photiusg Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Με το πρόγραμμα VirtualDub-1.10.4 προσπαθώ να βάλω υπότιτλους σε βίντεο avi Mετά την τοποθέτηση των υποτίτλων πάω για την συμπίεση (compression) και επιλέγω Xvid MPEG-4 Codec Όταν πάω να το σώσω μου βγάζει unable to initialize video compression. check that the video codec is compatible with the output video frame size and that the settings are correct, or try a different one. Κάποια βοήθεια παρακαλώ;
parsifal Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Τί ανάλυση και τί χρωματική κωδικοποίηση/pixel format έχεις επιλέξει στις ρυθμίσεις κωδικοποίησης; Η ανάλυση πρέπει να είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του 2 σε οριζόντιο και κάθετο άξονα (ακόμη καλύτερα πολλαπλάσιο του 4) και το pixel format 4:2:2 UYVY. 1
photiusg Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 15 ώρες πριν, parsifal είπε Τί ανάλυση και τί χρωματική κωδικοποίηση/pixel format έχεις επιλέξει στις ρυθμίσεις κωδικοποίησης; Η ανάλυση πρέπει να είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του 2 σε οριζόντιο και κάθετο άξονα (ακόμη καλύτερα πολλαπλάσιο του 4) και το pixel format 4:2:2 UYVY. Φίλε μου το διόρθωσα σε ευχαριστώ πολύ
CheOnWeb Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 15 hours ago, parsifal said: Τί ανάλυση και τί χρωματική κωδικοποίηση/pixel format έχεις επιλέξει στις ρυθμίσεις κωδικοποίησης; Η ανάλυση πρέπει να είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του 2 σε οριζόντιο και κάθετο άξονα (ακόμη καλύτερα πολλαπλάσιο του 4) και το pixel format 4:2:2 UYVY. Το avi λογικά 4:2:0 δεν θα είναι; Τι νόημα έχει να το κάνει 4:2:2; Thanx
parsifal Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Το AVI είναι ένα container format και δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το τί codec και τί chroma subsampling μπορεί να έχει το πηγαίο video stream εντός του AVI. 4:2:2 ως output είναι μια ασφαλής επιλογή, χωρίς να χρειάζεται να παλεύεις με Avisynth, Fast Recompress mode και τί υποστηρίζει το εκάστοτε subtitling του Avisynth ή του VirtualDub, προκειμένου να κρατήσεις σταθερό pixel format σε όλο το decoding+filtering+encoding pipeline.
CheOnWeb Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 1 hour ago, parsifal said: Το AVI είναι ένα container format και δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το τί codec και τί chroma subsampling μπορεί να έχει το πηγαίο video stream εντός του AVI. 4:2:2 ως output είναι μια ασφαλής επιλογή, χωρίς να χρειάζεται να παλεύεις με Avisynth, Fast Recompress mode και τί υποστηρίζει το εκάστοτε subtitling του Avisynth ή του VirtualDub, προκειμένου να κρατήσεις σταθερό pixel format σε όλο το decoding+filtering+encoding pipeline. Ok, αυτό φαντάστηκα κι εγώ, απλώς μου φάνηκε λίγο απίθανο μία ταινία (υποθέτω λόγω υποτίτλων) να έχει γίνει σε 4:2:2, (αμφιβάλλω αν και η πηγή θα ήταν 4:2:2) και λέω μήπως υπάρχει και κάποιο άλλο μυστικό Αλλά, όπως είπες, είναι μια safe επιλογή. Κάποιοι λένε ότι καλό είναι να μην αλλάζεις το sampling αλλά εγώ είμαι της δικής σου λογικής. Thanx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα