polemikos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Διαβάστε ολόκληρο το review Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dionisisg Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) legit question, με αρκετά λιγότερα χρήματα κάποιος μπορεί να αγοράσει μια τηλεόραση 4Κ από 43 έως 50 ίντσες και σίγουρα καλύτερη υλοποίηση HDR για αντίστοιχη χρήση, θα έπρεπε να υπάρχει αυτό το μόνιτορ?, δεν νομίζω ότι υπάρχει και μεγάλη αγορά για αυτή την κατηγορία και αυτή την τιμή. Οι επαγγελματίες θα κοιτάξουν άλλες λύσεις με συνέπεια να απευθύνεται σε καταναλωτές, δεν πιστεύω ότι υπάρχει και πολύς κόσμος να θέλει αυτού του τύπου την οθόνη, ως κάτοχος UW monitor το θεωρώ κάπως κουραστικό ανάλογα με το τι κάνω, τώρα αν γίνει ακόμα πιο wide δεν ξέρω την ανταπόκριση του κοινού. edit το vga γιατί το έβαλαν??? Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2018 από dionisisg 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Όποιος έχει δει game/video σε hdr καταλαβαίνει ότι εν έτη 2018 δεν παίρνεις monitor χωρίς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ hdr. Ειδικά σε αυτά τα λεφτά. Και φυσικά είναι πολύ εύκολο να υποψιαστείς ότι δεν είναι πραγματικό και χωρίς review, αφού είναι μόνο 300 cd/m2. Απορώ πως το σκέφτηκαν... Μόνο για όποιον έχει πλήρη άγνοια... Καλύτερα μια τεράστια qled (quantum led). Η oled δεν κάνει για monitor λογω burn in και δεν την προτείνω, oled έχω σε tv. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2018 από Retromaniac 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Παιδιά ο καταναλωτισμός δεν μπορεί να τελειώσει εδώ, εγώ θέλω μία οθόνη που να μπορούν να βγουν όλοι οι χαρακτήρες από μέσα της και να πολεμήσω μαζί τους ζωντανά. $$$$$ Μόνο έτσι θα ηρεμήσω $$$$$ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agony Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Το συνολο του REVIEW είναι του στυλ , εχω ένα αμαξι που είναι τοσο ωραιο αλλα στα αρνητικα του δεν πετάει. ΔΕΝ υπαρχει για αρχη πουθενα στον κοσμο IPS PANEL ULTRAWIDE ,over 3440x1440 True 10 BIT με (Brightness) backlit over 1.000. Οποτε δεν μπορει να είναι αρνητικο για τα σημερινά δεδομενα . Η συγκεκριμενε στο Custom profil τις είναι full rgb calibrated και εχει και την πιστοποίηση μεσα στο κουτι το μονο που θελει είναι να παει το Brightness στο 30-50 αναλογα το περιβαλον , διοτι διαφορετικα υπαρχει Light bleed στις ακρες , και επισης στο calibration μου crashare τα μαυρα. Τα χρωματα είναι αψογα 100% όταν μαλιστα μπει στο προφιλ Photo . Στα προφιλ game fps κτλ εχει μικρο latency όμως εχει καποιο ghosting στα γραματα στα site κτλ . Η συγκεκριμενη κανει για gaming όταν καποιος ενδιαφέρεται για την ποιοτητα της εικονας πρωτα και μετα όλα τα αλλα . Σε Nvidia 1080TI με το Display port on δεν παει πανω από 60 FPS Και όταν το κανουμε unlock υπαρχει frame skipping , οποτε θελει οποσδηποτε AMD gpu. Ολες μου τις ταινιες τις Βλεπω πλεον μονο σε Ultrawide Διοτι το 90% είναι 21:9 στην 4K HDR 10bit Samsung TV μου αν και βλεπω με παρεα και εχει ποιο εντυποσιακη αντιθεση δεν μου αρεσουν τα χρωματα και το blur ,noise reduction , και VA panel τις που πρεπει να εισαι ακριβος μπροστα για να είναι οκ, Αν και προσπαθησα ωρες να την κανω calibrate Δυστηχως δεν εχει καμια σχεση με το Monitor. Ένα ματι που δεν εχει εμπειρια προτιμάει την TV , στην πραξη όμως το IPS 8bit+2 τις LG κατά την γνωμη μου είναι ακρος καλυτερο, οσο εχει να κανει με το HDR Effect 1.000nits , ΝΑΙ εχει δικιο ο REVIEWER είναι μικρο , όμως στην πραξη και ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ στην οθονη , προσωπικα όταν βλεπω ταινια πολύ ευκολα παιρνω αυτό το FEELING HDR , οποτε να μην τρελενεστε με τα SPECS στην πραξη κανει μια χαρα την δουλεια του όταν η αποσταση δεν είναι μεγαλη και το φως στο περιβαλον μικρο . Και κατι ακομα το HDR στα WINDOWS 10 πρεπει να είναι Enable το DisplayPort ΜΟΝΟ διαφορετικα ΔΕΝ παιζει την βλεπει σαν 8bit . H ΣΥγκεκριμενη εχει μακραν από τις καλυτερες εικονες που εχω δει , (Περιμενω την νεα , ASUS HDR ultrawide ) , όμως δεν είναι όλα τελεια . Όπως ειπα αν και είναι η μερα με την νυχτα όταν παιζεις παιχνδια σε αυτην όπως πχ TOmb raider , βλέπεις ολες τις αποχρωσεις μεσα από τις σκιες καμια επαφη με οθονες των VA . Όμως υπαρχει image retention όταν βλεπω μια σελιδα αρκετη ωρα και το αφήνω ανοιχτο για κανα μισα ωρο , μετα όταν ανοιξω ένα μαυρο η σκουρο μπλε η κατι σκουρο σε παραθυρο η GAME τοτε υπαρχει αυτό το κακο, ΔΕΝ είναι μονιμο όπως τις OLED burn IN σε κανα 10 λεπτο και με refresh φτιάχνει . 1 ώρα πριν, Retromaniac είπε Όποιος έχει δει game/video σε hdr καταλαβαίνει ότι εν έτη 2018 δεν παίρνεις monitor χωρίς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ hdr. Ειδικά σε αυτά τα λεφτά. Και φυσικά είναι πολύ εύκολο να υποψιαστείς ότι δεν είναι πραγματικό και χωρίς review, αφού είναι μόνο 300 cd/m2. Απορώ πως το σκέφτηκαν... Μόνο για όποιον έχει πλήρη άγνοια... Καλύτερα μια τεράστια qled (quantum led). Η oled δεν κάνει για monitor λογω burn in και δεν την προτείνω, oled έχω σε tv. Και τι προτείνεις σε Μόνιτορ Ultrawide με αναλυση τις προκοπης πανω από 3440χ1440 , HDR και πανελ τις προκοπης ? 10BIT 1.000nits ? VA panel ? Η κανα νέο OLED πανελ να εχουμε burn in ? Τα IPS είναι μονόδρομος οποιος θελει ποιοτητα στα χρωματα , και όχι όταν κουναω λιγο το κεφαλι μου να αλαζουν τα χρωματα όπως τα VA . Όταν με το καλο Βγει OLED Με εγγυηση Burn IN monitor , η όταν βγει με το καλο IPS ultrawide 3440x1440 10 bit 1.000nits . τοτε και εγω μαζι σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firepc Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, dionisisg είπε legit question, με αρκετά λιγότερα χρήματα κάποιος μπορεί να αγοράσει μια τηλεόραση 4Κ από 43 έως 50 ίντσες και σίγουρα καλύτερη υλοποίηση HDR για αντίστοιχη χρήση, θα έπρεπε να υπάρχει αυτό το μόνιτορ?, δεν νομίζω ότι υπάρχει και μεγάλη αγορά για αυτή την κατηγορία και αυτή την τιμή. Οι επαγγελματίες θα κοιτάξουν άλλες λύσεις με συνέπεια να απευθύνεται σε καταναλωτές, δεν πιστεύω ότι υπάρχει και πολύς κόσμος να θέλει αυτού του τύπου την οθόνη, ως κάτοχος UW monitor το θεωρώ κάπως κουραστικό ανάλογα με το τι κάνω, τώρα αν γίνει ακόμα πιο wide δεν ξέρω την ανταπόκριση του κοινού. edit το vga γιατί το έβαλαν??? το μονιτορ ειναι ανωτερο απ τη TV γι αυτο και κοστιζει περισσοτερο. Αν εχεις TV μπροστα σου και την εχεις στο πισι θα τυφλωθεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dionisisg Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, firepc είπε το μονιτορ ειναι ανωτερο απ τη TV γι αυτο και κοστιζει περισσοτερο. Αν εχεις TV μπροστα σου και την εχεις