Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κυκλοφορησαν στην Ελλαδα νεες μηχανες αυτον τον μηνα σε συνεργασια με Daytona και Zontes και θα ηθελα την γνωμη σας.
Συγκεκριμενα μ αρεσει πολυ η R310 η οποια ειναι Street και κοστιζει 3600€ στην κατηγορια της με βαση τα χαρακτηριστικα δεν εχει αντιπαλο απο τα λιγα που ξερω και καταλαβαινω.

Αραγε σαν μαρκα ειναι απο της Κινεζικες εταιρειες που πληρωνεις ποιοτητα, αξιοπιστια και μονο, του τυπου (Xiaomi και Oneplus στα κινητα) αντι για marketing, διαφημισεις, ονομα, φυσικα καταστηματα κλπ οπως γινεται με τις αλλες εταιρειες?

Θα ηθελα απαντησεις απο ατομα με πραγματικες γνωσεις χωρις παρεξηγηση, απλα εχω βαρεθει να μου προτεινουν Ιαπωνα και μονο οταν κατα 99% κρινουν με βαση τα ονοματα των εταιρειων και οχι με βαση την εμπειρια και αυτα που πραγματικα ισχυουν, καταλαβαινω οτι δυσκολα θα μιλησει καποιος με πραγματικη εμπειρια μιας και οι μηχανες αυτες τωρα κυκλοφορησαν, αλλα παρολα αυτα θα ηθελα την γνωμη σοβαρων ατομων στις Moto.

Καθε φορα που ζηταω την γνωμη απο Ελληνικες κοινοτητες το μονο που βλεπω ειναι μισος για Κινεζικες, Ινδικες βιομηχανιες, και περιοδικα, reviewers κλπ τα επαινουν ποιον μπορεις να εμπιστευτεις στο τελος?

Εγω αυτο που ζηταω απο μια μηχανη ( θα ειναι η πρωτη μου μηχανη) ειναι  να με πηγαινει απο το Α σημειο στο Β οσο πιο ασφαλες γινεται, με μια ωραια αισθηση και οδικη συμπεριφορα. Με παπι που μου προτεινουν ολοι αδυνατω να πιστεψω οτι σου προσφερει τετοια αισθηση, ποσο μαλλον αισθηση ασφαλειας, και να με διδαξει πως ειναι να οδηγας αληθινη μηχανη πραγμα που θα βοηθησει σε μεταβαση μεγαλυτερης αν μου κολλησει το μικροβιο. 

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Daytona αν δεν κάνω λάθος είναι του Γκοργκολη φασονομηχανάκια. Το πρόβλημα με όλα αυτά τα κινεζομηχανάκια είναι η ποιότητα και η αντοχή στον χρόνο, αλλά πρέπει να πούμε οτι η τιμή για αυτά που προσφέρει είναι αρκετά καλή(προσωπικά το Hobby 125 είναι ωραίο μαραφέτι). Προσωπικά δεν θα το πρότεινα γιατί τώρα βγήκε οπότε όλο και κάποιες παιδικές ασθένειες θα έχει. Θα σου πρότεινα Duke 390 αλλά κοίταξα και έχει 2Κ παραπάνω. Τσέκαρε μήπως βρεις το προηγούμενο μοντέλο στα 3600(νομίζω έπαιζε προσφορά) και να ξέρεις οτι και αυτό η Bajaj το φτιάχνει στην Ινδία. Αυτά από εμένα :)

Υ.Γ Ο Τύπος λογικό είναι να τα επαινεί όσο μπορεί γιατί παίρνει χρήματα μέσω των διαφημίσων και είναι δύσκολο σε τόσο μικρή αγορά να το παίξεις κομμάντο και να πεις τα πράγματα ακριβώς ώς έχουν. Για αυτό κοιτάμε όπου μπορούμε ξένα review.

Επεξ/σία από VonLoutsos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε παρομια περιπτωση ειμαι αλλα θα παρω ιαπωνεζικο. 

επειδη τα εχω δει ολα στην κατηγορια αυτη για αυτα που ζητας δες το bajaj dominar .λιγο παραπανω εχει αλλα σαν εταιρια δεν συγκρινετε.η bajaj εχει αγορασει την ktm. αλλα αμα σου αρεσει παρτο.εγγυηση θα εχεις.

Υ.Γ  το suzuki gsx250r εχει προσφορα στα 4000 αλλα ειναι μονο 25 hp συν οτι ειναι 180 κιλα. το ninja η το z250 πολυ ωραια στα λεφτα σου αλλα ειναι μικρα .

Επεξ/σία από mp123
  • Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, mp123 said:

Σε παρομια περιπτωση ειμαι αλλα θα παρω ιαπωνεζικο. 

