hoakin1981 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα σε όλους. Μια γρήγορη ερώτηση προς τους γνώστες του αντικειμένου VIDEO μιας που προσωπικά γνωρίζω ελάχιστα. Αγόρασα πρόσφατα μια Xiaomi Mijia 4K action camera με σκοπό να την χρησιμοποιώ καθαρά για χαλαρά βίντεο διακοπών (όχι action δηλαδή). Ανάμεσα στις επιλογές που προσφέρει είναι τα 1080Ρ 60 fps και 1080Ρ 100fps. Η συγκεκριμένη τραβάει και 4K αλλά δεν με ενδιαφέρει γιατι δεν έχω τίποτα που να παίζει 4Κ. Η επιλογή που θέλω να χρησιμοποιώ είναι η 1080Ρ 60fps και αυτό γιατι στα 100fps δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις την ηλεκτρονική σταθεροποίηση EIS η οποία κάνει καλή δουλειά. Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής, με αυτήν την κάρτα MicroSD που πήρα όταν βλέπω τα βίντεο που τράβηξα (όχι όσο τραβάει) η εικόνα πολλές φορές κολάει ελάχιστα αλλά διακριτά και είναι αρκετά ενοχλητικό. Αυτό συμβαίνει όταν η ίδια η κάμερα κινείται π.χ. αριστερά-δεξιά και όχι όταν το αντικείμενο που τραβάω π.χ. ένα αυτοκίνητο περνάει από μπροστά αλλά η κάμερα είναι ακίνητη. Στην αρχή φαντάστηκα ότι φταίει η σταθεροποίηση αλλά νομίζω όται και χωρίς αυτήν κάνει το ίδιο. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι μήπως η κάρτα είναι αργή στο γράψιμο με αποτέλεσμα η εικόνα να κολλάει έτσι. Εφόσον η Mijia τραβάει μέχρι 4Κ 30fps λογικά τα 1080Ρ 60fps τα έχει για πλάκα εκτός αν η ίδια η μηχανή έχει θέμα. Αν μπορεί κάποιος που ξέρει από βίντεο να δεί την κάρτα που επέλεξα και να μου πεί αν είναι κατάλληλη για 1080Ρ 60fps θα το εκτιμούσα. Άρα τι φταίει? Η κάρτα είναι αργή? Η κάρτα δεν είναι αργή αλλά ίσως είναι ελλατωματική? Η μηχανή είναι ελλατωματική? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Είσαι σίγουρος ότι τα κολλήματα γίνονται κατά την εγγραφή και όχι κατά την αναπαραγωγή; Έχεις δοκιμάσει άλλον player? Έχεις τρόπο να το δεις frame by frame, ώστε να καταλάβεις αν όντως υπάρχουν σκαλώματα ή skip frames? Τα κολλήματα είναι πάντα στο ίδιο σημείο; Πόσο όγκο έχει το αρχείο ανα λεπτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Σε τι υπολογιστή βλέπεις τα βίντεο και όπως είπε ο che, με ποιον Player; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hoakin1981 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Καλημέρα. Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις: Δεν είμαι σίγουρος για τίποτα, δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι κατά την εγγραφή ή όχι. Πάντως την ώρα που τραβάω κόλλημα δεν φαίνεται. Δοκίμασα τον media player των Windows 10 και το VLC, και το πρόβλημα υπάρχει και στα δύο. Δεν ξέρω πως μπορείς να το δείς frame by frame και δεν έχω ιδέα ποια είναι η διαφορά μεταξύ του σκαλώματος και του skip frame (αν είναι διαφορετικά μεταξύ τους). Θεωρώ πως ναι, τα κολλήματα είμαι σχεδόν σίγουρος πως είναι στα ίδια σημεία σε κάθε βίντεο. Ένα βίντεο που κολλάει αρκετά έχει διάρκεια 1:02 και όγκο 300MB O υπολογιστής είναι ένας i5-3570k με 8GB RAM Eυχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1. Κατά την εγγραφή δεν βλέπεις την αναπαραγωγή του γραμμένου αρχείου οπότε δεν θα έβλεπες το πρόβλημα ακόμα κι αν ήταν στην εγγραφή και όχι στην αναπαραγωγή. 2. Δοκίμασε και τον MPC 3. Frame by Frame μπορείς να δεις με το QuickTime, εφόσον ανοίγει τα αρχεία της κάμερας. ( Λογικά τα ανοίγει. Τι extension έχουν; ) Σκάλωμα εννοώ όταν επαναλαμβάνεται ένα καρέ για μια-δυο ή και παραπάνω φορές, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγεί σε skip frame, την απώλεια δηλαδή, ισάριθμων καρέ, προκειμένου να διατηρηθεί ο σταθερός ρυθμός (frame rate). π.χ. αντί να βλέπεις μια σειρά από καρέ, τύπου 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10, βλέπεις 1,2,3,3,5,6,7,7,7,10 κλπ Υποψιάζομαι ότι στα 30fps δεν έχεις πρόβλημα, ε; 4. Αν είναι ακριβώς στα ίδια σημεία υπάρχει περίπτωση να είναι όντως πρόβλημα της εγγραφής. Δεν θα στοιχημάτιζα σ’ αυτό το σενάριο αλλά μπορείς να το επιβεβαιώσεις με το QuickTime player. 