poulinos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 4 hours ago, koftis650 said: @poulinos Θα μπορούσε να το κάνει κάποιος με γνώσεις δικτύων προφανώς (σχεδιασμός/υλοποίηση). Τα requirements, traffic patterns, κλπ, ο πελάτης. Ας μην μπλέξουμε όμως το business κομμάτι. δεν το λεω με την εννοια ποιος θα το κανει αλλα οτι ειναι ενα εξτρα εξοδο που θα πρεπει να υπολογισει.μην υπολογιζει δηλαδη οτι οκ θα αγορασω 10 switch και θα τα φτιαξω μονος.και επισης αυτος που θα πει τι θα αγορασου θα πρεπει να ξερει τι θα αγορασει και οχι πηραμε δυο switch ας ερθει καποιος να τα βαλει
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 @poulinos Ok συμφωνούμε, γι'αυτό λέω facts & requirements. Αν μπορούν τεχνικά να αναλυθούν - περιγράφουν από σχετικά τμήματα του οργανισμού/εταιρείας/πελάτη και υπάρχει εντός, σχετικό τμήμα που μπορεί να κάνει την σχεδίαση/υλοποίηση. Διαφορετικά πας σε επιπλέον κόστη από κάποια άλλη εταιρεία/συνεργάτη κλπ η οποία βάση των απαιτήσεων αναλαμβάνει να το κάνει.
M@dB0x Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 ε ναι δεν ειναι plug n play αλλα στηνεται, θελει μελετη πρωτα. Εγω παντως πιστευω οτι οπτικη με stp δουλευει αβαδιστα. Οκ το stp δεν ειναι recommended αλλα δουλευει ομως καλα αν παει σε καλη μαρκα. Εχω κανει και εγω closed looped systems, οχι τοσο μεγαλα αλλα δουλευουν καλα. Με ethernet ομως.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 STP σε ring τοπολογία με 10 switches δεν το λες καν recommended (day 0 δεν νομίζω πως θα δουλεύει καν σε πρώτη φάση χωρίς tuning και STP manipulation).
Rabican Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 52 λεπτά πριν, koftis650 είπε STP σε ring τοπολογία με 10 switches δεν το λες καν recommended (day 0 δεν νομίζω πως θα δουλεύει καν σε πρώτη φάση χωρίς tuning και STP manipulation). Μωρε θα δουλεψει, θα του παρει κανα 2 λεπτα να κανε converge και αν δεν ορισεις ενα switch με lower priority θα καταληξεις με κανα κουλο root bridge. Οτι θα δουλεψει ομως θα δουλεψει... eventually! LOL
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Με stp root (όπως και να γίνει elect...) άνω των 7 hops.....plug n prey does not work.. νομίζω...
eliasbats Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 18 ώρες πριν, koftis650 είπε Metro ethernet δεν φτιάχνει ένα (μικρό/μεσαίο/μεγάλο) Enterprise δίκτυο, θα αγοράσει το service από έναν πάροχο πολύ απλά. Αν δε φτιάχνει ME και μιλάμε για ένα μονο κτίριο τότε η δομημένη καλωδίωση είναι μάλλον πολύ μακριά από το recommended. Σε όλα τα κτίρια που έχω συναντήσει η καλωδίωση είναι πάνω κατω hub and spoke. Αυτό το ring με 10 switches είναι πολύ κουλό για 1 κτίριο.
Rabican Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Ειχα πελατη με ενα τεραστιο διυλιστηριο που λογω regulations και παλαιοτητας οπτικων ινων δεν ηταν ευκολο να τραβηχτουν νεες οπτικες οποτε θυμαμαι οτι ειχα και loop με 8-9 closets.. σαφεστατα δεν ηταν optimal και οπως λες ηταν plug n prey, αλλα δουλευε! απλα προσεχα το 6500 να ειχε παντα το lowest priority.. καποια στιγμη καπου εκοβε το loop, απλα αν το αφηνες στην τυχη του και με default priorities δεν ηξερες σε ποιο hop θα ειναι αυτο.. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2018 από Rabican
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 On 23/08/2018 at 15:38, Rabican said: Ειχα πελατη με ενα τεραστιο διυλιστηριο που λογω regulations και παλαιοτητας οπτικων ινων δεν ηταν ευκολο να τραβηχτουν νεες οπτικες οποτε θυμαμαι οτι ειχα και loop με 8-9 closets.. σαφεστατα δεν ηταν optimal και οπως λες ηταν plug n prey, αλλα δουλευε! απλα προσεχα το 6500 να ειχε παντα το lowest priority.. καποια στιγμη καπου εκοβε το loop, απλα αν το αφηνες στην τυχη του και με default priorities δεν ηξερες σε ποιο hop θα ειναι αυτο.. το εχω πετυχει με ξενοδοχειο.καμια 200 αρια δωματια και ανα χ δωματια και Switch.ανα κτιριακι να το πω ετσι με το καθε κτιριακι να εχει απο 4 εως 8 -10 δωματια.managed hp switches. δεν ειχε βεβαια τιποτα για failover απλα το λεω επειδη πολλες φορες καλως η κακως μπαινουν παρα πολλα switch. On 23/08/2018 at 00:31, koftis650 said: @poulinos Ok συμφωνούμε, γι'αυτό λέω facts & requirements. Αν μπορούν τεχνικά να αναλυθούν - περιγράφουν από σχετικά τμήματα του οργανισμού/εταιρείας/πελάτη και υπάρχει εντός, σχετικό τμήμα που μπορεί να κάνει την σχεδίαση/υλοποίηση. Διαφορετικά πας σε επιπλέον κόστη από κάποια άλλη εταιρεία/συνεργάτη κλπ η οποία βάση των απαιτήσεων αναλαμβάνει να το κάνει. εκει ειναι που λες ελπιζω να υπαρχει ατομο που να ξερει και να ζητησει αυτα που πρεπει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα