Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, pontez2 said:

Kαι αν θες να πληρωθεις για το πτυχίο σου σε ιδιωτικη επιχειρηση.

Οποτεδήποτε εργάστηκα σε ιδιωτική επιχείριση (και δεν ήταν μια φορά), διαπραγματεύτηκα τους όρους της εργασίας μου χωρίς να πω "έχω και αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό, 50 ευρώ". Αυτό που λες σε ποιο σενάριο εμφανίζεται; Προφανώς όχι παντού.

2 minutes ago, DrLo said:

Έστω:

Για αρκετά εκκατομύρια εβραίους ήταν καλύτερα όταν δεν υπήρχε συγκεκριμένη πολιτική για την αναγνώριση του δικαιώματος ιδιοκτησίας των εβραίων στη μεσοπολεμική Γερμανία, παρά όταν υπήρξε στη συνέχεια.

Ελπίζω να μην περιμένεις σοβαρή απάντηση σε αυτό πέρα από το ότι ναι, και όταν σου επιτεθεί κάποιος με κατάνα καλύτερα είναι να τον σκοτώσεις αν μπορείς. Γενικά όμως, καλύτερα είναι να μη σκοτώνεις ανθρώπους.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, defacer είπε

Οποτεδήποτε εργάστηκα σε ιδιωτική επιχείριση (και δεν ήταν μια φορά), διαπραγματεύτηκα τους όρους της εργασίας μου χωρίς να πω "έχω και αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό, 50 ευρώ". Αυτό που λες σε ποιο σενάριο εμφανίζεται; Προφανώς όχι παντού.

Αναλογα την επιχειρηση και τη θέση.

Κατά βάση ισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις, οι κλαδικές, οι συλλογικές κοκ.

Δημοσ.
2 minutes ago, pontez2 said:

Αναλογα την επιχειρηση και τη θέση.

Κατά βάση ισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις, οι κλαδικές, οι συλλογικές κοκ.

Και πάλι, κανένας δε σε εμποδίζει να πεις "θέλω να πληρωθώ τόσα επειδή ξέρω πράγματα πάνω στο αντικείμενο".

Αν τα πράγματα που ξέρεις δε χρειάζονται και θέλουμε να κάνουμε οικονομία τότε θα προσλάβουμε κάποιον χωρίς κανένα τίτλο. Αν πάλι χρειάζονται και ο εργοδότης σου λέει "βασικά δε σου δίνω δεκάρα παραπάνω απλά επειδή δεν είμαι νομικά υποχρεωμένος", τότε νομίζω πως υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα εκεί που βρίσκεσαι από τη μη αναγνώριση του τίτλου. Χωρίς βέβαια αυτό να αναιρεί την πραγματικότητα σήμερα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, defacer είπε

Ελπίζω να μην περιμένεις σοβαρή απάντηση σε αυτό πέρα από το ότι ναι, και όταν σου επιτεθεί κάποιος με κατάνα καλύτερα είναι να τον σκοτώσεις αν μπορείς. Γενικά όμως, καλύτερα είναι να μη σκοτώνεις ανθρώπους.

Δεν έχω συνιθήσει στο insomnia να βρίσκω ανθρώπους να μιλάνε σοβαρά, αλλά φυσικά στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλά παρα μα πάρα μολύ σοβαρά

Πολύ άστοχό το παράδειγμά σου. Εντελώς άσχετο με τη συζήτηση.

Δεν μιλάμε τι είναι καλό να κάνεις αν κάποιος υιοθετήσει ια πολιτική που δε σου αρέσει (αναμενόμενα δεν αρέσει στους πεισσότερους να τους την πέφτουν με κατάνα).

Μιλάμε για το είναι η οποιαδήποτε πολιτική (έστω και κακή) καλύτερη από το να κάνει κάποιος ότι θέλει.

πχ, 

- η πολιτική που υιοθέτησε η πρωην ανατολική Ευρώπη σχετικά με το δικαίωμα ταξιδιών των πολιτών της, ήταν φυσικά χειρότερη από το να μπορεί κάποιος να να ταξίδευε όπου ήθελε χωρίς κανένα περιορισμό. Αντίθετα ο περιορισμός ταξιδιών σε χώρες όπου υπάρχουν επιδιμίες μπορεί να είναι ένας αποδεκτός περιορισμός. Η πρώτη πολιτική είναι κακή η 2η καλή.

- η πολιτική πάρα πολλών μουσουλμανικών χωρών που απαγορεύουν το διακίωμα των πολιτών της να τρώνε συγκεκριμέννη τοφή (επειδή ) είναι πολύ χειρότερη από το να μπορεί κάποιος να τρώει ότι θελει εφόσον αυτό τον ικανοποιεί γευστικά ή οικονομικά.