επειδη τα εχω δει ολα στην κατηγορια αυτη για αυτα που ζητας δες το bajaj dominar .λιγο παραπανω εχει αλλα σαν εταιρια δεν συγκρινετε.η bajaj εχει αγορασει την ktm. αλλα αμα σου αρεσει παρτο.εγγυηση θα εχεις.

Υ.Γ  το suzuki gsx250r εχει προσφορα στα 4000 αλλα ειναι μονο 25 hp συν οτι ειναι 180 κιλα. το ninja η το z250 πολυ ωραια στα λεφτα σου αλλα ειναι μικρα .

Για να λέμε τα πράγματα ως έχουν δεν έχει αγοράσει την ΚΤΜ αλλά έχει πάρει ένα μεγάλο ποσοστό(48%). Αυτό δεν παύει να την κάνει έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές(νομίζω σε παραγωγή είναι 2η μετά την Honda) και θέλει να επεκταθεί σε άλλες αγορές. Για τα Ιαπωνικά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυθεντικά αυτά στα μικρά κυβικά, έχω στο μυαλό μου και περιπτώσεις 600cc που φτιάχνονται Ευρώπη, οτι αυτό συνεπάγεται σε ποιότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Η Bajaj και η CFMoto ηταν οι πρωτες μου επιλογες μετα την Duke 390 την Duke δεν μπορω να την παρω λογο οικονομικου, με τις αλλες θα την παλεψω, αλλα μου ειπαν να μην παρω Bajaj η CFMoto οπως μου λετε και εσεις ουσιαστικα να μην παρω τη Daytona απο Zantes.

Το review που κοιταξα ειναι αυτο http://www.bikeit.gr/test-bikes/naked-sm-test-bikes/daytona-test-naked-bikes/16370-daytona-r310-by-zontes Ξενα δεν εχω βρει ακομα τουλαχιστον που να μιλανε αγγλικα ειναι πολυ νωρις γενικα. 

Παντως και η Dominar 400 μ αρεσει αλλα πραγματικα δεν ξερω ποια ειναι η πιο αξιοπιστη στο θεμα της αντοχης στο χρονο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dr4In είπε

Η Bajaj και η CFMoto ηταν οι πρωτες μου επιλογες μετα την Duke 390 την Duke δεν μπορω να την παρω λογο οικονομικου, με τις αλλες θα την παλεψω, αλλα μου ειπαν να μην παρω Bajaj η CFMoto οπως μου λετε και εσεις ουσιαστικα να μην παρω τη Daytona απο Zantes.

Το review που κοιταξα ειναι αυτο http://www.bikeit.gr/test-bikes/naked-sm-test-bikes/daytona-test-naked-bikes/16370-daytona-r310-by-zontes Ξενα δεν εχω βρει ακομα τουλαχιστον που να μιλανε αγγλικα ειναι πολυ νωρις γενικα. 

Παντως και η Dominar 400 μ αρεσει αλλα πραγματικα δεν ξερω ποια ειναι η πιο αξιοπιστη στο θεμα της αντοχης στο χρονο.

ωραια φαση να ψαχνεις να αγορασεις μηχανη η' αυτοκινητο. παρε κατι που ειναι στα λεφτα σου πρωτα απο ολα. ολα καλα ειναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε μου καλησπερα.

λοιπον εντιμα και εμπειρα σου απαντω.ο γκοργκολης δινει δυο χρονια εγγυηση και νομιζω δεν ειμαι σιγουρος μπορεις να κανεις και αλλα δυο επεκταση.το μηχανακι που ρωτας ειναι value for money.εποικινωνησα με κινεζο που εχει κανει το μαναδικο review με βιντεο στο youtube μεχρι στιγμης μετα απο 13.000 χιλιομετρα με το Χ310 και μου απαντησε πως για τα λεφτα του ειναι μια χαρα ,περα απο κατι κραδασμους και λιγο με την αναφλεξη δεν ειδε καποιο αλλο προβλημα.

καλο θα ηταν να περιμενεις ακομη για τη μηχανη αυτη να δεις πανω στο χρονο καποιο review αλλου αγοραστη για δεις τις παιδικες αρρωστιες ποu πολυ σωστα ειπε κ ενα παληκαρι παραπανω.

σου στελνω το βντεο με το review αν και ειναι στα κινεζικα εκει θα δεις και τα μυνηματα που εστειλα .

Υ.Γ. και εγω ψηνομαι για τα daytona

https://www.youtube.com/watch?v=Rh2vYsc-s4I&lc=z225vtugszeswpntkacdp430lxh2opjbytob0ufvltdw03c010c.1534624665539987

Επεξ/σία από niko thai
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα περιμενω για τα πρωτα καλα Review, αλλα δεν ξερω αν μπορω να τα εμπιστευτω και αυτα, γιατι και για το Bajaj Dominar 400 εχει πολυ καλα review πολυ καλα λογια ειδικα απο Ινδους, αλλα ολοι οι Ελληνες περα απο εσας εδω μου ειπαν να μην την παρω. 

Ποσο κακη επιλογη μπορεις να κανεις με μηχανη αραγε ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα?  Πχ ισχυει οτι σκουριαζουν τα σιδερα τους και τα πλαστικα τους ειναι ψευτιες και τριζουν?

Επεξ/σία από Dr4In
Δημοσ.
11 hours ago, Dr4In said:

Θα περιμενω για τα πρωτα καλα Review, αλλα δεν ξερω αν μπορω να τα εμπιστευτω και αυτα, γιατι και για το Bajaj Dominar 400 εχει πολυ καλα review πολυ καλα λογια ειδικα απο Ινδους, αλλα ολοι οι Ελληνες περα απο εσας εδω μου ειπαν να μην την παρω. 

Ποσο κακη επιλογη μπορεις να κανεις με μηχανη αραγε ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα?  Πχ ισχυει οτι σκουριαζουν τα σιδερα τους και τα πλαστικα τους ειναι ψευτιες και τριζουν?

Εξαρτάται πάντα και ποιόν ρωτάς. Αν είναι ο μπαρμπα Μήτσος θα σου πει οτι ινδικό εργοστάσιο μπλα μπλα μπλα, γιατί ίσως δουλεύει τα Daytona, τα πουλάει και ένα κάρο πράγματα. Αν είναι κάποιος που δεν γνωρίζει απο μηχανάκια δεν θα ξέρει. Το γεγονός οτι έχει πάρει μερίδιο(αρα τεχνογνωσία, και βασικά είναι σχεδόν ίδια με τα μικρά ΚΤΜ) από την ΚΤΜ δείχνει οτι θέλει να ανέβει σαν εταιρεία. Από την άλλη η Daytona παίρνει το μηχανάκι από την Zontes (100% Proud Chinese Company) βάζει το αυτοκόλλητο Daytona by Zontes και στο πουλάει.

Για τα πλαστικά κτλ μπορώ να σου πω οτι και στα κινέζικα παπιά το ίδιο κάνουν οπότε δεν είναι επιχείρημα θεωρώ. Για αυτό αν θέλεις μάξεψε περισσότερα χρήματα και αγόρασε κάτι ευρωπαικο/ιαπωνέζικο ή αυτό που γουστάρεις, γιατί στην τελική αυτό που οδηγείς πρέπει να το γουστάρεις.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/8/2018 στις 1:47 ΜΜ, niko thai είπε

Γιατι δεν πας μια βολτα να τα δεις απο κοντα?κοιτα τα χαρακτηριστικα κ δες και μονος σου.Αλουμινενιο ψαλιδι το daytona εχει.οτι πληρωνεις παιρνεις,η ζωη ειναι τι χανεις τι κερδιζεις...οχι δεν πιστευω πωσ τα μηχανακια που λες σπανε ετσι ευκολα και σκουριαζουν.

Σε λιγα χρονια ολα στην κινα θα φτιαχνονται θυμησου το 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 21/8/2018 στις 10:47 ΠΜ, VonLoutsos είπε

Για αυτό αν θέλεις μάξεψε περισσότερα χρήματα και αγόρασε κάτι ευρωπαικο/ιαπωνέζικο ή αυτό που γουστάρεις, γιατί στην τελική αυτό που οδηγείς πρέπει να το γουστάρεις.

Ποιοτητα και ομορφια,οχι σαν αυτο το κακομοιρο πραμα..

Μην ασχολειστε με κινεζικα,σε βαθος χρονου ( και οχι πολυ βαθος ) θα εισαστε χαμενοι.

Επεξ/σία από talibanakos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, talibanakos είπε

Ποιοτητα και ομορφια,οχι σαν αυτο το κακομοιρο πραμα..

Μην ασχολειστε με κινεζικα,σε βαθος χρονου ( και οχι πολυ βαθος ) θα εισαστε χαμενοι.

Δικιο εχεις αλλα απο την αλλη αμα δεν υπαρχουν τα λεφτα.................

Δημοσ.
14 ώρες πριν, mp123 είπε

Δικιο εχεις αλλα απο την αλλη αμα δεν υπαρχουν τα λεφτα.................

Η φθηνια τρωει τον παρα φιλε..

