Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να στήσω ένα Link στα 3,5 περίπου χιλιόμετρα και δεν μπορώ να κατασταλάξω στον εξοπλισμό που θα χρειαστώ.

Έχω αποφασίσει να χρησιμοποιήσω την μπάντα των 5GHz, η περιοχή δεν είναι τόσο κατοικημένη άλλα ας είμαστε σίγουροι. 

Είμαι ανάμεσα στα Ubiquiti Litebeam M5, Ubiquiti AirGrid M5 HP (AG-HP-5G23) και Ubiquiti Nanobeam M5-16. 

Έχω ψάξει αρκετά τα χαρακτηριστικά τους αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο είναι καλύτερο για την περίπτωση μου 

Δημοσ.

Εμένα θα με έψηνε η litebeam αλλά γιατί δεν κοιτάς σε AC? Λόγος που έβγαλα την grid είναι οτι είναι λίγο πιο παλιά άρα έχει ελαφρώς χειρότερο cpu + ram. Μετά η nanobeam καλή είναι αλλά δεν είναι όσο κατευθυντική όσο η litebeam, και όσο πιο κατευθυντικές είναι οι κεραίες σου τόσο καλύτερο σήμα θα έχεις και λιγότερο θόρυβο απο διπλανά σήματα (πιο δύσκολη στόχευση βέβαια και αν κουνήσει έστω και λίγο θα έχεις θέμα στο σήμα). Μετά αφού η litebeam έχει 60€ και η litebeam AC έχει 70 θα πήγαινα στην AC λόγο υποστήριξης gigabit ethernet και λινκ 450ρι έναντι 150 του απλού. Τώρα τι χρειάζεσαι εσύ το ξέρεις. Ακόμα και η airgrid σε περιπτώσεις που υπάρχει πολύς αέρας μπορεί να είναι η πιο σωστή λύση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...