- η πολιτική πολλών χωρών να μην αναγνωρίζουν ως ισοτιμό τον γάμο ομόφυλλων ζευγαριών θα μπορούσε να επιχειρηματοπλογησει κάποιος ότι είναι χειρότερη από την μη αναγνώριση οποιουδηποτε είδους γάμου

κλπ

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, defacer είπε

Πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους αντικειμενικό κριτήριο. Το "μόνο αν υπάρχει Ελληνικό ίδρυμα που παρέχει αντίστοιχο τίτλο" και το "κάνουμε ότι κάνει το UK NARIC" είναι και τα δύο αντικειμενικά κριτήρια, και το καθένα έχει τα δικά του προβλήματα (νομίζω υπάρχουν μερικά που φαίνονται πολύ εύκολα, οπότε δεν επεκτείνομαι). Όπως και να χει, αν αυτό που θέλεις να πεις είναι ότι τα κριτήρια είναι "λάθος" τότε νομίζω πως μιλώντας για τον ίδιο τον οργανισμό ως ξεπερασμένο, λες και είναι σχολείο θηλέων ή δεν ξέρω τι, δίνεις τη λάθος εντύπωση. Δεν ξέρω αν θες να κάνεις τη συζήτηση περί κριτηρίων, οπότε το αναφέρω αλλά δε συνεχίζω.

Δε διαφωνώ ότι είναι θέμα κριτηρίων, απλά θεωρώ πως τα κριτήρια στην προκειμένη είναι γραφειοκρατικά. Δεν μπορείς να λες ότι αναγνωρίζω το πανεπιστήμιο του Liverpool (τυχαία περίπτωση) γιατί είναι ένα ίδρυμα που τηρεί τις προδιαγραφές και το ακαδημαϊκό του επίπεδο είναι υψηλό, αλλά δεν αναγνωρίζω online μεταπτυχιακά από το πανεπιστήμιο του Liverpool ή δεν αναγνωρίζω μεταπτυχιακά του Liverpool αν έχουν γίνει μαθήματα σε κολέγιο στην Ελλάδα. Ναι με κάνει trigger αυτό το πράγμα. Μπορεί να έχω άδικο γιατί ίσως κάποια από αυτά που δε μου αρέσουν να είναι θέμα νομοθεσίας, αλλά δεν αντέχω τους κουτοπόνηρους κανόνες.

Σχετικά με το θέμα της αμοιβής ανάλογα με το πτυχίο, κι εγώ με τη σειρά μου δεν έχω πετύχει ποτέ κάποιον εργοδότη να μου λέει δείξε μου τις αναγνωρίσεις των πτυχίων σου για να διαμορφώσω το μισθό πριν σου στείλω το offer.

Επεξ/σία από Constant1ne
Δημοσ.

@DrLo μαν, όλος αυτός ο κόπος για να πεις ότι όλοι οι γενικοί κανόνες έχουν εξαιρέσεις; Ειλικρινά δεν ήταν ανάγκη.

Οι εξαιρέσεις έτσι κι αλλιώς όπως ξέρεις δεν ακυρώνουν τον κανόνα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Constant1ne είπε

Η κύρια ένστασή μου ήταν στο σχόλιο ότι για να μάθεις πρέπει να βρεις κάτι που αναγνωρίζει ο ΔΟΑΤΑΠ. Δε νομίζω πως τα κυπριακά που αναγνωρίζει με τόση ευκολία πχ. είναι καλύτερα από τα αμερικάνικα.

Με την ένστασή σου, μου δημιουργείται η απορία εάν διάβασες την ερώτηση. Δηλαδή, εάν α) κατάλαβες τι ρωτάει ο ΟΡ, β) γνωρίζεις (ή μπορείς να φανταστείς, μέσα σε κάποια ρεαλιστικά πλαίσια) την κατάσταση που σκιαγραφείται από την ερώτηση και γ) αντιλήφθηκες τι έγραψα (και τι διάβασες εν τέλει). Πιστεύω ότι οι 2 από τις τρεις επιλογές δεν ισχύουν. Δηλαδή, μόνο ένα από τα τρία έπιασες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη εχει ξεφυγει το θεμα. Εαν ενδιαφερεσαι εκανα μεταπτυχιακο εξ αποστασεως προσφατα (σε κυπριακο πανεπιστημιο για να απαντησω και παραπανω). Αναγνωρισμενο απ τον δοαταπ 100%. Στειλε μου pm για λεπτομερειες. Δεν κανω διαφημιση. Εχει κουρασει αρκετα το θεμα εδω μεσα. Να ρωτας κατι και να φτανει το θεμα σε εβραιους και σε οτιδηποτε ασχετο. Να λεει ο καθενας μια εξυπναδα απλα για να πει. ΔΕΝ ζητησε την γνωμη σας, ΓΕΓΟΝΟΤΑ ζητησε

Επεξ/σία από foufoutios
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...