Αν δεν υπαρχουν λεφτα δεν παιρνεις καινουργιο μηχανακι,αλλα μεταχειρισμενο.

Και εαν δεν υπαρχουν λεφτα,μαλλον υπαρχει λογος,οποτε ουτε σωστη συντηρηση θα γινει μετα ουτε τιποτα,με αποτελεσμα η παρακμη να ερθει πολυ πιο γρηγορα.

Δεν εχεις δει ποσα ρημαδια κινεζικα κυκλοφορουν,που ειναι ολα διαλυμενα,δεμενα με δεματικα,με σπασμενες εξατμισεις,με το λαδι να καιει αφθονο,χωρις φωτα κτλ κτλ?

Δεν ειναι τυχαιο που τα βλεπεις σε κινεζικα μηχανακια,καθως αυτοι που τα αγοραζουν ειναι ανθρωποι που δε μπορουν ουτε τη συντηρηση να κανουν σωστα για διαφορους λογους.

Κυριολεκτικα βλεπεις μηχανακια να σερνονται απλα επειδη αυτοι οι ανθρωποι δεν ειχαν εξαρχης λεφτα για να αγορασουν ενα μηχανακι ( με οτι αυτο συνεπαγεται ) και απλα τους βαζουν μονο βενζινη και συμπληρωνουν λαδια καθε 3 μερες.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν θελω να κρινω αλλα μου φαινεται να εισαι κλειστο μυαλος ανθρωπος τουλαχιστον ως προς την αγορα..

Με τα κινητα πχ κανεις το ιδιο μονο Apple μονο Samsung? Γιατι δεν σεβομαι την αποψη τετοιων σκεπτικων.

Προφανως οτι οχημα και να παρεις θελει και μια χ-ψ συντηρηση αν δεν την κανεις παιρνε λεωφορεια, σωστο.

Αλλα ολα τα αλλα που λες ειναι αποδεδειγμενα καπου απο καποιον που εκανε την συντηρηση οπως τα λεει στο βιβλιο, που δεν επεσε ποτε και παλι του χαλασε σε βαθος χρονου? Εγω δεν ξερω καποιον που το συνεβη κατι τετοιο, εκτος και αν μιλαμε για μαρκες Yang-Chong και κατι ανυπαρκτες χωρις πιστοποιηση χωρις την εγγυηση καποιου κολοσσου

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Dr4In είπε

Δεν θελω να κρινω αλλα μου φαινεται να εισαι κλειστο μυαλος ανθρωπος τουλαχιστον ως προς την αγορα..

Με τα κινητα πχ κανεις το ιδιο μονο Apple μονο Samsung? Γιατι δεν σεβομαι την αποψη τετοιων σκεπτικων.

Προφανως οτι οχημα και να παρεις θελει και μια χ-ψ συντηρηση αν δεν την κανεις παιρνε λεωφορεια, σωστο.

Αλλα ολα τα αλλα που λες ειναι αποδεδειγμενα καπου απο καποιον που εκανε την συντηρηση οπως τα λεει στο βιβλιο, που δεν επεσε ποτε και παλι του χαλασε σε βαθος χρονου? Εγω δεν ξερω καποιον που το συνεβη κατι τετοιο, εκτος και αν μιλαμε για μαρκες Yang-Chong και κατι ανυπαρκτες χωρις πιστοποιηση χωρις την εγγυηση καποιου κολοσσου

Ναι,σε αλλο θεμα μολις απαντησα για το Daytona Nova,που το δουλευε συναδελφος καθημερινα,με νορμαλ χρηση και ολα τα σερβις στην ωρα τους.

Στα 2 χρονια το πουλησε γιατι αρχισε να βγαζει ζημιες. 

Δεν ειμαι καθολου κλειστο μυαλο,απλα επειδη ειμαι διανομεας χρονια και γενικοτερα οδηγος διτροχου 2 δεκαετιες ξερω οτι στα μηχανακια οτι πληρωνεις παιρνεις.

Επισης,το παραδειγμα που εφερες για τα κινητα ειναι ακυρο γιατι εκει καποιες κινεζικες μαρκες διαπρεπουν,ενω στα samsung και ειδικα στα apple πληρωνεις σε ενα μεγαλο μερος τη μαρκα και το μαρκετινγκ.

Η δουλεια μου ειναι τεχνικος Η/Υ και λοιπων ηλεκτρονικων συσκευων ( περαν της διανομης ) και εχω φτασει μεχρι Galaxy S5 .

Ειχα και Xiaomi πριν γινει mainstream και αυτη,οπως και το 1+1 πριν βγει το 1+2 :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...