CyberWalker Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2004 Στη σχολή έχουμε ένα μάθημα επιλογής το οποίο σκοπό έχει να μας μάθει τις μεθόδους και τα εργαλεία για την 'Ανάπτυξη Εφαρμογών και Πληροφοριακών Συστημάτων στο Διαδίκτυο'. Το μάθημα με πόρωσε και το παρακαλοθούσα γιατί μου άρεσε και όχι με σκοπό να το δώσω, αλλά φέτος σκέφτομαι να ασχοληθώ πολύ σοβαρά με αυτό. Η βιβλιογραφία που συστήνει ο καθηγητής είναι γενικότερη και δεν εξαρτάται απο συγκεκριμένη 'γλώσσα' περιγραφής ή πακέτο. Το περσινό project ήταν : Σχεδιασμός και υλοποίηση του πληροφοριακού συστήματος μιας δανειστικής βιβλιοθήκης – βιβλιοπωλείου στο διαδίκτυο. Σε ότι αφορά το πρακτέο μέρος "...η υλοποίηση να γίνει σε Microsoft SQL Server 2000. Η πλήρης εφαρμογή στο web με το δυναμικό web interface να υλοποιηθεί με την τεχνολογία Java Server Pages (JSPs) (και με τη χρήση φυσικά της HTML). Η τεχνολογία αυτή δίνει τη δυνατότητα ανάκτησης πληροφορίας από βάσεις δεδομένων και την παρουσίαση αυτής μέσω δυναμικά κατασκευαζόμενων HΤML σελίδων..." Έχω διάθεση να 'επενδύσω' 25 με 30 ευρώ σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ κατάλληλο βιβλίο που θα με βοηθήσει σε κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερο να αγοράσω βιβλίο για το Microsoft SQL Server 2000 ή να στραφώ σε κάτι διαφορετικό όπως JSPs, MySQL ή ASP. Πάντως δύσκολα θα δώσω χρήματα σε γνώση που μου παρέχεται 'for free' όπως τα χιλιάδες references που μπορώ να βρώ σε PHP. Αν ωστόσο ξέρετε κάτι καλό... Αν θέλατε να φτιάξετε μια on-line βάση δεδομένων, πιο θα ήταν το πρώτο εισαγωγικό στο χώρο ελληνικό βιβλίο που θα αγοράζατε;
GIORGARAS Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 briskomai se paromoia katastasi me esena alla ego eixa mathima MySQL kai eftiaksa basi me interface PHP xoris agora kanenos biblio. gia biblio PHP-MYSQL pare to elliniko PHP-MYSQL kai anaptiksi web efarmogon kapos etsi legete pou kostizei 48 euro. gia pio fthina den ksero alla auto kaliptei olo to thema. psakse omos kai gia pdf apo net gia free lisi alla enoite sta agglika. xoris na exo xrisimopoiisei katholou sql server tha sou po nai men kalos alla den mporeis na kaneis prosopikes epagelmatikes douleies ama einai na les ston allon bale sql server (polla lefta) prepei n einai terastia etaireia gia na min mporei na tin kalipsei mia pio mikri basi. an ginete na kaneis tin douleia sou me kati fthinotero tote leei na xrisimopoiiseis alli basi an kai ematha gia tin firebird ( http://firebird.sourceforge.net/index.php) i opoia exei o,ti leipei apo tin MySQL kai einai kai auti free, aplos psaxno prota na do ti paizei, na tin katebaso kai blepo. alla gia books sto net gia PHP-MYSQL eidika briskeis ta apeira. aplos MySQL den exei opseis, triggers kai alla xrisima pragmata. gia web interface (xoris na ksero java ) eimai iper tis PHP ego ematha auta pou ithela gia na ftiakso to inerface mesa se ena mina giati prin den eixa idea gia PHP alla bebaia exei para polla akoma, ego thelo na matho java gia topiko interface diladi se enan ipologisti pou den thelei diktiaki basi.
CyberWalker Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 "psakse omos kai gia pdf apo net gia free lisi alla enoite sta agglika" >>> Αυτή τη στιγμή εκτυπώνω - τώρα έχω το PHP/MySQL Tutorial του Graeme Merrall για να πάρω μια μικρή ιδέα... "...bale sql server (polla lefta) prepei n einai terastia etaireia gia na min mporei na tin kalipsei mia pio mikri basi." >>> Συμφωνώ απόλυτα. Απλά μέχρι τώρα ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ανθρώπους που στον τομέα τα δίνουν αυτά τα χρήματα, ενώ τους απασχολεί μόνο το θέμα αξιοπιστία. Και η αξιοπιστία σε έναν μέσο system administrator προκύπτει όχι μόνο απο το ίδιο το πακέτο, αλλά από τις ικανότητές του πάνω σε αυτό. Έχω ξανακούσει για Firebird αλλά δεν το έχω ψάξει. Θα τσεκάρω και το βιβλίο που μου είπες. Να υποθέσω ότι το έχεις διαβάσει (έστω ρίξει μια ματιά); Για 48 ευρώ πρέπει να είναι αρκετά καλό βιβλίο για να δικαιολογεί τα τόσα free που κυκλοφορούν. Το λέω γιατί πολλά βιβλία προγραμματισμού βγαίνουν στα ελληνικά σαν μεταφράσεις μόνο για όσους δεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες. Και έχω δώσει ήδη αρκετά σε φροντιστήρια. Μην πάνε χαμένα!
GIORGARAS Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 oxi file den to exo diabasei to elliniko to ksefilisa se magazi, exo to aggliko se pdf, o akribis titlos sta agglika einai PHP and MySQL Web Dev.pdf psaksto kai tha to vreis sigoura. sigoura den mporei na sigrithei o sql server me tin MySQL kai ego tha ithela na matho sxetika me autin alla pros to paron afou tora ksekinao asxoloumai me ta free, pou mporo na kano kati xoris polla eksoda alla pisteuo oti ola ta lefta einai ston sosto sxediasmo tis basis, an den exei sosto sxediasmo ta panta katareoun.
CyberWalker Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 Σωστό σε βρίσκω! Σε ευχαριστώ για το βιβλίο αλλά μιας και είναι μετάφραση θα το κατεβάσω στην Αγγλική του έκδοση. Το βρήκα ήδη! Σε ευχαριστώ και για τον κόπο σου να απαντήσεις.
GIORGARAS Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 tipota file gia auto einai to forum gia na boithaei o enas ton allon, pantos tora pou koitao gia des edo: http://www.linuxjournal.com/article.php?sid=7010 leei giati i firebird einai kaliteri apo MySQL, ax ante na allazo siga siga...ta leme...
CyberWalker Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Έριξα μια ματιά στο .pdf που μου πρότεινες και δείχνει γαμάτο! Καλύπτει τα πάντα όπως είπες, τουλάχιστον σε ότι αφορά εμένα. Είδα και λίγα πράγματα από το παραπάνω site αλλά διακρίνω πως μαλλον δεν είμαι έτοιμος για firebird ακόμα. Εξακολουθεί όμως να μου λείπει ένα ελληνικό... :roll:
GIORGARAS Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 είδες; είναι πολύ καλό, εμένα το ελληνικό με ενθουσίασε γιατί ήταν πολύ καλό ως προς την μεταφράση αλλά από την άλλη τα λύπάμει και τα 48 ευρώ. Ειδικά τώρα που άλλαξα και βάση δεν λέει, μπροστά στην Firebird η MySQL δεν λέει τίποτα έπαθα μεγάλη πλάκα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.