιαδήποτε πηγή, και τα jump starter συγκριτικά δίνουν πολλά περισσότερα CCA σε σχέση με μπαταρίες ίδιας χωρητικότητας. Οι μπαταρίες 9ah συνήθως δεν δίνουν πάνω από 130, ενώ τα 9000mah jumpstarter δίνουν πάνω από 200.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Τα Ah λίγη σημασία έχουν, το σημαντικό είναι τα αμπέρ εκκίνησης(CCA) που μπορεί να δώσει οποιαδήποτε πηγή, και τα jump starter συγκριτικά δίνουν πολλά περισσότερα CCA σε σχέση με μπαταρίες ίδιας χωρητικότητας. Οι μπαταρίες 9ah συνήθως δεν δίνουν πάνω από 130, ενώ τα 9000mah jumpstarter δίνουν πάνω από 200.

To δικό μου είναι τόσο παλιο που δεν νομίζω ότι υφίσταται αυτό. Όλα τα παλιά βασικά είχαν μια απλή μπαταρία ups μέσα, κάποια 9αρα και κάποια 12αρα. Και δυο φορές στη δεκαετία που την άλλαξα πάλι ίδια έβαλα (yuasa 12v9ah)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, paylidis είπε

To δικό μου είναι τόσο παλιο που δεν νομίζω ότι υφίσταται αυτό. Όλα τα παλιά βασικά είχαν μια απλή μπαταρία ups μέσα, κάποια 9αρα και κάποια 12αρα. Και δυο φορές στη δεκαετία που την άλλαξα πάλι ίδια έβαλα (yuasa 12v9ah)

Αν είναι τόσο παλιό με απλή μπαταρία μέσα, τότε σίγουρα δεν ισχύουν όσα είπα.

Πάντως αποκλείεται να είχε μπαταρία ups μέσα, αυτές έχουν μπορούν να δώσουν πάνω από 35-40A και αντί για πόλους έχουν ακροδέκτες φισάκια:

1225npw45-1212v45wcell10min.jpg

Μάλλον εκκίνησης ήθελες να γράψεις, σαν αυτή:

s-l1000.jpg

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Όχι ups ήταν αλλά με μια πατέντα για βίδωτους ακροδέκτες κ εμενα μου έκανε εντύπωση την πρώτη φορά που την άλλαξα..! Πάντως δουλεύει άψογα - έχω σωσει αρκετούς...(και μια φορά εμένα)!

Δημοσ.
11 ώρες πριν, paylidis είπε

Όχι ups ήταν αλλά με μια πατέντα για βίδωτους ακροδέκτες κ εμενα μου έκανε εντύπωση την πρώτη φορά που την άλλαξα..! Πάντως δουλεύει άψογα - έχω σωσει αρκετούς...(και μια φορά εμένα)!

Τότε σίγουρα μια μπαταρία εκίνησης 9ah μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια από ότι το jump starter σου.

Τα παπιά πάντως δεν έχουν τέτοιες μπαταρίες, συνήθως 4-5ah φοράνε.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Τότε σίγουρα μια μπαταρία εκίνησης 9ah μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια από ότι το jump starter σου.

Τα παπιά πάντως δεν έχουν τέτοιες μπαταρίες, συνήθως 4-5ah φοράνε.

Θα ψάχτω την επόμενη φορά μήπως βάλω εκκίνησης και εφόσον είναι βιδωτοι οι ακροδέκτες απλά αφαιρώ τα ανταπτορακια. Έχεις κάποια καλή να προτείνεις; Φιλος έκανε πρόσφατα jump start με μπαταρία lipo 4s από multicopter όποτε κι αυτό είναι μια λύση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλό θα ήταν να μετρήσεις διαστάσεις, και μετά θα βάλεις μπαταρία με όσα περισσότερα CCA μπορείς να βρεις που να χωράει. Κάποια σαν την παρακάτω ίσως, 135CCA από 8,4ah

https://batterycenter.gr/mpataries-motorcycle-scooters-moto/bataries-yuasa/bataries-yuasa-agm-mf/mpataria-yuasa-ytx9-bs/

Οι lipo από όσο ξέρω έχουν καλή χωρητικότητα συγκριτικά με το μέγεθος τους, αλλά δεν μπορούν να δώσουν πολλά ampere στιγμιαία.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Αν το μηχανακι ειναι αναμμενο, και γκαζωνεις, τοτε κατι γινεται 

Αν πάρεις ρεύμα από μπαταρία αυτοκινήτου πιάνει αυτό το κόλπο γιατί το αλτενέιτορ -ανάλογα το αυτοκίνητο βέβαια - δίνει από 45 ως 100+ αμπέρ, στα παπάκια που δεν έχουν καν αλτενέιτορ(έχουν πηνίο) η διαφορά στο ρεύμα που θα δώσει είναι απειροελάχιστη.

• Like 1
Δημοσ.

παιζει να καψεις και την μπαταρια απο το παπι. καλυτερα να την φορτιζες για μιση ωρα με εναν απλο φορτιστη και μετα να το εβαζες μπροστα.

αλλο τα αμπερ τις μπαταριας και αλλο τα αμπερ εκκινησης.

μπορει να εχει 40 αμπερ μπαταρια στο αμαξι αλλα στην εκκινηση η μπαταρια δινει 100 στιγμιαια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...