στο πισι θα τυφλωθεις Φίλε δεν διαφωνώ με αυτό που λες αλλά αυτό το μόνιτορ έχει ως βασική χρήση την προβολή ταινιών (από το λόγο πλευράς και μόνο αρκεί για να το καταλάβεις) και το gaming, για σοβαρή χρήση σχεδόν όλες οι κατηγορίες επαγγελματιών προτιμούν το 16:10 συν του ότι κανένας επαγγελματίας που ασχολείται με design, DTP, CAD κλπ δεν θα έπαιρνε curved monitor, αν λοιπόν η η κύρια χρήση του είναι να βλέπεις ταινίες και να παίξεις και κάνα παιχνιδάκι η απόσταση θα είναι πάνω κάτω η ίδια και πλέον και οι TV έχουν βελτιωθεί τραγικά σε σχέση με 5+ χρόνια πριν που σου έβγαζαν τα μάτια. Πολλές tv έχουν υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης από πολλά μόνιτορ πλέον, μη με παρ εξηγείς ούτε εγώ θα έβαζα tv πάνω στο γραφείο μου αλλά υπάρχει αρκετός κόσμος που το κάνει όταν η χρήση τους είναι αποκλειστικά για διασκέδαση, τέλος η τιμή και μόνο το κάνει λίγο out of place, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agony Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, dionisisg είπε Φίλε δεν διαφωνώ με αυτό που λες αλλά αυτό το μόνιτορ έχει ως βασική χρήση την προβολή ταινιών (από το λόγο πλευράς και μόνο αρκεί για να το καταλάβεις) και το gaming, για σοβαρή χρήση σχεδόν όλες οι κατηγορίες επαγγελματιών προτιμούν το 16:10 συν του ότι κανένας επαγγελματίας που ασχολείται με design, DTP, CAD κλπ δεν θα έπαιρνε curved monitor, αν λοιπόν η η κύρια χρήση του είναι να βλέπεις ταινίες και να παίξεις και κάνα παιχνιδάκι η απόσταση θα είναι πάνω κάτω η ίδια και πλέον και οι TV έχουν βελτιωθεί τραγικά σε σχέση με 5+ χρόνια πριν που σου έβγαζαν τα μάτια. Πολλές tv έχουν υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης από πολλά μόνιτορ πλέον, μη με παρ εξηγείς ούτε εγώ θα έβαζα tv πάνω στο γραφείο μου αλλά υπάρχει αρκετός κόσμος που το κάνει όταν η χρήση τους είναι αποκλειστικά για διασκέδαση, τέλος η τιμή και μόνο το κάνει λίγο out of place, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη. Καλησπερα φιλε μου . υπαρχουν μεγαλες διαφορες πανελ tv με πανελ μονιτορ για αρχη το latency. Μετα υπαρχουν αρκετες λεπτομέριες οπως blur color saturation ips panel που στις tv δενντραβηξε ολες ειναι va edge or back lit . για να μην μπαινω σε λςπτομεριες και κουράζω ναι μεν η ψαλιδα εχει κλείσει αρκετα ομως σε καθημερινή χρηση εχει διαφορα πχ αν δεις τα γραματα σε ενα μονιτορ ιδια κατηγορια λεφτα με μιa tv θα καταλαβεις τι εννοώ. Οσο εχει να κανει με το 21:9 θα μου επιτρεψεις να διαφωνήσω αρκετοι το θελουν για gaming λογο fov δεν ξανα πας ποτε πισω σε 16:9 πιστεψε με ειναι η μερα με την νυχτα. Τωρα αν κάποιος θελει πολλα hz για παιχνιδια counter strike ας παρει κατι αλλο2 αν ομως θελει 75hz και τον ενδιαφερει αυτο που βλεπει να ειναι ομορφο και ποιοτικο πρεπει να παρει κατι τέτοιο. Οποτε το κοματι του gaming ειναι μονοδρομος ενα τετοιο πανελ αν θες fov immersion και ποιοτητα . Στο κοματι χομπι ειναι υπερβολικα βολικο διοτι οι ταινιες ολες ειναι χωρις μπαρες οποτε και παλη ειναι μονοδρομος δεν υπαρχουν TV 21:9 σε μαζικη παραγωγη. Στο κοματι creation και παλι ειναι η μονη επιλογη που σε ενα μονιτορ μπορεις να δουλευεις ανετα 2 παραθυρα ητε video edit ητε sound. Και μιλαω για χομπι και μικρες επιχειρήσεις οχι επαγγελματίες γραφιστες που εχουν οθονες 5.000 ευρο και πάνω . Οποτε ουσιαστικά η συγκεκριμένη και ολες αυτες οι 21:9 ips οθονες τα κανουν ολα πολυ καλά. Οχι τέλεια ομως ... Στο κομμάτι curved θα συμφωνήσω μαζι σου , ναι μεν σε προσωπικη θεαση στους 50 πόντους ειναι οτι πρεπει οταν ομως εισαι πιο μακρια η σε διαφορετικη κλήση αυτη η υπέροχη γίνεται μειονέκτημα. Οποτε για γραφιστική δουλεια θα προτιμουσα flat. Για το σπιτι και να εισαι σε απόλυτη ευθεια ειναι οτι πρεπει το curved. 2 ώρες πριν, firepc είπε το μονιτορ ειναι ανωτερο απ τη TV γι αυτο και κοστιζει περισσοτερο. Αν εχεις TV μπροστα σου και την εχεις στο πισι θα τυφλωθεις Ε δεν θα τυφλωθεις ομως ναι οντος οι TV έχουν μικρο pixel density και για δουλειά γραφείου δεν κανουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pokemon640 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, Agony είπε ΔΕΝ υπαρχει για αρχη πουθενα στον κοσμο IPS PANEL ULTRAWIDE ,over 3440x1440 True 10 BIT με (Brightness) backlit over 1.000. υπάρχει αυτή και είναι για mastering εικόνας / video. Χωρίς το ultrawide. Spoiler και έχει 35-40k €, είναι για συγκεκριμένα Studio / επαγγελματίες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SaFiS Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Η φωτό με τις θύρες, από οθόνη της AOC, τι δουλειά έχει σε αυτό το review?? 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agony Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε υπάρχει αυτή και είναι για mastering εικόνας / video. Χωρίς το ultrawide. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου και έχει 35-40k €, είναι για συγκεκριμένα Studio / επαγγελματίες Οθοναρα απο τις λιγες. Ομως οπως ειπες τα 35 χιλιαδες ευρο ειναι καθαρα για μεγαλο παραγωγους. Στούντιο. Πραγματικα θα ηθελα να την δω απο κοντα. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2018 από Agony Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pokemon640 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 24 λεπτά πριν, Agony είπε Οθοναρα απο τις λιγες. Ομως οπως ειπες τα 35 χιλιαδες ευρο ειναι καθαρα για μεγαλο παραγωγους. Στούντιο. Πραγματικα θα ηθελα να την δω απο κοντα. Έχω δει από κοντά παρόμοιες της SONY με oled panel (για broadcast). Καμία επαφή με τις εμπορικές οθόνες 😋 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Homecinemakias Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Εγώ πήρα 2 τέτοιες και έχω 48 ίντσες σε περίπου ίδια αναλογία, με 215 ευρώ. Ο Μάκ μου, τις έκανε απο δύο... μία! https://www.plaisio.gr/desktop-laptop/periferiaka/othones/Turbo-X-Othoni-LED-23-8-TX-238IPS-240GX.htm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Αυτή ρε παιδιά είναι οθόνη που απευθύνεται σε ειδικό enthusiast κοινό. Ούτε για τον επαγγελματία είναι, ούτε και για τον μέσο χρήστη που λέτε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agony Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 37 λεπτά πριν, mechpanos είπε Αυτή ρε παιδιά είναι οθόνη που απευθύνεται σε ειδικό enthusiast κοινό. Ούτε για τον επαγγελματία είναι, ούτε και για τον μέσο χρήστη που λέτε! 1.200 ευρο οθονη δεν την λες και enthusiast . Θα λεγα για το μεσο χρηστη ειναι οτι πρεπει . οι Low budget χρηστες εχουν επιλογες με τα μισα λεφτα 500-600ευρο. Και οι enthusiast εχουν επιλογες σαν αυτες που εδειξε ο φιλος ποιο πάνω απο 10.000 ευρο μεχρι 40.000 ευρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα