Προς το περιεχόμενο

ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ PANASONIC FZ300


press1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λόγω της φύσης της δουλειας, ηλεκτρονική εφημερίδα, θα αγοραστεί μια μηχανή με μεγάλο zoom. Στα μειονεκτήματα ότι δεν θα χρησιμοποιείται από ένα άτομο, οπότε θέλουμε να είναι απλή στη χρήση. Η συγκεκριμένη μηχανή θα χρησιμοποιείται κυρίως για αθλητικές δραστηριότητες, γι αυτό και το zoom είναι απαραίτητο. Μετά από αρκετή έρευνα κατέληξα στην panasonic fz300 λόγω του σταθερού f αλλά και πολλών άλλων χαρακτηριστικών που διαθέτει. Θα ήθελα την άποψή σας ή κάποια άλλη πρόταση στα επίπεδα περίπου των 400 ευρώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω την FZ200 και εχω να πω τα καλυτερα. Φθηνο, μεγαλο zoom, weatherproof, καλος και φωτεινός φακος, AF σχετικα επαρκες με 5fps με AF σε καθε σταση και 12fps max,μετριο electronic viewfinder, βολικη σπαστη οθονη.

Σε κλειστους αθλητικούς χωρους παρα τον φωτεινο φακό της λογω του μικρου της αισθητηρα δεν θα εχεις καλη ποιοτητα φωτο και θα στηριχτεις σε underexposed raw files με post-processing για να κρατησεις μια ελαφρα αποδεκτή ταχυτητα κλειστρου. Αλλα δεν εχεις ουτως ή αλλως καλυτερη επιλογη σε λογικη τιμη αλλιως πας σε DSLR με πανακριβους tele φακους των 1.000€++ (μονο ο φακος).

Αμεσως καλυτερη επιλογη ισως η FZ1000 με τον μεγαλυτερο αισθητηρα 1” αλλα αρκετα πιο ακριβη.

Γενικα ειναι οτι πρεπει θα ελεγα σε αυτα τα λεφτα και τα αξιζει απολυτα. Νομιζω οτι ειναι η σωστη επιλογη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ SeNNinhA  για την απάντηση. Σε κλειστούς χώρους είδα πανάκριβες μηχανές, σε εντελώς άπειρα χέρια, να ρυθμίζονται στο αυτόματο κι... ότι κάτσει. Συνήθως "κάθονταν" ένα πολύ μέτριο αποτέλεσμα. Και επειδή δεν θα την χρησιμοποιεί ένα άτομο πρέπει να είναι απλή. Την FZ1000  την είδα αλλά ξεφεύγουμε λίγο σε τιμή. Αν έχεις βγάλει σε κλειστά γήπεδα πχ μπάσκετ, θα ήθελα να μου πεις τι ρυθμίσεις χρησιμοποιείς. Σε ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω βγαλει σε κλειστα κολυμβητηρια που ειναι καπως χειροτερα. 

Ο φωτισμος γενικα στα κλειστα γηπεδα δεν ειναι καταρχας ομοιομορφος. Μπορει σε ενα σημειο να φωτιζεται καλα ενω σε αλλο να εχει το φως πισω του. Μονο σε μεγαλες διοργανωσεις θα πετυχεις ισως αξιολογο φωτισμο.

Ο ελειπης φωτισμος εχει ως αποτελεσμα να μην μπορεις να χρησιμοποιησεις μεγαλες ταχυτητες κλειστρου οπου με κατω απο 1/300 βγαζεις θολή την κινηση. Ακομη και το 1/300 ειναι λιγο αλλα τις περισσοτερες φορες πρεπει να συμβιβαστεις με αυτο.

Οποτε παιζεις παντα με προτεραιοτητα κλειστρου. Θα ανεβασεις ISO και θα αφησεις την μηχανη να ορισει τα υπολοιπα. Στην πραξη θα τραβαει με τερμα ανοιχτο διαφραγμα f/2.8 και θα βγαζει σκοτεινες σχετικα ως πολυ σκοτεινες φωτο. Καλο ειναι να βαλεις και ενα οριο στο ISO αλλα εκει θα αποφασισεις εσυ το αποδεκτο οριο στο οποιο μπορεις να βγαλεις μια σκοτεινη μεν αλλα αποδεκτη φωτο σε οσο το δυνατον χαμηλοτερο ISO. Τραβας σε RAW ή τουλαχιστον JPG+RAW ωστε μετα να μπορεις να επεξεργαστεις τα RAW ανακτωντας αρκετη απο την πληροφορια στα σκοτεινα αυξανοντας την φωτεινοτητα. 

Η παραπανω ισορροπια καθε φορα ειναι διαφορετικη οποτε δεν μπορω να σου δωσω μπουσουλα. Μαλιστα προσπαθεις να αυξησεις την ταχυτητα του κλειστρου οσο μπορεις (οταν μπορεις) κρατωντας σκοτεινη την ληψη για να κερδισεις σε καθαροτητα ληψης της κινησης.

Δεν θα σου πω οτι ειναι ευκολο ουτε για μη γνωστες των βασικων της φωτογραφιας εστω!

Δεν εχει σημασια το απλη. Παμε σε manual ρυθμισεις οποτε αυτο ειναι το ιδιο παντου. Ειτε μπορεις ειτε οχι. Απλα ειναι η μοναδικη λυση για φθηνο και μεγαλο zoom αλλιως παμε σε κοστη κοντα στα 2.000€ για σωστο φακο και μηχανη.

Εκτος απο αυτο για να μπορεις να βγαλεις καλη φωτο (ειδικα με τοσους περιορισμους) δεν ακολουθεις την φαση. Περιμενεις την φαση γνωριζοντας που θα συμβει και οντας ετοιμος για αυτη απο πριν. Διαλεγεις τις φωτεινες γωνιες που σε βολευουν και δεν κυνηγας τα παντα παντου.

Θελει γνωση και εμπειρια ακομη και με την τοπ μηχανη. Εαν ασχοληθεις ομως λιγο θα μαθεις. Αλλα το πακετο παιρνω μηχανη και απλα παταω το κλικ δεν παιζει, ειδικα σε δυσκολες φωτιστικες συνθηκες . Εαν αυτο περιμενετε τοτε απλα ΔΕΝ!

Επεξ/σία από SeNNinhA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παραθέτω τρεις φωτογραφίες ,η μια τραβηγμένη με f 2.8 -1/320-iso100-50mm και η δεύτερη με τα ίδια στοιχεία ,φωτομέτρηση στο 0 και iso 12800!

Προφανώς η πρώτη είναι υποφωτισμένη .

Η δεύτερη είναι το αποτέλεσμα που δίνει η μηχανή (α33) με iso 12800.

Η τρίτη φωτογραφία είναι η αρχική που τραβήχτηκε με iso 100 αλλά με επεξεργασία στο raw αρχείου ως προς την έκθεση για να φτάσει σε φωτεινότητα την iso 12800!

Για να'χεις μια εικόνα του τι πάνω -κάτω να περιμένεις έχοντας υπόψη βέβαια ότι οι λήψεις παρακάτω έγιναν σε αισθητήρα APS-C!

Προσωπικά θα λάμβανα πολύ σοβαρά το ΔΕΝ που έγραψε πιο πάνω ο SeNNinhA .

 

iso100.thumb.jpg.ab6a2a8e7f293f4249c81c0eb96c56ec.jpg289846102_iso12800.thumb.jpg.71627ced0ab3d984c34a15210e999157.jpg831032095_iso100.thumb.jpg.157c6edd3fae6a70ceb16e15d73440c7.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...