Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Samsung εργάζεται πάνω σε μια σειρά 5G συσκευών και έτσι δεν αποτελεί έκπληξη ότι δημιούργησε ένα τσιπ με τη συγκεκριμένη δυνατότητα, το Exynos Modem 5100. 

Κατασκευασμένο με την τεχνολογία των 10 νανομέτρων, το Exynos Modem 5100 διαθέτει ολοκληρωμένη υποστήριξη 5G καθώς και του προτύπου που προηγήθηκε, επιτρέποντας στις συσκευές που το ενσωματώνουν, να υποστηρίζουν συνδέσεις 2G, 3G, 4G και 5G με ένα μόνο τσιπ. Εκτός από την υποσχόμενη πλήρη υποστήριξη του τελικού 5G προτύπου, η δημιουργία της Samsung παρέχει τις ταχύτητες που περιμένουμε όλοι από τα νέα δίκτυα οι οποίες φτάνουν τα 6Gbps όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε πύργους χιλιοστομετρικών κυμάτων (millimeter waves). 

Ακόμα είναι συμβατή με δίκτυα 2G GSM,CDMA, 3G WCDMA, TD-SCDMA, και HSPA, κάτι που σημαίνει ότι ένα smartphone που ενσωματώνει το Exynos Modem 5100, μπορεί να κάνει χρήση των σχετικών ταχυτήτων σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου των Η.Π.Α και της Νοτίου Κορέας όπου περιμένουμε τα πρώτα 5G δίκτυα. Η λύση της Samsung  φέρεται ότι θα απαιτεί λιγότερη ενέργεια εν συγκρίσει με το Motorola 5G Moto Mod που ανακοινώθηκε πρόσφατα και το οποίο ενσωματώνει 2 ξεχωριστά Qualcomm Snapdragon modems.

Η Samsung αναφέρει ότι το νέο Exynos τσιπ θα είναι διαθέσιμο στα τέλη της χρονιάς, έχοντας ήδη κατασκευάσει μερικά πρωτότυπα 5G tablets προκειμένου να πραγματοποιήσει διάφορες δοκιμές. Σύμφωνα πάντως με την τελευταία φημολογία, η εταιρεία εργάζεται στη δημιουργία των πρώτων 5G smartphone της, ένα από τα οποία θα πρέπει να το περιμένουμε στις αρχές του 2019 και πριν την ανακοίνωση του Galaxy S10.

EM5100_5G_3D.jpg.d1d26fc3922529931ece5fb4f440cc7e.jpg

VentureBeat

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά ας καταφέρουν πρώτα στην Ευρώπη να καλύψουν με 3G και 4G σήμα όλες τις περιοχές και μετά εισάγουμε και 5G συσκευές.

• Like 5
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Plapoutas είπε

Καλά ας καταφέρουν πρώτα στην Ευρώπη να καλύψουν με 3G και 4G σήμα όλες τις περιοχές και μετά εισάγουμε και 5G συσκευές.

Θεωρείς και την Ελλάδα μέσα στη λέξη "Ευρώπη" ?

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γουστάρω thread... όχι τίποτα άλλο έχουμε καιρό να διαβάσουμε για καρκίνους και λοιπές ιατρικές επιπτώσεις...

έλα ο πρώτος που θα το αναπτύξει...

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, coffeex είπε

Η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από άλλες χώρες. 

Είδες το τυρί , δεν είδες τη φάκα. Αυτές είναι οι μέσες ταχύτητες 4G όχι η κάλυψη 4G . Ναι όταν πιάνει 4G έχουμε καλές ταχύτητες.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, vagosd είπε

Είδες το τυρί , δεν είδες τη φάκα. Αυτές είναι οι μέσες ταχύτητες 4G όχι η κάλυψη 4G . Ναι όταν πιάνει 4G έχουμε καλές ταχύτητες.

Διάβασε και παρακάτω. 😎

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, coffeex είπε

Διάβασε και παρακάτω. 😎

Το διάβασα αλλά δυσκολευομαι να το πιστέψω καθώς σε πολλές περιπτώσεις εκτός αστικών κέντρων δεν έχω 4G ή είναι ασταθές . Γενικά όποτε πάω διακοπές καταλαβαίνω ότι μόνο μέσα σε πόλη μπορείς να υπολογίζεις σε 4g.

• Like 1
Δημοσ.

Διαβάζεις τα σχόλια στο insomnia και αναρωτιέσαι πως Διάολο κατέληξες στο site της Στεφανίδου. Μετά καταλαβαίνεις οτι εισαι οντως σε τεχνολογικό site και σε πιάνει απελπισια.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vagosd είπε

Το διάβασα αλλά δυσκολευομαι να το πιστέψω καθώς σε πολλές περιπτώσεις εκτός αστικών κέντρων δεν έχω 4G ή είναι ασταθές . Γενικά όποτε πάω διακοπές καταλαβαίνω ότι μόνο μέσα σε πόλη μπορείς να υπολογίζεις σε 4g.

Που να δεις το 5G 😂 δες το παρακάτω video 

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, vagosd είπε

Μην το εμπιστευεσαι το διαγραμμα. Εχει 2 φορές το Belarus :)

Πέρα από την πλάκα όμως, εγώ όπου εχω πάει διακοπές πιανει μια χαρα 4g όποτε το εχω χρειαστεί. Μου εχει τυχει πολλες φορές επαρχεία να κατεβάζει καλύτερα από ότι στην Αθήνα. Βέβαια δεν πηγαίνω σε νησια οποτε.... εκεί ίσως να υπαρχει θέμα.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, coffeex είπε

Που να δεις το 5G 😂 δες το παρακάτω video 

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, 5g θα έχουμε μόνο όταν καθόμαστε σε καμία πλατεία και μόνο όταν δεν βρέχει. Χμ... 🤔

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...