5. Που σημαίνει ότι είναι αρχείο των 40Mbps, που δεν είναι μεγάλο αλλά σε συνδυασμό με τα 60fps ίσως δυσκολεύει την αναπαραγωγή. 6. Οκ είναι γενικώς αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να παίξουν ρόλο. GPU, Player και άλλοι που μπορεί να έχουν να κάνουν με τη δομή τού αρχείου ή ακόμα και με τις ρυθμίσεις του PC. Θα σου ζητούσα να ανεβάσεις ένα αρχείο για να δω τι ακριβώς συμβαίνει αλλά «δυστυχώς» είμαι ακόμα διακοπές και δεν έχω Η/Υ μαζί. 😁 Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2018 από CheOnWeb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hoakin1981 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Θα δοκιμάσω και τον MPC που λες και βλέπουμε. Τα αρχεία είναι mp4 αλλά δύσκολα θα βρω χρόνο να τσεκάρω τα frame by frame κλπ. Αυτό που όμως θα τεστάρω είναι αν σε χαμηλότερη επιλογή fps θα είναι οκ, αν και έχω την εντύπωση πως στα 1080P δεν έχει χαμηλότερη επιλογή, μετά θα πρέπει να πάω σε 720P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 6 minutes ago, hoakin1981 said: στα 1080P δεν έχει χαμηλότερη επιλογή, μετά θα πρέπει να πάω σε 720P Έχει Other Resolution Options 2560 x 1440 @ 30fps - 1920 x 1080 @ 100/60/30fps- 1280 x 720 @ 200fps Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hoakin1981 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 33 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Έχει Other Resolution Options 2560 x 1440 @ 30fps - 1920 x 1080 @ 100/60/30fps- 1280 x 720 @ 200fps Ωραία θα το δοκιμάσω και θα επανελθω. Έτσι απο περιέργεια, αν το πρόβλημα υπάρχει και με τα 30fps τι σημαίνει αυτό? και αν δεν υπάρχει αυτό σημαίνει ότι τελικά όντως η κάρτα δεν είναι αρκετά γρήγορη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Για να καταλάβεις αν φταίει η κάρτα ή όχι, θα πρέπει να διαπιστώσεις με σιγουριά αν το πρόβλημα δημιουργείται κατά την εγγραφή ή κατά την αναπαραγωγή. Δεν είναι μεγάλος κόπος. Κατεβάζεις και εγκαθιστάς το QuickTime, ανοίγεις το αρχείο και με τα βελάκια πας καρέ-καρέ. Αν δεν βιάζεσαι, μετά τις 28/8 θα είμαι σε PC. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hoakin1981 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 32 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Για να καταλάβεις αν φταίει η κάρτα ή όχι, θα πρέπει να διαπιστώσεις με σιγουριά αν το πρόβλημα δημιουργείται κατά την εγγραφή ή κατά την αναπαραγωγή. Δεν είναι μεγάλος κόπος. Κατεβάζεις και εγκαθιστάς το QuickTime, ανοίγεις το αρχείο και με τα βελάκια πας καρέ-καρέ. Αν δεν βιάζεσαι, μετά τις 28/8 θα είμαι σε PC. Καμία βιασύνη, σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου, θα το δοκιμάσω και επανέρχομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Ok. Το πλάνο με το αυτοκίνητο που περνάει μπροστά από ακίνητη κάμερα, είναι ιδανικό για το frame by frame test. Θα πρέπει σε κάθε καρέ, το αυτοκίνητο να διανύει ίσες περίπου αποστάσεις. Αν δεις ότι δύο καρέ απέχουν αφύσικα μεταξύ τους ή αν βρεις δύο ίδια συνεχόμενα καρέ, τότε όντως το πρόβλημα δημιουργείται κατά την εγγραφή. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο τινά. Ή τα τσιπάκια τής κάμερας δεν προλαβαίνουν να γράψουν όλα τα καρέ, ή η κάρτα δεν προλαβαίνει. Παρόλα αυτά δεν το θεωρώ πολύ πιθανό. Η κάμερα έχει πολύ ανώτερα (θεωρητικά) χαρακτηριστικά, όπως είπες κι εσύ και επιπλέον πιστεύω ότι ένα μικρό, γρήγορο buffer, θα πρέπει λογικά να το έχει η κάμερα για να αποφεύγει τέτοια φαινόμενα. Η πιθανότητα να είναι το αρχείο σωστό αλλά τα προβλήματα να εμφανίζονται στα ίδια σημεία, μπορεί να μοιάζει περίεργο αλλά δικαιολογείται απ’ τη στιγμή που, όπως περιγράφεις, το κάνει στις γρήγορες κινήσεις. Στα σημεία αυτά, ο αλγόριθμος συμπίεσης γίνεται αρκετά πολύπλοκος με πιθανό αποτέλεσμα να δυσκολεύει το σύστημα αναπαραγωγής, δηλαδή τον Player και κυρίως το CPU. Ελπίζω να είναι κάπως κατανοητά όλα αυτά. 😜 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα