Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με το πρόγραμμα VirtualDub-1.10.4 προσπαθώ να βάλω υπότιτλους σε βίντεο avi

Mετά την τοποθέτηση των υποτίτλων πάω για την συμπίεση (compression) και επιλέγω Xvid MPEG-4 Codec

Όταν πάω να το σώσω μου βγάζει

unable to initialize video compression.
check that the video codec is compatible with the output video frame size and that the settings are correct, or try a different one.

Κάποια βοήθεια παρακαλώ;

Δημοσ.

Τί ανάλυση και τί χρωματική κωδικοποίηση/pixel format έχεις επιλέξει στις ρυθμίσεις κωδικοποίησης;
Η ανάλυση πρέπει να είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του 2 σε οριζόντιο και κάθετο άξονα (ακόμη καλύτερα πολλαπλάσιο του 4) και το pixel format 4:2:2 UYVY.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, parsifal είπε

Τί ανάλυση και τί χρωματική κωδικοποίηση/pixel format έχεις επιλέξει στις ρυθμίσεις κωδικοποίησης;
Η ανάλυση πρέπει να είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του 2 σε οριζόντιο και κάθετο άξονα (ακόμη καλύτερα πολλαπλάσιο του 4) και το pixel format 4:2:2 UYVY.

Φίλε μου το διόρθωσα σε ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.
15 hours ago, parsifal said:

Το avi λογικά 4:2:0 δεν θα είναι; Τι νόημα έχει να το κάνει 4:2:2; 

Thanx

Δημοσ.

Το AVI είναι ένα container format και δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το τί codec και τί chroma subsampling μπορεί να έχει το πηγαίο video stream εντός του AVI.

4:2:2 ως output είναι μια ασφαλής επιλογή, χωρίς να χρειάζεται να παλεύεις με Avisynth, Fast Recompress mode και τί υποστηρίζει το εκάστοτε subtitling του Avisynth ή του VirtualDub, προκειμένου να κρατήσεις σταθερό pixel format σε όλο το decoding+filtering+encoding pipeline.

Δημοσ.
1 hour ago, parsifal said:

Το AVI είναι ένα container format και δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το τί codec και τί chroma subsampling μπορεί να έχει το πηγαίο video stream εντός του AVI.

4:2:2 ως output είναι μια ασφαλής επιλογή, χωρίς να χρειάζεται να παλεύεις με Avisynth, Fast Recompress mode και τί υποστηρίζει το εκάστοτε subtitling του Avisynth ή του VirtualDub, προκειμένου να κρατήσεις σταθερό pixel format σε όλο το decoding+filtering+encoding pipeline.

Ok, αυτό φαντάστηκα κι εγώ, απλώς μου φάνηκε λίγο απίθανο μία ταινία (υποθέτω λόγω υποτίτλων) να έχει γίνει σε 4:2:2, (αμφιβάλλω αν και η πηγή θα ήταν 4:2:2) και λέω μήπως υπάρχει και κάποιο άλλο μυστικό  

Αλλά, όπως είπες, είναι μια safe επιλογή. Κάποιοι λένε ότι καλό είναι να μην αλλάζεις το sampling αλλά εγώ είμαι της δικής σου λογικής.

Thanx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...